המחלקה הטיפולית

זה בכלל לא משו אחר

היא לא התכוונה לזה אלא לפינוק שהיא נתנה לה.. היא סתם נתנה דוגמא והסוסה שלה קצת תפסה עליה תחת...

סוני DSCH1

New member
זה

נכון. גם לי הייתה סוסה שהיא הייתה פצועה פינקתי אותה אבל אז היא עשתה עליי הצגות וכו וכמעט בעטה בי וכו.. למדתי שאני לא צריכה לוותר לה ושלא משנה שהיא פצועה היא מקבלת חינוך אפילו פי שניים מהרגיל.כנראה שסוסים פצועים (אצלי זה היה סוס במצב מאוד קשה) אנחנו ממוותרים להם כי הם חולים כמו שההורים שלנו עושים איתנו כי הם חולים כי הם חלשים כי הם מסכנים וכו...

אממ

נכון... ברור כשסוס פצוע אז אנו שמים את החינוך קצת בצד או משהו כזה וקצת מוותרים להם.... דרך אגב מה היה לו?

סוני DSCH1

New member
חח

לא כול כך מפחיד האמת אתם רק צרכים לחשוב שמה שהיה לה זה פיצה חחחח. שרפו אותה והיא הייתה בהריון חודש 7 היא המליטה סייח כוסון שבעוד חודש פחות יום הוא היה בן שנההההההההההההה והיא מתה

סוני DSCH1

New member
הא

כן זה כבר סיפור ישן כול הווסטרנים כבר ראו אותה חחחח ונגעלו. מה לעשות שהתחריות היו אצלנו והיא הייתה איתי.

אהה הבנתי

זאת באמת בעיה כי עם כל האהבה לסוסים זאת גם בעיה שנוצרת. אני דאגתי שבקשר אליי הסוסים יבינו- אני מוכנה לשחק איתם ואני נותנת להם ללקק אותי ולשחק איתי ולהנות איתי, אבל הם עדיין יודעים שאני מעליהם. ברגע שהם עוברים את הגבול- מנסים למשל לתת ביס ידידותי (לא אחד קטנטן לא מזיק) אז אני מראה להם שזהו, עד כאן. אני חושבת שאפשר לשחק ולהיות בחברתו של הסוס הרבה זמן, אבל לדאוג שהוא יזכור שהאדם מעליו. אם דואגים להזכיר להם את זה במקרה והם שוכחים, ואז הסוס מבין שבכל מצב האדם מעליו, אפשר להיות עם הסוס הרבה זמן והיחסים לא יתערערו במיוחד. אבל, גם צריך לשמור לא להיות יותר מידי זמן, ולא לתת כל הזמן גזרים ופינוקים אחרים, ולא לשהות מאה שנה ליד הסוס. בחופש הגדול אני כמעט כל הזמן באורווה, אבל לא תמיד יראו אותי דבוקה לאיזה סוס. אאחרי שאני מסיימת לנקות ולסדר את האורווה, אני ניגשת לאחד הסוסים ואני איתו הרבה זמן. אבל תמיד יש עוד משהו לעשות כמו לאכף או להוציא סוס לתלמידה ככה שאני לא כל היום כל הזמן עם הסוס. פינוקים אני מביאה להם מידי פעם, אבל לא כל הזמן כדי שלא יהיה מצב שיבוא יום ואני לא אביא פינוק והסוס יחשוב מהרגל שכן הבאתי וייתן לי ביס ביד. ככה שמפינוק יתר צריך להיזהר, ובכל פעילות פינוקית וכיפית עם הסוס צריך לדאוג שהסוס יזכור מי מעליו. להיות רוב הזמן עם הסוס אבל לא כל הזמן. מקווה שהצלחתי להעביר את הנקודה

סוני DSCH1

New member
את

צודקת אבל במקרה שלי היתי איתה בטיפולים ומקרים כמו התעלפיות(ידעתם שסוסים מתעלפים????????) או בחודשים האחרונים איתה הייתה איתה במקרה והיא תיפול וכו זה קשה ודי חייבים להיות איתה 24 שעות למקרה שמשהו יקרה. בהתחלה פחדתי אלייה ופינקתי אותה עד שששש היא כמעט בעטה במשהי שאני לא אוהבת חחח ואז הבנתי אותה ואת הקטע שהיא משחקת את עצמה וגרמתי לה לעשות הכול ולא היה איכפת לי עם היא פצועה בדרגה הכי קשה. היא קיבלה ממני אילוף כי הבעלים לא אילופה אותה טוב יותר מידי פינוקים. הסייח שלה גם מפונק אבל הוא יודע שאני הבוס וכו... כזה מאמי לא היתי אצלו מלא זמן אולי אני ילך אליו חודש הבאה ליום ההולדת שנה שלווווו

פרדוש

New member
../images/Emo137.gifשאלה אחרת בנוגע לרכיבה..

אני לוקחת "פרוייקת" על סוס שקוראים לו פרודו (לא פרדי !פרודו!!) כל יום אני רוכבת אליו חוץ מיום שני וחמישי (בימים האלה נטע רוכבת אליו) פרודו הוא פוני יחסית גבוע צבע חום בהיר (חתיך !!!!!!!!!!חח) הוא הגיע לפני שנה שנתיים ואכשיו הוא בן שלוש ארבע . בזמן האחרון הוא מאוד הישתפר..אבל הבעיה איתו שאם לא רוכבים אליו ברצף יומיים או שלוש הוא ניהיה מלא במרץ. ולא משנה כמה קנטר אני יעשה אליו הוא עדין מלא מרץ... עז..מה לעשות בעניין.. אני יודע לכם אם תתנו עצות..

שירלי317

New member
סוס אנרגטי הוא אינו בעיה

אלא ברכה במידה והוא בידיים הנכונות, נשמע כי הסוס גם צעיר מאוד, עוד גורם שעלול לגרום לאנרגטיות מתפרצת. אפשר לשאול מה גזע הסוס? בכל אופן, אם הכוונה היא פשוט לסוס אנרגטי מאוד או "חם" בלשון האורווה (רחוב
) אם כך שזו איננה קללה או בעיה כלל כי אם ברכה משמיים, אז הרוכב צריך להיות מיומן ומסודר, שכן בייחוד עם סוסים צעירים. אשמח להרחיב בנושא ברגע שכמותהחמצן שמגיעה למוחי תהיה למספקת, כך שעכשיו אלך לי לישון ואחזור לבעיה מחר.. ליל מנוחה ורק בריאות לכולם!

פרדוש

New member
ליילה טוב..

ותודה שהגבת..אבל עדין לא הגבת לי לשאלה..מה עלי לעשות אני רוכבת עליו ומתמידה כל יום.!!ועושה את כל התרגילים להגמיש לו את הצבר וכל מיני..וגם מעבירים טרוט קנטר טרור הליכה עצירה הכל..אבל בזמן האחרון אני משקיעה יותר בקנטר כי כאשר אני עושה אליו קנטר הוא מתפרץ לקנטר ולא עושה מעבר יפה..רק באמצא אני מצליחה להסוף אותו..מקווה שהצלחתי להבהיר את הנקודה שלי.. (בנוגע לסוג שלו הוא ...פלומינו
)

שירלי317

New member
כבר נוטשת סופית..

ובכן כל מה שאני אומרת שהוא את החום והאנרגיות האלו שלו צריך לקחת לשימוש ולא לדכא חס וחלילה, אכן לעשות כיפופים ותרגילי גמישות גם כדי לרכז אך זו לא הפואנטה. אבל במה שאת מתארת אני לא רואה אנרגטיות, ועוד בשילוב אם המידע על הגזע שלו שאני משערת שהוא קוורטר פלומינו, אם כך, הרי שההתפרצות לקנטר היא פשוט מתוך חוסר ריכוז ויציאה ממסגרת, ברגע שמחזיקים את הסוס יותר במסגרת קבועה ונכונה, מבקשים את המעבר ברוגע ובמדויק, הרי שהסוס יעבור לקנטר ברוגע ובתנועה זורמת אסוף ומרוכז. הכל תלוי ברוכב מבחינת רוגע בעצמו ומבחינת דיוק בבקשות שלו. זה לא משהו שאפשר לפתור או לתקן דרך אינטרנט, בשביל זה יש מדריכים ומאמנים. בהצלחה

פרדוש

New member
או קי..

תודה..אני יתייעץ עם עוד אנשים ..אבל לדעתי יש משהוא נכון במה שאת אומרת אני ידבר עם המדריכה שלי.. תודה רבה !! לילה טוב

פרדוש

New member
וואוו התרשמתי../images/Emo3.gif

את נשמעת לי ממש ממש מבינה..חחח בת כמה את כמה זמן את רוכבת??חחח יש לי עוד דברים לשאול..אם יש לך כח לענות לי שהזדמנות (לא היום) אני אשמך.חח תודה בכל מקרה..

שירלי317

New member
חח

אני לא עד כדי כך מבינה.. למרות שכל חיי גדלתי עם סוסים.. אני בת 16 וחצי ורוכבת משהו כמו 11 שנים בערך.. אני אשמח לנסות לעזור במה שתרצי כמו שאני בטוחה עוד מחברי הפורום המנוסים יותר ממני ובכלל.. אין בעד מה.. ועכשיו אחרי מקלחת חמה סופסוף אלך לי לישון.. קשה להיפרד מהמחשב חח

פרדוש

New member
וואו 11 שנים..

זה ה-מ-ו-ן-!-!-!-!.חחח אני התחלתי לרכב בכתה א' ואכשיו אני ב-ז' אבל בעמצא הפסקתי לרכב שנה אחת..ולאחר מיכן ישר חזרתי..חח מקווה שאני ימשיך לרכב עד לגיל שלך!!ויותר..חח תודה בכל מקרה..

אוקיי כנסי

קודם כל, מה הגזע? אחרי יומיים שלושה שלא רכבו עליו, רוב הסיכוייםש הוא כל כך מלא מרץ בגלל שלא רכבו עליו. נאגר בו מרץ כי לא הוציאו אותו, ובכל יום נאגר עוד מרץ ועוד מרץ וכשמוציאים אותו סוף סוף לרכיבה הוא מוציא הכל. אבל בשביל לקבוע דבר כזה בוודאות צריך עוד פרט- הוא שוחרר במאנז'/מרעה באותם ימיים שלושה? קאנטר לא בהכרח עוזר לסוס לפרוק מרץ. איך עשית קאנטר? במעגלים או בקווים ישרים? קו ישר גורם לסוס רק לאגור מרץ, לא לפרוק אותו. אפילו סוס בגאלופ בקו ישר לא יפרוק מרץ כמו סוס בגאלופ במעגלים. בניגוד לקו ישר, מעגל כן עוזר לפרוק מרץ. תעני על השאלות: איזה גזע הוא? הוא שוחרר במאנז'/מרעה באותם ימיים שלושה? איך עשית קאנטר? במעגלים או בקווים ישרים? אחרי שתעני יהיה לי הרבה יותר קל לעזור לך.

למעלה