המטרה הרוחנית והנכונה שבגללה היה היטלר והשואה

AEOLIAH

New member
המטרה הרוחנית והנכונה שבגללה היה היטלר והשואה

היטלר היה אדם שהתעללו בו היה קורבן הוא שנא את עצמו והרגיש שינאה עצמית, לאחר מכן הוא נהיה עני וחי ברחובות הוא כעס על המצב הזה וחיפש את מי להאשים(דברים שבני אדם נוטים לעשות) הוא ראה ביהודים כגורם שבגללו הכלכלה בגרמניה באותה שנה היתה גרוע ורק ליהודים היה כסף ולגרמנים לא(הוא היה עני) ובמלחמה הראשונה שהוא לחם והפסיד המפקד שלו ומפקדים רבים אחרים היו יהודים וגם אותם הוא האשים בתבוסה
השיעור הוא שבני אדם רגילים להאשים אחרים במצב שלהם ולא בודקים מה אצלהם יצר את המצב השלילי שבו הם נמצאים, הם כל הזמן מחפשים להאשים אחרים כדי להיות קורבן כי דרך המקום של הקורבן הם אומרים זה הם אשמים לא אני ואז זה מסיר אחריות מאיתנו שעל אותו "קורבן" צריך לעשות שינוי פנימי, שאותו שינוי היטלר לא עשה.(בן אם המצב שנקלענו אליו היא בדידות\עוני\מחלות סופניות\דכאונונות\וכו..לכולם יש מכנה משותף כולם מדברים על מצב שאדם הגיע אליו כי הוא יצר את המצב הזה ברמה הלא מודעת ולמה הוא יצר את המצב? כדי להיות במצב של קורבן מצב של לחיות דרך כעס יש רווח יש את מי להאשים-וזה פותר אותנו מלקחת אחריות על המציאות שלנו וזה מביא אותנו למצה של קורבן, אני בסדר הם אלו שמקולקלים ולמה כל זה? כי יש פחד גדול מאוד לחיות באור ובאהבה כי ברגע שנחיה שם כל מה שהכרנו כל מה שחשבנו כל מה שהיינו כבר לא יהיה קיים.

רותי 11

New member
תפיסת הקורבן היא לא לקחת אחריות על

החיים שלו ולכן הוא מאשים אחרים
הוא מנסה להרוויח רווח משני של
תשומת לב תראו כמה אני מסכן ואני
לא אשם אחרים עשו לי, לקחו וכדומה

AEOLIAH

New member
וזה מה שהיטלר בא ללמד אותנו

רוב האנושות עושה את זה ולכן זה קרה כדי שנלד מזה, אבל הסיבה שאנשים רוצים להיות קורבן ולא לחוותר על המקום הזה כי אז הם צריכים לעשות שינוי ואז הם מפחדים לוותר על הסבל ולחיות דרך האושר הפחד להיות אור.

הולי 101

New member
אגב זה לא רק היטלר הוא לא האשם היחידי

שהאשים אחרים בזה שהוא קורבן
מה עם סטלין שהיה באותה תקופה
וצ'אוצ'קו הרומני ?
תסתכל על החיים שלנו היום במדינת ישראל הערבים ( אומנם זה נושא מסובך )
אבל גם הם מרגישים קורבנות בגללנו אני לא מסכימה איתם כי בארץ הם חיים
הרבה יותר טוב מאחיהם במדינות ערב האם זה מצדיק את הטרור שהם עושים
כנגד נשים וילדים ?

האנושות לא למדה כלום זו אותה גברת בשינוי אדרת הלוואי שהאנושות הייתה לומדת
החיים שלנו פה היו יותר קלים

AEOLIAH

New member
תשובה

לא אמרתי שהאנושות למדה את זה כי אנשים לא מסתכלים על הדברים מהנקודה שאני מסתכל מעט מאוד אנשים מוכנים ומסוגלים לראות את האמת האמיתית.
אבל זו הסיבה שהיטלר התקיים ולא נהרג בקלות כי הוא היה צריך להעביר שיעור לאנושות שלאנשים נוח להאשים אחרים, לאנשים נוח כי אז הם קורבנות ומי שקורבן לא צריך לעשות שינוי כי הוא אומר האשמה לא אצלי האשמה היא אצלו,ונוח לו לא לעשות שינוי כי אם הוא יעשה שינוי הוא יאבד את כל מה שהוא היה ויהיה מישהו אחר ממקום נמוך למקום גבוהה.

Mandy18

New member
אתה באמת חושב שזה השיעור שהיטלר העביר?

שאנשים לא צריכים להיות קורבנות ולהאשים אחרים?

ממש לא מסכימה איתך - אם כבר חושבים על זה אז היו הרבה אנשים שכאשר היטלר עלה לשילטון לא האמינו שיקרה משהו רע ולא ברחו ז"א הם לא הרגישו קורבנות... ומתו...

אני גם לא מבינה איך לפי הדברים שאתה אומר האנושות הייתה אמורה להבין שזה השיעור? היטלר הרגיש כקורבן ולקח את זה למקום של להעניש אחרים ולפי מה שאתה אומר זה היה אמור ללמד אותנו להפסיק להרגיש קורבנות ולמצוא אשמים?

אני מסכימה עם חלק מהדברים שלך אבל אני לא רואה איך הגעת למסקנה בקשר להיטלר... אם כבר אני חושבת שהעניין הוא כמו שכתוב אצלי בחתימה - מה שלא אהבה זה פחד... ואנשים צריכים להבין שאהבה היא ללא גבולות, אין כזה דברים לאהוב מישהו אחד אבל לא לאהוב מישהו אחר, לאהבה אין דבר כזה - אהבה לא שופטת - אם אתה אוהב את עצמך, אתה אוהב את המשפחה שלך ואתה גם אוהב את האויבים שלך...

כאשר אנשים יתחילו לפעול מהאהבה ולא מהאגו (ולפי דעתי היטלר פעל ממקום של אגו ולא של קורבן) מבינים שאנחנו באנו מאותו מקור ואין הבדלים בינינו - וכאשר אנחנו פועלים ממקום של אהבה אנחנו מרגישים הרבה יותר טוב כי אנחנו פועלים מהמקור שלנו... ואני מסכימה איתך שיש הרבה פחד בלפעול מאהבה...

AEOLIAH

New member
תשובה

היטלר פעל ממקום של קורבן והוא האשים אחרים במצב שלו שהוא עני הוא האשים שהיהודים הורסים את המדינה במקום לבדוק עם עצמו איך הוא יצר את המצב שלו שהוא עני הוא בחר להאשים אחרים.

רותי 11

New member
היטלר פעל אולי ממקום של קורבן אבל

לא את זה הוא בא ללמד אותנו

רותי 11

New member
הוא בא לגרום לעם היהודי לעלות

לארץ ישראל.
אנחנו בסוף עידן ואנחנו אמורים להיות
עם מוביל ומכיוון שלא הייתה לנו מדינה
הפכנו להיות עם מובל.
העדפנו לחיות על "סיר הבשר" ולא
לעלות ולהקים מדינה משלנו אז המטרה
הייתה לגרום לנו לעלות לארץ ישראל
ולהיות עם עצמאי

AEOLIAH

New member
תשובה

את מדברת על המטרה הכללית שלנו כעם ברמה הכללית.
אני מדבר על שיעור מה יש לנו ללמוד ממנו מה הוא בא לנו להראות לנו שצריך ללמוד מהמקום של איך שהוא הגיע למה למקום שלו.
אין וויכוח על זה שהוא בא לאחד אותנו כעם זה ברור אבל זה יכול היה להיות בצורות גם אחרות הסיבה שהדרך שזה נעשה היא בגלל שהוא התחיל כאדם שהרגיש קורבן ואת מי להאשים וזה השיעור שלדעתי הכי חשוב כי בסופו של דבר 100 שנה אחכ בני אדם עדיין מאשימים אחרים בצרות שלהם בן אם יש להם מקום לחיות בו ובן אם לא כי זה רק תפאורה המקום,מה שמשנה זה מה שהאדם מבפנים זה יותר חשוב.

AEOLIAH

New member
מה שהתכוונתי זה

שיש את השיעור היהודי כעם שזה לאחד את היהודים ולהחזירם למדינה.
ויש את השיעור כפרט כבן אדם בודד שמה הוא אמור ללמוד מהשואה ומהיטלר וזו הכוונה שלי

רותי 11

New member
אתה צודק הבעיה היא שהשואה גרמה לנו

להיות עוד יותר קורבניים להיות עם קורבני
והנה "הוכחה" שהעולם רודף אותנו
במקום לצאת מהמקום הזה ולראות שאנחנו
עם חזק ואנחנו העם היחיד ששרד מראשית
הימים ועד היום.
לכן אני אומרת הכל בעיני המתבונן.
במקום לראות את החוזק אנחנו רואים את
החולשה

AEOLIAH

New member
הרי כל השואה התחילה בגלל שהוא היה קורבן

וחיפש את מי להאשים במצב הקשה שהוא היה... זה היה ההתחלה של הכל .

AEOLIAH

New member
ו 100 שנה אחכ זה עדיין מה שבני אדם עושים...

הם מאשימים אחרים במצב הקשה שלהם..

AEOLIAH

New member
ועוד

זה כמו עיגול:
הקורבן אומר אני מפחד לאבד את מקומי אם לא אהיה קורבן אהיה אור אהיה אהבה ואם אהבה אהבה אהיה אור אז כבר לא אהיה קורבן.

AEOLIAH

New member
הערבים והיהודים שניהם מרגישים קורבנות

כל אחד מאשים את השני שהוא קורבן.
אני חושב שברגע שיוותרו על המקום של הקורבן אז המצב יהיה אחרת לגמריי.

הולי 101

New member
ייתכן שאתה צודק אבל לצערי זה רחוק מאיתנו

כי קודם כל הצד השני לא רוצה אותך איתו
וגם אין להם בלקסיקון ערך לחיי אדם לא שלהם ולא שלנו אז בנו קל לפגוע בתירוץ שאנחנו אויב ולא משנה להם עם גבר עומד מולם או תינוקת בת 4 חודשים אז מהצד שלי אני רואה שהם פועלים יותר בתחושת נקמנות ממני והם לא שונים מהיטלר וכל רודן אחר בהיסטוריה

KFIRB

New member
ואנחנו ?

אנחנו לא קורבנות?
לא מתנהגים כקורבנות ומאשימים את האחר בשנאה אותנו, בשנאתנו ומצדיקים את המעשים שלנו בשם הביטחון , בשם המלחמה בשם החברה הישראלית הנקמנית לא פחות?

את רואה בכל ערבי מחבל בפוטנציה, הם רואים בכל אחד מאיתנו כובש, חייל שעלול להרוג ולהשחית אותם.

עם כל הכבוד לאחיהם במדינות השכנות, בימי התורכים ובימי הבריטים מצב הפלסתינאים היה טוב יותר ומצב הפלשתינאים אזרחי ישראל גם היה טוב ממצב היום ולו מהעובדה שהם לא הופלו בפני מוסדות השלטו או הצעסוקה בשם ה"ביטחון".

אני עדיין מנסה להבין מה הבעיה בלקבל אקדמאי ערבי לעבודה ובמקום לקבלו ממציאים את התירוץ הביטחוני או השירות הצבאי שלעתים זה נשמע מגוחך עד לבדיחה,

גם מי שמצליחים להתברג במקצועות הפרא רפואים, סופגים מידי יום גזענות מהלקוחות , לעתים קרובות לא בודקים אותם לפי התפקוד המקצועי שלהם אלא לפי שמם.

אני לא מצטדק, אבל הבעיות שיש לנו מ67' הן בעיות שבעבר היו פתירות, אבל בשם הקורבנות מהשואה לא יכולנו לשחרר את האחיזה בשטח ולכן אנחנו לא פחות קורבניים מהם.

הולי 101

New member
אתה לא מדייק בדברים שאתה אומר

המרצה שלי בכלכלה בתואר הראשון היה ערבי , יש לך סטודנטים ערבים ומרצים ערבים בכל אוניברסיטה בארץ על מה אתה מדבר
מתי בפעם אחרונה ביקרת באוניברסיטת תל אביב , בטכניון ובאוניברסיטת חיפה ?

אנחנו מופלים במקומות העבודה בדיוק כמוהם מספיק שאתה עושה מילואים חודשיים בשנה ומספיק שלאישתך יש ילד בבית
יש ערבים במקומות עבודה בפלאפון , אורנג' בכל מקום שתלך אל תבלבל את המוח בקטע הזה

אגב בקטע של דירות ויוקר המחייה הם לא חווים את זה תסע לכפרים ערבים תכנס לסופר קוטג' שאתה קונה ב - 6 שקלים הם קונים ב - 4 שקלים
תסתכל על הבנייה שלהם הם בונים בלי אישורים ומרחיבים את הבתים שלהם לרוחב ולגובה ואף גורם ממשלתי לא מתעסק איתם
אבל שאתה רוצה לבנות פרגולה בחצר שלך אתה צריך אישורים מהעירייה
אז לא ניראה לי כל כך שהם מופלים לרעה הם חיים פה יותר טוב מאיראן , עירק אפגניסטאן וכו'

איזה גזענות הם סופגים במקצועות הפרא רפואים ?! יש לך רופאי שיניים ערבים , רופאי משפחה ותאמין לי שהם לא סופגים יותר מרופא יהודי
שסופג צעקות מחולים אני לא יודעת איפה אתה חי אבל ברור שלא במציאות של היום
תבקר בקופות חולים תסתכל ברשימת הרופאים ותראה כמה מטופלים יהודים יש להם שהם מרוצים משפחתי מלוד והרופא משפחה שלהם
ערבי והם מאוד מרוצים ממנו
אז נראה לי שמי שיוצא מנקודת הנחה שהוא קורבן ויש כלפיו גזענות זה הערבים

אז מה שאתה אומר בעצם תחזירו את המפתחות לעם שבכלל לא גר כאן מעולם אלא היה נוודים ותחזרו לאירופה !
אל תנסה להתייפף תקרא היסטוריה תקרא על הטבח בירושלים על הטבח בחברון שלקחו נערות ותלו אותן בכיכר העיר ושחטו אותן בלי להניד עפעף
זה העם שאתה מעריץ ? עם שאין לו כבוד לחיי אדם שאין לו שום ערך למי שעומד לידו ? שרוצח את הנשים שלהם כי ככה בא להם

למעלה