המטרה הרוחנית והנכונה שבגללה היה היטלר והשואה

AEOLIAH

New member
תשובה

היטלר היה קורבן שחיפש את מי להאשים בבעיות שלו במקום לעשות שינוי פנימי ולהבין שאת הבעיות שלו הוא יוצר ואת המציאות שלו הוא יוצר וזה שהוא עני הוא יוצר הוא בחר להאשים אחרים ולא לבדוק את עצמו איפה הוא במקום הזה.

KFIRB

New member
דיברתי על דברים שנעשו לאחר הקמת המדינה

והאמיני לי שיש שעובדים במקצועות פרא רפואים (אחים, פיזיותרפיסטים, מרפאים בעיסוק, קלינאי תקשורת, רוקחים) שעובדים במקצוע אך לא מוערכים ע"י הפונים שלהם במקרה הטוב ובמקרה הרע משמיעים באוזניהם את מה שהם חושבים עליהם תוך אזכור המוצע הערבי שלהם.

משרות רבות, בעיקר בשוק הפרטי נמנעים מלהעסיק ערבים בשל אי שירות צבאי. משרות שהקשר ביניהם לביטחון הוא יותר ממקרי בהחלט.

זה שאין אפליה בקבלה לאקדמיה וברישוי למקצועות, זה משום שהמדינה והמוסדות הכפופים לה לא נוהגים בגזענות, אך כשמדובר בגופים פרטיים או פרטיים למחצה, יגיעו שני עובדים ערבי ויהודי עם אותם כישורים היהודי יתקבל.

אמירותייך הן מהולות בהאשמה כלפי עם שלם בדומה להאשמות של חלקים בעם הערבים כלפי העם היהיודי.

אני לא בעד ביטול המדינה וחבל שהסקת זאת, גם אנחנו לא נקיים במעשינו במלחמת השחרור ובשנים שקדמו לה, ראוי להציץ לעצמינו לםני שמאשימים אחר, כך היהדות מחנכת אותנו לכך.

הסוגיות התרבותיות שיש בעם הערבי , הן בעייתיות גם בתוך הקהילה הנשים הערביות יש קריאה לביטול מסורות פסולות אלו, מדובר במסורת ולא בדת.

יש לסכסוך הזה המון פרקים, הפרק שנכתב מ1967 הוא פרק מיותר שרק מזיק לנו ובשם אותו פרק אנו פוגעים פנימה בתוכינו ולא בעם הערבי אלא גם בנו עצמנו כי בשם הביטחון לא מעבירים תקציבים למי שכן צריך (את ולא אחרת כתבה עד כמה את מאוכזבת מהשירות הרפואי שקיבלו הורייך,ואת , אם היה יותר כסף, סביר להניח שהרופא שפגשת בלידה היה מתייחס ביותר רצינות לתלונותייך, אבל כשאין כסף, זו רמת הרפואה שיש לנו בארץ) רפואה, רווחה, חינוך, תשתיות, רק היום נסעתי מת"א לב"ש במשך שעה ו-20 דקות ברכבת שאמורה להביא אותי ב55 דקות!!! למה? כי פתאום באמצע שום מקום יש פקק רכבות, אח"כ פתאום עברנו דרך שדה התעופה ולא עצרנו כדי להגיע ללוד....

בפרק של 1948 ובפרקים שלפניו יש לשני הצדדים אחריות בנזקים שנגרמו, בפרקים שנכתבו לאחר 1967 , האחריות היא שלנו ורק שלנו, זה שמתו ונפגעו בצד שלנו המון,, זה גם באשמתנו, הגיע הזמן שניקח אחריות ולא נפיל הכל על האחר הדמיוני וגם הדמוני.

גם אנחנו כעם כבוש בזמן שלטון הבריטים עשינו פיגועים ודברים דומים למה שהערבים הפלסתינאים עושים.

אין להתעלם מהפרקים שנכתבו בהמשך הסכסוך, ולכן אנחנו לא בנקודת 1967 , אנחנו בפרק של 2013, שהוא פרק מורכב בהרבה מפרק 1967, ושני הצדדים שלמו מחירים איומים וקשים ביותר שהגיע הזמן שנפסיק להתחשבן.

הולי 101

New member
נכון מה שאתה אומר

אני לא אומרת שאין אפליה אבל לכל המגזרים בארץ קיימת האפלייה וגם לנשים לא רק הערבים מופלים לרעה אבל הם צועקים את זה יותר גם יהודים חרדים וחילוניים אתיופים ורוסים מופלים אבל לבוא ולהגיד שרק הערבים זה לא נכון

בהקשר לתקציבים אתה צודק ב 100 % גם חלק מהתקציבים שס לקחו לעצמם זה לא היה רק ביטחון

אין ספק שהמדינה עשתה טעות אז שהערבים ביקשו להיות חלק מהמדינה ולשרת בצבא או לעשות שרות לאומי וסירבנו אגב יש היום ערבים מוסלמים ונוצרים שמשרתים בכוחות הביטחון הרוב הם נוצרים

וגם רשמתי שלא כל העם הערבי רוצה ברעתנו אבל יש הרבה שכן מבית וחוץ שלא רוצים אותנו לידם

מי ממן את התשתיות בעזה ונותן להם כספים ?
הם חיים פה במדינה חופשית שנותנת להם חופש ביטוי ובחירה מה שאין במדינות שלהם אז למה עדיין המלחמה הזו ?

נכון ייתכן שהגזמתי בקטע שלהחזיר מפתחות אבל לא רק העם הפלסתינאי סובל פה וכן אנחנו רוב הנפגעים

בהקשר של פיגועי יהודים ב 48 אתה מתייחס לארגון הלח"י והאצ"ל שמטרתם הייתה לפגוע בכלל בבריטים ולא בערבים זה שגם הם ויהודים נפגעו זה היה חלק ממלחמת קיום אגב הבריטים השתמשו ביהודים כפיתיון הם למדו שהם מטרה אז שלחו את היהודי קודם
הפיגוע שהכי זכור לכולם זה מלון קינג דייוויד בירושלים שלהבדיל מהערבים שפגעו בנו אנחנו התקשרנו והודענו להם שיש מטען במלון

KFIRB

New member
כל מגזר שציינת סובל מאפליה

וגם חרדים צועקים אתזה, והאמת שגם הם אל פחות קורבניים

היכן אמרתי שרק הערבים, רק ציינתי שאפליה שלנו את הערבים דומה לאנטישמיות כלפינו... תחשבי מה קורה ליהודי בצרפת שלא מתקבל לעבודה...

למה המלחמה נמשכת? בגלל שגם אצלנו וגם אצלם יש כאלה שלא מוכנים לשחרר את האחיזה.. ולוותר על הקורבנויות...

AEOLIAH

New member
זה לא רחוק ממני,אני בשלבים לצאת מהמקום של

הקורבן.
כל אחד אחראי לעצמו ואני אחראי לעצמי ולנשמה שלי ולשינוי שלי ואני בדרך לצאת מהמקום של להיות קורבן

AEOLIAH

New member
את בוחרת לראות את הדברים מהמקום של הקורבן

ברגע שתצאי מהמקום הזה את תסתכלי על הדברים מנקודה יותר גבוהה ויותר אוהבת.

הולי 101

New member
תקרא לזה איך שאתה רוצה אבל להסתכל על טבח ורצח

של אדם אחר בשל הדת שלו מאוד קשה לראות בנקודה אוהבת
ואולי זה ילדותי אבל עובדתית שבעליות הראשונות לפלסטינה ב - 1800 ו....
רצחו פה יהודים על ימין ושמאל וגם במשך הדורות , כשהקמנו מדינה וצברנו מספיק
אנשים כדי לשמור על ביטחוננו אז זה לא בסדר ואני חושבת שזה שקמנו
כדי לשמור על הביטחון שלנו זה לא ראייתנו כקורבנות ,אלא ממקום שבו אנחנו שומרים על עצמנו
בפני מרצחים חסרי לב אומנם לא כולם אבל חסר כאלו מבית ובחוץ.
בבקשה תשב ללמוד קצת היסטוריה על התיישבות הראשונה והמשכיה
תקרא על פרשת הל"ה 35 חיילי פלמ"ח שנרצחו ונטבחו כי ריחמו על רואה צאן זקן ערבי
שקרא לכל הכפר שלו כדי לטבוח בהם והמשך הלאה עם השנים.
תבין שהיום אנחנו אולי פועלים ממקום של קורבנות
כי כן היינו קורבנות .
זו מלחמה נצחית שלא תסתיים עד שהצד השני יפנים וישלים עם עצמו שגם אני פה לידם וירצו לחיות לצידי אז יהיה על מה לדבר
הם רוצים לראות אותי בים ומבחינתם חבל שהיטלר לא סיים את העבודה. אני לא חושבת זה קורבנות
אני חושבת שזו עובדה.

למעלה