המילה היומית הפעם: Arangxi

Eldad S

New member
המילה היומית הפעם: Arangxi

מתוך lernu, האתר ללימוד אספרנטו ברשת - המילה היומית היא arangxi

אני מעתיק את תוכן "המילה היומית" שהגיע אליי במייל, בלי לשנות את ה- supersignitaj literoj, כלומר, את האותיות עם ה-cxapeloj. האמת היא שזה תרגיל טוב בהבנת טקסט באספרנטו עם אותיות שחלקן נראות כמו סימני שאלה
במקרה שלא הבנתם שורה כלשהי, הפורום הוא המקום הנכון לשאול.

ARAN?I
1. Meti la? ?usta ordo, en ta?gan pozicion:

Aran?u la liton.
Mi aran?is min komforte.
Ni aliaran?u la ?ambron, ?ar tia aran?o ne pla?as al mi.
Vidu, kiel vi aspektas? Viaj vestoj estas malaran?itaj!
Via hararan?o estas tre bela.
Moroj kaj vivaran?oj estas tute aliaj en tiu lando.

2. Prizorgi kaj kunmeti la detalojn de afero, por ke ?i povu okazi kaj bone stati:

UEA aran?as Universalan Kongreson.
Kiu ka?on aran?as, tiu ?in man?as.
Aran?ite, ordigite.
Tro kara aran?o por malkara tagman?o.
Mi jam trovis kelkajn aran?emajn helpantojn.
La cirkonstancoj aran?i?is feli?e.

כרגיל, אני משתמש באפשרויות העריכה של הפורום להצמדת הטקסט האספרנטי לשמאל המסך, והנקודות מופיעות אצלי מצדה השמאלי של השורה. האם אצלכם הן מופיעות בסופי השורות, כמו שצריך? גם המספר, בתחילת השורה הראשונה, שאמור היה להופיע מצד שמאל, מופיע מצד ימין, כאילו מדובר בכתיבה עברית. האם זה באג של פיירפוקס, או שכך מתנהגים גם הדפדפנים האחרים בפורום?

מיכי 10

Member
אלדד, בוודאי לא תתנגד לכך ש"אתרגם" את סימני השאלה

לאיקסים, כמחווה לבוזוקיא, שתרם לי את האפשרות הזאת. אסמן ספוילר, כדי שמי שרוצה לתרגם לעצמו לבד (מה שגם אני עשיתי עד עתה), יוכל להתאתגר בכך.

ובקשר לשאלות הטכניות שלך בסוף, זה בדיוק מה שרציתי לומר לך: שכנראה אצלך זה כך בגלל הדפדפן (פיירפוקס) בו אתה משתמש. אצלי בגוגל כרום, אין בעיות כאלה בכלל בפורומי תפוז. המספרים הסידוריים והנקודות מגיעים למקומות הנכונים.
(דווקא בדפי וורד, יש לי הרבה בעיות כאלה וגם עוד כמה אחרות, וזה מטריף אותי. אבל אפילו kabe לא יכול לעזור בזה).

Eldad S

New member
את לא יכולה להפוך לאיקסים... זאת חידה...

ראשית את צריכה לנחש אילו אותיות היו שם (עם צ'פלונים, כמובן, כמו שבוזוקיא קורא להם), ורק אח"כ תוכלי להפוך אותן לאותיות עם איקסים.
&nbsp
אז אם תוכלי לנחש בכל מילה באיזו אות מדובר, זה יהיה נהדר.
אכן, ראיתי בכך סוג של חידה, אם כי לא חידת היגיון, אלא מעין cloze לשוני באספרנטו

מיכי 10

Member
ברור. אתה צודק, ואני התבלבלתי. חשבתי שיתכן ש"הופך הצ'פלוי"

לאיקסים אולי היה חד פעמי. אז התקנתי כרגע עוד אחד חדש. אבל ברגע שהעתקתי את הטקסט שלך, נזכרתי שזה כמובן לא הופך סימני שאלה לאותיות עם x, אלא רק צ'פלוי - לאיקסים.
טוב, אז אם אני כבר כאן, אנסה סתם לפתור את החידה שלך, עם אזהרת ספוילר, כמובן.

Eldad S

New member
אשמח מאוד. זו חידה מאוד יפה,

אהבתי אותה מיד כשהעליתי את ההודעה ועברתי עליה בעיניים, כדי לראות אילו מילים "הוצפנו" באופן הזה.
מעניין, מסתבר שיש גם היבטים חיוביים לבעיה של תפוז בהצגת תווים מיוחדים

מיכי 10

Member
כן כן, אבל אל תגיד את זה בקול, kompreneble.

גם אני חשבתי כך, אבל זה באמת היתרון היחיד

בוזוקיא

New member
הופך הצ'פלוי שלי מאוד נעלב מהערה הזאת

(לא באמת
)
בכל מקרה, סתם בשביל הגימיק, בניתי כלי שמתיימר להפוך סימני שאלה בחזרה לצ'פלונים:
התקנה:
1. להכנס לדף הבא: http://chapelon.site40.net/index.html
2. לגרור את הכיתוב "I Don't Like Question Marks" לשורת המועדפים (כמו שאת כבר יודעת לעשות), וזהו. מותקן.

הוראות שימוש:
1. לסמן בעזרת העכבר את הטקסט שמכיל סימני שאלה (ראי תמונה).
2. ללחוץ על כפתור הקסם החדש שיצרנו.
3. אם הכל עבד כמו שצריך, סימני השאלה בטקסט שסימנו אמורים להתחלף לצ'פלונים.

איך זה עובד??
הסקריפט מנסה את כל האפשרויות להצבת צ'פלונים במקום סימני השאלה ומוודא את המילה שהתקבלה כנגד מילון. אם ההצבה יצרה מילה הגיונית הוא יחליף את הסימן שאלה בצ'פלוי המתאים. אם ישנן כמה אופציות, הוא יכתוב את כל האופציות בתוך סוגריים מרובעים. לדוגמה:
"tia arano ne [plagxas,placxas] al mi"
האמת שזה לא היעוד המקורי של הסקריפט...בעקרון כפי שכתבתי בהודעה אחרת אני מנסה לבנות תכונית לחילוץ שורשים של מילים מורכבות...הסקריפט הנוכחי בסך הכל משתמש בתוכנית לחילוץ שורשים שלי...
*הערה- כמו בסקריפט של הצ'פלוי, גם בסקריפט הזה יכולות להיות בעיות. כל בעיה אמורה להופיע מיד בלחיצה על הכפתור ולהפתר מיד ברענון ההדף. כל בעיה שלא נפתרה לאחר רענון הדף היא בעיה בתפוז ולא בסקריפט

Eldad S

New member
אתה משהו, אתה

כל הכבוד.
אני עוד לא בדקתי - עוד לא התקנתי את הסקריפט במועדפים, אבל אני מקווה לעשות את זה מחר או מחרתיים.
Intertempe, bonan kaj fruktodonan nokton

בוזוקיא

New member
אה דרך אגב

גם כאן כמובן הטיפול הוא קוסמטי בלבד על מסך המחשב שלכם...לאחר רענון הדף הכל יחזור לקדמותו.
אם רוצים לתקן את סימני השאלה לצמיתות צריך להעתיק את ההודעה המתוקנת להודעה חדשה, להפוך את הצ'פלוי לאיקסים בעזרת הופך הצ'פלוי (או ידנית למי שאוהב תרפיות סיזיפיות להחריד) ולשלוח את ההודעה.

בוזוקיא

New member
אני עושה את זה בג'אווה סקריפט:)

ובקשר לצ'פלונים- באמת שלא הבנתי כבר איך אומרים חח...
לפי ויקפדיה אומרים צ'פלון:
Finfine venis al li la ideo utiligi la francan cirkumflekson aux "cxapelon" por bel-maniere modli la necesajn literojn, unikajn al Esperanto: Cx, cx, Gx, gx, Hx, hx, Jx, jx, Sx, sx
&nbsp
מה שאומר שעברית ברבים אומרים צ'פלונים!

למה מופיע שם האקוזטיבו באמת? בחלק מהמקומות קוראים לזה צ'פלו ובחלק צ'פלון...

Eldad S

New member

אומרים שם cxapelon כי זה בא אחרי הפועל utiligi, כלומר, "לנצל", "להשתמש ב-" - שהוא פועל יוצא (transitiva verbo). כמו שאפשר לראות, לפני זה כתוב la francan cirkumflekson, ואז בא ה- cxapleon, גם הוא ביחסת האקוזטיבו.
&nbsp
אבל, לטעמי, היה מאוד חמוד שהשתמשת ב- cxapelon, ואני אימצתי בחום...

DoronModan

New member
אני דווקא חשבתי

שזה שילוב של כובעון ושל צ'פלו

דווקא נחמד צ'פלונים. אפשר לשים אותם בצפלינים.

למה שם באקוזטיבו? כי זה אחרי utiligi שמצריך מושא ישיר (בעברית אומנם אומרים להשתמש ב... אבל באספרנטו זה להשתמש את...)
על ג'אווה סקריפט שמעתי בגאווה גם מחברנו kabeemulo. בהזדמנות. השנה אלמד את שפת המחשב השנייה שלי, פייתון. למדת?

Eldad S

New member
כל הכבוד, דורון!

מחיל אל חיל!
Mi deziras al vi sukceson, kaj rapidan lernadon kaj asimiladon de la lingvo! Mi jam utiligas kun multe da gxuo vian lertecon pri Excel-programado

בוזוקיא

New member
אהההה....זה מסביר הכל חחח

אקוזטיבו מקולל

&nbsp
לגבי פייתון- שפה אדירה, אתה תאהב אותה.מאוד פשוטה ומאוד יעילה.

מיכי 10

Member
בוזוקיא קארה, רק רציתי לומר שהצצתי ברפרוף,

ואני מוקסמת מהרעיון ומהאפשרות, אך לא יכולה לנסות עדיין.
(רק עכשיו חזרתי הביתה, ועוד מעט יגיעו אלי המון אורחים להלילה עד מחר בצהריים. אז מי יודע מתי אתפנה מההכנות ומהאירוח).

בוזוקיא

New member
אל דאגה, הסקריפט לא יברח לשום מקום

האמת שברגע שאלדד ילמד להשתמש בממיר הצ'פלו, הופך סימני השאלה כבר לא יהיה שימושי מידי

בניתי אותו בעיקר בשביל הכיף והאתגר...

Eldad S

New member
אבל אם הבנתי נכון,

השימוש בממיר הצ'פלוי הוא רק לרגע, על המסך?
אז יש טעם ללמוד להשתמש בו?

בוזוקיא

New member
אכן יש טעם

כי הוא ממיר את הצ'פלונים לאיקסים בתוך השדה של ההוספת תגובה (גם מהירה וגם רגילה) ואז כשאתה שולח את ההודעה היא מופיעה כאיקסים ולא כסימני שאלה...כלומר במקום לעבור ידנית ולהלחיף את הצ'פלונים לאיקסים לפני השליחה, הסקרפיט עושה זאת במקומך בלחיצת כפתור.

למעלה