המילון הגדול של הפורום!

"הילדה הכי יפה בגן"

הילדה הכי יפה בגן מילים: יהונתן גפן לחן: יוני רכטר עיבוד: יוני רכטר הילדה הכי יפה בגן יש לה עיניים הכי יפות בגן וצמה הכי יפה בגן ופה הכי יפה בגן וכמה שמביטים בה יותר רואים שאין מה לדבר והיא הילדה הכי יפה, יפה בגן כשהיא מחייכת גם אני מחייכת וכשהיא עצובה אני לא מבינה איך אפשר להיות עצובה כשאת הילדה הכי יפה בגן. שיר זה יצא לראשונה בשנת 1978, על גבי תקליט הילדים האהוב "הכבש השישה עשר". הוא התבצע גם על-ידי המון אמנים שונים בגלל יחודיותו של השיר המקסים הזה, וגם הופיע בהמון דיסקים. הוא הופיע בדיסק הבכורה של יהודית, "מילה טובה ואוסף שירים", "יהודית רביץ והפילהרמונית", "השירים שלנו - 40 שנות זמר", "שירים לטף מא' ועד ת'", "משירי יוני רכטר", "יהודית רביץ - מיטב השירים" וסביר להניח שבעוד המון גירסאות והמון ביצועים בעוד ועוד דיסקים שונים.

hilali1

New member
טיול בשדירה..../images/Emo107.gif

השיר הכי מצחיק של יהודית
".. אם מישהו יכנס מבחוץ הוא לא יבין מה אנחנו עושים כאן
"

יעקב גלעד

אחד המפיקים של יהודית, שהלך איתה מתחילת דרכה... כמו כן, גם מחבר. אחראי על הרבה מהלהיטים של יהודית, כמו : "ארבע לפנות בוקר", "גלוי ונעלם", "ליד הדלת", "מילה טובה", "סמבה ברגל שמאל" ו"עכשיו הכל בסדר". הפיק את "גלוי ונעלם" ואת "מילה טובה ואוסוף שירים", תירגם את הטקסטים של ג'ורג'י בן ב"בוא לריו" וכמו כן, הפיק בפועל את "דרך המשי".

אז בואי נרחיב קצת...

יהודה עמיחי (1924-2000), מחבר. יהודית הלחינה את שיריו "באהבתנו" ו"בגן מוקסם" לדיסק "ומאוד לא פשוט לחכות". כשיהודית הייתה חיילת היא הלחינה את שירו "בבוקר" ואף שלחה לו מכתב על כך. השיר נכנס לדיסק הבכורה של גידי גוב.

יענקל'ה רוטבליט

נולד בשנת 1945. שיריו ליוו אותנו בלחניה של יהודית החל מהדיסק הבכורה שלה ועד ל"איזו מין ילדה". בין השירים : "שבתות וחגים", "רחבת הריקודים", "סוף לסיפור", "מי לאהבה", "ליבי אומר", "כמו אל מים", "טיול בשדירה", "הוא הולך ממך", "באה מאהבה" ו"אישה בגילך". הוא גם אחראי על "לקחת את ידי בידך" בלחנו של מתי כספי.

"לקחת את ידי בידך"

לקחת את ידי בידך מילים: יענקל'ה רוטבליט לחן: מתי כספי עיבוד: מתי כספי לקחת את ידי בידך ואמרת לי: בואי נרד אל הגן. לקחת את ידי בידך ואמרת לי: דברים שרואים משם - לא רואים מכאן ניגנת לי שיר על הגיטרה וקולך רעד רוח בי קמה, רוח שרה, והזמן כאילו עמד ואני עוד זוכרת כל טעם וריח את חלקת השדה לאור הירח קול התן מן הואדי וכובד הפרי בבוסתן, דברים שרואים משם לא רואים מכאן. הייתי לבדי ודרכי אבדה לי ובאת, באת לי בזמן. הייתי לבדי ודרכי אבדה לי דברים שרואים משם לא רואים מכאן. נתת לי יד, הראית לי דרך להרבה דברים הבאת חיוך יפה כמו פרח וכח להאמין. ואני עוד זוכרת את השיר ששרת את החלק הטוב מכל מה שאמרת. היי, מלאך ושטן, התשוב לעצור את הזמן דברים שרואים משם לא רואים מכאן. השיר הראשון מתוך דיסק הבכורה של יהודית רביץ הנושא את שמה. מבוצע גם על ידי מתי כספי. השיר השתתף גם בדיסקים שונים אחרים כמו : "מילה טובה ואוסף שירים", "עד לאן שהלב לוקח" (מתוך מופע שאני כבר אבדוק את הפרטים האלו בבית), "שיר לכל עת - משירי יענקל'ה רוטבליט", "משירי מתי כספי", "אהבה בשניים - מחכה לו" וכמובן "יהודית רביץ - מיטב השירים".

"מי לאהבה"

מי לאהבה מילים: יענקל'ה רוטבליט לחן: יהודית רביץ מי שלמחול נועד לחלום נולד מי שלמחול נועד שט מפרש בודד בים בחלום נועד מי שלמחול נולד עד כלות הנר עד תום השיר הוא לא ישבע שוב עולה הוא ובא נלפת אל רוח טובה עוד ועוד לבעור לרקוד במחול עד כלות הלהבה עד רסיס האור האחרון יגווע מי שלמחול נועד לאהוב נולד מי שלמחול נועד מי לאהבה נולד להבה נולד מי שלמחול נועד עד כלות הנר שב כמו השיר הוא לא ישבע שוב עולה הוא ובא נלפת אל רוח טובה עוד ועוד לבעור לרקוד מי שלאהוב נועד לאהוב נולד מי לאהבה נועד השיר השלישי מתוך אלבום הבכורה של יהודית. גם הוא הופיע במופע עם יוני רכטר "באופן קבוע וחד פעמי", בעיבוד מצויין של רכטר. הלחן של השיר מאוד מושפע מזרם ה"בוסה נובה" של המוזיקה הברזילאית. השיר הופיע גם ב"אוסף להיטים" של יהודית בהוצאת NMC ב2004, וגם ב"פלסטלינה 1 - רמיקסים" של פוליאנה פראנק, ובאוסף "בוסה נובה ישראלית".

למעלה