המילטון או וולינגטון?

nomanymore5

New member
המילטון או וולינגטון?

שלום לכולם!

שבוע הבא אני טסה לשנה מאוסטרליה לניו זילנד (וורקינג הולידיי), ולאחר לא מעט מחקר שבסופו הסתבר שהמדינה לא בטוחה כמו שמציירים אותה (http://www.presscave.com/top-safest-countries-in-the-world/) ושברוב הערים יש לא מעט בעיות עם כנופיות וסמים או סתם בני נוער משועממים, החלטתי לוותר על עבודה באוקלנד ולצמצם אפשרויות לשתי ערים שנחשבות "בטוחות" (מבחינת פשע לא אסונות טבע... המעניינים אותי פחות). המילטון וולינגטון.

אשמח לשמוע חוות דעת או השוואה בין שתי הערים מבחינת ביטחון (בשביל בת 21 הנוסעת לבד) כמו כן מבחינת קושי במציאת עבודה ותחבורה.

תודה רבה!

ANZ1

New member
סליחה, אבל זה שטויות

ניו זילנד יותר בטוחה מישראל
נכון, יש כמה שכונות בדרום אוקלנד, שיש בהם כמה כנופיות
גם בהם אפשר להסתובב ברחוב ולא יקרה לך כלום.
ובשאר השכונות, אין שום בעיה.
אם לא תסתובבי לבד באמצע הלילה ליד חבורת שיכורים , לא יהיה לך שום בעיה.
וגם אם כן, סביר להניח שהם יריבו בינהם.
אם השוטרים המקומיים מרגישים בנח להסתובב בלי נשק, גם את יכולה.
לא שונה מלהסתובב בתל אביב, או מערים אוסטרליות, אם את מרגישה בטוח בתל אביב, אותו הדבר תרגישי באוקלנד.

nomanymore5

New member
מסכימה, יותר בטוחה מישראל

ובחיים לא הרגשתי בטוחה להסתובב בתל אביב לבד (בעיקר בשנים האחרונות), במיוחד לא בלילה. וזה בדיוק מה שאני מנסה להימנע ממנו. אני מנסה למצוא מקום בו לא אצטרך להביט מעבר לכתף בדרך הבייתה ממשמרת ערב/לילה.
יכול להיות שזה באמת שטויות, אני לא יכולה לאמר כרגע כי בחיים לא הייתי שם בעצמי. אבל כשאתה רואה מאמרים כאלה, בחיפוש פשוט של גוגל של הערים הכי בטוחות בניו זילנד, זה מדליק כמה נורות אדומות.
https://answers.yahoo.com/question/index?qid=20110316005806AAqIRfJ
http://www.virtualtourist.com/trave...4091/Warnings_or_Dangers-Auckland-TG-C-1.html

zaske

New member
עושה רושם שיש לך אישיוז מסויימים שאת צריכה לעבוד עליהם

לפני שאת חושבת על work holiday בניו זילנד, החוויה עצמה יכולה להיות כיפית, אבל גם מאוד מטלטלת ואישית שמעתי פה באוסטרליה על בחורה שהיתה על work holiday visa שעברה קריסה נפשית.
אמירה כמו "בחיים לא הרגשתי בטוחה להסתובב בתל אביב לבד (בעיקר בשנים האחרונות), במיוחד לא בלילה" מדליקה *אצלי* נורות אדומות.
קחי את זה כעצה ולא כביקורת ארסית כי זו לא הכוונה , ואני מוכן להרחיב בנושא בפרטי

שיהיה לך בהצלחה בכל אשר תפני

nomanymore5

New member
פסיכולוג?

לא לוקחת אישית אבל מנסה לתאר מצב בו WHV יכולה לגרום לקריסה נפשית...

zaske

New member
חכי ותראי איך פער השעות ימחק לך קשרים עם ישראל

ואז תדברי.
וזו רק דוגמא אחת שאני יכול לחשוב עליה.
שוב, תסתכלי על זה כעצה, יש משהו מאוד צורם בהודעה המקורית שלך.

לי זה לא צרם בכלל,

ואני באופן כללי משתדל להימנע מלעשות לאנשים איבחון פסיכולוגי מקוון על בסיס הודעה בודדה בפורום. תנסה גם אתה, אולי זה יקל במשהו על הנוירוזות שלך, הפרעות השינה ודימוי הגוף הבעייתי.

zaske

New member
ההבדל הוא שאצלי זה כתוב בלא מעט הודעות

ומדובר בהומור עצמי.
חוץ מזה אתה לא יודע שהשאיפה של רוב מפתחי התוכנה הבאמת הארד קור זה להדמות במראה לאנשים כמו סטיב ווזניאק או ריצ'ארד סטולמן?
(אני לפחות מודה בזה בגלוי)

nomanymore5

New member
לי זה לא מזיז

האמת שכשעזבתי את הארץ, רוב הקשרים נגמרו גם כך (אני מניחה ששמעת על האמרה שאי אפשר לנהל קשרים ממרחק?).
האנשים היחידים מהארץ שאני עדיין בקשר איתם הם משפחה. וממשפחה אי אפשר באמת להתגרש.
יכול להיות שלילדה פופולרית ומפונקת שצריכה אנשים מסביבה 24/7 זה יגרום להתמוטטות עצבים, אבל למישהי שגדלה כמעט לבד ועבדה מגיל 12 כדי לשלם שכירות, דבר כמו פער שעות ומחיקת קשרים בחצי העולם השני זה בדיחה.
רק כדי להבהיר דברים, אני מחפשת מקום שקט בגלל שנקלעתי לכמה מצבים לא נעימים בארץ ואני מחפשת מקום בו זה לא יקרה שוב (או לפחות להקטין את הסיכויים).
אגב, פסיכולוגייה...האם שמעת על הטענה שכל ישראלי חווה סוג של PTSD בדרגה מסויימת? (על חלק זה משפיע פחות, על חלק יותר)

מישהי ישראלית שגרה שם שנה בגיל שלך הסכימה איתך

היא סיפרה לי שהיא די חששה להסתובב בכל מיני אזורים באוקלנד.

ANZ1

New member
אגב

השכונה עם הכי הרבה מקרי אלימות יחסית לאוכלוסיה זאת אוקלנד CBD
והשכונה הכי בטוחה בניו זילנד זאת "נורת שור" באוקלנד

והם נמצאות אחת ליד השניה, שתי שכונות של אותה עיר
כך שאם את שואלת איזו עיר הכי בטוחה, זאת אוקלנד.

ravivka

New member
Wellington

safty preception is important, so do not let the facts get in the way of a good story.
Between Hamilton and Wellington, that later is a young vibrant city. As for employment I can’t help is almost asking where is easier Tel Aviv or Haifa- what you are looking for farm work more likely Hamilton, hospitality Wellington ...
Good luck Raviv

nomanymore5

New member
Thank you

I think I'll go with Wellington as finding a farming job in the winter doesn't seem like an easy thing.

sbandda

New member
קחי בחשבון שמזג האויר בוולינגטון *הרבה* פחות נוח מאשר

באוקלנד או המילטון.
&nbsp
שלא תביני אותי לא נכון - וולינגטון עיר עם סצנה צעירה ותוססת, אבל היא קטנטונת ומגוון האפשרויות קטן בהרבה מאשר באוקלנד. אין לי מושג, אגב, איך החלטת שאוקלנד לא בטוחה. זה חרטא אחת גדולה. אם את תלכי ותתחילי להתגרות במישהו שיכור, סביר להניח שמתישהו תצליחי להכנס לקטטה. וגם אז הסיכוי שתידקרי, למשל, הרבה יותר קטן מאשר במהלך ויכוח עם ערס על מקום חניה....

nomanymore5

New member
כן שמעתי על זה

לא הבנתי מאיזה בחינה? הבנתי שיש שם רוח מאוד חזקה אבל חוץ מזה לא נראה שקר שם יותר ממקומות אחרים...
כמו שכתבתי למעלה אני באמת לא יכולה להגיד אם אוקלנד בטוחה או לא כיוון שלא הייתי שם בעצמי, אבל על סמך מאמרים וחדשות באינטרנט הומלצתי להתרחק (בעיקר מהשכונות הדרומיות ומהמרכז...)

ANZ1

New member
את צריכה להמנע מכל מקום שיש בו אנשים

בכל עיר, בכל מדינה יש בחורים שיכולים להחליט לשדוד אותך או לאנוס אותך.
יש אזורים בעולם כמו אפריקה או דרום אמריקה שהאוירה הצבורית שונה או שאין מערכת בטחון
אבל מרכז אוקלנד בטוחה בדיוק כמו וולינגטון,
או יותר מדויק היא יותר בטוחה, כי יש יותר שוטרים מסביב ויש יותר בני אדם בחוץ שמסתובבים
אם את חוששת מאוקלנד אסור לך להתקרב לוולינגטון או כל עיר אחרת.
הסכנה נמצאת שם באותה הצורה או הכמות.
או שפשוט תפעילי היגיון פשוט, או תלמדי הגנה עצמית.
אבל להגיד שמסוכן במרכז אוקלנד זה פשוט טיפשות .

ANZ1

New member
ואיך קוראים לצד השני ?

איך קוראים לבחורה מתנהגת בסטראוטייפ של בחורה חלשה, פחדנית שמפחדת מכל דבר
וכל בחור נראה בעיניה כטורף ?

חופשי הגזמת.

כל מה ש-nomaymore5 כתבה בנושא היה:
"לאחר לא מעט מחקר שבסופו הסתבר שהמדינה לא בטוחה כמו שמציירים אותה ושברוב הערים יש לא מעט בעיות עם כנופיות וסמים או סתם בני נוער משועממים, החלטתי לוותר על עבודה באוקלנד"
&nbsp
"בחיים לא הרגשתי בטוחה להסתובב בתל אביב לבד (בעיקר בשנים האחרונות), במיוחד לא בלילה."
&nbsp
לי זה נשמע סולידי למדי. מה עשית ממנה? זכותך לא להסכים עם ההערכה שלה לגבי ביטחון אישי בתל-אביב או באוקלנד, אבל היא בוודאי לא נשמעת כמו "סטראוטייפ של בחורה חלשה, פחדנית שמפחדת מכל דבר וכל בחור נראה בעיניה כטורף". בתור התחלה, בחורה כזו לא נוסעת לנ"ז לבד...

ANZ1

New member
ההגזמה היתה יחסית לנושא

כולנו ישראלים, כולנו גרים במקומות אחרים.
ישראלי שלא מרגיש בטוח בישראל ובניו זילנד
אין שום מקום בעולם שבו הוא ירגיש בו בטוח.
וכן, סכנות יש בכל מקום, גם בעיר שלך, גם בבית שלך.
אפשר להבין את הסכנות, לעבוד עם היגיון, אולי ללמוד להתגונן, ואולי לסמוך על אלוהים.
אבל בגלל שמישהו כתב באיזה מקום שהיא קראה שיש גם פשע באוקלנד לא לנסוע לשם.
אני אשמח אם מישהו יראה לי עיר בעולם שלא היו בה מאות מקרי פריצה , אונס ופשעים אחרים בשנה האחרונה.

ואם בחורה כותבת שהיא מפחדת ללכת ברחוב,
אולי צריך להתיחס אליה כמו הביטוי שהבאת, למרות שלא שמעתי עליו עד עכשיו

למעלה