המילטון או וולינגטון?

אם בחורה כותבת שהיא מפחדת ללכת ברחוב,

במיוחד לבד בלילה, כפי שהיא כתבה, היא בחורה ממוצעת לחלוטין מבחינת הגישה שלה לנושא - ולצערי גם ריאלית. זה המצב כיום, לצערי. אתה מוזמן להסביר לה שהיא צריכה "ללמוד להתגונן" או "לעבוד עם היגיון", אבל היא בוודאי לא "חלשה" או "פחדנית".
למעשה, מה שהיא עושה הוא בדיוק "לעבוד עם היגיון": היא מנסה למזער את הסיכונים ע"י מציאת המקום הבטוח ביותר עבורה, אחרי שכבר יש לה ניסיון עם אירועים קודמים מהסוג הזה. זו בדיוק הסיבה שהיא שואלת כאן בפורום - שאלה רציונאלית לגמרי.
&nbsp
אז מה היה לנו? אישה צעירה עם ניסיון אישי רלוונטי בנושא, שמנסה לאסוף נתונים אמפיריים כדי למקסם את הביטחון האישי שלה, ושני גברים שמתייגים אותה, ועושים לה איבחונים פסיכולוגיים ללא בסיס עובדתי. מי מבין אלה "עובד עם היגיון" ומי פה מגיב "מהבטן"?

efroch99

New member
תודה רבה על קול השפיות

בהיותי אשה חזקה, עם חגורה שחורה בקרטה וחומה בקרב מגע, גם אני מפחדת להסתובב לבד ברחובות, במיוחד בלילה, גם בתל-אביב, וגם במלבורן אשתדל לא להסתובב לבד בלילה. בעצם קשה לי לחשוב על איזשהו מקום בעולם שארגיש בנוח להסתובב בו לבד בחושך.
גברים ממש אבל ממש לא מסוגלים להכניס את עצמם לראש של אשה במקרים האלה. הבחורה מתארת מחשבות סבירות לחלוטין לסיטואציה שלה.

kiwi2b

New member
התגובה שלך זה ממש טקסטבוק

לאיך גברים (לא כולם, כמובן) פשוט לא מבינים איך נשים חוות את העולם.

nomanymore5

New member
היא צודקת

אולי זה טקסטבוק אבל תסכימו איתי שלגברים אין סכנה של אונס, בשום מקום (חוץ מהכלא אולי). וגם אם היא קיימת הסיכוי שגבר ייאנס פי 10,000 קטן מהסיכוי שאישה.
כמו כן, ניו זילנד ואוסטרליה לא עוזרות הרבה בעיניין ההגנה העצמית. כאשר טייזרים ושוקרים חשמליים ואפילו תרסיס פלפל נחשבים כ"כלי נשק" ואינם חוקיים להחזקה של אדם פרטי (חוץ מ WA בה מותר להשתמש בתרסיס פלפל).
וכמה שיעורים של הגנה עצמית שלא תיקחי, חוץ מאשר בסרטים, שום אישה לא באמת תוכל להשתוות לכוח של גבר.
אז כן. גבר בחיים לא יבין לאילו סכנות אישה נתונה ולמה (הרבה) נשים מפחדות ללכת לבד ברחוב באמצע הלילה.

פה אני חולק עלייך:

הסיכוי הוא לא "פי 10,000 קטן", אלא בערך 10%. כלומר, אחד מכל עשרה נפגעי אונס הוא גבר.

http://www.theguardian.com/news/datablog/2013/jan/11/male-female-rape-statistics-graphic

http://www.rccmsc.org/resources/get-the-facts.aspx

http://www2.humboldt.edu/stoprape/statistics.html

בהחלט יש סכנה אמיתית שגברים ייאנסו (בידי גברים אחרים, או בידי נשים), והסיכוי שגבר שנאנס ידווח על כך קטן בהרבה, בגלל הסטיגמות הכרוכות בכך.

כתבה מעניינת בנושא, סיפור של גבר שנאנס בידי אישה: http://www.cracked.com/article_21884_5-awful-realities-being-man-who-was-raped-by-woman.html

nomanymore5

New member
מעניין

לא חשבתי שיש כל כך הרבה מקרים...אבל עדיין נשים הרבה יותר פגיעות בעיניין הזה.

nomanymore5

New member
...

"בכל עיר, בכל מדינה יש בחורים שיכולים להחליט לשדוד אותך או לאנוס אותך."- אמת. מסכימה 100%. בן אדם יכול לגור במדינה הבטוחה בעולם (שלפי גוגל זאת איסלנד...) בה יש רצח אחד בשנה (נגיד) , יש אפשרות סטטיסטית שדווקא אותו אדם יהיה האחד הזה. ואדם אחר יכול לגור באפגניסטן כל החיים ובחיים לא לראות פשע בודד.
א-ב-ל, מה הסיכויים של אדם להירצח באפגיסטן לעומת הסיכויים להירצח באיסלנד?
נכון, הסכנה קיימת.תמיד. בכל מקום.
אבל אם יש לך אפשרות למזער את הסיכון (כמו, לשאלתי) ע"י האפשרות לבחור בין מקום X למקום Y, לא תעשה את זה?
אם היו שואלים אותך אישית "יש לך 2 אופציות. לעבור לגור באפגניסטן, או לעבור לגור באיסלנד" לא היית מנסה לעשות השוואה, למצוא נתונים ולעבור למקום הבטוח יותר?
נכון, יש הבדל ענק בין אפגניסטן,איסלנד וערים בניו זילנד, אבל הקונספט אותו דבר.
&nbsp
אני מקווה שזה מבהיר קצת את השאלה הראשונה שלי במקום להראות שאני "פחדנית וחלשה" (שאגב אני לא נעלבת מזה. אם לנסות למזער סיכונים בימינו נקרא "פחד וחולשה", so be it, אז אני פחדנית וחלשה וגאה בזה. לפחות אהיה פחדנית וחלשה וח-י-ה, ולא גיבורה וחזקה בבית חולים/בקבר).

sbandda

New member
בסופו של דבר

מדובר בהחלטה אישית ובהרגשה האישית שלך.
&nbsp
אני רק יכול להעיד מהנסיון שלי שכולל הרבה שעות במרכז אוקלנד (כולל במרכזי הבילוי, בשעות הקטנות של הלילה) שמעולם לא חששתי לבטחוני האישי. יתרה מזאת, טרם יצא לי לפגוש מישהו שכן חושש/ת לבטחון האישי באזורים האלו.

kiwi2b

New member
הכל נכון אבל...

ההבדל בין אוקלנד לוולינגטון כנראה קטן הרבה יותר מאשר ההבדל בין אפגניסטאן ואיסלנד, כך שאולי כדאי כבר בשלב הזה להוסיף למערך השיקולים את השאלה איפה יש לך יותר סיכוי למצוא עבודה לרוחך.

kiwi2b

New member
לגבי מזג האויר בוולינגטון

כן קר שם יותר ממקומות אחרים. לא יותר מכל מקום, כמובן, אבל בהחלט קר יותר מבאוקלנד (לי ידוע על 5 מעלות בממוצע פחות). לגבי רוח - אמנם חברים שלי שגרים שם אומרים שמתרגלים, אבל לא הייתי מקלה בזה ראש. רוח מאוד משפיעה על מזג האויר, כלומר על איך שאנשים חווים את מזג האויר.
לגבי בטיחות אני חושבת שזו קצת בעיה להכליל לגבי כל אוקלנד (בה אני גרה). זו בכל זאת עיר של יותר ממליון איש. יש בה איזורים בטוחים יותר ובטוחים פחות, כנראה כמו בכל עיר גדולה פחות או יותר.

sbandda

New member
רק לסבר לך את האוזן

אוקלנד היא עיר עם כ-1.2 מליון תושבים ועם שטח גדול יותר מגוש דן עד חיפה.
אם לא גרים בשכונות "נחשלות" הסיכוי להיחשף לפשעים אישיים הינו לא יותר מאשר במרכזים עירוניים אחרים. כן, פרצו לי לרכב פעם אחת וגנבו שני ז'קטים שהיו מונחים על המושב האחורי. וגם לאשתי גנבו את התיק חודש אחרי שעברנו לפה (אבל המשטרה מצאה אותו והחזירה לנו כמעט את כל תכולתו, כולל כרטיסי האשראי), אבל זו תמצית הפשעים והאלימות שאני חוויתי בכמעט 7 שנים באוקלנד.
אני הולך לשוק שבועי שנמצא באחת השכונות הכי "גרועות" באוקלנד, ומעולם לא הרגשתי שם פחד או חשש. להיפך - האנשים שם מאד חביבים ופתוחים.
ברור שכמו בכל מדינה, גם כאן יש פסיכים ופסיכופטים, אבל, ותרשי לי לצטט קולגה שבאה לביקור עבודה מאוסטרליה לפני כמה שבועות - "אפילו ההומלסים פה נחמדים ומחייכים אליך ברחוב".

kiwi2b

New member
זה נכון לגבי ההומלסים

חיכיתי לאוטובוס במרכז העיר עם העגלה והתינוקת, הומלס אחד התקרב (אבל עדיין שמר על מרחק סביר ולא נגע בתינוקת, מאוד חזק פה העניין של פרסונל ספייס, אני מתרשמת) ואמר כמה היא חמודה ושאני צריכה לשמור עליה ולגדל אותה היטב וחייך אליי ואליה וכולם מסביב חייכו גם. סיטואציה הזויה לחלוטין.

nomanymore5

New member
תודה רבה לכולם

נחתתי באוקלנד לפני מספר ימים, אני חייבת לאמר שלא ראיתי משהו מאיים במיוחד (ונחתתי בסביבות ה11 בלילה), ויכול להיות שמה שקראתי באינטרנט זה באמת סתם סיפורים (למרות שלא הסתובבתי לבד יותר מדי) והעיר כן נראית קצת יותר "Dodgy" מאשר הערים האוסטרליות בהן הייתי (דיי הרבה הומלסים בCBD, בני נוער עם פנים מכוסות וכ'ו), אבל לא משהו יותר מדי מאיים.
תודה רבה לכולם על התגובות והדעות.

למעלה