המכתב- של ההורים השכולים

המכתב- של ההורים השכולים

תאיר- ראשית הגבתי שם , ישירות באתר של NRG, ככ כן אני וחברי, נשתדל לחזק את המשמרת הבאה ליד ביתו של רוה"מ. אני חושב שיהיה כדאי לאחד משמרות לקראת חג הפסח ולנסות להביא כמה שיותר אנשים למעונו של רוה"מ, אפילו לארגן הסעה לרחוקים. חג החירות צרוב אצלי כחג החשוב ביותר- לי כמובן. מסמל לי את החופש שאני כ"כ זקוק לו, מציע לכם "לשרוף" את ירושלים, לפני החג. התחלנו כבר להעביר קשר לאנשים שיגיעו בשישי הבא לעיר (לא מחרתיים) עמ לחזק את המשמרת . לרשותכם תמיד

יונה1

New member
לציניות אין כנראה גבולות, גם לא לרשלנות

של התקשורת. תהיתי מי הם שני האבות הללו, שכתבו את המכתב לאולמרט ולנועם שליט. ובכן משה קינן, הפעיל למען שחרור פולארד אמר: ''אנו צריכים לא לבקש אלא לדרוש. לא להתחנן! בקומה זקופה ובעוצמה ולא להתבייש. יונתן הוא שלנו. ''שלנו'' זה ''שלי'' ברבים''. והאב השני, חיים דרעי, העביר את מסע הלווית בנו דרך מעונו של אולמרט, ושם דרש: " אדוני ראש הממשלה. אני דורש ממך להחזיר את כל חלקי עצמותיו של בני. אל תישן. תחזיר לי את העצמות. נתתי לך בן שלם". http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2916105,00.html כלומר, לא בעבודה עיתונאית מאומצת, אלא רק בחיפוש מאד קל ושיטחי בגוגל, ניתן היה למצוא שאלה שמתנגדים להשבת גלעד, אלדד ואהוד השבויים, כן מוכנים להפוך את העולם למען שחרור פולארד "שלנו", וכן מוכנים לסכן חיי חיילים בהשבת עצם מגופתו של בנם המת.

ויכוח עקר בין חיים אברהם לחיים דרעי

היום (יום ד' 2.4.2008) באחת מתכניות ה'טוק-שואו' עומתו חיים דרעי עם חיים אברהם, שניהם אבות שכולים. חיים הוא אביו של בני אברהם, שאחרי 3 שנים בחזקת שבוי בידי חיזבאללה (ביחד עם עומר סוועאד ועדי אביטן - שלשותם נשבו הר-דב), הוחזר בארון-מתים ביחד עם גופות 2 חבריו ועם טננבואום (אז אל"מ במילואים) החי. שאלה שדרעי חזר ושאל - ללא קבלת-תשובה מאברהם, שבפירוש לא רצה לענות על השאלה - היתה: ב א י ז ה מחיר אתה מוכן שיחזירו את 3 השבויים דהיום (גלעד, אלדד ואודי) ? מרמזים מאד עבים בדברי חיים דרעי ניתן היה להסיק שהוא מצידו רוצה ל ה ג ב י ל את ה"מחיר", ולא היה רוצה לראות שחרור של מה שנהוג לכנות "אסירים עם דם על הידיים" בתמורה לחזרתם של 3 חיילים שבויים הביתה. כאמור: חיים אברהם לא נענה לשאלה החוזרת של חים דרעי והשאיר את השאלה "פתוחה", תחת ההגדרה: ב כ ל מחיר !"

נגיעוT

New member
כל דיון הוא טוב

גם אם הוא מנוגד לדעתנו הציבור מודע ל"תקדים" של שחרור מאות ואלפי מחבלים לא מהיום ולא מאתמול אז שידברו,ויעוררו את דעת הקהל-הכל כשר,גם המכתב הזה לטעמי. ברור שמזמן (אם אי פעם היה) כבר אין אחד תמורת אחד. ובקשר לפסח-מתרקמת תוכנית לליל הסדר....

יונה1

New member
ברצינות מלי!

הרי אי אפשר מצד אחד לנהל פורום מאד פוליטי, ולא סתם פוליטי, אלא כזה הנוגע ישירות לחיים או מוות ומצד שני לא להבין כלום. כל הופעה בתקשורת של מתנגד מו"מ, שקולה ל-1000 סטיקרים, לשלוש "צעדות הגלבוע" ואפילו למשמרת לא מתוקשרת של 50 איש בקריות או באילת. הדיון מזיק, לא מוסרי ובעיקר - מנציח ומשרת את חוסר המעש של הממשלה. ודאי שהציבור מודע ל"תקדימים", הרי בדיוק בגלל אותם תקדימים יש בכלל ויכוח ובדיוק ורק בגלל הויכוח, השלושה עדיין לא פה. אז איך בדיוק משרת אותנו שאתמול בכל כלי התקשורת "כיכבו" מתנגדי שחרור אסירים??? אגב, התנצחות בין אבות שכולים למשפחות השבויים היא רק מאד מאד "צהובה", נמוכה, ו"טובה" רק לכלי התקשורת ולא לאף אחד אחר. ובעיקר - וזה הכי גרוע- היא מחזקת את טענתי שנושא השבויים הפך לעניין משפחתי. מה לאב שכול, לאב של שבוי, לאחות שכולה ולנושא השבויים? מה זה פה? אספת הורים בבי"ס? אבל עובדה שהתקשורת מעוניינת וגם מצליחה להפוך אותו לכזה. פדיון שבויים הוא נושא שבין החברה הישראלית לצבא ולחיילים שלה ולא לדעה של הורה זה, או רעייה אחרת.

יונה1

New member
והנה, בגילוי לב נדיר

גם אולמרט עצמו מתייחס למכתב מאתמול. http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/717/742.html הכתבה הזו, כאילו באה בהזמנה, כדי לחזק את הטענה שלי....

כמו שכבר נכתב ונאמר: רק כאשר יש קונפליקט...

כמו שכבר נכתב ונאמר: כל ענין שנמשך זמן רב, יהיה חשוב ככל שיהיה, ואפילו עניינם של 3 החיילים השבויים, הופך בתקשורת ל"רעש-רקע מונוטני, משעמם ומטריד" אלא אם כן מתגלה לגביו קונפליקט - כמו בין שני האבות השכולים שכתבו לנועם שליט, או בין האחד מהם, דרעי, לחיים אברהם, אב שכול אחר. אז, במקרה של קונפליקט, יש לאנשי-התקשורת ובאמצעותם לנו ענין לחזור ולעסוק בנושא. ושב הענין "נרדם", עד להתגלות הקונפליקט הבא, וחוזר חלילה.

כבר הערב - הוכחה להשפעת-קונפליקטים על הענין

הערב (יום ה' 3.4.2008) נמצא מקום ל'אייטם' של השבויים במהדורת מבט בערוץ 1. גרעין הכתבה והמניע להעלאתה: הקונפליקט בין ההורים השכולים המתנגדים לשחרור אסירים פלשתינים כחלק מהסדר חזרת גלעד שליט הביתה, כביכול לבין משפחת שליט. מכיוון שהדברים פורסמו הערב (אגב: לא בפעם הראשונה, רק שבמשפחת שליט לא עושים מזה 'דגל' לנופף בו, כמו במשפחות שכולות אחרות), גם אני יכול להזכיר: גם במשפחת שליט יש שכול, לאחר נפילת אחיו התאום של נועם (דוד של גלעד) במלחמה. לא אותם צריך מישהו "ללמד" שכול מה הוא ! אז כמו שאמר אלי בן-שם יו"ר ארגון 'יד לבנים' (שבנו נהרג באסון-המסוקים ב'שאר-ישוב' ודפנה, בדרכם ללבנון): הניחו בצד את נימוק-השכול בדיון הזה על השבת הבנים השבויים הביתה, ואל תעשו בו שימוש ! ומשהו מאד חשוב שאמר עו"ד אורי סלונים, מבעלי-הנסיון במשאים ומתנים על החזרת שבויים מהשבי (כמו עו"ד אמנון זכרוני, שאמר כבר כמה פעמים דברים דומים): את השבויים צריך היה להחזיר מזמן ! ניתן וצריך, וזה שלא עשו זאת, זה רע וזאת שגיאה ! כיום המצב מסובך יותר ממה שהיה בהתחלה. אגב: אתמול הגיע למחשב שלי מכתב שצויין עליו שהוא מכתבה של אמא של שבוי (אחד מה-3 השבויים כיום). בבדיקה נמסר לי שהוא 'מסתובב' באינטרנט כבר זמן-מה והגיע אל מי ששלחה לי אותו מכמה כתובות בתוך זמן קצר. מישהו יודע על המכתב הזה - מה מקורו ? מי כתב ? מי הפיץ וביקרש להעביר הלאה ?

נגיעוT

New member
את יכולה לחלוק על דעתי

אבל לרגע אל תחשבי שרק את מבינה. המכתב שנשלח לנועם שליט עורר הדים-וזה מה שחשוב. ששומעים את הגמגום האמיתי של אולמרט,ששומעים את חזי שי ואת אמו של נחשון וקסמן. אין מה לעשות אנחנו בקוד משחק של תקשורת-ביום בו לא ידברו עליהם-תהיה לנו בעיה. וזה יונה בלי קשר לפעילויות אחרות שנעשות מאחורי או לפני הקלעים. אין פה אמת מוחלטת,אין מעשה אחד או דרך אחת שבה ניתן ללכת-כמה שיותר יותר טוב. ושוב-ודיי נמאס לי לחזור על עצמי,זה שמישהו בטוח שרק הוא צודק זה לא אומר שכל האחרים פסולים. באו אנשים והעלו את העניין לסדר היום,כמה זמן ואנרגיות הושקעו לפני שבוע בדיוק כדי לעורר אימפקט כזה? פה באו ועשו את העבודה(המלוכלכלת לטעמי) בעבורנו. ובשפה של התקשורת צריך להמשיך ולדבר. ובמקביל להמשיך גם בערוצים האחרים.

יונה1

New member
מלי

בחיי שנמאס לי להיות צודקת! (ומכל מקום, ראי בהיסטוריית פורום ערים בלילה שאני לעזאזל כבר צודקת הרבה יותר מדי זמן). חזי שי, וקסמן, שליט, דרעי, רגב, כל השמות הללו, הם רק פיונים בשרות תקשורת צהובה, מציצנית ורדודה, שנועדה לשרת את עצמה ואת הרייטינג שלה. השמות הללו הם אותו באז תיקשורתי ריגעי ומשעמם עליו דיבר דן. אם את חושבת ולו לרגע שיש בשמות הללו וב"הדים" האלה משהו לקידום המטרה, את טועה טעות חמורה. כל הויכוח המשפחתי- פרטי הזה, אולי מעניין את ציבור הצופים, אבל בפועל רק מבלבל את אולמרט ומשהה את טיפולו בנושא. הרי הוא הודה בכך בעצמו. ומי אני שאדבר בשמו?. אל תשכחי שהאינטרס שלנו הוא לא הזכרת הנושא בתקשורת. מלי, למען השם - אנחנו לא עוסקים ברוקדים עם כוכבים, או בכוכב נולד! וכך או אחרת, הלואי ואני טועה ואת צודקת. אם אהוד, גלעד ואלדד יחזרו מחר בגלל "ההדים" של היום - אהיה הראשונה להודות שטעיתי

נגיעוT

New member
לצערי

אולמרט אינו תועה ואינו מתבלבל בגלל מכתב או דעה כל שהיא האיש מתנהל בהמנעות מלקיחת החלטות-בלי קשר למה אני או את או כל אחד אחר במדינה הזו חושב. הוא רק מעוניין בדבר אחד-שמירה על הכיסא. אז לא משנה מה זה יכתוב להוא,ומה ההיא תגיד לזה-אותו זה לא מעניין. ואני לא משלה את עצמי ולו לרגע שבגלל פעילו זו או אחרת הם יחזרו אני רק חייבת לדעת שניסיתי להשאיר את הנושא בזכרון הקולקטיבי. ובטח שלא מאמינה בהבערת צמיגים ובשביתות רעב. כשראש הממשלה לא החלטי-גם זה לא יעזור.

יונה1

New member
הוא ממש לא הראשון והיחיד

שמטרתו היחידה היא שמירה על הכסא. את זה לצערנו כולנו למדנו בשעור הראשון, בסמסטר הראשון במדע המדינה. אבל תפקידך ותפקידי הוא לא למרק את מצפוננו ולספר סביב המדורה או בכיכר העיר בעוד עשרים שנה כיצד רקמנו גובלנים נגדו, או כיצד ממש הצלחנו להפריח בהצלחה כדורים פורחים עם תצלומי שלושת השבויים. תפקידנו היחיד הוא לשבור את הראש כיצד פועלים נכון למען שחרור שלושת האומללים האלה מחר.

יונה1

New member
א-פרופו "סדר היום"

מאד חבל ש"מטה החברים" של אלדד ואהוד לא הגיב אתמול על הצהרתו המטופשת של ברק. אתמול ב-4 ו-5 אחה"צ, פתח את מהדורת החדשות אייטם על דברי ברק על השבויים. אני בטוחה שכרמלה מנשה היתה מאד שמחה לצרף לדברים גם את תגובת המילואימניקים. להתנצח ולהתקיף את ברק בתקשורת ולהגיב על דבריו האידיוטיים, -לדעתי- הרבה יותר חשוב ואפקטיבי מהעיסוק באותו מכתב מזיק של שני האבות. במילים אחרות... ברק "הרים להם את הכדור להנחתה", והם החמיצו.

בתגובה למכתב האבות השכולים נכתבה התגובה הבאה:

צר לי על 2 האבות שבניהם נהרגו כחיילים, והם כבר לא ישובו הביתה. אין לחיים דרעי ולמשה קינן "מה להפסיד" לגבי בניהם ההרוגים. רק את רצון-הגמול והנקמה, הטבעי, המובן והאנושי. ועוד משהו שבו מחזיקים שני האבות, להערכתי עוד מלפני האובדן הנורא שאיבדו, ובלי קשר ישיר איתו: את השקפת-עולמם, שגם אותה אני מכבד. אלא שנדמה לי שהשקפת-העולם היא שמכתיבה ל-2 האבות האומללים את דבריהם לאבות שבניהם עדיין בשבי, ולא ידוע אם חיים הם או אם ירויים, לא פחות מהאובדן שאיבדו ותחושת הזעם הטבעי והמובן שהם רוצים לכוון כלפי מישהו. כמו שאמר מי שהשקפת-עולמו דומה - פוליטית ואמונית - יעקב עמידרור (אלוף במיל.): "אילו הבן שלי היה בשבי, הייתי צועק עד לשמיים שישחררו אותו בכל מחיר, גם במחיר שחרורם של אסירים "עם דם על הידיים". אבל לא הבן שלי נמצא בשבי, ולכן אני יכול "בשיקול קר" לשקול שיקולים אחרים, איסאטרטגיים-לאומיים". ועוד כמה עובדות, מול העובדות (שעל מקצתן אפילו אני לא חולק, כמו ש-14% מפלשתינאים ששהו בכלא ישראלי ושוחררו, אחרי שחרורם שוב היו מעורבים בלוחמה נגדנו, הישראלים-היהודים, כמו שפרסם ארגון 'אלמגור' כסטטיסטיקה בדוקה): 1. אמצעי אחר שנוסה בעבר כדי לשחרר שבוי שלנו - נחשון וקסמן - נגמר לא רק ברציחתו שלו, אלא גם במותו של לחם נוסף שבא לחלצו. 2. אחרי חטיפתו של גלעד שליט עברו 17 ימים, שבהם יכול ראש-הממשלה לנסות להביא לחזרתו הביתה אילו בדק ברצינות ובפתיחות את האפשרות לעיסקת-חילופי-שבויים כזאת או אחרת. נדמה לי אפילו שה"מחיר" שדרשו אז הפלשתינים היה נמוך ממה שהם דורשים עכשיו. אבל אולמרט 'התחפר' בעמדתו ש"לא נכנע לסחיטה של טרוריסטים" - - - ואז, מבלי ששוחרר אפילו נער קטין פלשתינאי מהכלא הישראלי, או שוחררה אפילו אישה פלשתינית אחת משם - החטיפה הבאה התרחשה, ונעלמו גם אלדד רגב ואהוד גולדווסר. לא משום ששחררנו אסירים פלשתינים אלא למרות שהתעקשנו לא לבדוק עיסקה כלשהי ! והלוואי שאתבדה, אם אומר שחטיפות נוספות של ישראלים בוא-יבואו, אם נשחרר אסירים פלשתינים או אם לאו. הקשר בין 2 הדברים אינו ישיר, גם אם יחזרו על האמת הלא בטוחה הזאת כל מי שהשקפת-עולמם כזאת של חיים דרעי ומשה קינן.3. הנסיון הנואל להחזיר את אלדד רגב ואת אודי גולדווסר בכוח-הזרוע, עם טנק שיצא לרדוף אחריהם וכל -4 אנשי-צוותו נהרגו מייד בהתחלה, ועוד חייל-נח"ל שנהרג סמוך אחרי זה באותו המקום - - - ובשבועות שאחרי כן נהרגו עוד114 חיילי-צה"ל כמה עשרות אזרחים ישראלים נוספים - המלחמה הנוראה שנחפזנו 'לגלגל' לתוך לבנון, כדי לשחרר את 2 החיילים השבויים ללא שחרור אסירים "עם דם על הידיים". דמם של כל הרוגינו על ידיהם של מי שהחליט על המלחמה הלא-מתוכננת כהלכה והחפוזה הזאת (קראו את דו"חועדת וינוגרד) ! ועובדה רביעית ואחרונה לתגובה זאת: אין "מונופול" על השכול למחזיקים באף השקפת-עולם פוליטית או אמונית זאת או אחרת ! וכבר ישנם הורים שכולים שפנו אל ראש-הממשלה במכתבים בהם הם מבקשים להביא להחזרת 3 החיילים השבויים הביתה, גם אם לצורך זה אין מנוס מלשחרר אסירים פלשתינים, בהם גם כאלה שעל-פי מידות הדין והצדק בהחלט "מגיע" להם לכלות את ימיהם בכלא ! אבל גלעד שליט, אהוד גולדווסר ואלדד רגב הרי לא ראויים לזה, לדעת כולנו, כולל דעתם של חיים דרעי ומשה קינן ! עליהם לא חבל לאבות האבלים ולאמהות השכולות, רק כי להם כבר אין מה להפסיד אלא את תחושת הצדק על-פי אמונתם ו'בטנם', ו"שמחת"-הנקם והשילם, רחמנא ליצלן ?

y a u l a

New member
יודע משהו צלף יקירי

אני לא בעד להקים שולחן "סדר" מול בית רוה"מ בירושלים. אנחנו לא צריכים לברך על שום דבר ובטח שלא להרים כוסית לחיים. את הכוסיות והיין המובחר נשמור לרגע חילופי השבויים וכניסת חיילי צה"ל ביום פדיונם למתחם מדינת ישראל. תסכים איתי שכל העצרת הזו לא צריכה להיות יותר משעה. מה שחשוב הוא שהשעה הזו תעכיר את אווירת חגו של רוה"מ ומצידי שישב ויימרר על "מר גורלו" מתחילת קריאת ההגדה ועד סופה! והכי חשוב - שנכנס עם העצרת הזו לחדשות האחרונות שלפני כניסת החג. אני חושבת שצריך לדאוג להמון רב! לדאוג להביא את כבוד הרב שאר ישוב, שגם הוא פדוי שבי וחבר עמותת ערים בלילה, שינחה תפילה למען חזרת כל השבויים והנעדרים, כשכל ההמון הגדול יתן כזה א-מ-ן בפינלה עד שיפתחו שערי שמים ואולי נצליח לפתוח גם את ליבו (או מוחו חסר ההגיון) של ה"אייהוד". לא צריך להבעיר צמיגים. לא צריך להחזיק שלטי הפגנה. מספיק דגלים (דגל הבנים, דגל העמותה ודגל כל השבויים והנעדרים). וכמובן - תקשורת! ובסיום העצרת, כשכולנו נלך משם לחוג את חג חירותינו, נשאיר על הגדר מול ביתו של רוה"מ דגלים ושמות השבויים והנעדרים כדי שבעת שיחוג עם משפחתו את חג החירות שלו, יזכור שיש כמה שבגללו לא יכולים לחוג את הערב הזה היום בחיק משפחתם!!! איך אמרנו פעם - איכות! זה מה שקובע!

y a u l a

New member
אה..

ואני כבר אציק לך בעניין

קמנצינד

New member
לא יותר משעה???

מה את רוצה מאהוד? התמונות של אודי אלדד וגלעד תלויות אצלו במשרד... טוב, נו, ברצינות. אני לא מבין גדול, אבל בכל זאת אומר את דעתי. עצרת של 'לא יותר משעה'? אז זה אולי קצת יציק לו, אבל הוא יודע שתוך שעה סוגרים ת'בסתה והולכים הביתה. נראה לי שהכי טוב היה אם היינו יכולים לעשות משמרת של 24 שעות. וגם לעשות הרבה הרבה רעש, במיוחד בלילה. שמר אהוד לא יעיז לעצום עין עד שהחיילים שלנו חוזרים הביתה. אני מרגיש שאני אומר את הדברים האלו כמו תקליט שבור, אבל עד כה לא היה אדם אחד שניסה לחלוק עליהם. המרצים, הרופאים, המורים, מכבי האש, כולם שובתים כשהם לא מקבלים את מה שמגיע להם, בטענה צודקת שלא מעניין אותם ש'אין תקציב' או כל דבר אחר. ואז הממשלה עושה שמיניות באויר כדי למצוא תקציב מתחת לאדמה כי אין לה ברירה, הרי מדינה לא יכולה להתקיים בלי האנשים האלו. קודם כל- זה שהמדינה שלנו ממשיכה להתקיים כרגיל כשחיילים שלנו עדיין בשבי- זוהי כבר בעיה מוסרית של אזרחי מדינת ישראל. השבויים שלנו לא יכולים לשבות, ולא לעשות כלום- הם בשבי. רק אנחנו פה כדי להגיד שלא מעניין אותנו ש'המחיר גבוה מדי' או כל דבר אחר, לחיילים שלנו מגיע החופש שלהם. ושהממשלה תעשה מצידנו שמיניות באויר ותמצא פתרונות מתחת לאדמה. למה לא משביתים את כל המדינה? למה לא שורפים צמיגים?

y a u l a

New member
קרמניצר מותק, אם להודות על האמת לא קראתי את

כל מילותייך מחוסר סבלנות שלי (חלילה לא בגללך. זה רק בי האשמה) אבל מספר מילים לי אליך - א. מכיר את הביטוי: ארוך וצולע - קצר וקולע?! אז אנחנו בעד קצר וקולע ב. אם תוביל (בהצלחה כמובן) השבתה של המדינה, תאמין לי שאני עומדת בדיוק מאחוריך כדי לדחוף אותך בגבך שלא תעיז להפסיק ללכת קדימה - דהיינו: להוביל. או כמו ששרה רבקה זוהר הגדולה: "הלאה! צריך ללכת הלאה, לטפס למעלה, ולא להרתע. הלאה! עוד ללכת הלאה, רק ללכת הלאה, ולא להכנע."... ג. בא לך לעמוד בכיכר העיר ולשרוף צמיגים?! - לך על זה. אם לומר את האמת, לי באופן אישי הריח של הפלסטיק השרוף לא עושה טוב לנשימה, אז אותי במקום הזה לא תמצא. אבל זה לא אומר שאם תצטרך עזרה ב"גילגול" הצמיג למקום השריפה, לא אושיט לך את ידי.. שבת מבורכת

קמנצינד

New member
לא קראת את כל מילותיי?

אבל רק במשפט האחרון כתבתי על שריפת צמיגים... אז איך הגבת על זה? חוץ מזה שאחר כך כתבתי שאני בהחלט מסכים ששביתות רעב, 'שריפת צמיגים' וכו' אמורה להתבצע קודם כל ע"י המשפחות, ואז אהיה הראשון להצטרף אליהם. את גם יכולה לבוא ולעמוד נגד כיוון הרוח. שימי לב שיונה כבר הגיבה על התגובה שלי והגבתי לה בחזרה. חוץ מזה, שמי בפורום הזה הוא קמנצינד על שם הדמות מתוך הספר שקרוי על שמה "פטר קמנצינד" מאת הרמן הסה. מאוד מומלץ. שבת שלום.

למעלה