המלצה - האם כדאי לקנות סים בחו"ל או לקנות חבילה בארץ

eyalno10

New member
המלצה - האם כדאי לקנות סים בחו"ל או לקנות חבילה בארץ

שלום
אני מתכוון לטוס ל - 10 ימים לברצלונה
מההכרות שלי , מחירי החבילות של המפעילים בארץ ממש יקרים
האם משהו התנסה עם רכישת כרטיס סים מקומי ?
הצורך בכרטיס שמאפשר גם גלישה סלוללארית

דניאלה1311

Active member
מנהל
אחד השיקולים של מי שנוסע/ת לכמה ימים זה למצות את הזמן
ביעילות. לחפש סים מקומי עם חבילה ואם אינך דובר ספרדית? זה אומר לבזבז זמן על חיפוש חנות או אפילו להתעכב בשדה (אם יש שם מקום לרכוש סים) להסביר מה אתה מחפש ומעבר לברור האופציות של התכניות שיש להם, צריך לבקש לבדוק האם אכן הסים פועל בסלולרי שלך כמו שצריך. מי צריך את כאב הראש הזה? אני לא מזלזלת חלילה במי שמחפש דרך לחסוך אבל אם תחשוב כמה עולה ארוחה אחת או שתיים בברצלונה אז אולי אפשר לצמצם בזה ולנסוע בראש שקט כשאתה מחובר לעולם מיד עם הנחיתה ויכול ישר להתחיל עם הסיורים, טיולים וכל השאר.
&nbsp

eyalno10

New member
תודה. הכיוון הזה תמיד נשאר כאופציה, אבל בוחן גם את מה ששאלתי

האם יש משהו שהתנסה בסים מקומי (של חו"ל) והחוויה שלו פחות שזה פחות מסורבל?

z1george

Member
מנהל
סים זר - אמור להיות התעסקות של 10 דק גג

בהנחה שעושים שעורי בית מראש
מוצאים באינטרנט את המדינה - המפעיל עם החבילה הזולה ביותר
באתר המפעילה מאתרים את מרכז השירות הכי קרוב למלון/מרכז העיר שאהיה בו
אני יכול להעיד שבערך 20 שנה, עשרות נסיעות לאירופה- מעולם לא קניתי חבילה בארץ.
פעם כשחבילה של 500MB באיטליה - עלתה בסלקום 2375 שקל ( אמיתי) וביעד עלה 10 אירו.... אז בכלל לא היתה שאלה
כיום כשסים מקומי עולה בין 5 ל15 אירו וחבילה מהארץ עולה 49-200 שח
הפער קטן יותר. אני עדיין מעדיף את הסים הזר. הוא עובד בלי תקלות ניתוקים. ובעיקר האינטרנט זמין ומהיר כולל שיחות וואטסאפ במסר המקורי שלי.
נכון ששיחות רגילות לא מגיעות אליי. בעיני זה יתרון , ולא חסרון ,כשרוצים לנפוש
בשקט

לשאלתך על ברצלונה - ממליץ על סים של VODAFONE, קליטה מעולה ומחיר סביר (10 אירו לפני שנתיים ל1GB). נקודות קניה שבה יפעילו לך תמצא תחת STORE LOCATOR באתר vodafone.es
בהצלחה

eyalno10

New member
בעיניין סים מקומי (בחו"ל) או חבילות חול שנרכשות בארץ

תודה לכל המשיבים והמשיבות
ברצוני לשתף אותכם , גם אם זה טיפה ארוך....
אכן התלבטות האם בטיול בחול שמושקע בו הרבה מאוד כסף זו הנקודה להיות חסכנים, ומה כאבי הראש אם יעבוד או לא יעבוד וכו' בהחלט נקודות שראויות להלקח בחשבון...
מאידך, מה לגבינו כצרכנים ? האם עלינו לקבל את גזירת הקופונים על הפרשים ממש משמעותיים (וחבילות קצרות מועד יחסית)- בשם אותה נוחות ואי רצון להתעסק..? שאלה חשובה כשלעצמה.
אני כשלעצמי רכשתי לבסוף חבילה של מפעיל הישראלי שלי - 209 ש"ח של מספר GB והבטחה שיישומים כמו ווטצאפ וכד' חופשיים...לא בשמיים.
אבל, חשוב להוסיף שבמצב זה יש תשלומים נוספים כמו חסימה קוד סינון וכד.
אני מניח שבנסיעה הבאה כן אתחיל עם חבילה מקומית. אני חושב שהאזהרות לגבי התיאימות וכו קצת הועצמו ומקסימום תעמוד לי האופציה דרך אפליקציות לרכוש חבילה מהמפעיל היישראלי)
אני סבור שביידנו כצרכנים עומד הכח לרסן את המחירים (גם אם הם באופן יחסי לעלות הטיול הכוללת מחירם אינו בשמיים, אבל הם בערך פי 4 מהמחיר שמשולם בארץ.
ושוב תודה לכל מי שתרם מהתובנות שלו ומנסיונו

האנפה

New member
כן, והוא לא ממליץ לקנות בחו"ל

אומר שכל האופרציה של למצוא חנות, לעמוד בתור ואח"כ להתעסק בלמה דברים לא עובדים כמו שצריך - לא שווה את ההפרש במחיר.
חשוב לדעת: צריך להראות את הדרכון במעמד הרכישה.

xfwind

New member
קניתי סים בברצלונה.

וגם נסעתי (ליעדים אחרים) עם הסים הישראלי שלי ב"גולן" + הרחבת חו"ל לגלישה בלבד (לא צריך יותר).
לדעתי אופצית המספר הישראלי שנשאר ומופעל מיד עם הנחיתה עולה בערך שלה על אופצית הסים המקומי.

יש מקומות שאפשר להזמין סים מראש שמחכה לך בארץ היעד או מגיע אליך בדואר מבעוד מועד. לא חושב שרלוונטי כאן.

לאונידס

Active member
יש אופציה שמשלבת את השניים, לרכוש SIM בארץ

https://www.pelephone.co.il/DigitalSite/heb/abroad/global-sim/
ספציפית לא ניסיתי לרכוש SIM מקומי בברצלונה, ניסיתי במקומות רבים אחרים באירופה וזה לא היה סיפור גדול.
היתרון הגדול של SIM מקומי הוא בשיחות מקומיות, אם אתה לא מתכוון להתקשר למספר ארופאי אני רואה בו בעיקר חסרונות

moco10

New member
כמה זה "ממש יקרים" ?

כי בגולן , למשל, זה 1G ב100 ש"ח .

בעבר שכבר מתחיל להיות העבר הרחוק, לפני ה"מהפיכה הסלולרית" בארץ, לקנות סים מקומי זה בדיוק מה שהייתי עושה אבל אז היה מדובר בחיסכון ניכר.
היום , למרות שזה עדיין יותר זול לקנות סים מקומי, ההפרשים המוחלטים קטנים ואין בעיני כל הצדקה להתעסק עם הנושא בשביל לחסוך סכום נמוך.
כל סידור שאתה יכול לסדר כבר בארץ ולהוריד אותו מהראש לפני הנסיעה, עדיף שאכן תעשה כך.

eyalno10

New member
קניית סים בחו"ל - תודה על ההמלצות

תודה לכל מי שתרם/ה מניסיונו/ה
חג שמח

RonspotNL

New member
זה תלוי בך

אין לי מושג מה המחירים של סים ישראלי המופעל בחו"ל לעומת סים מקומי אבל סים מקומי יכול בהחלט לשמש לך בנסיעות הבאות שלך לספרד

T o m c o

Member
מנהל
לא ממש, ברוב המקרים סים מקומי המשמש תייר הוא בתשלום מראש,
סימים כאלה לרוב מבוטלים על כל יתרתם לאחר X חודשים ללא שימוש, ברוב המקרים לדעתי זה 3.
מצד אחד זה יתרון, תשלום בודד, ללא חיובים נוספים לאחר מכן ולא צריך לדאוג לבטל.
מצד שני, בכל נסיעה צריך לרכוש אחד חדש.

RonspotNL

New member
אני הרבה פעמים השתמשתי עם סים מקומי

(עד שהתנאים באיחוד השתנו עכשיו באיחוד האירופי כשאני מטייל אני יכול להשתמש עם הסים הרגיל שלי כאירופאי ) והשתמשתי הרבה אחרי 3 חודשים (לרוב שנה אחרי ) ללא כל בעיה גם סים כזה בארץ א ב ל לפעמים צריך לבדוק את תנאי החבילה והסים לפני שקונים אותם

לי היה ניסיון רע עם סים ישראלי שעלה הרבה ולא עבד

אבל התגלה לי שהוא לא עובד רק בחו"ל. אז אישית אני מעדיפה לסדר את העיניינים האלה בחו"ל, שאז מייד אני יודעת אם עובד לי או לא עובד.

moco10

New member
הסיבה לכך יכולה להיות שהיה חסום לשימוש בחו"ל, ולא פתחת

טכנית, אם הוא עובד בארץ הוא עובד גם בחו"ל - כל עוד לא חסום, שזו הגדרה לבקשת המנוי.

אם אני זוכרת נכון באמת היתה בעייה שלא הסירו חסימה אבל

זה לא משנה - הבעייה התגלתה רק בחו"ל.

moco10

New member
את כתבת שהיה לך ניסיון רע עם סים ישראלי ולכן את

מעדיפה לסדר את העיניינים האלה בחו"ל, אבל בעצם הוא היה חסום כך שלא באמת היה לך סים ישראלי במובן של אחד שעובד.
זה כאילו שתסעי עם זוג נעליים פגום ותיאלצי לקנות נעליים התחילת הטיול בחו"ל והמסקנה תהיה שכדאי לקנות נעליים (לשימוש בטיול) בחו"ל בגלל הניסיון הרע עם נעליים מישראל.

גם אם יש בעייה של סים חסום לחו"ל , יותר מהיר לפתור את זה מחו"ל מאשר ללכת לרכוש סים מקומי.

T o m c o

Member
מנהל
לרוב עדיף סים מקומי, השאלה מה הצורך שלך.
האם יש צורך בזמינות במספר ישראלי?
האם יש צורך בחיוג שאינו על בסיס וואצאפ, טלגרם, סקייפ ודומיהן?
האם יש צורך מעבר לגלישה?
האם צריך שיחות מקומיות ביעד?
&nbsp

תלוי

כשחשוב לי להיות זמינה במספר הישראלי, אני עושה חבילה מהארץ.
כשלא, אז בד״כ קונה סים מקומי.
פרט לאיטליה, מעולם לא נתקלתי בבעיה במציאת והפעלת סים כזה (ברצלונה, בריטניה, אוסטריה ועוד).
צריך לציין שההבדל במחיר לא גדול כמו פעם בהנחה שאין צורך בכמות ג׳יגות גדולה - דוגמה מהחודש האחרון, חבילה של 3gb בפלאפון עלתה לי 160 שח. סים מקומי בהיתרו של 10gb , שלא היו נחוצים לי אבל לא היה פחות מזה, עלה 20 פאונד (אולי בתוך העיר אפשר היה למצוא יותר בזול).
יותר זול לקחת סים פעיל קיים של מישהו שבדיוק היה ולהוסיף עליו כסף אבל זה כבר יכול להיות מסובך למדי.

נסיון רע גם וגם

משך כעשרים שנה היה לי כרטיס סים יווני.
זה היה זול, כולל שיחות נכנסות חינמיות, ולאט לאט משרד התקשורת היווני התחיל להערים קשיים, החל מקביעה שמי שלא משתמש בכרטיס 6 חדשים הכרטיס בטל, ועד שכעבור 3 חדשים הכרטיס מתרוקן והכסף הולך לממשלת יוון.
בשנה האחרונה התחילו לגבות כסף גם על שיחות נכנסות, 3 יורו לדקה - שודדים

ניסיתי כרטיס ישראלי (סימזול) ובטיסה הראשונה איתו לא יכולתי לקיים קשר, הייתי צריך לבזבז הון תועפות בכל מיני נסיונות ובפניה לשרות לקוחות, ואחר כך גם לא יכולתי להוציא שיחות אלא רק לקבל.

בשורה התחתונה שלי רק ליוון כי זה הנסיון שלי , אני יוצא עם הכרטיס הישראלי שלי הרגיל, נרשם לשירות שיחות חו"ל והמחיר באורנג' 0.30 סנט לדקה, סביר לגמרי כי אני ממש לא מדבר הרבה. עשירית מחיר מהמחיר בכרטיס היווני.

למיטב ידיעתי מסרונים בחינם.

למעלה