המלצה - האם כדאי לקנות סים בחו"ל או לקנות חבילה בארץ

arieciub

New member
שתי בנות שלי כרגע מטיילות בברצלונה

בארץ עשיתי לאחת חבילה מאוד יקרה של 6 גיגה גלישה ב-250 ש"ח ללא שיחות וכל דקת שיחה 2.5 ש"ח. השנייה קנתה סים בברצלונה ב-20 יורו עם חבילת גלישה של 6 גיגה. ואפילו קיבלה את אותו המספר הישראלי. היא קנתה את זה בברצלונה בחנות של אורנג' אבל אומרת שאחר כך ראתה יותר זול.

anigodin

New member
התנסיתי בכל האופציות האפשריות

סים ישראלי ללא חיבור מקומי - מסתמך על וייפיי, אין שיחות. אין הוצאה נוספת. מגביל כשרוצים לנווט. במקומות שבהם הוייפיי החופשי בעייתי זה לא אידאלי.
&nbsp
סים מקומי לגלישה בלבד - קניתי במדריד בחנות של אורנג'. יש שיפור משמעותי במספר דוברי האנגלית בספרד ולא הייתה בעיה לתקשר איתם. בסניף בו קניתי הייתה מכונה לממכר עצמי. נעזרתי בנציג רק כדי להבין את ההבדלים בין הסימים השונים. המחיר היה סביר למדי.
האיכות טובה אבל אם מפעילים 'נקודה חמה' בטלפון שבו הסים נמצא, צריך להיות מוכנים לכך שהסוללה נשאבת (לפחות אצלי). המכשיר שהתחבר לנקודה החמה חווה ניתוק. בסוף ויתרנו על הנקודה החמה והסתפקנו במכשיר שבו היה הסים.
&nbsp
פוקט וייפיי - שכרתי ביפן מחברה מקומית ועוד 5 פעמים במקומות שונים בעולם מחברה ישראלית (פעמיים באוסטריה, פעם בארה"ב ועוד פעמיים במזרח). החברה הישראלית (וובינג) מציעה חבילה קבועה במחיר של 200 שקלים+ 29 שקלים דמי טיפול/חיבור לחבילה של 2 גיגה לחודש. למרות שזה נשמע מעט, אפילו באוסטריה ששם היינו עם 5 או 6 מכשירים מחוברים במשך 10 ימים, החבילה הספיקה בפעם הראשונה. בפעם השניה חרגנו וחוייבנו בעוד 200 שקלים עבור 2 גיגה נוספים.
אידאלי אם נוסעים בהרכב שיש בו יותר ממכשיר אחד או אם נוסעים למספר מדינות.
לי אופן אישי 2 גיגה הספיקו גם בנסיעה של שלושה שבועות בצפון אמריקה (סן-פרנסיסקו, ונקובר וניו-יורק). שימש אותי לניווט, קצת סקייפ (לרוב חיברתי סקייפ על וייפיי במלון) וזהו בערך.
יש תמיכה טלפונית 24 שעות ביממה אם יש בעיות.
חיסרון בולט - מכשיר נוסף שחייבים להטעין כל ערב ובאיזורים של קליטה בעייתית הסוללה יכולה להיגמר מהר יותר. לרוב היא מחזיקה 8-9 שעות שזה מספיק ליום שלם אבל נתקלתי גם במקרים שהסוללה החזיקה 5 שעות (במכשיר הראשון שבו השתמשתי ביפן ב-2013).
&nbsp
חבילה של מפעיל ישראלי - אבי התנסה בזה פעמיים בנסיעה לאירופה. הוא לא היה מודע כמה מהר חבילה כזו יכולה להיגמר ונאלץ לשלם על הרחבה אחרי חריגה. לדעתי זו האופציה הכי יקרה מכולן. ושמתי לב שלא תמיד המפעיל מעביר את כל המידע לגבי החיבור לנוסע ואז נתקעים שם בלי יכולת לתקשר כדי לסדר בעיות. אני הייתי צריך להתקשר לאורנג' עבור אבי ולדאוג לכך שהם ידברו איתו ויעזרו לו להגדיר נכון את הרשת.
&nbsp
סים של גלובל סים - קניתי לפני נסיעה להונג-קונג ויפן. לגיסי יש סים כזה שהשתמש בו באירופה ומהנסיון המשותף של שנינו מדובר באופציה טובה למדי ובמחיר סביר. אני חושב שבשנים הקרובות אם אסע לבד או בהרכב עם עוד מישהו, אסתפק בגלובל סים.
&nbsp
ונקודה למחשבה: ראיתי לא מעט פוסטים פה ובמקומות אחרים של אנשים שמחפשים חבילות גלישה בנפח גדול. חברים, אתם נוסעים לצפות ביוטיוב או כדי לטייל? תתנתקו מהמסכים, הרימו את הראש והביטו מסביב. אתם בטיול. חוו אותו דרך העיניים, לא דרך המסך.

einat162

New member
אני מעדיפה כרטיס אירופאי. כשטסה לאיחוד אני מטעינה מראש

חבילה חד פעמית (גלישה, שיחות והודעות טקסט מקומיות) + סכום צבור (שיחות ומסרונים לארץ) ככה שיוצא לי 50 ש"ח לנסיעה קצרה או 70 ש"ח לנסיעה ארוכה יותר (החבילה עצמה תקפה לחודש בכל מקרה).

https://www.giffgaff.com/orders/affiliate/einat162
(גילוי נאות- לינק הפנייה אישי)

במדינות שהן מחוץ לאיחוד- למשל טורקיה או בולגריה עדיף לקנות ביעד. עם טורקיה לא היה לי הרבה ניסיון, כי רק "שרפתי" זמן בנמל תעופה והיה לי Wifi ותוכן שלא חייב חיבור רשת. בבולגריה למשל כרטיס סים חד פעמי טעון מראש, רק עם גלישה היה במחיר אפסי - משהו כמו 20 ג'יגה ב 15 ש"ח.

אז הוא כן העלה את ההודעה...

einat162

New member
אני מעדיפה כרטיס אירופאי. כשטסה לאיחוד אני מטעינה מראש

חבילה (שיחות,גלישה, והודעות-מקומיות) + סכום צבור (כנ"ל- לארץ). לנסיעה של עד שבוע קומבינציה של 50 ש"ח סה"כ מספיקה לי, לנסיעה ארוכה יותר אני מעדיפה יותר גלישה אז יוצא לי 70 ש"ח.

https://www.giffgaff.com/orders/affiliate/einat162
(גילוי נאות- לינק הפנייה אישי)

בטיולים האחרונים שלי לבריטניה השתמשתי בכרטיס שלהם+ כרטיס של WORLD8 שקניתי בדואר כי רכשתי פאונדים אז היה הנחה על הכרטיס הבינלאומי הזה.

מחוץ למדינות האיחוד אין לי ממש ניסיון- בטורקיה הייתי רק בנמל תעופה (Wifi חינמי לשעה+תוכן מוכן מראש לשריפת זמן), בבולגריה כרטיס מקומי חד"פ טעון בגלישה בלבד היה במחיר מצחיק (20 גיגה ב 15 ש"ח) . בארה"ב כן עשיתי שיחות בלבד דרך המפעיל הסלולרי (אינטרנט בניו יורק ולאס ווגאס יש במלא מקומות) .

למעלה