המלצה לאוהבי מיונז להכנה בבית וללא ביצים:

ויוי 25

Well-known member
מצאתי בבלוג של הבשלנית אור שביט מתכון מעולה בטעם מיונז אמיתי ,הכנתי ויצא ממש טעים.
המצרכים הדרושים:
2/3 כוס שמן צמחי (שמן חמניות/תירס,או שמן זרעי ענבים, אבל רק לא שמן זית. )
1/3 כוס חלב סויה לא ממותק. (נמכר בקרטון אדום שעליו רשום "סויה -אלפרו"- ללא סוכר.)
1 כפית גדושה חרדל דיז'ון (במרקם חלק ,או גרגרים)
1 כף מיץ -לימון טרי.
1/4 כפית מלח.
1/4 כפית פפריקה מתוקה מעושנת (לא חובה.)

ההכנה:
מעבדים את כל החומרים יחד בעזרת בלנדר מוט במשך כדקה, עד לקבלת תערובת סמיכה ובהירה של מיונז.
טועמים ומתקנים תיבול.
שומרים בקירור עד שבוע ימים.
נפלא להוספה לסלט חצילים ,לסלט כרוב וגזר, לסלט טונה,לסלט כרוב אדום.
 
למעלה