סיפור מעניין. יתכן שתוכל לדרוש הפסקת הפעלה של המשאבה "רק" לצורך הבדיקה, כלומר, הפסקה של כ-5 דקות בסך הכל. השאלה היא, כיצד תוכל לכפות זאת עליהם. יתכן שתזדקק לעו"ד שבדרכו ייקר לך את עלותו של התענוג, אבל מאידך, תוכל אולי לפנות ל"אדם חוק ודין" אולי אפילו עם דרישה קצת שונה: אין לכם אפשרות לכבות את המשאבה? גם טוב. בואו נבדוק את הרעש סביב (או בתוך ביתו) של רון, ואחרי כן, נלך ונבדוק רעש במקום "נייטראלי", במרחק של 3 בתים מביתו של רון, באותו רחוב ובאותה "סביבה רועשת", רק שלא בסמיכות למשאבה. אני מאמין, שלצורך התרשמות, זו תהיה בדיקה די סבירה.
חוצמזה, אני לא מבין עוד דבר מה. אתה טוען שאינך הדייר היחיד באותו בניין, ואני מניח גם שיש עוד בניינים שנמצאים בקרבה די דומה למשאבה. אז מה? רק אתה מצאת לנכון להתלונן? כי מה? כי מישור גובה המשאבה זהה למישור גובה החלונות שלך? או שמא קיים הבדל במרחקים? אשמח להסבר..
צדקת באפשרות הדרישה להפסקת הפעולה. יותר מכך המודד מטעמם ואף מטעמי שלא דרש למדוד הפרש ע״י הפסקת המפוח,
מעל במצוי הבדיקה הנדרשת לחוק או אף העלים ראיות לעבירה פלילית ממש. שלי לפחות ציין זאת בדו״ח שלו תוך הערכה
שתהיה חריגה כזאת בשעות הלילה השקטת. אני הדייר היחיד בבנין שנמצא בזוית ישרה למקור הרעש ובגובה הסמוך ביותר
7 מטר בהערכה קו אוירי. מתחתי - תחת העמודים אין דירה שם מובחן שיא הרעש גם מהדהד והוא יורד ביחס רבועי למרחק.
אין שום צורך בעוד דיירים לגבי מצוי החוק או להביא עדות ממי שגם שהה בביתי - די בנתונים היבשים.
אפילו בדירתי הקטנה בחדר השינה קיים חלון המשיק למקור הרעש ואכן ממנו אין מפגע כל עוד איני מוציא את הראש מהחלון..
בחלון אחר מרוחק אף יותר המשמש לתליית כביסה - מרגישים ברעש - כולל עדות של המודד מטעמי כי שם אין סורגים
וקל לרכון החוצה ולשמוע את הפעימות..תכלס אני הכי קרוב בינתיים, כשאין דיירים בבית ממול הנמצא עדיין בשיפוץ תמ״א.
הבוקר שמתי לב לעוד תופעה. מדדתי את השקט הסביבתי חרף ציוץ הציפורים היה מתחת 30dba אך החל לעלות לקראת 7:30
בהדרגתיות - או שהמשאבה יצרה אפקט דומה. בתכלס המדידה המתבקשת היא
בדיקת רצף בה ניתן להשוות לשעות בהן אין
פעילות - וכאמור לדרוש הפסקה יזומה כדי להשוות לרעש רקע. הרעיון שלך למדוד כמה בתים ליד - מצוין וגם חשבתי עליו.
שורה תחתונה אם היה ניתן להסתגל למטרד הזה הייתי יורד מזמן מכל הטרחה אבל זה כאב ראש תרתי משמע .