המלצה לעורך דין

זממנית

New member
המלצה לעורך דין

ערב טוב,
כותבת כאן לא בכינוי הרגיל שלי כי חלק מכן מכירות אותי גם באופן אישי. בשנים האחרונות לא כותבת כאן יותר מדי.
הבן שלי התחיל כיתה א, בחודשים האחרונים בית הספר מתנהל בצורה לא חוקית כלפיו, יש לו מחנכת לא אמינה שמקבלת גיבוי מלא מהמנהלת. תבינו אם לא אפרט פה.
אני כבר חודשים חוששת לפעול או לחילופין להשאיר את הילד בבית מחשש שבית הספר יפנה לרווחה. מדגישה: הילד מטופל כהלכה, אין שום סיבה לפנות לרווחה.
מחפשת עורך דין להתייעץ איתו ובמידת הצורך לפעולה.
אפשר גם במסרים.
תודה.

מעירה שבסוף השנה אנחנו עוזבים את הכיתה ואת בית הספר, עוד לא יודעת לאן. אבל כרגע מחכה לתשובות מבתי ספר אלטרנטיביים לכן אין טעם לעשות לילד מעבר לבית ספר אחר, בפרט שנותרו עוד 10 שבועות נטו עד סוף השנה. אם היינו בדצמבר, הייתי פועלת למעבר בית ספר.

רi תם

New member
להתפוצץ!

אני ממערכת החינוך ומתפוצצת כשקוראת הודעה כזו!חצופות!!!!
כמה דברים-ראשית מעל למנהלת יש מפקחת,תוכלי לפנות אליה.מהרווחה אין לך מה לחשוש.הם לא פועלים בכזו נמרצות,אם בכלל פועלים.כל מה שקשור ברווחה מתנהל בעצלתיים אם בכלל ולא שולחים רווחה אם אין עניין גדול מאוד.אל תחששי!תפעלי!אם זה לא בוער בך חכי לסוף שנה"ל ושלום אבל אם זה בוער בך תפעלי.
לא יודעת להמליץ על עורך דין אבל מחזקת אותך מרחוק.מוכנה לענות לך על כל שאלה ולכוון אותך במידה ואוכל.
כיתה א,ריבונו של עולם!ילד צעיר בתחילת דרכו וכבר "אש" במערכת?איומות.
בהצלחה ו....מצטערת שזה מה שאתם חווים.

זממנית

New member
עונה

ממה שהתרשמתי עד עכשיו, מדובר בנשים שלא יהססו לשקר ובגדול. הן יכולות לפנות לרווחה עם תלונה שתזניק אותנו לראש הרשימה ברווחה.
כמות השקרים ואיכותם עד עכשיו הייתה מרשימה ביותר.
&nbsp

אמאנחל

Member
מנהל
אוי ואבוי

רi תם

New member
נו אמאנחל תגידי...

המערכת לא השתגעה?משהו רע קורה בחינוך הן ההורי והן החינוכי בבתי הספר.איזו תעוזה "להתיישב" על אם יחידנית ממקום שאין שם אב!
אגב,זממנית,יכולה לשתף שהילדים שלי בגן שהוא חלק מאשכול גנים.מנהלת האשכול התנהלה בדרך שלא נראתה לי.נפגשתי עם שתי המפקחות שלה,האחת מהעירייה והשנייה ממשרד החינוך מבלי למצמץ.בשבילם אני לביאה במקום שבו ראוי בעיניי להתערב.אבא/לאאבא,לא רלוונטי.זו המשפחה שלנו וההתנהלות למולי תהייה עניינית ומכובדת מבלי ליחס חשיבות למבנה המשפחה.זה לא רלוונטי!זו חוצפה בעיניי "להתיישב" עלילד כזה או אחר ממקום של התייחסות למבנה המשפחה שלו.

זממנית

New member
אני לא יודעת

אם התיישבו עליי בגלל שאני יחידנית או שאני והילד מרגיזים במיוחד... נשמע שאת בתפקידים במערכת אזי את יכולה להלחם עבור הילדים שלך. אני לא מעיזה לפנות לאף מפקח \ מפקחת בלי להתייעץ קודם עם איש מקצוע רלוונטי. זה המילה שלי מול המילה של המחנכת, היועצת והמנהלת, והן לא ממש נותנות לעובדות להפריע להן.

מרגנית2

New member
החששות שלך לא מוגזמים לצערי

לפני כמה שבועות נסעתי למטה המשטרה בלילה אחרי שעצרו אמא חד הורית ולקחו את ילדיה לרווחה. הייתי שם 3 שעות. ניסיתי לראות אותה ולא נתנו לי. חברה אחרת אמרה לי שהיא במצב קשה ביותר.
עזרתי לה לצאת משם. למצוא עורך דין (יקר) ולהתחיל מאבק ממושך. הילדים הוחזרו לאמם אחרי 5 ימים. כולם בטראומה.
ממה שהבנתי פשעה היה שהיא צעקה על מנהלת בית ספר. לא הבנתי בדיוק.

מציעה לך להוריד פרופיל. להביא פתקי מחלה. להתחמק מהמערכת ובלבד שלא יפנו לרווחה.

יש גם אפשרות לבקש חינוך ביתי אבל זה לוקח כמה חודשים ולא נותנים לכל אחד.

הכי טוב זה להתיידד עם המורות. כך אני עשיתי כל השנים. לא להתלונן. לא לצעוק. לא להרים שולחנות. כי אנחנו אין לנו גב של אבא..

שיהיה בהצלחה. חיבוק ממני

זממנית

New member
ואני מנסה להוריד פרופיל

אבל בדיוק בגלל מה שאת מספרת אני כבר צריכה ליצור קשר עם עורך דין, להקדים תרופה למכה.

רi תם

New member
הסוגייה מאוד זרה לי

בכנות,22 שנה במערכת החינוך,בתפקידים ניהוליים,נתקלתי כמעט בכל תופעה אפשרית הן מצד הצוות החינוכי והן מצד ההורים ומעולם לא שמעתי שעצרו אם/אב אלא אם,חלילה אלימות/משהו מיני וגם אז זה לא ב"שלוף",צריך אסמכתא,הוכחה.על ספק או חשד לא שולפים ילדים בבום.לא מכירה את המקרה לאשורו ועדיין מנהלת איומה שמגבה מורה לא תביא רווחה הביתה וגם וחלילה אם כן יראו אלימות?משהו מיני?סביר שלא אז (בציניות)תאפי עוגה ותגישי למבקרות.לגבר אלים נותנים צו הרחקה למספר ימים אז מאמא שלא עשתה כלום ירחיקו הילדים?מאוד תמוה בעיני אבל שוב,ייתכן שיש משהו שאני מפספסת כי מה שמרגנית דיווחה עליו ממש לא מוכר לי מעבודתי החינוכית רבתהשנים וה"תופעות".

זממנית

New member
מבקשת שוב.

המלצה על עורך דין בנושאי רווחה.
כדי שאהיה מוכנה אם החשש שלי יתממש.

ה-שונית

New member
אין כזאת התמחות

כל עו"ד שמתעסק בעניינים מינהליים יוכל לסייע לך. התמחות במשפט מינהלי היא הרלוונטית כאן כי מדובר התנהלות של אזרח (את) מול המדינה (משרד הרווחה/משרד החינוך).
על איזה איזור בארץ מדובר?

זממנית

New member
עונה

מרכז הארץ, גוש דן.
לא עניין של התמחות. יש עורכי דין שזאת הנישה שלהם ורכשו נסיון בנושא.

yarden43211

New member
אני רוצה לחדד.

אני במשך חצי שנה נלחמתי שהילדה לא תשב בסוף הכיתה, (היא מרכיבה משקפיים) ושתקבל איזו שהיא היתיחסות מהמחנכת. אם היו לה שני הורים דומיננתים ולא אמא יחידנית ,קשה לי להאמין שכך היו מתנהלים הדברים.

ומהרווחה גם אני מפחדת. כשהילדה עלתה לכיתה א, קיבלתי טלפון מעובדת סוציאלית שרוצה לדבר איתי, היסברתי לה שאני לא מכירה אותה ולא מעונינת לדבר איתה ואז היא התחילה לאיים שאם אני לא אדבר אתה הם היפנו למשטרה. תרקתי את הטלפון.

זה היה בהסעה שחזרתי מבהעבודה. ורק שהיגעתי הביתה הבנתי שזה מהרווחה,לא הבנתי מה הם רוצים ממני ומהילדה המושקעת ומטופחת שלי.
היתחלתי לצלצל לכל העולם עד שמצאתי את מי שמסר את המסר לרווחה וביקשתי מימינו להעביר מסר שאני כן מוכנה להפגש עם להגיעה שוב לעובדת הסוציאלית שהיתקשרה אלי.
במיקרה שלי זה ניגמר בשיחה אחת שהעובדת הסוציאלית אמרה לי שאני שונה מהאמאות שיושבות מולה ואין להם רצון להמשיך לטפל בנו ,אלא אם אהיו תלונות נספות.
אבל אני מאד ממליצה ליפנות למפקחת, ישנם אנשים שזאת העבודה שלהם, לבקר וטפל במיקרים האלו ויש להם הכלים לכך.

יהלולים

New member
מאוד מפחיד מה שאת מספרת

האם התלונה הגיעה ממוסד חינוכי, או שכל אדם יכול להרים טלפון ולהלשין - אפילו שכן שמסוכסך איתך? אני מבינה אם את לא רוצה לשתף, אבל הרעיון שהרווחה יכולים להדחף לחיים שלך כי מישהו התלונן - מפחיד.

yarden43211

New member
התלונה הגיעה מהגננת .

התלונה היגיעה מהגננת. אחת המטפלות בצהרון דיברה עם הילדה בשיחת נפש חפרה וחפרה והילדה סיפרה שסבתא מאיימת אליה שתרביץ לה. אמא שלי אישה מבוגרת וזאת השפה שלה לפעמים לשהיא כועסת. דווח לגננת.
באותו זמן הוזמנו ליום הולדת של חברה במושב ,הילדה שיחקה עם החתולים , לא הצלחתי להפסיק את המשחק, וחזרה מהיומהולדת עם סריטות בפנים.
הגננת עשתה 1ועוד 1 גם דיווחים מהמטפלת בצהרון ,גם סימני אלימות על הפנים וגם אמא יחידנית. ועשתה כחובתה ודווחה לרווחה.

יהלולים

New member
תודה ששיתפת

זה מרגיש כמו בעיטה בבטן לחשוב שהגננת חושדת . לא יודעת איך הייתי צולחת דבר כזה. כל הכבוד לך על ההתמודדות.

למעלה