המלצה לעורך דין

איילה134

New member
סבתא מאיימת באלימות

היי לך

רוצה לשאול אותך משהו... האם השפה המאיימת של אמא שלך כלפי הבת שלך מקובלת עלייך? האם את בטוחה שעבור ביתך אלו מילים בלבד או שהיא בפועל מפחדת מאמא שלך? היא ילדה... ולילדים המילים משמעותיות ומבנות את המציאות.
אני לא מכירה את ההרכב המשפחתי של משפחתך אבל סבא וסבתא הם לרוב דמויות מרכזיות בחיים של ילדים לאמהות יחידניות. אין סיבה שסבתא וסבא ידברו ככה לנכדים, על אחת כמה וכמה בבית שיש רק אמא ואין עוד סבא וסבתא,

את נשמעת מאד טרודה מהחשש שהרווחה תתלבש עליכן. וזה ברור... אבל מציעה לך גם לחשוב היטב מה את רוצה עבור הבת שלך. אם השפה הזו לא מקובלת עלייך מציעה לך לנהל שיחה רצינית עם אמא שלך ולהסביר לה שהיא חייבת להפסיק את סגנון הדיבור הזה. לא הייתי חוסכת ממנה הפחדה לגבי הפנייה האפשרית של בית ספר לרווחה בגלל זה.

וחשוב מאד מאד כמובן שלא משנה מה שתעשי - שהבת שלך לא תרגיש אשמה שהיא סיפרה את אשר על ליבה.

בהצלחה

yarden43211

New member
"מאיימת" . וזה היה לפני שנתיים וחצי.

אמא שלי אשה מבוגרת זה הסיגנון דיבור שלה, כמובן שזה נפסק אחרי השיחה עם הרווחה.
"תודה על העצות." לא אקטואלי לאכשיו . תיקראי טוב את מה שכתבתי.

רi תם

New member
אם יחידנית

יכולה להיות סופר דומיננטית.בשביל להיות "חזקה" לא חייבים שני הורים,דהיינו אב.אמהות יחידנית לא מציבה אותנו בעמדה מוחלשת.
רוצה להאמין ולקוות שמערכת החינוך לא "שופטת" ילדים לפי הרכב/מבנה המשפחה שלהם.
חג שמח

מעורר מחשבה

אישית, בתחושת הבטן שלי, היחסים מול בית הספר לא קשורים ישירות ליחידניות. לפעמים היחידנות קשורה לזרות מסוימת ולמורכבות במערכות יחסים, וזה יכול למצוא את ביטויו בכל תחומי החיים, לרבות קשרים זוגיים, קשרים חברתיים, וקשרים שלנו כהורים עם אנשים במערכת החינוך.
מעולם לא הרגשתי מוחלשת כי אין אב, ומעטים מאוד האבות שפעילים מול מערכת החינוך, כדי שהילדים יישבו קדימה, למשל. הם מוזעקים כשיש בעיות קשות עם הילד. קשה מאוד לקבל התייחסות אישית במערכת החינוך, אם הילד לא דורש זאת בעצמו (ובדרך כלל על דרך השלילה).
מה שאני מנסה לומר לך, זה שלפחות מול המערכת ומול עצמך אל תנציחי מול עצמך תחושה של קורבנות. זה לא עושה טוב, בעיקר לא לך. מורים וגננות מתחלפים, ואם את מרגישה כך על בסיס קבוע ולא מדובר חוסר כימיה נקודתי עם איש צוות אחד בלבד - אז כנראה זה משהו שאת יוצרת, אולי גם ברמת ציפיות שלא מותאמת למערכת, אולי בהתנהלות תקשורתית שונה.
שווה להתייעץ על זה.

yarden43211

New member
לא אני לא מרגישה כך על בסיס קבוע.

את רוב האנשים במערכת אני מאד מאריכה. אבל ליפתור בעיה של ילד שמפריעה ילד (כמו הבת שלי)בלהושיב אותו בסוף הכיתה לבד, בלי להתיחס בכלל אליו ולהתנהגות שלו. זה ניראה לי זילזול ואל תשייכי את זה לכל האנשים במערכת ממש לא.

נתקלתי בזה כבר אצל חברה. ביום הראשון של כיתה א ההורים קיבלו טלפון שהילד מפריע, ונוסף לכל הצרות הוא גם מצייר במחברת ומזמזם לעצמו.
בסוף "נפתר" כשתקעו אותו מאחור בסוף, ולמורה לא הפריע בעיניים.

למעלה