המלצה על מטפל זוגי

המלצה על מטפל זוגי

לאחר שקבלתי את תגובותכם על בעלי[ריקודים גירושים...] שוחחתי איתו ארוכות ושכנעתי אותו ללכת ליעוץ לבד או ביחד.אך עתה מרב הרשימה הארוכה בקו"פח מושלם. איני יודעת במי לבחור.רק באזור ת-א. או במכון שעוסק בתחום. כמו כן מהההבדל בין מאמן ליועץ ת מבחינת הטיפול.

o r e n 4 U

New member
מנקודת מבט אישית

אני יכול לספר מתוך ההתנסות האישית שלי: בעבר יצא לי להיות גם בטיפול זוגי (אצל פסיכולוגית), ולאחר מכן, באימון-זוגי (אצל מאמנת). השיחות אצל הפסיכולוגית נגעו גם בהווה וגם בעבר של כל אחד מאיתנו. אחרי מספר פגישות, שנינו הרגשנו שלא התקדמנו כמעט (ומדובר בפסיכולגית מנוסה). לעומת זאת באימון הזוגי, כבר אחרי 3 פגישות שנינו ראינו דברים שלא ראינו קודם. ההתמקדות היתה בעיקר על ההווה, על הציפיות שלנו לעתיד, ועל דרכי פעולה לשינוי המצב. ההתנסות הזאת היתה אחת הסיבות שבחרתי כעבור מספר שנים, להיות מאמן לזוגיות בעצמי. כמובן שאני מוטה, וזאת דעתי האישית בלבד, וייתכן שגישות שונות מתאימות לאנשים שונים. במידה ותרצו להתנסות בדרך האימון - אשמח לעזור. אורן

אימון זוגי וטיפול זוגי

כפי שאני רואה את הדברים יש לבחון היטב ובזהירות, מהי המסגרת המתאימה לזוג שחווה קשיים כמו שתיארת בהודעות הקודמות שלך. אם אני זוכרת נכון, בעלך יוצא לריקודים לבד וישן בחדר נפרד כאשר דפוסי היחסים ביניכם הוא כזה כבר זמן רב. נראה לי נכון במקרה כזה לפנות דווקא לטיפול זוגי ופחות לאימון. אימון זוגי מסייע לאנשים עם זוגיות בריאה ויציבה בד"כ להתמודד עם קשיים, עם חילוקי דיעות. כאשר מדובר בזוג שחווה קשיים לאורך זמן רב וסיגל לעצמו דפוסי התנהגות פוגעניים אני הייתי ממליצה לפנות לטיפול זוגי. אני משערת שלפני שאתם מתבוננים קדימה, תירצו להסתכל פנימה ולבחון מה אתם מרגישים, להביע את רגשותיכם, את הפגיעה, את הכעס, לאפשר לדברים להיות על השולחן ורק אח"כ לבנות את הזוגיות במבט קדימה. בנוסף, את מוזמנת לפנות למטפל זוגי וכן למאמן זוגי לפגוש כל אחד מהם פגישה אחת ולהחליט ביחד עם בן זוגך מה הכי מתאים. בהצלחה!! אילת לבנון

היי מדם בטרפליי

לאחר הדברים שסיפרת, ומהבנה מאוד כללית של המצב עד כמה שניתן כאן, אני מאמינה כי יתאים לכם יותר טיפול זוגי. המטענים ההיסטוריים הם רבים, הרגשות ההדדיים מאוד טעונים. קשה לי לראות כיצד תצליחו כרגע להגשים מטרה משותפת באימון זוגי, כאשר נושאים רבים כל כך עדיין לא דוברו, עדיין לא נפתחו ביניכם. אם תרצי המלצה על מטפל זוגי אשמח להעביר לך במסר. דבי.

למעלה