המלצה על ספר: frontier earth

המלצה על ספר: frontier earth

מאת (לא פחות ולא יותר): ברוס בוקסלייטנר. כן, אחד האנשים הנערצים עליי כתב ספר מד"ב. ברוס הוא חובב של שני ז´אנרים, שלפחות לכאורה, אין ביניהם נקודת מפגש: מד"ב והמערבון. הרומן הראשון שלו הוא ייחודי בכך, שהוא חיבור יוצא דופן בין שני הז´אנרים הללו. אודה ואתוודה: אם יש ז´אנר השנוא עליי הוא המערבון. אבל אפשרות החיבור בין הז´אנרים ריתקה אותי לפחות כדי לרכוש את הספר. ולא התאכזבתי. ברוס למעשה "הלביש" עלילת מד"ב על אחת מאגדות המערב הפרוע הידועה ביותר: סיפורם של האחרים ארפ, וויאט ייחוד, והעיירה טומבסטון. עוד וידוי: אני לא ממש מכירה את הסיפור, אבל נראה שברוס מתמצא בו. נראה שהוא ערך מחקר מעמיק בלפחות שני תחומים: אגדת וויאט ארפ, ובנוסף - קריאה אודות הפולחנים של שבטי האפאצ´י. העלילה, בקצרה. בשנת 1881, שנת ההתרחשויות האמורות בטומבסטון, מגיע לעיר אדם זר, הטוען שזכרונו אבד.הוא זכר את שמו, אולם בני המקום הצליחו לפענחו באופן שונה מעט, ולכן הוא מכונה "מקלין". הקורא הנבון כבר יודע לפחות חלק מן האמת. מקלין איננו מכדור הארץ. הוא נמנה על פדרציה בין כוכבית הבאה להגן על הפלנטה הפריממטיבית הזו מפני הKra´gha - זן של יצורים הרואים במאבק ההישרדות ערך עליון. מדובר ביצורים בעלי אינטליגנציה גבוהה במיוחד, המסוגלים ליצור קשר טלפתי עם טרפם, ועם אכילתו גם לשדוד ממנו את זכרונותיו וכך להתחזות לו. היצורים הללו נמצאים בעקבותיו של מקלין, שכזכור אינו יודע אפילו מיהו, ולא כל שכן שהוא נרדף. מקלין נקלע אל תוך הסיפור של ריב הכנופיות: האחים ארפ ודוק הולידיי, מחד, וה"קאובויז" - משפחות קלנטון ומקלארן מאידך. בכל אופן, אני לא אסגיר את השתלשלות העניינים, שהופכת מעניינת במיוחד בשל מפגש התרבויות הבלתי אפשרי. למרות שהמערבון הוא חלק עיקרי בסיפור, עדיין הצליח הספר (כ350 עמ´) לרתק אותי, מה שאומר הרבה על כשרונו של ברוס כמספר. ואכן, ספר הבכורה שלו מרשים ביותר, בכמה רבדים: הייחוד שבשילוב בין הז´אנרים העלילה עצמה האירוניה וההומור הפנימי הכתיבה הקולחת בקיצור, מומלץ. ואגב, בדצמבר ייצא ספר ההמשך The searcherer בכריכה רכה. סוזן
 

firefist

New member
מערובני חלל

התת מודע שלי מתעקש שזה לא הפעם הראשונה שאני נתקל בז´אנר הזה, אבל לצערי אני לא מצליח לחשוב על שום ספר ספציפי שמתחבר איתו (חוץ מ wild wild west של ויל סמית´ שהוא סרט מערבון חלל שמעולם לא ראיתי והבנתי מכל מיני אנשים שגם לא כדאי לי לראות...). סיפור קצר שאני כן זוכר ויכול לחשוב שהוא מערבון חלל הוא "ארץ לא נודעת" של קוני ויליס - שבו הגיבורים הם שני "קאבויים" על כוכב חדש שמנסים למפות אותו, סיפור חביב ביותר למי שמעוניין לקרוא. אז אם מישהו זוכר סיפורים נוספים שמוגדרים כמערבוני חלל הוא מוזמן להזכיר אותם... ואם כבר עסקנו במערבונים, אז למרות שאני לא חובב גדול של הז´אנר, יש את הספר "יונה בודד" (lonely dove) שהוא אולי המערבון הכי טוב שקראתי. מאד מומלץ (בלי שום קשר לפורום,,, אבל עדיין :)).
 
האקדוחן של סטיבן קינג והמאחז האחרון

של בוקרי הדנא. חוץ מזה האפיזודה של קרב טומבסון (הקרב של משפחת ארפ), כבר היה בפרק של סטאר טראק.
 

guinevere

New member
האקדוחן זה חלק ראשון בסדרה

שקוראים לה ה- dark tower סטיבן קינג כתב כבר 4 חלקים למרות שלא כולם תורגמו והיא סדרה מעולה. אמורים להיות עוד 2 חלקים.אני מחכה כבר שלוש שנים לחלק החמישי שאמור לצאת ב-2002 מומלץ!!!!
 

firefist

New member
סטיבן קינג

למרות שאני קראתי ספרים שלו, וגם אהבתי את חלקם, עדיין מאיזשהי סיבה אני לא רואה אותו כסופר מד"ב, אלא כסופר ספרי אימה מצוין (שזה ז´אנר דומה, אך אחר לחלוטין).
 

Shenok

New member
המממ... הקמיע הוא פנטזיה טהורה

לדעתי. משהו בסגנון "הסיפור שאינו נגמר" רק יותר טוב. ניסיתי לקרוא את המגדל האפל וממש ממש לא התקדמתי כך שאני לא יכול לתת דיעה אישית. לקרוא ל"זה" "דברים שצריך" או "העמדה" (שהם מהטובים של קינג) פנטזיה או מד"ב ממש לא קולע. רומן בדיוני, אימה, כן אבל מד"ב ממש לא. בניגוד לאן רייס למשל, שכותבת גוטיקה (Gothic), קינג מתעסק הרבה יותר באנשים ובסצינות האימה מכדי להתעכב על פרטי הפנטזיה או המד"ב.
 

Boojie

New member
קינג אכן כותב אימה בדרך כלל,

אם כי יש לו את "אש זרה" שזה מדע בדיוני משובח, את הפתיח ל"העמדה" שהוא גם מדע בדיוני, ואת "הקמיע" ו"עיני הדרקון" שהם פנטזיה נטו. גם "לוכד החלומות" ניתן להגדרה כמדע בדיוני. אבל מה אכפת לי מהגדרות, אני פשוט אוהבת איך שהוא כותב...
 

ronita

New member
המשליטים

עוד ספר של קינג על רקע של מערבונים (ומזכיר במידת מה את הפרק ההוא מ star trek) הוא - המשליטים, שיצא בתרגום עברי
 
ווידוי קטן

אני לא ממש אוהבת את סטיבן קינג. סורי. אני רואה אותו כסופר בינוני ומטה של ספרים סנסציונים זולים, בעלי עלילה בעומק דשא (ואני עוד מעדנת את דבריי). והוא בטח לא סופר מד"ב. סוזן
 

metal_slug

New member
בינוני ומטה? עלילה בגובה דשא?

כמה ספרים של קינג קראת בכלל, שאת מעבירה ביקורת כזאת על הכתיבה שלו?
 
כמה מהבולטים שלו

זה היה לפני זמן רב, בילדותי. "הניצוץ" - הסרט היה כל כך הרבה יותר טוב. "מיזרי" - כנ"ל IT - רק אם אתה רוצה להכנס לקומה. בילדותי היה לי קטע עם ספרי אימה, אז קראתי די הרבה מהם.
 

metal_slug

New member
מה?!

הסרטים *בחיים* לא היו יותר טובים מהספרים. ו"זה" זכה בכמה פרסים אם אני לא טועה.
 

firefist

New member
העמדה ספר טוב

פחות אימתי מהאחרים ופחות ילדותי. גם זה ספר טוב. וגם הקמיע ספר חביב ביותר. מלבד זאת - את הספרים שהזכרת אני באמת לא אוהב. כמו כל אחד שכותב יותר מדי (רוברט ג´ורדן? :)), הוא מוציא הרבה זבל, אבל בניגוד לחלק גדול מהאחרים - יש לו פה ושם גם יציאות טובות. ועדיין, מד"ב הוא לא.
 

guinevere

New member
לא רק אימה ומתח....

אני מסכימה שלסטיבן קינג יש הרבה ספרים ממוסחרים שנכתבו על מנת לעמוד במכסה השנתית שלו. אבל....אני לא מסכימה שה- dark tower נכנס מאותה הקטגוריה. לדעתי זהו ספר שמשתייך לז´אנר של מדע בדיוני ומשלב יסודות גותיים, חלקם לקוחים מההיסטוריה הבריטית של קינג ארתור ואבלון. נכתבו עוד הרבה סיפורים על אגדת ה- dark tower , המפורסמים שבהם הם הסיפורים הקצרים של c.s.lewis, ואפשר למצוא גם הרבה רמיזות בנושא ב- Amber chronicles .
 

CHOFA

New member
סטיבן קינג

בס"ד זה בערך כמו תיקים באפלה-כל מיני דמויות מוזרות וסיפורים שבחיים לא יקרו לאף אחד על אמת. וכיוון שכך-הרי שסטיבן קינג כן נופל תחת הקטגוריה של פנטסיה. כמו לכל סופר יש לו ספרים פשוט יפים וגם כמה מעצבנים שקוראים אותם רק כי הוא כתב אותם ומצפים לספר מעניין.
 

ronita

New member
קינג - לא רק אימה

למרות שאימה זה הז´אנר העיקרי של קינג, הרי שהוא כותב מדי פעם גם ספרים שלא נופלים תחת הז´אנר הזה. "עיני הדרקון" למשל נופל תחת הקטגוריה של ספר פנטסיה ולא ספר אימה. "מכסח הדשא" הוא מדע-בדיוני, וגם ב"עמדה" יש אלמנטים של מדע בדיוני. ויש עוד דוגמאות אבל לא ארחיב. ובתור סופר - לדעתי הוא מעולה.
 
רק THE STAND

מכל הספרים שהוזכרו, רק הספר הזה אכן שווה קריאה. אכן, סטיבן קינג הוא אינו בופר מד"ב כלל וכלל, אלא שייך לז´אנר נחות בהרבה, ז´אנר האימה (או המבהילונים). רק THE STAND מתחיל לגרד את ז´אנר המד"ב. אגב, איך הגענו לדבר על סטיבן קינג, תזכירו לי?
 

Tomji

New member
ממ.. יש גם את "גרין מייל"...

אפילו שהוא לא ממש מד"ב והוא לא ממש פנטזיה (בטח לא אימה), מדובר בסיפור נחמד מאד שכולל אלמנטים על-טבעיים, ומגרד את המד"ב. הסרט ארוך אבל נחמד מאד.
 

metal_slug

New member
שאלה:

איך אפשר לקבוע שז´אנר מסויים של ספרים פחות טוב מז´אנר אחר? זה כמו שתשווה קומדיה לדרמה, בטלוויזיה. כמו שיש ספרי אימה גרועים, כך יש גם הרבה מאוד ספרי מד"ב גרועים, ואף למטה מזה. והעובדה שהספרים של קינג מוכרים מיליונים לא הופכת אותו לסופר נחות. אפשר לכתוב טוב וגם להיות פופולארי.
 
אני חושב שהשאלה הפוכה:

האם אפשר למכור מיליונים בלי לכתוב טוב? ברור שייתכנו סופרים טובים שאינם פופולריים, אבל בהאם ייתכנו סופרים פופולאריים שאינם טובים? האם פופולריות וטיב כתיבה הם תנאים (הכרחיים, ו/או מספיקים) אחד של השני? או שמא בין טיב כתיבה ופופולריות של סופר אין כל קשר שהוא?
 
למעלה