המלצה על ספר: frontier earth

metal_slug

New member
אני חושב שאם מישהו מוכר כמה מיליון

ספרים, אז הוא מן הסתם כותב אותם טוב, כי הציבור לא מטומטם. אבל ממה שאני רואה, הרבה אנשים חושבים שאם בן אדם כותב רבי מכר, וברצף, זה הופך אותו ליצרן, ולא לכותב, ואני לא חושב שזה נכון

Boojie

New member
אני חושבת שיש הבדל

בין "ספר כתוב טוב" לבין "ספרות טובה". ספר עשוי להיות כתוב בצורה מצוין - שוטף, קריא, משפטים בנויים לתלפיות וכדומה, ולא להיות ספרות טובה (ספרי הארי פוטר עולים לדעתי - הערך הספרותי שלהם מינימלי, אבל הם בהחלט כתובים טוב). ספרות טובה זה כבר משהו שדורש יותר עומק מזה. אגב, לטעמי הספרים של קינג, מעבר להיותם כתובים טוב, הם ברובם גם ספרות טובה. הם נכנסים לעומק בבחינה של הגיבורים שלהם, והגיבורים תמיד צריכים להגיע לאיזושהי הבנה של עצמם לפני שהם יכולים לפתור את המצב שהם נקלעים אליו. הוא גם מתאר בצורה מאד משכנעת ואמינה את מה שקורה לאנשים שנקלעים למצבים קיצוניים. דוגמה חזקה מאד לזה היא "המשחקים של ג´ראלד" - ספר מדהים, בעיני, אולי אחד הטובים ביותר שלו, למרות שהוא לא ספר אימה במובן הרגיל, ורובו מתרחש בתוך ראשה של הגיבורה, ובכל מקרה - כמעט כל עלילתו מתרחשת על המיטה בחדר אחד...

metal_slug

New member
כן, זה היה ספר לא רע

סוג של ניסוי של קינג אני חושב, כי לא רואים הרבה ספרים מהסוג שלgerald`s game. בכלל, קינג עושה הרבה ניסויים בכתיבת ספרים, כמו "דספריישן" ו"המשליטים", אותן דמויות בשני הספרים, אבל בתפקידים שונים. למרות שהמשליטים היה לטעמי הרבה פחות טוב מ"דספריישן".

אני חושבת(כן בטח) ש...

הארי פוטר אכן לא ספרות טובה אבל הוא נהדר יש בו קצת מהכל רומנים,פעולה,הרפתקאות,דרמה,הומור,מיתולוגיה(מה שממש אהבתי)ומדע בדיוני והדמיון של רולינג מדהים אני בעצמי כותבת ספר פטזיה קצר(תקועה בפרק הרביעי) ודי גנבתי מכל ספרי הפנטזיה שקראתי ואת החלק היחיד הטוב שהיה בסרט D&D שבו כל בני הגזעים באותו גובה (חחחחחחחחחחחח)אז כמו שאמרתי גם אני כותבת ואני גונבת קצת כי זה קשה לכתוב הכל מקורי והיא בעלת דמיון כזה מדהים ביופיו ואיך שהיא כותבת אני מתפלת שסופרים לא תאבדים בהמונים כי היא כובשת את השוק ואגב סופרות מדהימות כריסטי גולדן שרק היא ורולינג גרמו לי לבכות בספרים מומלץ לקרוא ערפד הערפילים ןריקוד המתים טוב אמא שלי הכינה לי פשטידת טירס. אז בליי אמיגוס

metal_slug

New member
שני הספרים האלה זה "רייבנלופט", לא?

הייתה סידרה לא רעה דווקא, אבל בכמה ספרים הייתה נפילה... כמו הספר על השטיח, לא זוכר מה השם שלו. אבל "אביר השושנה השחורה" היה הכי טוב לטעמי.

firefist

New member
הייתי מזכיר לך

אבל לא נראה לי שאת רצינית מאיזשהי סיבה.. :)

למעלה