המלצה על רופא/ה

נשנש 5

New member
המלצה על רופא/ה

שלום, אנחנו חדשים בפורום.
כבר הרבה זמן שאני רוצה לכתוב לכם אבל לא מגיעה לזה מפאת חוסר זמן... עכשיו הפשוש הקטן נרדם אז החלטתי שבחצי שעה שבערך יש לי חשוב לי יותר לכתוב קודם כל הודעה בפורום לפני שאני מתחילה לשטוף בקבוקים, להוריד כביסה, לקפל כביסה, לסדר את הבית, לשטוף כלים וכו' וכו'.
הבונבון שלנו בן 4.5 חודשים.
הוא נולד עם קלאב פוט (יחסית קל) ברגל ימין. כמעט מהיום הראשון שבו הוא הגיח לאוויר העולם הוא טופל בסדרה של 8 גבסים (כל שבוע החלפנו לו גבס) ולאחר מכן עבר ניתוח של חיתוך גיד אכילס והיה עם גבס במשך 3 שבועות רצופים נוספים. לפני כ-5 שבועות התחלנו עם הדניס בראון. מיותר לציין שלאפרוח שלנו הנעליים מאוד לא נוחות וכל פעם שאנחנו נועלים לו אותן פשוט נקרע לנו הלב אבל, מה לעשות, אנחנו יודעים שזה הטיפול שהוא חייב לעבור על מנת שכף הרגל תתיישר (האמת היא שכף הרגל כבר יושרה לאחר הטיפול בגבסים אך נאמר לנו שעל מנת שהקלאב פוט לא יחזור, עלינו להתמיד בטיפול עם הנעליים). לאחר ההקדמה הארוכה...
הנה שאלתי: אנחנו מטופלים אצל פרופסור פורת בהדסה עין כרם. לפי פרופסור פורת - הגוזל שלנו חייב לנעול את שתי הנעליים (למרות שרק רגל ימין היא עם קלאב פוט) + הבר הכבד שמחבר בין הנעליים במשך כ-23 שעות ביממה עד שהוא ייעמד (אין לי מושג איך הוא אמור לעשות את זה עם הנעליים) ואז לנעול את הנעליים רק בלילה עד גיל 4! לעומת זאת, אתמול הלכנו לקבל חוות דעת נוספת מד"ר שירלי מאיר בבית חולים אלין בירושלים והיא, לאחר בדיקה יסודית (כמו שפרופסור פורת אף פעם לא בדק אותו) החליטה שאין צורך בנעל שמאל ולא בבר! לטענתה, הבר משמש במקרים בהם השוקיים מסובבות כלפי פנים ואילו אצלנו הרגליים פונות החוצה בסגנון צ'רלי צ'אפלין ולכן היא טוענת שאין שום צורך בבר וגם לא בנעל שמאל. אנחנו עכשיו בדילמה - כמובן שזה הרבה יותר נוח לבוביק שלנו (וגם לנו) להיות רק עם נעל אחת וללא הבר אבל השאלה המהותית והעיקרית כאן היא האם זה אכן הטיפול הטוב ביותר והיעיל ביותר שאנחנו יכולים להעניק לבן שלנו. רציתי להתייעץ עם אנשי הפורום היקרים ולדעת האם מישהו נתקל בגישה כזאת כמו של ד"ר שירלי מאיר? האם מישהו מאנשי הפורום יכול אולי להמליץ לנו על רופא/ה נוספ/ת שאנחנו יכולים לפנות אליהם לחוות דעת, ייעוץ ובדיקה? אנחנו רוצים לתת למלאך שלנו את הטיפול הכי טוב בעולם ונודה לכם אם תוכלו לעזור לנו בזאת.
תודה רבה ויום טוב לכולכם.

טאניוש

New member
ברוכים הבאים ../images/Emo24.gif

הבן שלי (כיום בן 2 ושבעה) נולד עם קלאב פוט חמור חד צדדי (רגל ימין). גם אנחנו מטופלים אצל פרופ'פורת. לא שמעתי על הרופאה הזאת, ואני לא בטוחה כלל שהיא מתמחת בקלאב פוט- לעומת פרופ' פורת שמרפאת קלאב פוט בהדסה זה הבייבי שלו ויש לו נסיון רב. חשוב חשוב חשוב להמשיך עם דניס בראון!!! הטיפול הוא באמצעות המוט ולא הנעליים שתפקידם רק "לחבר" בין הבר וכפות הרגליים. דניס בראון שומר על התיקון שהושג. מוזר לי לשמוע שהוא אמר לנעול נעליים עד גיל 4, כי אנחנו קיבלנו אישור רשמי ממנו להוריד נעליים לגמרי בגיל שנתיים וחצי (אפילו קצת לפני) ואני ממשיכה עם הנעליים כי זאת ההמלצה של דר'פונסטי עצמו. אתם יכולים כמובן להתייעץ עם רופאים נוספים, אבל כל רופא שמאמין בשיטת פונסטי ידגיש את החשיבות של הד"ב. שולחת לך טל' שלי במסר. בהצלחה!

תודה רבה

היי, תודה רבה על התשובה.
זה מאוד מעודד לשמוע שכבר בגיל שנתיים וחצי (אפילו לפני) קיבלתם אישור מהפרופסור להוריד את הנעליים. איזה יופי.
מה שלום הבן שלך כיום? האם הקלאב פוט שתוקן לא מפריע לו בשום צורה שהיא??

טאניוש

New member
די שכחנו מקלאב פוט ../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif

הוא ילד כמו כל ילד אחר. רץ, מטפס על כל דבר, קופץ, ילד נמרץ מאד, לא יושב שניה בשקט.

פרלמנים

New member
שלום נשנש-תשובה קצת ארוכה.

הי, האמת היא שכ"כ מיהרתי לענות לך שעדיין לא ראיתי את התגובות הנוספות שקיבלת... מצטערת אם אחזור על אחרים. אני ג'סיקה, אמא מאוהבת של דניאל בן 11 חודשים. נולד עם ק"פ דו"צ חמור ומטופל בביה"ח שניידר, כבר בשלב השינה עם הנעליים בלבד.
ראשית תני להרגיע אותך בעניין פורת, הוא אמנם לא נחשב להכי דברן ונחמד, אבל הוא יודע לטפל בק"פ כמו שהרבה אחרים לא יודעים. אבל, אני כצוך, אמא מודאגת, ומבינה את הצורך לעשות את הטוב ביותר עבור המתוקים שלנו-את לא היחידה שקיבלה חוו"ד נוספת
. אני מניחה שאם אתם כ"כ מתעניינים ומעורבים בטיפול אז אתם יודעם מהי שיטת "פונסטי" שהיא השיטה הכי מקובלת היום לטיפול בק"פ. השיטה הזו גם מאוד מוכיחה את עצמה בעניין של שמירה על התיקון ומניעת חזרות, ונבדקה לאורך עשרות שנים. יש לי קצת הסתייגות מרופאים שחורגים בצורה כזו מהשיטה ומציעים "נעל אחת" משום שלפי פונסטי הנעליים הן רק כלי בשירותו של הבר המחבר. הבר מחזיק את הנעליים בזוית הרצויה ומונע את החזרה, ללא הבר אין שום משמעות לנעילת הנעליים והרגל עלולה לחזור לזוית הפנימית. פורת גם צודק בעניין משך נעילת הנעליים, אכן מדובר על בערך 4 שנים-לי לא נראה שאחזיק מעמד כ"כ הרבה זמן למרות שדניאל אינו סרבן נעליים
. (הנה קישור לחוברת שלו, אם את מסתדרת עם אנגלית היטב אז אני מאוד ממליצה לקרוא בעיון). כדי לא לשלול לגמרי את חוות הדעת השנייה, ובידעעה שאין שיטות טיפול מושלמות ונטולות קשיים, אני חייבת לציין בגלל שהפשוש שלכם סרבן נעליים, אז יש כמה רופאים שבהחלט מצאו דרך אחרת לשמור על התיקון ע"י סד שמכונה AFO הנה קישור לדוגמאות. זה אינו תואם את שיטת פונסטי אבל שמעתי כבר מכמה רופאים שזה עושה את העבודה ועוזר מאוד לילדים שהם סרבני נעליים מובהקים. אם תרצי, הייתי מציעה לך להתייעץ עם דר' מנחם זינגר בביה"ח וולפסון-פעם שוחחתי איתו והוא נוהג בדרך הזו ומטפל כך בק"פ בהצלחה רבה כבר שנים. אם תרצי אשלח אלך את הטלפון שלו במסר, הו א מאוד מאוד נחמד ואפשר לשוחח איתו בנעימות. עוד כמה דברים קטנים: האם את בטוחה שהמתוקון ממש סובל? אולי יש איזושהי בעייה בניעלת הנעליים, במידה, בהידוק האבזם או ברוחב הבר? לגבי הורדה בשעות, תופתעי מאוד לגלות שהפושטקים שלנו נעמדים עם הדניס... זה אמנם ראשוני מאוד, לא נוח ולא יציב אבל זה מסמל את תחילת העמידה ואז בשמחה ובששון מורידים בשעות ונותנים לפצפולים האלה לבסס את העמידה (כמובן בהתייעצות עם רופא). אפשר גם לזחול, להתהפך וקצת ללכת עם הנעליים-באמת! תהיי בקשר ותרגישי בבית, בשביל זה אנחנו כאן
בהצלחה, ממתיננים לעדכונים ג'סיקה

נשנש 5

New member
הצלחנו לקרוא את תשובתך הנהדרת

וכלל לא הרגשנו שהיו שגיאות כתיב...
שוב, תודה רבה ולילה טוב.

נשנש 5

New member
תודה רבה ג'סיקה ../images/Emo45.gif

היי ג'סיקה, תודה רבה על תשובתך המהירה והמפורטת. קראנו את תשובתך בשקיקה רבה. כן, אנחנו יודעים מהי שיטת פונסטי. גם קראנו עליה באינטרנט וגם קיבלנו קצת מידע עליה מפרופסור פורת. תודה רבה שנתת לנו את השם של ד"ר זינגר וייתכן שנלך אליו בהמשך לפגישת ייעוץ. אני חושבת שכרגע נשאיר את הדברים כפי שהם מכיוון שהמתוקון שלנו מאוד לא אוהב את הנעליים אבל אנחנו עדיין לא בשלב שהוא מסרב לנעול אותן באופן מוחלט
אני יודעת שישנה איזושהי בעיה עם הנעליים מכיוון שבערך שבועיים לאחר שקנינו אותן הן החלו להתפרק ולהתקלף כך שאנחנו חייבים לגשת לחנות שיבדקו אותן ואף נראה לי שיהיה צורך להחליפן (שילמנו עבורן 370 ש"ח ומכבי לא נותנים לנו החזר בגינן אלא רק עבור הבר שעלה לנו 350 ש"ח!). נראה לנו שנישאר כרגע בגישה "השמרנית" והמחמירה ולא נחפש לפנות ל"דרכים קלות יותר". כאשר אנחנו נועלים לפשוש שלנו את הנעליים, אנחנו מהדקים רק את הרצועה העליונה (שדרך אגב לא ידענו בכלל שצריך להשחילה דרך הפתח שנמצא למעלה וכל הזמן הזה פשוט הידקנו את הרצועה מעל השרוכים... כאשר פרופסור פורת הראה לנו כיצד לנעול לבוביק שלנו את הנעל, הוא לא הפנה את תשומת ליבנו שישנו פתח שדרכו צריך להשחיל את הרצועה ((וגם ככה היינו בהיסטריה טוטאלית מהנעליים)) ואילו אתמול, בביקור אצל ד"ר מאיר, היא זו שהראתה לנו איך באמת צריך לנעול את הנעל וזה הבדל משמעותי ביותר בהחזקת העקב מטה מכיוון שהוא כל הזמן "בורח" למעלה) ומהדקים את השרוכים העליונים. את השרוכים התחתונים אנחנו כמעט ולא מהדקים וזאת על מנת לא להכאיב לו בציפורן חודרנית שיש לו כרגע בבוהן רגל ימין... אנחנו לא כ"כ מבינים איך אפשר להתהפך, לזחול ולעמוד עם הדניס בראון שהרי הבר הוא ממש כבד אבל, ממה שקראתי בתשובתך וגם קצת בפורום, נראה שזה בהחלט אפשרי ושהתינוקות שלנו עושים את זה כמו גדולים. איזה תותחים הגוזלים האלה. אין עליהם.
אנחנו נשמח לקבל את הפרטים של הרופא/ה שמטפל/ת בכם בשניידר על מנת לגשת אליו/ה לייעוץ. שוב תודה רבה רבה על התשובה החמה.
כיף לדעת שיש למי לפנות ועם מי להתייעץ וסתם להעביר "חוויות" בעניין הקלאב פוט. שיהיה לכם לילה טוב ושקט.
נ.ב. מתנצלת שהשאלות/תשובות שלי כאלה ארוכות...

טאניוש

New member
הם מתהפכים, מתיישבים, זוחלים, נעמדים...

ואצלינו גם יורדים מהספה ומטפסים עליה. אני רואה את זה כל יום ועדיין לא הצלחתי להבין איך תוך שניה הילד ששוכב על הספה עם רגליים מחוברות מתיישבת, מסתובב, יורד (עם הטוסיק למטה) ונעמד- ורק נשען עם יד אחת על הספה באלגנטיות. הנעליים כאילו חלק ממנו, זה מדהים. אני רוצה להגיד דבר אחד שהוא מאד חשוב לדעתי. המון תלוי ביחס שלכם כהורים. אם תוותרו, אם תרחמו עליו, אם תראו לו שאתם חושבים שהוא סובל בגלל הנעליים (שזה כלל לא נכון!) - תתכוננו למלחמות. אם אתם רק חושבים על אופציה לוותר על הנעליים הוא יקלוט את זה. נדיר מאד שהילד לא מתרגל לנעליים, הרוב המכריע מקבלים אותם באופן טבעי אחרי תקופה קצרה. אני רק לאחרונה התחלתי לשמוע קולות חלשים של מחאה. אני מסבירה שאי אפשר לישון בלי נעליים, הנעליים שומרות על הרגליים היפות של לאון, ובזה נגמר הדיון. אפשר לדעת איפה קניתם את הנעליים? אף פעם לא התפרקו לנו... למרות שעברו התעללות קשה

נשנש 5

New member
היי טאניוש

מתנצלת שלקח לי זמן רב (באופן יחסי...) להשיב, פשוט הגוזל הקטן לא הרגיש טוב אתמול ולא היתה לי שניה לנשום. מאוד כיף לקרוא את מה שכתבת בנוגע לכל מה שלאון עושה עם הנעליים (מתיישב, מסתובב, יורד מהספה). זה מחמם את הלב
ונותן תחושה מאוד טובה.
בנוגע ליחס שלנו כהורים לנעליים - את צודקת לחלוטין
רק שזה מאוד לא קל לנו לראות את הפשוש הקטן עם הנעליים ולדעתי זה מאוד לא נוח לו ואני בהחלט חושבת שהוא די סובל מהם אבל אנחנו עובדים על עצמנו לשדר לו ש"זה מה יש" ואין ברירה ותודה לאל שיש אפשרות לישר את כף הרגל והיום אנחנו משתדלים להתייחס לנעליים בצורה הרבה יותר חיובית מאשר בהתחלה (לפני כחודש וחצי) שהיתה טראומטית למדי. בנוגע לנעליים - קנינו אותם במקור ברוך (שכונה של חרדים) אצל "מירב כף רגל וקרסול" (משהו כזה). זה יוצא בדיוק מול קופ"ח כללית. כל יום אני אומרת שאני אגש לשם להראות להם את מצב הנעליים ולא מגיעה לעשות את זה...
תודה טאניוש והמשך יום טוב

טאניוש

New member
ממליצה בחום על "אייזלר"

הם נמצאים בפינת אגריפס, יש איפשהו בפורום כתובת מדוייקת וטלפון (ואין לי זמן לחפש כרגע...). גם מקצועיים, גם יחס מדהים, גם מחירים סבירים לגמרי. את יכולה לבוא אליהם עם הנעליים שלכם, הם בטח יידעו לסדר אותן. הגישה של לעבוד על עצמכם נכונה מאד
. אם אין איזושהי בעיה מיוחדת עם הנעליים התינוק לא סובל. נקודה. לא קל לראות תינוק אחרי ניתוחים מסובכים, מגובס, כואב, עם מכשירים מפחידים באמת. אבל נעליים? כולה נעליים, תחשבו על זה. בהצלחה

פרלמנים

New member
הי נשנש

ראשית, אין כמו תשובות/שאלות ארוכות... גם אני כזו
אגב, כמה דברים לגבי הנעליים:
יש דרכים לקבל החזרים מקופ"ח... שלחי לי מסר אם את רוצה שנדון בזה.
הבר שלכם חתוך ומקוצר לפי רוחב הכתפיים של הפשושון? לפעמים במכון האורטופדי לא מקפידים לקצר ואז זה ממש לא נוח לתינוק ויותר קשה לו להסתגל.
מסכימה עם מה שטניה רשמה-מעטים התינוקות שלא הסתגלו, חשוב לשדר לתינוק שאין לכם רתיעה מהנעליים ואז הוא יבין בסופו של דבר שזה חלק מהחיים. בשלב הבא זה קל יותר לכולם, כשרק ישנים עם הנעליים.
שמעתי כבר על מקרים של התפרקות בנעליים וכו' ,זה די נדיר. גשו למי שעשה לכם (אייזלר אני מניחה, לפי המחיר הנמוך יחסית) אגב, אייזלר נחשב מקצוען מאוד וסימפטי-כבר שמעתי על מקרה שחזרו אליו בגלל בעייה והוא תיקן מיד. לגבי הקילופים הפנימיים-זה קיים גם אצלנו ונראה לי שאין יותר מדי מה לעשות. חכי חכי איך ייראו הנעליים במידות הבאות, שהשובבים האלה מתחילים לזחול ולשפשף את הנעליים והן נשחקות לגמרי...
לגבי פורת, כאמור, לא כל רופא הוא דברן או מסבירן. אני באופן אישי החלפתי רופא בגלל בעייה כזו. אשלח לך במסר מחר את השתלשלות הסיפור שלנו.
כמו שבטח הבנת מתשובתי הקודמת, אני מאוד בעד טיפול לפי הפרוטוקול של פונסטי, אנחנו מקפידים על כך מאוד מהיום הראשון ורואים תוצאות טובות
. אם אתם רוצים חוו"ד נוספת, אולי אין סיבה לנסוע עד המרכז כי יש גם את דר' סימנובסקי בי-ם. בכל מקרה, אם אתם רוצים לנסוע לרופא קצת רחוק, אנחנו מרוצים מאוד מדר' טלי בקר ודר' דניאל וייגל בביה"ח שניידר, 03-9253759-יש לי רשימת רופאים מסודרת שעשינו כאן בפורום-תוכלי לבחור מתוכה בנוחות. גם הרופא של אנג'לה (דר' פנסקי) מאוד מאוד מומלץ מבחינה מקצועית ויחסי האנוש שלו.אשלח לך במסר על הבוקר. ליל מנוחה , ממתינה לתשובותייך, מבטיחה לשלוח מסר בבוקר. ג'סיקה

formatman

New member
אני לא ממליץ להשתמש בסד הזה

אני הלכתי עם דבר כזה בילדות (אחרי ניתוחים) והרגל תמיד חזרה... מצד שני קשה להשוות כי הטיפול היה שונה לגמרה...

פרלמנים

New member
שגיא מה שלומך?

בדיוק לפני דקה חיפשתי משהו עתיק בפורום ומצאתי הודעה שלך משנת 2004, ממש לפני דקה... מה שלומך? אני חושבת שבסופו של דבר נשנש5 החליטו להמשיך בינתיים לפי פונסטי, כמו כן באמת שיטת הטיפול היום שונה לגמרי... את מתגייס בשבוע הבא, לא? בהצלחה! ג'סיקה

formatman

New member
אצלי הכל סבבה

אכן מתגייס ביום חמישי סוף סוף :) ועכשיו אני גם יודע לאיזה תפקיד אני הולך אז רגוע לגמרה

ק א סי

New member
לפי רופא מעולה בנושא חייבים דניס בראון

גם לילד שלי יש ברגל ימין. ושאלתי אותו בשמנו והתשובה היתה מאוד הגיונית. לק"פ אין קשר לסיבוב השוק כי אם סיבוב כף הרגל. ואיך אפשר לייצב את הרגל בזווית הנכונה אם לא קושרים אותה לרגל השניה?אחרי הגבסים ועד גיל 4 חודשים קיבלנו "הנחה" והוא היה בסד מיוחד על רגל ימין בלבד. אח"כ לא היה מנוס מנעליים. היום יש לי ילד בן 4 וחצי עם רגל רגילה לגמרי. וזה תודות להתמדה. עד שנתיים וחצי הוא היה עם נעליים. הרופא הנהדר הזהיר אותי מפני ההרגשה שזה כבר מתוקן. זה מתוקן נכון להרגע ותהיה נסיגה אם לא תתמידו. ולגבי אי הנוחות שלו - זה לא אמור להיות לו לא נוח. או שזה תחושה שלכם סוביקטיבית, או שמשהו לא יושב שם טוב. אני זוכרת את הילד בגיל הזה. הדניס בראון בשבילו היה ממש חלק מהרגל. הוא עשה איתו הכל - התהפכות, זחילה, ישיבה. זה לא עצר אותו והוא תמיד היה מפותח מוטורית לגילו. רק מגיל שנתיים, כשהוא פיתח יותר מודעות עצמית הוא התחיל להוריד את הנעל בלילה ולכן אחרי חצי שנה הפסקנו. היום אנחנו בביקורת אחת לשנה ! הולכים, שומעים שהכל נהדר, מחייכים וחוזרים הביתה. שווה את המאמץ

ק א סי

New member
בשמנו = בזמנו

נ.ב. אנחנו לא היינו צריכים אפילו לעבור ניתוח ולמרות זאת התמדנו באדיקות.

למעלה