המלצה - פטרסון

• פותח הנושא OBZ
  • פורסם בתאריך

OBZ

New member
המלצה - פטרסון

המלצה על הדיסק : OSCAR PETERSON FOUR IF YOU COULD SEE ME NOW זה בין הדיסקים הראשונים ששמעתי של ג´אז ואחרי כמה דיסקים ששמעתי של פטרסון , זה גם בין הטובים שלו. הנגנים הם פטרסון , ג´ו פאס , נילס אורסטד על באס ומרטין דרו על תופים. הקלטה משנות השמונים. הדיסק הזה פשוט מהמם - מה שפטרסון עושה שם פשוט לא נקלט הדיסק מתחיל עם בלוז מגניב של מיילס שנקרא: WEIRD BLUES בלוז מגניב ורגוע להתחלת הדיסק אח"כ מגיע ביצוע פשוט יפיפה של הקטע: IF I SHOULD LOOSE YOU ג´ו פאס מנגן שם את הסולו בין היפים ביותר ששמעתי שלו. ופה מגיע הקטע שבו פטרסון פשוט משתגע - בחיים לא שמעתי אותו כל-כך משוגע. הקטע נקרא: ON DANISH SHORE הקטע מתחיל בנגינת המלודיה רק על הקונטרה-באס בנגינתו של נילס , הוא פשוט ענק - מתחיל במלודיה ומשם עובר לכמה קורוסים של אילתור פשוט מהממים. ואז פטרסון מתחיל אין לי מילים - צריך פשוט לשמוע - פטרסון פשוט מדהיייים בקטע הזה - מדהים! הקטע הרביעי הוא קטע יפיפה פרי עטו של פטרסון בכלל אני מאד אוהב את פטרסון כמלחין - למשל הקטע היפיפה שלו HYMN TO FREEDOM מ-NIGHT TRAIN הקלאסי שלו בקיצור הקטע בדיסק הזה נקרא: L´impossible קטע ממש יפה שמתחיל עם מה שנקרא "פדאל פוינט" שאומר שהצליל בבאס נשאר אותו הדבר בעוד אקורדים מתחלפים למעלה. פאס פותח בסולו יפיפה הטראק החמישי הוא קטע של כותרת הדיסק: IF YOU COULD SEE ME NOW הקטע מתחיל בהקדמה של שתי דקות בנגינת סולו פסנתר שמראה את הסאונד המודרני יותר של פטרסון - מאד מעניין והדיסק נחתם בביצוע מדהים ל - LIMHOUSE BLUES הקטע מתחיל בסלואים של פטרסון ופאס ללא ליוי שעונים אחד לשני - הם פשוט רצים כמו מטורפים - מדהים בקיצור ממליץ בחום גם למתחילים בג´אז וגם לותיקים כאחד. הדיסק הזה לא נפוץ יותר מדי אך אם אתם רואים אותו ממליץ מאד לחטוף אותו מיד שלכם OBZ

atazur

New member
מצטרף להמלצה ומוסיף

אכן הקלטה מהממת. אלבום נדיר באיכותו המוזיקלית. ואם כבר עסקינן בצמד שאני כה אוהב Peterson-Pass, הרי שאני ממליץ על אלבום אחר עם שניהם רק שהפעם מצטרף אליהם עוד ענק - Pederson. השלישייה הזו: Peterson-Pass-Pederson כל כך הרמונית שזה משהו מדהים. Pass ו-Peterson אוהבים את הבלוז כפי שניכר באלבום שOBZ המליץ עליו וגם באלבום הזה שנקרא פשוט Peterson-Pass-Pederson הם חוגגים על הסולם. מתחילים עם blues Etude דרך Chicago Blues ועד Easy Listening blues (של רובינסון) ולא מסיימים לפני ביצוע מדהים לקטע come Sunday של אלינגטון. מומלץ מאוד.

Zed off

New member
חתונות חתונות חתונות...

תגידו כולכם פה עומדים להתחתן? לא? אז למה כל ההמלצות האלה על ג´אז חתונות שכל מה שהוא נותן זה פיהוקים? תתקדמו!

OBZ

New member
תגובה גם על המלצות הפיוז´ן

בנאדם , זד-אוף תנסה טיפה להרחיב אופקים אוקי בשבילך אולי המוזיקה הזו משעממת בשבילנו היא לא אם אתה מציע כביכול "התקדמות" בסוגי המוזיקה המומלצים אז תעשה אתה את ההתקדמות הזו (למרות שיכול מאד להיות ששאר חברי הפורום יראו בהמלצות שלך דווקא כיבשות) בקיצור - אין טעם בלהעליב מוזיקאים ענקיים , גם אם אתה לא אוהב אותם לפחות תעריך אותם או שלא בכל מקרה , העיקר הוא שתעשה חיים

Zed off

New member
לא! לא מרחיב אופקים!

הדברים שאני שומע מתעלים פי 100 מכל הג´אז חתונות המשעמם הזה, ולכן אין לי שום סיבה לשמוע אותו(זה הייה פשוט לרדת באיכות)... חשבתי שבזכות הפורום הזה אני אקבל המלצות לנגני פיוז´ן טובים, ושאנשים יחדשו לי כמה דברים, אבל אתם מעדיפים לדבר רק על העבר(הרע!) של הג´אז...

OBZ

New member
זד אוף

שני דברים אחד - איך אתה מגדיר מוזיקה "נעלה" יותר מהאחרת? תסביר לי בבקשה את ההגדרות ואוכל להתייחס אליהם - בכל מקרה , אתה תראה שההגדרות האלה אישיות לכל אדם וכך שאין לצאת באמרות כוללניות כמו שלך דבר שני - אני באמת באמת מעוניין בדברים שמתעלים פי 100 מההמלצות שלי אני בטוח שיש - פשוט תגיד לי על מה אתה מדבר ואוכל להתיחס אם אתה לא עונה על שני הדברים האלה אני ממש לא מבין מה אתה מצפה שנענה לך

funkbass

New member
ל uzeb

יש 2 אלבומים טובים מאוד ... club ו fast emotion ... מעבר לזה כל מה ששמעתי מהם מאוד לא מצא חן בעיניי .... עד כמה שהוא תותח הקרון הזה ... בדיסקים האחרים יש פשוט סאונד סינטטי מאפן .... גם האלבומי סולו שלו .. יש כמה קטעים מעניינים אבל בגדול הם די משעממים

Sir Humphrey

New member
Uzeb/Peterson

אין מה להשוות בין פיטרסון לאלאן קרון. קודם כל, זה דברים שונים לגמרי. אתה יכול להגיד שאתה לא אוהב Old School (ג´אז חתונות זה ביטוי שמעיד על בורות ורק על בורות), אבל להשוות סגנון אחר ולהגיד שהוא יותר טוב? זה כמו להגיד "אני שונא את "הקלאסית קונצרטים" האלה. ג´אז, זה מוסיקה". הקשר היחידי בין ג´אז חפיוז´ן שהאחרון צמח מהג´אז ומשלב אלמנטים מהג´אז. אתה יכול להגיד שאתה לא אוהב סגנון, ושאתה אוהב סגנון אחר יותר אבל להשוות זה דבר אדיוטי. אגב, אם אתה אוהב אלאן קרון אז אתה בטח מכיר את האלבום Rythm & Jazz, ובטח יודע שאחד השירים שם הוא Dona Lee אותו כתב לא אחר מאשר Charlie Parker. הפיוז´ניסטים הגדולים מעריצים ג´אז. אם אתה לא מכיר את פיטרסון (או את נילס פדרסן המצוין) אז על תדבר עליהם, ואל תיתן להם הגדרות טפשיות חסרות ביסוס.

על פטרסון ועל חתונות

לעניות דעתי,OBZ נתן כאן רביו על האמן הענק הזה שפשוט כדאי לקרוא,במיוחד אלו שלא מכירים ולרוץ לקנות. אין משהו אחר שאני מליץ לעשותו חוץ מאשר לאיש החתונות שקצת קשה לי להבין את נקודת המוצא שלו. המילה חתונות עוד עלולה להתברר עבורו כאי נוחות אחת גדולה..
סתאאםם אבל ברצינות,מובן שלהגדיר את המוסיקה של אוסקר פיטרסון כמוסיקה לחתונות זה ענין לא נעים,במיוחד למגדיר עצמו,כי זה מצביע על כך שהוא או שלא שמע אותו או שלא היתה לו סבלנות לשמוע אותו או שהוא פשוט לא בעניין הזה שנקרא ג´אז. אפשר לומר ש"אני לא אוהב את אוסקר פטרסון" אבל להכליל אותו במושג מוסיקה לחתונות?..נו... המלצה: קח את המלצתו של OBZ בשתי ידים,האזן וחזור עם רשמים. בהצלחה והנאה.

greblin

New member
גם אני ממליץ בחום, ומוסיף

ג´ו פאס ואוסקר פיטרסון הוציאו כמה אלבומים ביחד, בין אם זה שניהם ובין אם זה עם עוד נגנים. אני ממליץ על הדיסק שלהם Skol הוא כולל את ג´ו פאס, אוסקר פיטרסון, סטפן גרפלי (כן כן הכנר), נילס הנינג אורסטד פדרסון ומיקי רוקר על התופים. בדיסק יש את Skol Blues ע"ש הדיסק, יש גם את Nuages של ד´גנגו ריינהרדט הגיטריסט הבלגי ז"ל. someone to watch over me של גרשווין ועוד כמה קטעים טובים. אני ממליץ גם על Kansas City 6 של Count Basie שכולל גם את ג´ו פאס, את קואנט בייסי, פדרסון על הבס, ווילי קוק (חצוצרה), אדי וינסון (סקסופון) ולואי בלסון המתופף. זה דיסק של בלוזים - ג´אזיים שעליי השפיע המון מבחינת סולואים ועיבודים של בלוז. הדיסק הזה הוא אחד הטובים לדעתי ששמעתי. לדעתי ג´ו פאס הוא אחד הגיטריסטים הכי טובים אם לא הטוב ביותר שאני מכיר לג´אז מסורתי וביבופ. יחד איתו יש עוד כאלה טובים אבל פחות ממנו (לדוגמה: Herb Ellis, Wes ועוד ועוד ועוד)... אני אפילו לא אתייחס ל"גאז חתונות" של zed off כי אני חושב שהתייסתי אליו יותר מדיי לפני כמה ימים. כל אחד באמונתו יחיה!!!

yoss!

New member
שלום זד אוף!

מה הקטע שלך? תלמד להתנהג במקום לשלול המלצות שאין לך מושג על מה מדובר תן לנו המלצות משלך במקום להעיר. למד אותנו משהו תוציא אותנו מג´אז החתונות ותכיר לנו עולם חדש. מציע לך לנסות לשמוע דברים שהומלצו פה תלמד גם משהו אנשים פה יודעים על פיוז´ן יותר ממה שאתה חושב. לפי גישתך רואים לא רק שאתה לא יודע משהו אלא גם לא תדע אף פעם.

Zed off

New member
מה לעשות...

אתם שומעים מוזיקה משעממת, אני שומע מוזיקה מעניינת ומורכבת...שתתחיל לעלות רמה רק אז תתדבר איתי!

OBZ

New member
די כבר

זד אוף = אתה משתמש במושג "רמה" ו"מורכבות" הרבה מאד אני חוזר ומבקש שתסביר לי מה היא "רמת מוזיקה גבוהה" בשבילך וכמו שראית , המלצת על אמן והיה כאן מישהו שלא מת עליו , אבל הוא לא קטל אותו באופן מגעיל כמו שאתה עשית - מציע שתלמד ממנו או שפשוט אל תכתוב. אני לא מנסה להצדיק את עצמי או להכריח אותך לעשות משהו - זה פשוט יהיה יותר טוב לשנינו. אתה מתעצבן שאנשים פה לא אוהבים "מוזיקה מורכבת: (כביכול) - שמור זאת לעצמך = החיים פה יהיו הרבה יותר יפים - לשנינו

Zed off

New member
מממ...

מוזיקה על רמה ומורכבת=מה שאני שומע מוזיקה עלובה ומשעממת=מה שאתם שומעים!

OBZ

New member
תבין בבקשה

אתה פשוט הבהרת כרגע ממה אתה עשוי אני משער שאתה צעיר ואוהב לעשות שטויות שכאלה אני בטוח שהשטויות האלה זה גם דבר מהנה מאד אבל באמת תנסה לשים את הגבול מתישהו כי זה מאד מאד מעצבן תעשה חיים - אבל לא על חשבון אנשים אחרים!

greblin

New member
זד אוף,בן כמה אתה?

משום מה מעניין אותי לדעת בן כמה אתה, זה יכול להעיד אולי על משהו כדי שהפורום יבין את הראש שלך

למעלה