המלצה קציצות טונה שילדים אוהבים,(וגם גדולים.)

ויוי 25

Well-known member
מתכון לקציצות טונה נפלאות עם בטטה :

ראשית יש לחמם מראש את תנור-האפיה לחום 180 מעלות.
ולהניח בתבנית גדולה ניר-אפיה ,ולהבריש אותו ב- 2 כפות שמן .

המצרכים הדרושים, ודרך ההכנה:

בטטה קטנה - לבשל עד לריכוך ולמעוך לפירה.

עדשים- כתומות -למלא כוס חד -פעמית קטנה לצקת אותם לבלנדר ולטחון דקותיים .(עד שהופך לקמח).

1/2 כוס שקדים לא קלויים- לטחון בבלדר 2 דקות,עד למרקם דק של קמח.

2 כפות רסק -עגבניות לערבב בכלי ביחד עם 2 כפות מים, וכפית -דבש,ולערבב ביחד.

2 קופסאות טונה לסנן מהנוזלים,להניח בקערה ולהוסיף 3 כפות מיץ לימון ,וכפית אחת כורכום.

לערבב פנימה לקערת הטונה את פירה הבטטה, קמח העדשים קמח השקדים ואת כל שאר המצרכים ולהוסיף מעט מלח ולהוסיף כפית-פפריקה ,וקורט של צ'ילי יבש טחון,לטעום ולתבל לפי טעמכם .

לבסוף,
להוסיף ביצה אחת ,ולערבב הכל ביחד בקערה לתערובת אחידה,
ליצור קציצות בידיים מעט רטובות, ולהניח את הקציצות בתבנית עם הנייר אפיה-המשומן שהוכן מראש.
לאפות בתנור המחומם מראש לחום 180 מעלות.
זמן אפיה כ 18 -20 דקות בצד האחד,ולהפוך לצד השני לעוד 10 -12 דקות - עד לגוון יפה של הקציצות,
מכבים את התנור,ומוציאים לצינון.
מתקבלות קציצות כתומות ובטעם נפלא שהילדים מאוד אוהבים ומבקשים עוד ועוד.
מתכון מאוד פשוט להכנה - וכל כך טעים!

המלצה לממהרים:
אני בישלתי בערב מראש את הבטטה ושמרתי במקרר.
וטחנתי בערב גם את העדשים והשקדים בבלנדר ,ושמרתי בארון בקופסאות.
ולמחרת 5 דקות לערבב בקערה הכל ביחד עם הטונה שמסננים ,ועם הביצה, ולתבל,
ליצור את הקציצות,ולאפות וזו דרך הכי קלה ומהירה.
 
נערך לאחרונה ב:
למעלה