המלצה

Leibovitz

New member
כשאני רוצה להירגע ולצחוק

אני מסתכל על ערוץ הטלויזיה של החמאס בעזה ורואה איך הם, שטופי השנאה האנטישמית, 'מחנכים' את ילדיהם וילדותיהם להיות שאהידים.

מוחמד5

New member
ואני בדומה לך

אבל עם הבדל קטן,אני לא צריך לפתוח ערוץ טלויזיה בשבל לראות את החינוך המעודד ודוחף ילדים ובני נוער להיות לוחמים,אני רואה את אלה המתחנכים על הערך טוב למות בעד ארצנו (במה זה שונה מהמונח שהיד (אגב ,מושג שנעשה בו שימוש מוטעה ע"י מי שלא מבין ערבית). פותחים את בסיסי הצבא על מנת שילדים יוכלו לבקר בהם ולראות מקרוב את כלי ההרס והמלחמה (איזה מין חינוך זה !!), אני רואה את לובשי המדים המסתובבים בבתי ספר ומעודדים בני נוער להתגייס ולהפוך ללוחמים (במה זה שונה !!), תוכניות טלויזיה למתגייסים,טכסי הוקרה ללוחמים(בפריים טיים........חינוך...).

Walk On Water

New member
הערת את עיניי.

בתור נערה ציונית לגמרי, שבדומה לנערים בני גילה מתכננת כרגע לאיזו יחידה תתקבל בצבא. זה קצת אבסורדי כל עניין הצבא, קצת כמו סובלימציה של עניין השהיד.. רק שאני מתגייסת לצבא על מנת שאחיי יוכלו לישון בשקט בבית, ולא על מנת להרוג אנשים. אני בכלל מרקיסיסטית לגמרי, ולדעתי כל עניין הלאום והבולשיט שכלול בזה דיי מטופש(כן, אני סותרת את עצמי), אבל בכל מקרה- לובשי המדים מעודדים אותנו לקום ולהגן על המשפחה שלנו, המטרה היא לא להרוג. לצערי, ההרג סולל דרכו בתוך המסלול הזה.

Leibovitz

New member
אובסימיסט1, אני בטוח שבערבית השיר נשמע יפה

יותר כי השיר מתאים לשקר שהערבי. בעברית זה לא נשמע מספיק אומנותי, כי המילים לא מתחברות לאמת.

nowyouknow

New member
ההבדל בין חייל ישראלי לערבי.........

בואו נחשוב רגע. לחיילים שלנו יש יכולת להיכנס לעזה ופשוט בווווווום מתי שהם רוצים זה רק עניין של כמה שעות לארגן משהוא שם. עכשיו ידיד אני יסביר לך מה ההבדל בין יהודי לערבי. אם לערבים היתה את הגישה לנגיד תל אביב כמו שלנו יש לעזה אניחושב שהתוצאות צפויות נשינו יאנסו ילדינו יישחטו ואנחנו איתם. בינתיים צהל לא עושה לכם כלום(חבל שלא) וכניראה לא יטבח ביושבי עזה כמו שהם רוצים לעשות לנו. החיילים שלנו מגנים על המדינה ומגיבים על כל התקפה לא תוקפים כמו השאהידים שנשרפים בגיהנום.

למעלה