המלצות לטיול להודו

המלצות לטיול להודו

עוד שבועיים טס להודו ,מבקש המלצות
1איך מזמינים רכבת מהירה מאמריצר לדלהי ולא דרך אתר הרכבות ההודי(יש בעיה באנגלית)אם יש סוכן בארץ שדרכו אפשר.?
2 מדלהי מתכנן לשכור רכב עם נהג ולהזמין בתי מלון לסיור בן 5 ימים בחבל רגסטאן ומשם לורנסאי בטיסה.
איזה מסלול מומלץ ברגסטאן שבסופו אוכל לטוס לורנסאי?
תודה למשיבים.

kogawa

New member
אז ככה:

הכי טוב לבקש ממשהו שיודע אנגלית, אבל גם פליי-איסט ואחרים יעשו זאת עבורך.
לגבי מדינת ראג'סטן (לא חבל), לא תספיק הרבה בחמישה ימים, אבל תוכל לנסוע 7-8 שעות לפושקר, יום שני בפושקר, יום שלישי 3 שעות נסיעה לג'ייפור, לראות את המרכז (ארמון, ג'נטר-מנטר והוואה מאהל, ובערב סרט הודי בראג'-מאנדיר, למחרת ביקור באמבר ומשם 5 שעות נסיעה לאגרה, יום חמישי אתרי אגרה ו-3 שעות בכביש החדש לדלהי, כי רק משם תוכל לטוס לורנאסי. תוכל לחסוך את הנסיעה לדלהי ולנסוע ברכבת לילה מאגרה לורנאסי ותגיע באותה השעה ובפחות כסף, וגם תחסוך מלון.
בהצלחה

annandi

New member
מסלול שאני ממליצה

מאחר ואני ממש ממש לא אוהבת את אגרה ולא נפלתי מהכיסה מהטאג',
אם היו לי רק 5 או 6 ימים:
(1) הייתי נוסעת מדלהי לג'ייפור. לילה אחד ויום טיול אחד בג'ייפור.
(2) נסיעה לפושקר ושהיה בפושקר 2 לילות.
(3) נסיעה לאודייפור דרך מקדש Ranakpur.
טיסה מאודייפור לורנסי.

kogawa

New member
איפה היית באגרה חוץ מהטאג'?

בסקונדרה, באיטמד-אוד-דולה ובלאל-קילה שבאגרה היית?
אם נוסעים לרנקפור למה לא לקומבלגאר האלדיאטי, לאקילידג'י ו-נאגדה?
איך טסים מאודייפור לורנאסי בלי לעבור בדלהי ולשלם המון על הטיסה הזאת?

annandi

New member
אני יודעת שאתה מכיר את הודו הרבה יותר טוב

מרוב כותבי הפורום. זה לא אומר שאי אפשר להציע משהו אחר ממה שאתה.
זה בסדר שלשואל יהיו מספר אופציות והוא יחליט מבחינת הזמנים של הטיול שלו מה מתאים. וכך גם לגבי הסכומים שהוא מוכן להוציא.

לא הייתי בהרבה מקומות באגרה, אבל לטעמי, היא הרבה פחות "שווה" ביקור מאודייפור.
לאגרה בעיקר מגיעים בשביל הטאג' בייחוד כשמדובר על מישהו שמוגבל בימים והוא לא בא לחקור את מסתוריה של אגרה....

לגבי ההצעות הנוספות שלך, מעולה, טוב שכתבת אותם.

לגבי מחירי הטיסות, האמת, לא בדקתי אותן. זה ששאל על המסלול יעשה את החושבים שלו לגבי מחיר.
יכול להיות שמי שמגיע לזמן כל כך קצר להודו מוכן להוציא על כרטיס טיסה יותר ממה שאתה, אני או מישהו אחר היו מוכינם. ואולי הוא בכלל עשיר, ואז "לשלם המון" זה אמירה מאוד יחסית...

kogawa

New member
ואחרונה להפעם

ולשואל, אם אתה שוכר רכב שמתחיל בדלהי וגומר 900 ק"מ משם, באודייפור, אתה משלם גם על נסיעת הרכב והנהג חזרה לדלהי, וגם על טיסתך מאודייפור לדלהי, בניגוד למסלול מעגלי שהצעתי לך. בנוסף לכך, נסיעה מפושקר דרך רנקפור המדהימה, אפילו בלי היעדים שהצעתי להוסיף, היא 7 שעות לרנקפור ועוד 3 שעות כמעט לאודייפור, ועשיתי נסיעה נוראית זאת מספר פעמים. אפשר לישון ברנקפור, אבל יש רק שני מלונות סבירים מינוס כך שאל תפתח ציפיות.

nzvia

New member
שאלות שלי בנושא

איפה נמצא המקום של תמונות 5,6,7?
האם יש סליפר באס בין פושקר לאודייפור? / פושקר ל- בונדי?
האם המסלול המפורט ייתכן ב- 14 יום בתחבורה ציבורית? :
ג'איפור - פושקר - בונדי - אודייפור - דונגרפור - פאטן - רנקפור - ג'ודפור - ג'איסלמר ?
האם יש מספיק זמן לסטות לבונדי או לוותר וכן לפאטן לבאר המדרגות?
תודה מראש
צביה

kogawa

New member
צביה

1)צ'אנדבאורי בכפר אבאנארי, כעשרה ק"מ מצפון לכביש אגרה-ג'ייפור.
2) לאודייפור יש, בונדי כלל לא בכיוון
3) במסלול הזה לא תרדי מהאוטובוסים, וחלקם, כמו למשל רנקפור נמצאים על כביש צדדי ולכן מאריכים מאד את מסלול הנסיעה.
ג'ייסאלמר זה אומר המון שעות רכבת שיוסיפו לטיול יומיים לפחות, ועוד 4 ימים לסיור בעיר וטיול ג'יפים/גמלים, כלומר מוסיף 6 ימים לטיול ואז לא ניתן לעשות את זה. אותו הדבר עם דונגרפור שמרחיקה אותך לגמרי, ומשם כבר קרוב יותר להמשיך לאהמדבאד או למומביי ולא לחזור לדלהי.

תוכלי לעשות את המסלול הבא: דלהי, ג'ייפור (ברכבת), בונדי (שמאריך את הטיול בערך ביומיים), פושקר (ומומלץ לא לוותר על אג'מר!), ג'ודהפור, ראנקפור, אודייפור, דונגפור, פטאן, אהמדבאד - סה"כ 1518 ק"מ נסיעות, וטיסה/רכבת לדלהי או מומביי.

מכיוון שהבנתי מה מעניין אותך אז קראי את זה

nzvia

New member
תודה רבה . רוצה מאוד לג'ייסאלמר

ג'ייסאלמר זה מאסט יש את פסטיבל המדבר שלא יכולה לוותר עליו.
משם אסע למחוז שקהאוואטי ליומיים - שלושה ולדלהי.
בדונגרפור יש גם פסטיבל אבל יכולה לוותר עליו ובצער רב גם על פטאן.
מה דעתך על :
ג'אייפור אליה אגיע מאגרה - אג'מר - פושקר- (בונדי?) - אודייפור- ראנקפור - ג'ודהפור - ג'אייסאלמר - מחוז שקהאוואטי - דלהי.
ברוב המקומות כבר הייתי לפני כ- 8 שנים ומתגעגעת אש. בבונדי ,פטאן ושקהאוואטי לא הייתי.
אשתדל למצוא אוטובוסים סליפר כך שאחסוך את זמני הנסיעה.

nzvia

New member
צ'אנדבאורי

צ'אנדבאורי - איזה יופי של באר מדרגות וזה יכול לבוא במקום הבאולי שבפטאן והסביבה.
הלינק לא נפתח.

למעלה