המלצות לשיריאופרה.קונצרטים מה שיש

cut2

New member
יש לי את הקונצ'רטו השני של שופן איתה

ומארינר מנצח. ביצוע יפה מאוד, יש לה צליל צבעוני ודי מרגש. בכלל הקלטה יפה.

ItsikH

Member
../images/Emo45.gifנתקלתי ממש במקרה לפני אי אילו חודשים

שמעתי. נוקשה, גברי מדי, תוקפני. לא מקובל עלי

יש בטיוב הזה הקלטות של הורוביץ. אפשר להשוות. (גם בו יש אולי חדות רבה מדי, אבל בכ"ז יש אלמנטים "שופניים" רומנטיים.)

jonbaum

New member
אבל בעיני (או באוזניי)

יש במוסיקה של שופן הרבה יותר "גבריות" ממה שנהוג לייחס לה.

L m a o

New member
אפשר לשאול מה שמעת בדיוק?

יש יצירות שבאמת דורשות דולצ'יסימו, אבל יש כאלו שלא.

רפאל בלחאץ' מנגן ואלס אופוס 64, שופן.

מתלהם תוקפני וגרוע. בכלל כל מה ששמעתי מהביצוע שלו את שופן "דופק" בפסנתר, מרעים ותוקפני. "גבר-גבר", לפי הביטוי המגנה.

cut2

New member
יא אללה

כמה אפשר לדחוף את הפמיניזם הזה לכל פינה? סבבה, יש דיכוי גברי בעולם בכל מיני מקומות, מוכר מוסכם וידוע, אבל אפילו בלי לראות את הוידאו המדובר (השוואות אובססיביות של ביצועי שופן זה לא בדיוק כוס התה שלי בימים אלו), זה מגוחך בהיסטריה להתעצבן עליו ("גברי מדי"; "גבר-גבר") בשל נגינה שוביניסטית. וכבר ניהלנו את הדיון הזה פעם, אבל כנראה שלא עד למיצוי.

yonti261

New member
המלצות

מההודעה נראה שאתה עושה את צעדייך הראשונים בתחום ואני אשמח לעזור לך. המלצות לדיסקים: בטהובן-קונצ'רטות מס' 2 ו-3 לפסנתר:דניאל ברנבוים והפילהרמונית של ברלין מהלר-סימפוניה ראשונה:לורין מאזל והפילהרמונית של וינה הנדל-קונצ'רטי גרוסי אופוס 6:אנדרו מנזי והאקדמיה למוזיקה עתיקה מוצרט-נישואי פיגרו:קרלו מריה ג'וליני,תזמורת פילהרמוניה (בין הסולנים נמצאת גם אליזבת שוורצקופף המצויינת). גריג-פר גינט:סר תומס ביצ'ם והתזמורת הפילהרמונית הלאומית מוסורגסקי-תמונות בתערוכה:קלאודיו אבאדו והפילהרמונית של לונדון ביזה-כרמן:סר גאורג שולטי והפילהרמונית של לונדון (שים לב לשירה הנפלאה של פלסידו דומינגו) רוסיני-אוברטורות:ריקארדו צ'אלי והתזמורת הפילהרמונית הלאומית עם הדיסקים האלה יהיה לך כיף ומוצלח לחקור את התחום.כמו כן ממולץ לקרוא ספרים בנושא ולהתעניין בדיסקי אוסף. בהצלחה :)

L m a o

New member
אני חושב שהנדל יהיה לו קצת קשה,

כנ"ל לגבי פיגרו- אופרה מדהימה אמנם, אבל נורא ארוכה ויכולה לשעמם מאזין מתחיל- אם כבר אז אופרה גרמנית כדוגמת חליל הקסם, בה יש אריות קליטות יחסית.

yonti261

New member
בחרתי מה שבחרתי מתוך מחשבה רבה

נישואי פיגרו להיטית לא פחות מחליל הקסם ולדעתי יפה יותר ממנה.הדיסק שהמלצתי עליו מכיל רק קטעים נבחרים מהאופרה מה שמוריד הרבה מהאורך.והנדל-בכוונה המלצתי על הקונצ'רטי גרוסי שיהלמו מאזין מתחיל יותר מהמוזיקה הווקאלית שקשה לשמיעה ויכולה לעורר אצלו רתיעה.בחרתי גם בכוונה במבצעים חשובים כמו אבאדו,ג'וליני,מאזל וכו'.

L m a o

New member
הבנתי-

פשוט באופרות איטלקיות יש הרבה קטעים שבהם פשוט מפטפטים עם מנגינה.

yonti261

New member
"מפטפטים עם מנגינה" :)

ברוב המכריע של האופרות (וגם בחליל הקסם) מפטפטים עם מנגינה,או במונח המקצועי עושים רצ'יטאטיב.הרצ'יטאטיב הוא קטע שחציו דיקלום וחציו שירה.הוא בא בין האריות וקטעי האנסמבל ותפקידו לזרז את העלילה.בתחילה היה הרצ'יטאטיב מלווה בצ'מבלו.רוסיני היה הראשון שעשה את השינוי וביטל את ליווי הצ'מבלו באופרות המאוחרות שלו.באופרה קומיק,סוג צרפתי של אופרה שאינה קומית בהכרח על אף שמה,ישנם דיאלוגוים מדוברים.כרמן בגרסתה המקורית כתובה אף היא במתכונת זו.וואגנר חשב והצדק עימו שהרצ'יטטיב מגוחך ומעושה ולכן יצר אופרות שבהן אין הפרדה בין אריות קטעי אנסמבל ורצ'יטטבים והן עשויות כמקשה אחת.משהו נוסף שאולי אליו התכוונת הוא "שירי פיטפוט":שירים שמילותיהם מושרות במהירות רבה כדי לתת אפקט קומי.רוסיני הפליא לעשות בתחום שירי הפטפוט וניתן למצוא לכך דוגמא באריה"אל דוקטור מהסוג שלי" ב"ספר מסיביליה",

L m a o

New member
לא זכור לי שיש חלוקה לרצ'יטטיב ואריות בפיגרו

זה מחולק לקוינטט\טרצט\קורטט וכו', לפחות בדיסק ובליברטו שלי.. אתה צודק, בו נגיד ככה- יש שם יותר מדי רצ'יטטיב- אבל האריות נורא מוצלחות. גם ברצ'יטטיב לפעמים יש שירה ממשית, אוניסונו עם פיציקטו.. בוא נגיד כך- פיגרו בנוי מהרבה רצ'יטטיבים, ויש לטקסט שלו חלק חשוב. בחליל הקסם לעומת זאת יש הרבה יותר אריות- אבל בקטעי הדיבור ממש מדברים, בלי שירה, יש יותר יחודיות לכל אריה.

L m a o

New member
המשפט האחרון הוא משפט מאוחה ללא כל קשר

צריך להיות- בחליל הקסם לעומת זאת יש הרבה יותר אריות- ויש יותר יחודיות לכל אריה. בקטעי הדיבור ממש מדברים, בלי שירה.

yonti261

New member
מה זאת אומרת לא מחולק לרצ'יטטיבים ולאריות?

יש בנישואי פיגרו רצ'יטטיבים,אריות כמו האריה של הרוזנת בתחילת המערכה השנייה או האריותהמקסימות של כרובינו וקטעי אנסמבל (טרצט,קוינטט וכו').חוץ מזה לביצוע שהמלצתי עליו יש גרסה של קטעים נבחרים שאינה כוללת כמובן רצ'יטטיבים ואליה התכוונתי.

L m a o

New member
ברור שישנה חלוקה

אבל ברב הרשימות שראיתי, לא כתוב אם זה רצי'טט או אריה, אלא אם זה דואט, אוקטט, קוינטט וכו'

למעלה