המלצות ספרים

Justin Angel

New member
המלצות ספרים

אהלן כולם, מה קורה? הכל נהדר? טוב לשמוע. הנה המצב, באתר הקהילה יהיה מדור ספרים מיוחד. "מדור ספרים?" אתם שואלים? ועוד מיוחד? כן! במדור ספרים הכוונה במקום שבו יהיו רשומים ספרים, עם ביקרות וציון וממויינים לפי נושאים. בנוסף לכך כמובן תהיינה אופציות נוספות כמו לכתוב ביקורות נוספות בנוסף לביקורת המקורית וכמו כן היכולת לתת ציון ולהצביע לספר. מה מיוחד בזה אתם שואלים? העובדה שדרך חברה חיצונית ניתן יהיה לרכוש את הספרים שיהיו רשומים באתר הקהילה. ומה מיוחד באמת? שהספרים יכולים להיות מחו"ל! למה אני מתכוון? ניתן יהיה לרכוש דרך האינטרנט (דרך חברה חיצונית) ספרים שבעבר היה צריך להזמין דרך אמאזון או אתרי ספרים חיצונים. למשל את הספרים The Withc's Bible של ג'נט וסטיוארט פארר, Spiral Dance של סטארהוק, Wicca: A Guide for the Solitary Practitioner של באקלאנד וכך הלאה ואת כולםיהיה ניתן לרכוש בארץ במחיר מאוד סביר! בשביל להוסיף ספרים לאתר הקהילה אנו רוצים את העזרה שלכם. אנו רוצים שתמליצו על ספרים שקראתם לאחרונה ותכתבו עליהם ביקורת. אני בטוח שכל אחד ואחת המאנשים שקוראים את ההודעה הזאת קראו לפחות ספר אחד טוב שקשור לפאגאניות שהם יכולים להמליץ עליו לאנשים, ואם כל אחד ירשום אפילו רק ביקורת אחת אז כבר יהיו לנו די והותר ספרים בפתיחת האתר! אז יאללה, באמת, אם אתם יכולים לעזור זה יוערך מאוד. הנה מה שאנו צריכים: ביקורת ספרים. ובאופן ספציפי: שם הספר, שם המחבר, ביקורת איכותית וסקירה במה הספר עוסק, נושא הספר, כמה כוכבים הייתם נותנים לספר הזה (בין 1 ל5 כוכבים), את השם של מי שעושה את הביקורת. וזהו. ניתן לשלוח את הביקורת אליי לאי-מייל ([email protected]) או אפילו לתלות אותה כאן בפורום. וברצינות גמורה, לרשום ביקורת ספרים איכותית עם סקירה קצרה של תוכן הספר ייקח בערך חמש-עשר דקות וזה לא יותר ממה שייקח לרשום תגובה אחת להודעה הזאת. כל מי שקורה את ההודעה הזאת יכול להרשות לעצמו עכשיו חמש דקות לרשום לפחות ביקורת אחת על ספר טוב אחד. הערה: כמובן שגם ניתן להמליץ על ספרים בעברית בתחום. טוב, אז אם אתם יכולים אין זמן יותר טוב מעכשיו לרשום את הביקורת. ברכות זוהרות

ספר טוב שקראתי לאחרונה?

300 חוקי מרפי, האחים גרים, הסיפורים הלא מצונזרים, טיולים בארץ, מפת סימון שבילים הגליל מפת סימון שבילים בית שמש וירושלים מפת סימון שבילים הנגב.. אה.. ספרים פגאנים? לא יודעת...

L e s t a t

New member
הערה קטנה

Wicca: A Guide for the Solitary Practitioner זה של סקוט קאנינגהם, לא של באקלנד.

St Frangelico

New member
Faery magick

זה לא מצחיק ): הספר של סירונט נייק יש בו 100 טקסים שקשורים לרוחות הטבע ספר מאד נחמד,סתמי ביותר אבל למי שאוהב את זה אז זה ממש חמוד והוא מכניס פילפל לטקס ועכשיו אני יכבל סקילת אבנים אז תספרו עד 10 לפנים שאתם סוקלים אותי

Efeary

New member
אני יכולה להמליץ רק על ספרים

שקשורים בפיות מכל הסוגים. אני לא בטוחה עד כמה זה מעניין אתכם. :)

The Urban Primitive

גישה מרעננת ומבריקה לגבי לפגניות העירונית המודרנית. ברוב הספרים שנכתבו עד עכשיו, ההתייחסות היא תמיד ל"טבע", לחיות את תקופות השנה, להכיר את אלי הטבע, וכו', כאשר לא מתייחסים כלל להיבט העירוני ומזניחים היבטים של העולם החדשני והטכנולוגי. בניגוד לדיעה הרווחת, שהעיר "מזוהמת" מבחינה אנרגטית ולא ניתן להתפתח ולעבוד בה כמו שצריך, בא הספר לתקן את הרושם השלילי שיצא לערים - ומלמד כיצד בכל זאת ניתן לשרוד בג'ונגל הבטון. הספר נוגע בנושאים מגוונים - מהבסיס לכישוף, ההיבטים העירוניים של האל והאלה, טוטמים עירוניים, היגיינה אנרגטית, עד לצאצאים, אינטרנט ואף רכבים, חלקם נושאים שנראים לא שגרתיים בספרות הפגנית המודרנית עד כה. כתוב בצורה קולחת, הכותבים מציעים שלל פתרונות מקוריים וכן ואריציות למה שנתקלנו בספרים עד כה, שתתאמנה לפגנים העירוניים, שמה לעשות, הם הרוב המכריע של הפגנים המודרניים.

Justin Angel

New member
אחלה, תודה!

צריך גם כמה כוכבים (בין 1 ל5) וכמו כן אי-מייל של הסוקר. תודה על הביקורת! :)

hadaraviram

New member
נכון! ותוספת:

הספר גם מצחיק עד דמעות. במיוחד הפרק על האלים העירוניים: אלת מציאת החנייה, אל ההסתלקות ממקומות מסוכנים, אלת המציאות במזבלות... תהנו!!!

gwizard

New member
שימושי ביותר !!!

את יודעת כמה פעמים אני כבר התפללתי להרמס שיתן לי חניה מול הבית של חברה שלי ברחוב ראשי בתל-אביב ? רק חבל שלפעמים זה לא עובד
ויש לחש נהדר להתחמקות ממשטרה כשנוסעים 130 :)

suki da yo

New member
Wicca- a guide to the solitery

practitioner (הכותרת קצרה מידיי לכל השם..) Scott Cuningham את הספר הזה קראתי פעמיים- פעם אחת, ברפרוף, כשהייתי ממש מתחילה. הייתי עוד כל כך פלאפית שבא לבכות, אבל אפשר לסלוח לי על זה. הפעם השניה היתי לפני חודשיים שלושה, והפעם קראתי את כולו לעומק. וזו דעתי- למתחילים, הספר הזה מעולה. יש בו הכל מהכל. על האלה והאל, על טקסים, על החגים, התאמות, בקיצור- הכל. מי שבאמת צריך מאגר ידע בסיסי, זה הספר בשבילו. אבל זה ידע בסיסי בלבד. מספיק כדי שתדע מה הנושאים שאתה צריך ללמוד יותר ברצינות. ובגלל זה למתקדמים יותר הספר כבר לא מתאים. אני אישית נורא התאכזבתי- זכרתי אותו הכרבה יותר משהוא התברר להיות, אבל כנראה זה כי עברו איזה שנה וחצי בין שתי הפעמים שקראתי בו. יש כמה טקסים ותפילות שאפשר להשתמש או להעזר, אבל זה ממש לא טין ויץ', כך שלמצוא חבר חדש לא תוכלו פה. בסך הכל- יש פה 8 פנטגרמים מתוך עשרה, אבל רק אם אתם מתחילים. אגב, כל מי שחזרות מרגיזות אותו ימצא את עמו מטיח את הספר בקיר אחרי הפעם ה15 מיליון שקאנינגהאם מעיר שזו הדרך שלו לעשות דברים, אבל שכל אחד יכול לעשות מה שטוב לו.

Justin Angel

New member
נהדר :)

תודה על הביקורת האיכותית. צריך גם להוסיף אי-מייל של הסוקר.

L e s t a t

New member
יש לו גם המשכים

Living Wicca, שאם אני לא טועה מותאם להתקדמות.. אבל מאחר שלא קראתי אותם או אף ספר אחר של קנינגהם, אני אשתוק

ebonyW

New member
ערפילי אבלון מאת מריון צימר בראדלי

למי שלא מכיר, תיאור קצר המופיע על גב הספר: "ברומן רחב-יריעה קסום ומרתק זה, האגדה של המלך ארתור מסופרת לראשונה מזווית הראייה של אישה שנטלה חלק מרכזי במאורעות. עולמן של אנגליה ושל אבלון - ממלכת הדרואידים ועבודת האלה של ראשית ימי הנצרות באנגליה, רוחשים תאווה, תככים, בדיה ועובדות. זהו עולם שקם לעינינו לתחייה על ידי הנשים הבוחשות בו: אמו של ארתור, עובדת האלילים; אשתו הנוצרייה המאוהבת בבכיר אביריו; אשת הקסמים - היא גבירת האגם הכוהנת הגדולה של אבלון, הנעזרת בראות כדי לקבוע גורלות ולצפות עתידות; ואחותו של ארתור, המספרת מחדש את הסיפור. מאז נישואי הוריו של ארתור, דרך נצחונותיו, תפארתו ושלטונו יחד עם אבירי השולחן העגול וחוכמתו של המרלין, ועד שקיעתה האיטית והמתמשכת של ממלכת אבלון המיסתורית. ב"ערפילי אבלון" מביאה לנו מריון צימר-בראדלי סיפור היסטורי מעולה וקסום המשלב את העובדות עם האגדה המסופרת מחדש ועם נקודת ההשקפה המקורית והמבריקה על ימיו של המלך ארתור." סוף ציטוט. לדעתי הספר מדהים, קראתי אותו ללא הפסקה ובכל מקום אפשרי (ואני מתכוונת לזה ברצינות, באמצע טיול ג'יפים ברמת הגולן, אני יושבת עם הספר
). לא מדובר במדריך מעשי, אך בהחלט ניתן לקבל מושג על הפאגניות בתקופה ההיא אחד הספרים הראשונים שקראתי על הנושא, ונהניתי מכל רגע. היום הספר הזה נמצא למראשות מיטתי
משהו כמו התנ"ך הפרטי שלי
מאוד מאוד מומלץ
הציון שלי:
Blessed Be
אבוני

suki da yo

New member
ואני רוצה להוסיף עוד דעה

ערפילי אבלון הוא ספר קשה. מאוד מאוד קשה לסיים אותו. מדובר בספר של 900 עמודים (ולא שאני מעדיפה ספרים קצרים, הסדרה האהובה עלי כוללת 20 כרכים, והשניה מכיל כ1000 עמודים לכרך..). ולמרות שסיפור המלך ארתור אכן נמשך המון, פשוט היה צריך להפסיק באמצע. מעמוד 600 בערך מצאתי את עצמי רק מקווה שהספר הזה יגמר כבר. זה לא שרמת הכתיבה (הגבוהה מאוד) יורדת. זה פשוט נמשך ונמשך ונמשך כמו שיעור ערבית ממוצע- נצח שלם. מי שמצליח לקרוא- קורא ספר מעולה. אבל אני בספק אם רוב האנשים יצליחו לצלוח את הספר הזה. מה גם שהוא בהחלט דיי רחוק מהמציאות בכל הנוגע למלך ארתור...

ומה המציאות לגבי המלך ארתור?

זה שנכתב עליו במאה ה-12, לא עושה את זה יותר נכון ממה שנכתב על ידי זימר-ברדלי ז"ל. לא ידועה המציאות לגבי המלך ארתור, והאמת עוד מתעתעת בחוקרים. ישנן סברות לגבי כמה אנשים שייתכן ומישהו מהם היה ארתור, אך סיפורים עתיקים אלה נשזרו כנראה באותו אפוס מהמאה ה-12, שהיה לסיפור שנועד לעורר תקווה בעם האנגלי, בדומה לסיפורים רבים בתולדות הציונות (לדוגמא, לא להשוואה).

למעלה