המלצות ספרים

L e s t a t

New member
ובכל זאת

לא נראה לי שהאמונה הוויקנית הייתה דבר נפוץ במאה החמישית לספירה

mists of avalon יש סרט שמבוסס על

הספר..יש אותו בדי וי די, זו סרט ארוך ויפה.. רק ראיתי את הסרט, לצערי אני מתכנן לקנות\להשאיל את הספר....

suki da yo

New member
בוא נגיד ככה:

מה שהמציאות לא תהיה, היא בטח לא מה שצימר-בראדלי כתבה. זה לא באמת משנה, כי הספר טוב, אבל צריך להזכיר את הנקודה הזו.

Justin Angel

New member
נהדר!!! :)

אחלה ביקורת. תודה :) צריך להוסיף גם אי-מייל. אגב, אנחנו מדברים על המהדורה העברית או באנגלית?

gwizard

New member
Deepening Witchcraft

by Gray Cat זהו ספר אשר לא מיועד למתחילים, ומתמקד בנושאי מנהיגות בנאופאגאניזם. אין בו את כל הדברים שיש בספרי וויקה טיפוסיים, זה לא ספר וויקה 101. למי ספר זה יכול להועיל ? לאלו שרוצים (או כבר) להיות מנהיגים ברמה מסויימת בקהילה וזה כולל: מורים, מדריכים, מארגנים, מנהלי אסיפות, וכ"ו. הספר כתוב בשפה נורמלית ומסתמך על ניסיון של 15+ שנים בתחום המנהיגות הפאגאנית. יש בו הרבה עצות ותשובות לבעיות שונות הקשורות בתחום כגון: כסף, אתיקה, פילוסופיה קיומית, איך להנהיג אסיפות, איך לחלק את הזמן בין חיי היום יום והדת, והרבה יותר. הכותבת היא גם מנהיגה אסיפה גדולה בארה"ב וגם חברה במועצת המנהלים של ADF(המסדר הדרואידי). בעד: ישנם הרבה דוגמאות אישיות, עצות פרקטיות ודברים שפשוט נופלים כמו אסימון כאשר קוראים את הספר. לא יקר. נגד: באנגלית (לא מסובכת), אין בארץ (בנתיים), אין הרבה אנשים בארץ שימצאו בו עניין. שורה תחתונה: מיועד רק לאלו שרוצים ללמוד איך להקים אסיפה / קורס / קבוצת לימוד. כוכבים: 5 אלון.

gwizard

New member
Advanced Wicca

by Patricia Telesco ספר חמוד שבשני מילים ניתן להגיד עליו: מדריך וויקה דרגה שנייה. כעיקרון ציפיתי יותר, בגלל ההמלצות עליו שקיבלתי מכולם, אך אני מניח כי צריך להסתפק בקיים. בספר זה מפורטים טכניקות מתקדמות ללמידה בנתיב הוויקאני/מאגי, וזה כולל: עבודת אנרגיה ברמה גבוהה, לחשים/קמעות וכ"ו, טקסים למיניהם, שינוי צורה, עבודה עם חלומות, טראנסים וכל הקשור בזה, channelling, vision quests, עבודה עם רוחות ויסודונים. וגם חלק חברתי: עצות למורים, מנחים, יועצים וכ"ו. בעד: הספר מאוד פשוט לקריאה וכתוב בשפה יום יומית, הרבה דברים שלא רואים בספרי וויקה אחרים. לא יקר. נגד: באנגלית, אין בארץ. שורה תחתונה: מומלץ בחום לאלו אשר מאסו בספרי וויקה למתחילים, ורוצים לעבור לשלב הבא. אלון.

L e s t a t

New member
דברים כמו?

"הרבה דברים שלא רואים בספרי וויקה אחרים." הרחבה קלה תתקבל בשמחה.

gwizard

New member
אני חשבתי שפרטתי

תקרא את הביקורת שוב פעם, ותבין לבד :) ולצורך העניין אני אדגיש בדוגמה קטנה: איפה ראית עוד ספר וויקה שיש בו מידע על חלומות וטראנסים ?

L e s t a t

New member
זה לא דברים כאלה נדירים

הספר הזה לא המציא את הגלגל בזה שהוא פרסם את הדברים האלה. ספר על וויקה שיש בו מידע על חלומות וטראנסים? טוב, זה באמת חדש, אבל לא סיבה לקנות אותו במקום את..X

gwizard

New member
אוף איתך

למה אתה מסוגל להבין דבר פשוט ? כל ספרי וויקה למתחילים, תוכנם הוא: מה זה וויקה, היסטוריה, מעגל, כלים, יסודות/אלמנטים, חגים, טקסים, עוד קצת בולשיט על כל מיני דברים. אני עדיין לא ראיתי בשום ספר וויקה את התכנים שיש בספר הזה, זה לא רק חלומות או רק טראנסים, זה כל הספר. הוא שונה, יש בו דברים אחרים - מעבר למה שמוסבר בספרים אחרים וללא הדברים שיש בספרי מתחילים. קפיש ? אלון.

L e s t a t

New member
לא קפיש

"אני עדיין לא ראיתי בשום ספר וויקה את התכנים שיש בספר הזה, זה לא רק חלומות או רק טראנסים, זה כל הספר. הוא שונה, יש בו דברים אחרים - מעבר למה שמוסבר בספרים אחרים וללא הדברים שיש בספרי מתחילים. קפיש?" אנחנו מסתובבים במעגלים (לא רק במעגלים וויקניים), אתה אומר שהספר שונה אבל אתה לא אומר במה (חוץ מזה שיש בו מידע על חלומות וטראנסים שזה המידע הכי נדיר בימינו
)... אני לא סתם מציק לך אני רוצה לדעת במה הספר שונה. אגב, היית יכול פשוט לומר "צריך לקרוא אותו כדי להבין" ולסגור עניין.

gwizard

New member
OK

1. אני לא אוהב לנפנף בתרוץ: "צריך לקרוא אותו כדי להבין", זה לא נראה לי מכובד. 2. אני רשמתי בביקורת (ההודעה המקורית) את רשימת הנושאים שהספר מכיל. כמו שאתה תראה, אם תקרא את הביקורת שוב פעם, אלה לא נושאים שאתה רואה בספרי וויקה אחרים. אני לדוגמה אף פעם לא נתקלתי בספר וויקה שיש לו את הנושאים האלו כלולים בתוכו. זה השוני ! הנושאים שהספר הזה מתמקד בהם הם לא נושאים "סטנדרטיים" של ספר וויקה למתחילים. אני לא ארשום שוב פעם את הנושאים, לך להודעה המקורית ותקרא. ושים לב שרשמתי "למתחילים", יש הרבה מאוד ספרים בעולם בנושא וויקה ויכול מאוד להיות שיש ספרים שכוללים את כל החומר הזה (גם למתחילים וגם למתקדמים) ביחד. אם תרצה, תפנה אלי באייסי (1137463) ואני אסביר לך את ההבדלים אם לא הבנת עדיין.
אלון.

למעלה