המלצת קנייה לאחר חודשים ניסיון

המלצת קנייה לאחר חודשים ניסיון../images/Emo149.gif

אז אחרי שימוש בן חודשיים בתינוק שיכונה להלן הדר, הגעתי למספר המלצות מה כדאי לרכוש לפני הלידה ובעיקר מה לא
לא ממליצה לקנות את המיקומון - הרבה ילדים אוהבים בלוא כי לישןו על הגב אז אין צורך למקם אותם על הצד. לא דחוף לרכוש סדין למיטה, כי בהתחלה ישנים בעריסה (ואולי תקבלו סדינים במתנה אח"כ), גם מיטה בעצם לא כל כך דחופה. שלא ינסו למכור לכם - תחליבים לגוף למינהם, זה סותם את הנקבוביות - עדיף שמן רפואי או אלסבון. לא להפריז ברכישת ביגוד ראשוני - הילדים גדלים מהר והבגדים מתכווצים מהר, בנוסף רב התינוקות שוניאים שמבלשים אותם דרך הראש, אז עדיף להתלה אוורולים וחזיות ולא את כל החליפות היפות, הן סתם שוכובות בשידה. שק לחיתולים - לא כדאי, לא מומלץ לתלות דברים עם שרוכים על המיטה ומניסיון עדיף חיתולים כמה שיותר נגישים ולא תקועים בשק. לגבי שמיכה - בסוף השתמשתי כל הזמן בשמיכת העגלה, שמיכה קלה מפליס, כי לא כדאי לשים על התינוק שמיכה עבה וכבדה. גרביים - נופלות מהרגלים בהתחלה....כובע - חשוב, אבל רב התינוקות שונאים כובע.... וזהו לבנתיים, בקרוב ההמלצות....

../images/Emo32.gif לא מצליחה להכנס לצ´אט...

יש רעיונות? לגבי קניות או לא - עגלה - יש לי עגלת גראקו, נוחה מאוד וטובה. הבעיה - היא צרה מאוד וכבר אחרי פחות מחודשיים כבר כמעט אינה בשימוש, אלא עד שתהפוך לטיולון. אמבטיה - לי יש את האמבטיה עם המיקומון כבר בתוכה. נוח מאוד, בטוח ולא צריך להתאמץ להחזיק אותם. בגדים - המלצה של אמא שהילד שלה ארוך
- לקנות חליפות או מכנסיים ללא רגליות. זה מאוד מגביל וצ´יק צ´ק נהיה קצר. זה בינתיים מה שעולה לי בראש...

yaelhul

New member
טיפ לגבי אמבטיה לתאומים...ושאלה

אמנם עוד לא התנסיתי אבל קיבלתי עצה שנשמעת הגיונית וטובה ממוכרת בשילב: אנחנו חשבנו לקנות את ה"אמבטוח" - זה שיש בו שקעים לשכיבת התינוק בהתחלה ולישיבתו אח"כ. המוכרת אמרה שהיא במקומי היתה קונה את האמבטיה הכי פשוטה וזולה כיוון שכשהקטנים יגדלו קצת ויוכלו לשבת, נוכל להושיב את שניהם יחד בתוך טבעות מיקום באמבטיה הרגילה וכך לקלח את שניהם יחד - גם כיף להם וגם חוסך זמן, שהוא, כידוע, מצרך נדיר אצל הורים טריים (ועוד יותר אצל הורים לתאומים). ושאלה להורי התאומים: איזו עגלה קניתם והאם היא נוחה לכם? האם אתם יועים מה רוחבה? המעלית אצלנו בבניין צרה צרה לצערי... תודה מראש, יעל

כבר אמא

New member
יעל הטיפ של המוכרת מאד הגיוני וגם

אנחנו קנינו אמבטיה פשוטה, לגבי עגלה לנו יש את הד"ר ביבי הרוחב של בערך 78 ס"מ ונדמה לי שגם רוחב הגרקו כזה. אנחנו מדדנו את דלת הבית ואח"כ הלכנו עם מטר לחנויות למדוד את העגלות. לי היה חשוב של ד"ר ביבי לעומת הגרקו יש ארבע מצבי שכיבה ישיבה. היא מאד קלה ונוחה לנסיעה (בשבת היא עברה מבחן שטח בטיול שעשינו). לנו הד"ר ביבי נוחה יש לה בעיה (אני חושבת שזה גם בגרקו) שהאמא לא רואה את התינוק כי פניו כלפי כיוון הנסיעה לעומת זאת זה יתרון כשהתינור יושב. ודבר אחרון אני מקווה שהיא לא תהיה צרה מדי בעתיד כשהבנות יהיו יותר גדולות עגלות של תינוק יחיד יותר רחבות. יש הרבה שממליצים על המקלרן בתור עגלה מצויינת לתאומים רק היא נורא יקרה.

yaelhul

New member
עכשיו התבלבלתי... ../images/Emo12.gif

את הגרקו ראיתי וקיבלתי עליה המלצות מאימהות לתאומים שהשתמשו בה עד גיל שנתיים ואפילו שלוש... ראיתי אותה ברבקט. שם גם הראו לי את עגלת ה-Road Runner והמליצו עליה מאד כיוון שבניגוד לגרקו, יש לה 4 מצבי שכיבה וגם חלון ממנו אפשר לראות את התינוקות (למרות שהם שוכבים עם פניהם לכיוון הנסיעה) אין לי מושג של איזו חברה היא. הרוחב של שתיהן אגב, הוא 78 ס"מ והגרקו קצת יותר קלה במשקל. לאילו רשתות יש את הד"ר בייבי ואת המקלרן? אני חייבת לבדוק את הדברים האלה כאן אצלי ומצאתי פה את צ´יקו, Mothercare ואת Premaman. ועוד שאלה - בתקווה שהכל ילך לפי התכנית שלי, אני רוצה להגיע לארץ בשבוע 34 כדי לא להסתכן בלידה כאן, ואחרי הלידה להישאר איתם חודש בארץ. לדעתכן אני אזדקק לעגלה בחודש הראשון, או שפשוט לקנות אותה כאן שתמתין לנו...??? יעל

כבר אמא

New member
יעל הRoad Runner וד"ר ביבי זו אותה

עגלה. לגבי מתי לקנות את העגלה -אני לא זוכרת מתי את צריכה ללדת בכל מקרה זה נורא אישי ותלוי באופי שלך. אני יצאתי אתן לטיול בעגלה כמה ימים אחרי שיצאתי מבי"ח. אבל עם מזג האויר קר והם קטנים לא מומלץ לצאת. אני חושבת שבשביל חודש אפשר לנסות להסתדר אחרת בטיול עם מנשא או סלקל או להשאיל עגלה (הם קטנים יוכלו להכנס יחד בעגלה) או עגלול. יעל הבטוח וחברות התעופה מאפשרים לך לטוס בשבוע 34?

yaelhul

New member
שוב היי. אני אמורה ללדת בין אמצע

יוני לאמצע יולי, ולא התכוונתי לשאול מתי לקנות אלא האם יש צורך, מנסיונך, בעגלה בחודש הראשון. אני מבינה שכן כיוון שמזג האוויר יהיה חם. תודה, ואשמח לשמוע עוד עצות אם יש. יעל

קירה

New member
אנחנו קנינו את ד"ר בייבי ואנחנו לא

מרוצים. אחרי חצי שנה של שימוש, היא מתחילה להראות סימנים של התפרקות. יש לי חברה עם תאומים שקנתה את האינגלזינה (הנורא יקרה) והיא מאוד מאוד מרוצה. ובחודש הראשון את ממש לא צריכה עגלה
. הרבה יותר עדיף להשקיע במנשאים.

קצת תשובות

לגבי עגלות - אנחנו קנינו את הגרקו. יש לה 2 בעיות עיקריות - יש לה רק 3 מצבים - 2 מצבי שכיבה ומצב ישיבה. כמו כן, יש סלים נחמדים ורחבים בתחתית העגלה, אבל קשה מאוד להגיע אליהם כשהתינוקות שוכבים. רק במצב השכיבה השני הם מתחילים להיות שימושיים (אני משערת. אנחנו עוד בשכיבה). את ד"ר בייבי ראינו בטויס אר אס. היא היתה לנו נמוכה מדי. לגבי מה שכתבת על החזרה לארץ, נראה לי שזה קצת מאוחר. לא רוצה להיות רואת השחורות פה, אבל כששכבתי בביה"ח בשבוע 30 עם צירים, חשבתי ששבוע 34 יהיה שיא העולם. אם תסתכלי על ההיסטוריה של הריונות תאומים פה בפורום תראי שאני הייתי די חריגה (לידה בסוף 38). יש הרבה לידות מוקדמות והרבה שמירות הריון מחמירות משבועות מוקדמים ובמקרה כזה לא תוכלי לטוס. ועוד בענייני קניות - כשהלכתי לקנות בגדים לילדים (גופיות, רגליות וכו´), קניתי בערך פי 1.5 ממה שמומלץ בקטלוג של שילב, בהנחה שההמלצה מראש מוגזמת. את השבועות הבאים ביליתי בלרוץ לחנויות ולקנות עוד. אי אפשר לחסוך בעניין הזה. הם שניים, ולפחות בהתחלה כששניהם לובשים אותה מידה, צריך לקנות כפול. אמבטיה - קניתי את הפשוטה יחד עם המתקן ששמים עליו את התינוק (שכחתי את שמו). זה דבר גאוני. פורשים עליו חיתול או מגבת, ובקושי צריך להחזיק את התינוק בזמן האמבטיה. ולגבי אמבטיה יחד - רק אם האמבט נכנס בתוך חדר האמבטיה שלך. אצלנו האמבט עומד בחדר שלהם, וברור לי שברגע שהם יתחילו להשפריץ באמבטיה, הם עוברים להתרחץ באמבטיה שלנו (עם המתקן), אחרת הם יעשו ים בחדר שלהם. בכל מקרה, כשהם יהיו מספיק גדולים להנות מאמבטיה משותפת, הם בטח כבר יתרחצו באמבטיה הרגילה. בעניין מיטות - אנחנו לא השכרנו עריסות כי לא רצינו למלא את חדר השינה עד אפס מקום. בהתחלה רציתי להשכיב אותם יחד במיטה, אבל אז הבנו שהבייבי סנס לא יעבוד, ומכיוון שאני בכל זאת אמא לחוצה, השכבנו אותם מההתחלה כל אחד במיטתו. החדר שלהם סמוך לשלנו וזה ממש לא סיפור לקום אליהם בלילה. זה גם יחסוך לנו את השלב הקשה של להעביר אותם לישון בחדר שלהם.

yaelhul

New member
עדכון לגבי עגלת גרקו חדשה לתאומים

בבדיקה מהנה מאד שעשינו השבת במספר חנויות כאן, מסתבר שלגרקו יש עגלת תאומים חדשה עם אינספור מצבי שכיבה שניתנים להתאמה בקלות. קוראים לה :"Duo sport twin pushchair", היא שוקלת רק 8.4 ק"ג ונראית ממש על הכיפאק. מצאנו אותה ב-Mothercare ואני מניחה שבקרוב ייבאו אותה גם לישראל. כאן היא עולה בערך 1160 ש"ח. עד כאן מכתבת חדשות החוץ שלכם לענייני תאומים. יעל

yaelhul

New member
היי מיכל ותודה על התשובות

לגבי השבוע בו כדאי להגיע לארץ - כששאלתי את הרופא שלי מתי כדאי להגיע כדי להיות On the safe side - הוא דיבר על שבוע 28 !!! זה אומר שאני עשויה לגור אצל ההורים, בלי האיש ובלי הכלב האהוב חדשיים מלאים אם החבר´ה יחליטו להתנחל, וזה נשמע לי די מזעזע. מצד שני בארץ יש הרבה יותר נסיון עם קיסריים, פגים וכיוב´, אז נצטרך לשקול מחדש. לגבי אמבטיה - האמבט המתקפל אכן נכנס לחדר האמבטיה וכשיהיה אפשרי ביחד הכוונה שלי היתה לביחד באמבטיה הרגילה. עריסות אני אצטרך רק במקרה ואלד בארץ - עד הנסיעה הביתה, ואכן, מהיסטריה מוקדמת אך מתקדמת אנחנו מעוניינים בשתי מיטות ובשני מוניטורים נפרדים, והם יגורו בחדר קרוב אלינו (שאני כבר מפנטזת על עיצובו). אגב, קניתם שני מוניטורים זהים? יעל

yaelhul

New member
ובעניין אמבטיה... שאלה למיכל ובכלל

רוב הדגמים כאן הם של שידת טיפולים עם מגירות ומשטח החתלה שמתחתיו מתחבאת אמבטיה. כלאמר - זה משהו שנמצא באופן קבוע בחדר, אלא אם כן יש אמבטיה בגודל של חדר. איך את ממלאה את האמבטיה שלהם כשהיא נמצאת בחדר??? יעל

אורחת לרגע - לגבי עגלה

לנו יש את המקלארן ואנחנו מאוד מרוצים ממנה. אני לא יודעת מה הרוחב שלה אבל אני אוכל לבדוק מחר אם את מעוניינת (כרגע היא מקופלת באוטו) יש לה חמישה מצבי שכיבה. אני קיבלתי אותה מחו"ל אבל התברר שאצל היבואן היא יותר זולה. בכל עגלות התאומים שראיתי התינוק נמצא עם הפנים כלפי כיוון הנסיעה (בעצם אולי באינגליזינה אפשר להפוך , אני לא בטוחה) לגבי האמבטיה - יש לנו את האמבטיה הפשוטה ובפנים שמתי מושב שעשוי מבד מגבת , הוא מאוד מאוד נוח וניתן לקנות אותו בחנות שנקראת בבט בנווה צדק.

טילי2

New member
איפה אפשר להשיג מקלרן בארץ?

אנחנו מחפשים את היבואן, כי בחנות בירושלים שמחזיקה מקלרן אמרו לנו שלא מביאים יותר עגלות תאומים

יש יבואן !!!!!

טילי הי היבואן יושב בבני ברק (קרוב יותר לרמת גן) ברחוב ירושלים . שמו אשר פרידמן וניתן למצוא את הטלפון בדפי זהב. הוא נורא נחמד (דוס,אלה מה...?) הוא אמר לי שבמהלך פברואר יגיעו עגלות לתאומים (ביררתי בשביל אח שלי) והן יעלו בסביבות 1100 ש"ח.

טילי2

New member
הקדמת אותי גילגיל, מצאתי את היבואן

ובררתי את הפרטים הבעיה היחידה היא שאין כיסוי רגלים רק כיסוי חורף. מה דעתכןכדאי לוותר על כיסוי הרגלים, הקרפדים יוולדו בסוף יוני ועד נובמבר לא צריך כיסוי רגלים ואז כבר לא צריך כיסוי רגלים אלא חרמונית לתושבי אזור חיוג 02. מה אתן אומרות.

היי טילי, אם זו הסיבה היחידה אז

לדעתי כדאי לך בכל זאת את המקלארן. במילא שכ"כ קר בחוץ אז לא יוצאים לטייל ברחוב ולנו בימים יותר יפים הספיקו שמיכות ולבוש חם.

למעלה