הממזרים של רוברט

הממזרים של רוברט

למה סרסיי מנסה להרוג את כל הממזרים של רוברט? הם לא מאיימים עליה ועל ילדיה באף דרך, כי ממזרים לא יכולים לרשת את הוריהם. אם כך, מדוע היא עושה זאת? סתם פאראנויה? והאם יש באמת חשיבות לדמו של רוברט? מליסנדרה טוענת שכן ולכן היא השתמשה בדמו של אדריק, והכישוף שלה פעל- באלון, רוב וג'ופרי אכן מתו. אם כך, גם מיה וג'נדרי נושאים את הדם הזה. האם תהיה לכך חשיבות בהמשך? ואולי גם סרסיי מודעת לעניין הדם, ולכן היא רודפת את הממזרים? מה דעתכם?

למרות שאני לא הגעתי לסופת החרבות...

אוכל להגיד לך מהי הסיבה שסרסיי מחפשת את הבנים של רוברט.. 1. זה יכול לעזור לגלות לאנשים שבניה הם בינו גם של ג'יים 2. היא שנאה את רוברט..והיא שנאה אותו על כך שהלך ובגד בה..אבל היא שנאה אותו גפ לפני..

Envinyatar

New member
תשובותי

גם עם יש חשיבות לדם (להבדיל מנוזלי גוף אחרים) של רוברט, סרסי היא האחרונה שתדע על זה או תחשוד שיש בדם של רוברט סגולות מיסטיות העולות בהרבה על אלו של יין מהול. לגבי היחס לממזרים - עד שלב מסוים, היא ידעה ולא עשתה כלום; מסופר רק על העובדה שהיא הורתה לחסל ממזר/ה אחד, שרוברט הוליד קרוב מדי לצוק קאסטרליי, מה שנראה לה כהשפלה ישירה, וארגנה שישלחו את האם לסוחר עבדים. היא בזה לממזרים, שונאת אותם ואת רוברט - אבל מלבד אותו מקרה, היא לא עושה הרבה. הגישה שלה משתנה אחרי המאסר של אדארד. מדוע? משום שככל הנראה בשלב הזה היא עלתה על החקירה שניהל, והבינה שהממזרים משכו גם את תשומת ליבו של סטאניס. אני לא משער שהיא חששה (אפילו עכשיו) שמישהו יושיב אחד מהם על כס המלכות - משום שזה לא הגיוני לפי חוקי ווסטרוז. אבל ככל הנראה, היא בהחלט הבינה שהממזרים מהווים ראיה חזקה מאד לגילוי העריות שלה, והחליטה להשמיד את הראיה הזו. (בדיוק כפי שסטאניס התעקש על כך שאדריק סער יהיה בידיו - גם הוא ככל הנראה משום שראה בו 'ראיה').

אם כבר מדברים על אדריק...

למה סר קורטני פנרוז לא הסכים לוותר עליו כול כך?? אהבה בלבד?לא נראה לי...

Catelyn

New member
הסיבה לכך

שסרסיי רודפת את הממזרים של רוברט היא משום שבאמצעותם ניתן לגלות שילדיה אינם ילדם של רוברט אלא של ג'יים. זאת משום שמי שהתבונן בממזרים האלה בוודאי עשוי להבחין שכולם שחורי שיער, ואז עלול לחשוד, לחקור ולהסיק את המסקנה שג'ון ארין, סטאניס ונד הגיעו אליה. האם סרסיי מודעת לעניין הדם - אני בטוחה שלא. היא לא קשורה לר'הלור הזה בשום דרך, ולדעתי, היא לא ממש מאמינה באלים בכלל, אחרת לא נראה לי שהיא הייתה מקיימת יחסי מין עם אחיה... אחרי הכל, אומרים שגילוי עריות הוא חטא גדול אצל האלים, הישנים והחדשים. בקשר לג'נדרי - לי נראה שיהיה לו עוד תפקיד בעתיד, כי נראה שמרטין די טרח על דמותו. בכל מקרה, אני אשמח אם יהיה לו תפקיד נוסף בספרים, אהבתי את ג'נדרי.

LA LI HO

New member
לדעתי

מרטין ישתמש בג'נדרי כדי לתת לנו את נקודת המבט של אחוות פורעי החוק.

Catelyn

New member
הלוואי

אהבתי את ג'נדרי. הוא היה ממש כמו אח גדול לאריה (היה את הקטע הזה שבו הם אומרים "לא" ביחד ואריה נזכרת בג'ון). אני רק מקווה שדעתי לא תשתנה עליו אם נראה אותו ב - POV. דברים שרואים משם לא רואים מכאן, אני לא רוצה לגלות עליו דברים שאני לא יאהב...

LA LI HO

New member
גם אני אהבתי אותו

כדמות צדדית. אבל יכול להיות שיקרה איתו בדיוק ההפך ממה שקרה עם ג'יים. אני אישית דווקא הייתי שמחה לראות אותו כ-POV או מישהו אחר מהאחווה, נקודת המבט שלהם היא אחת המעניינות, לדעתי, שיש.

Catelyn

New member
*אאהב + נצל"ש - שאלה

זו שאלה של דיעה, פשוט מעניין אותי לדעת... קראתי הודעות קודמות בפורום ובקומונה ובין היתר גיליתי שכמעט כל חברי הפורום או רבים מאוד מהם לא סובלים או פשוט שונאים את קייטלין. והשאלה שלי: למה? לדעתי, קייטלין היא אם דואגת לילדיה, אישה חכמה, חזקה ואנושית. קשה לי להבין מה יש בה שרובכם שונאים אותה כל-כך. אתם שונאים אותה על כך שהיא נוקטת עמדה? האם זו לא זכותה? או בגלל שהיא גם עושה מעשים, ולא רק יושבת בחיבוק ידיים? אתם חושבים אולי שהיא מתערבת בדברים שלא לה? לדעתי היא לא. אתם חושבים שהיא נדחפת יותר מדי? לדעתי, ממש לא. חוץ מלפזר כמה עצות לרוב, שגם כך הוא לא הקשיב לרובן (וחבל), מה היא עוד עשתה? אמנם לא אהבתי את יחסה אל ג'ון (דמות שאני מאוד אוהבת), אבל הרי ניתן בהחלט להבין אותה (והיא אפילו חשה קצת אשמה, לפעמים). ואולי לפעמים הקטעים האמהיים (שבהם היא מזכירה כמה רוב כמה הוא גדל, והילדים שלה מתו והבנות שלו אבודות וכו') קצת מעצבנים, אבל היא אמא שאיבדה את כל ילדיה פרט לרוב - אז מה הפלא? בקיצור, מה מרגיז בה כל כך? בבקשה אל תגידו לי "כל אחד והדיעה שלו". זה העניין - אני רוצה לשמוע את הדיעה של כל אחד.

Vrock

New member
קודם כל

אין לי אינסטינקט אימהי. יש לי אינסטינקט אבהי, בגלל זה אהבתי נורא את נד. קייטלין אמוציונלית מדי, מה שהיא עשתה עם ג'יים היה עלוב, והוביל רק לצרות. אם היא לא הייתה מלמדת את רוב כל-כך "טוב"-אויל הוא היה פחות סיסי-בוי ואז הוא היה עדיין בחיים. גם קשה לה מדי להרפות-להרפות מנד, מרוב, מהילדים שלה ומג'ון שהיא כל-כך לא אוהבת. היא כל הזמן אומרת שהיא צריכה להישאר חזקה-וכל הזמן מתמוטטת. היא מתבכיינת כל החיים שלה "אוי מר גורלי נשאר לי רק את רוב, שדרך אגב דומה מאוד לנד, אוה נד...." ואין לי כוח לשמוע את הקישקושים שלה. מסקנה- קייטלין-BOOOO סאנדור(ד"א תראו-הוא האנטיתזה המושלמת שלה)=YEAH!

Catelyn

New member
רוב הוא סיסי-בוי? ../images/Emo12.gif

על מה ולמה? מתבכיינת? היא איבדה את כל הילדים שלה, כאילו, נראה לי שאני לא הייתי מתפקדת. אבל טוב, אני מבינה שאין לאנשים כוח לשמוע על זה...

כפי שאמרתי

זה לגמרי מובן שהיא תתבכיין על הילדים שהיא איבדה (או חושבת שהיא איבדה), אבל בתור קורא זה כבר נמאס. אולי בגלל זה מרטין החליט להרוג אותה, כי כבר לא היה לו מה לכתוב והוא הרגיש שהוא חוזר על עצמו?

gilioz

New member
קייטלין

היא עוד לר מתה היר תרכב עם האחווה וכנראה תהייה מעורבת בנקמה כלשהי נול הפריים או רוז בולטון

Vrock

New member
עם ההגנה שלו על "כבודו" של וולדר

אם הוא היה יותר כמו ג'ונגדול ופחות כמו סאנסה אולי הוא עדיין היה בחיים.

הוא לא יכול היה לדעת

שוולדר פריי יבגוד בו ככה. מבחינתו היה חשוב לפייס את וולדר פריי כדי שישוב להיות בן בריתו במלחמה, הרי הוא היה חיוני בשבילו.

Catelyn

New member
הוא היה צריך את הפריים

ובגלל שוולדר פריי כזה נטרן, הוא חשב שהתנצלויות בלי סוף יעזרו לו. אני בכלל לא רואה בזה משהו סיסי, ולדעתי, זו הייתה הדרך הנכונה - מה, שיכנס למלחמה עם פריי? ובכלל, אני חושבת שלקייטלין הייתה השפעה מועטה על רוב. היא כל הזמן נזכרת שהוא הבן של נד ולא רק שלה, כי הוא הבן שלה, היא הולידה אותו והוא דומה לה חיצונית. אבל בעצם, כמה כבר היא השפיעה עליו? הרי את מרבית זמנו הוא בילה בישיבות עם נד, במשחקים עם ג'ון ובבילוי עם תיאון. כמה מזמנו הוא כבר בילה עם קייטלין? בכלל לא ראיתי שהוא דומה לה בהתנהגותו.

למעלה