הממזרים של רוברט

nedisrael

New member
חבל שרוב לא שמע יותר לקייטלין

צרות רבות היו יכולות להימנע.

Ergil

New member
הרבה יותר צרות היו נמנעות אם

קייטלין לא הייתה עושה שטויות כמו לחטוף את טיריון ולשחרר את ג'יים.

Ergil

New member
הרבה יותר צרות היו נמנעות אם

קייטלין לא הייתה עושה שטויות כמו לחטוף את טיריון ולשחרר את ג'יים.

אז ככה:

קייטלין היא דמות שהיא 100% אמא, ולא יותר מזה. כל הפעולות שלה בספר נובעות מכך שהיא אמא, וכל המחשבות שלה הן רק סביב זה. בנוסף, כפי שVrock אמר, בערך בכל פרק שלה היא שבה ומזכירה כמה רוב דומה לאדארד וכמה היא מתגעגעת אליו, ואז היא נזכרת בשאר הילדים שלה. ואפשר להבין אותה אבל חלאס! כמה אפשר! אולי זה לא היה כל כך נורא אם לא היה לה POV ולא היינו צריכים לשמוע כל הזמן את המחשבות שלה. ובכלל היה נחמד לפעמים לראות את הדברים מנקודת המבט של רוב ולא של קייטלין (וממילא עכשיו מאוחר מדי לשניהם).

Catelyn

New member
כן, גם אני הייתי רוצה לראות

דברים מנקודת מבטו של רוב. אהבתי את רוב, ואני עד עכשיו מתאבלת על זה שהוא מת.

Envinyatar

New member
לא מסכים איתך + דעתי על קייטלין

קייטלין היא הרבה יותר מאשר "סתם אמא". מתחת לאמא הזו הסתתרה אישה מאד חזקה ומאד נבונה - שפשוט לא הצליחה אף פעם להכיר בפוטנציאל של עצמה (למרות שיש לה כמה נקודות שהיא כמעט מגיעה לזה - למשל, כשהיא מתרגזת לרגע על ברינדן שאומר שאשה לא יכולה לשלוט, וכאשר יש לה פלשבק מריר על עצמה בתור 'בת, רעיה ואמא מושלמת' - זה כמעט נתן הרגשה שיש גם קייטלין אחרת, שדוכאה כל הזמן ולפעמים היא רוצה לפרוץ החוצה. ברור שכאשר אדם רגיל לפעול באופן מסויים, לעיתים נדירות הוא משנה את דפוס ההתנהגות מרצונו, אלא אם כן הוא עובר טראומה או שינוי נסיבות גדול שגורם לו למהפך (למשל ג'יים) - אבל אני בהחלט יכול לחשוב על דרכי ניהול עלילה שהיו יכולות לפתח את קייטלין - למשל, אם היא היתה נשארת בחיים אחרי החתונה האדומה (למשל: נשלחת לצפון בדרך הים ושומעת שם על מותו של רוב). במיוחד, אפשר היה לנצל את הפוטנציאל של המתח הגדול בינה לבין ג'ון, על-ידי הכנסה של שניהם למצב בו הם חייבים לפעול ביחד. (למשל, אם היא היתה נאלצת להביא לג'ון את הוראותיו של רוב שהופכות אותו ליורש וכ"ו). ובקיצור - העובדה שמרטין בחר בפתרון אחד (שעד עכשיו לא יצאתי לגמרי מהטראומה שלו - קייטלין היתה הדמות האהובה עלי), לא אומר שלא ניתן היה לחשוב על פתרונות אחרים שהיו מפתחים את קייטלין ומקנים לה עוד הרבה פרקים מעניינים.

Envinyatar

New member
הוא אמר משהו על ליסה

שנשמע לקייטלין כאילו הוא מתכוון לכך שליסה לא יכולה למשול על המזרח משום שהיא אשה. כשהיא מוחה, ברינדן מסביר את עצמו ואומר "היא לא כמוך, קאט" - מה שמבהיר שהתכוון למעשה ל"סגולותיה המיוחדות" של ליסה.

כי היא בלתי נסבלת

כמו שנאמר "אוי מר גורלי נשאר לי רק את רוב, שדרך אגב דומה מאוד לנד, אוה נד...." כל פרק זה חוזר על עצמו שוב ושוב ושוב! וגם זה שהיא לא בוכה. היא מעצבנת גםשבתור אמא וגם לא. ספוילר לסופת--> לפחות עכשיו לא נשמע אותה מדברת-אבל עדיין יש את המחשבות!

LA LI HO

New member
לא, אין את המחשבות.

או לפחות לא נשמע אותן. מרטין אמר שלא יהיה לה POV בספר הבא.

באיזה אתר

יכול להיות שזה רק שמועה או המצאה. אבל זה נשמע לי די הגיוני. (למרות ששום דבר לא הגיוני עם מרטין

אני דווקא הרגשתי שהוא נהיה יותר מאח

בשביל ארייה. ראו למשל את כל הקטע עם "לצלצל בפעמון שלך"...

למעלה