הממשלה הבאה בישראל - תרחישים והימורים

debby12

New member
מנהל
הממשלה הבאה בישראל - תרחישים והימורים

על פי מיטב הבנתי מחר בשעה חצות שעון ישראל, כלומר אחה"צ שעון ארה"ב, פוקעת התקופה שנתן הנשיא ריבלין למוכר הרהיטים נטול הארנק לנסות להקים ממשלה חמישית.

הבו הימורים וניחושים לגבי מה יקרה.....

debby12

New member
מנהל
טופס הטוטו שלי...

ליברמן יקבל איזו הבטחה לדיון בחוק הגיוס או משהו כזה, שלא תגיד שום דבר שונה בפועל ממה שיש כרגע אבל תפייס את דעתו ברגע האחרון להיכנס לממשלת ביבי-חרדים.

randomwinds

New member
בנט וליברמן יתאחדו. כניראה שיש אלוהים וכניראה שהוא חילוני.

placid1

New member
בנט ושקד בטח לא האמינו בחלומותיהם הכי ורודים שכל

כך מהר הם יוכלו לנסות להשיג בחזרה את הקולות הספורים שחסרו להם לעבור את אחוז החסימה

metm98

New member
"אז ביום חמישי נגמרו המים וכולם מתו".

___
אינני מאחל לאף אחד מוות, חלילה. אך זאת היתה דרכו הלאקונית של קישון לסיים רשימה על אסון ידוע מראש שכולם מתעלמים ממנו. בדיעבד העניינים בכל זאת הסתדרו ומשבר המיים לא הגיע ליום חמישי - נקווה שגם ממשלת החסינות לא תגיע לשם.

danakama10

New member
להיות מנהל שיווק ברשת רהיטים זה עלבון?

לפני שהוא נכנס לפוליטיקה הוא קיבל תואר שני במנהל עסקים ב- MIT, עבד כיועץ בבוסטון קונסלטינג גרופ, חזר לישראל כדי ללחום במלחמת יום כיפור, עמד בראש מכון יונתן לחקר הטרור, ואח"כ היה שנתיים מנהל שיווק במפעל הרהיטים שאז היה הגדול במדינה.
קורות החיים האלו זה משהו להתבייש בהם? אסור לצחוק כבר על מראה חיצוני, אז צוחקים על עבודות קודמות? מה זה צריך להיות?
את ברק אובמה, שהיה "community organizer" בוודאי לא תכני פקיד מתנ"ס.

vinney

Well-known member

שכחת לציין שהוא גם היה שגריר באו"מ ובעל נסיון של 30 שנה בפוליטיקה ישראלית, ולא רמטכ"ל בדימוס שקופץ מכיסא לכיסא. יש לי הרבה ביקורת על ביבי, אבל נסיון רלוונטי למשרה לא חסר לו, זה בטוח.

debby12

New member
מנהל
זה את אמרת

אני לא אמרתי שזה עלבון. אבל אם זה כן בטח עוד שניה יגיעו הבוטים לתבוע אותו.

מעולם לא שמעתי על מכון יונתן עד שכתבת פה אז הלכתי לבדוק מה זה, וזה מה שמצאתי [הטקסט בסוגריים המרובעות הוא תוספת-הסבר שלי, כי חסר ההקשר של שאר הערך שם]:

"'מכון יונתן לחקר הטרור' היה, בסוף שנות ה־70, פרויקט אמריקאי. עמדו מאחוריו האב [של יוני ובנימין נתניהו], שמחצית חייו גר ועבד בארה"ב, מישה ארנס, וכמה יהודים עשירים. המכון היה איש אחד. ביבי, שהסתובב בעולם והרצה על סכנות הטרור."
https://theliberal.co.il/?p=8589

danakama10

New member
בואי, אל תתממי

לקרוא לו איש מכירות רהיטים נאמר אך ורק בשביל העלבון, והנסיון שלך להתנער מזה מעליב את האינטליגנציה.
ביבי הסתובב בעולם והרצה, ועשה עבודה מעולה. ההורים שלי שמעו את ההרצאה שלו אי שם בשנות ה- 70 בארה"ב, ובסופה נגשו אליו ואמרו לו - אתה תהיה ראש הממשלה.
את יכולה להמשיך להנמיך את פועלו ועברו, זה מראה עלייך יותר מאשר עליו. נשק עלוב.

בהחלט איש מכירות, אבל לא של רהיטים לצערי

המוצר שהוא מוכר, כמובן, הוא את עצמו. וכל האמצעים כשרים.

וכן, אם זה מה שנשאר ממנו אחרי כל מה שעשה בחייו, זה בוודאי עלבון.
כל הכבוד על פועלו לפני 40 שנים, בושה וחרפה על פועלו בהשנים האחרונות.

placid1

New member
מה כבר יכול לקרות? הרי הרכב האוכלוסיה לא

ישתנה, גם אם יילכו לבחירות ולכן מה שהיה הוא שיהיה, אולי עם עוד בזבוז של כמה מיליארדי שקלים, כמו שקרה עם הקדמת הבחירות הנוכחית שהיתה רק בגלל צרכים פוליטיים הישרדותיים של נתניהו. לאף אחד לא אכפת ששופכים כסף על דברים מיותרים כמו יום שבתון ותעמולת בחירות כל שנתיים וחצי בממוצע, ואז מייללים שאין כסף לזקנים, לנכים, לפיקוח על אתרי בניה וכו.

debby12

New member
מנהל
זו שאלה מעניינת

על פי הנתונים, שיעור ההצבעה בבחירות בחודש שעבר היה בערך 68%
https://bechirot21.bechirot.gov.il/election/about/Pages/PercentagePoint.aspx

נניח שחלק מהרשומים בפנקס הבוחרים נפטרו או בעצם לא גרים בישראל. אבל נניח שיש קרוב ל-30% בוחרים שלא מימשו את זכותם ויכולים לממש אותם בבחירות הבאות.

האם בפעם הבאה הם יטרחו להצביע. וגם האם לדעתכם ההתפלגות של ה30% האלה זהה להתפלגות בתוצאות הבחירות?

אם הם יטרחו להצביע בפעם השניה ואם ההתפלגות שונה (שני התנאים הכרחיים) אז יהיה הבדל. אם לא - אז לא.

לדעתי התנאי השני של התפלגות שונה מתקיים כי, למשל, לפי נתונים שפורסמו ברשת, שיעור ההצבעה במגזר הערבי היה פחות מ50%.

אותאיסט

New member
ההבנה שלך ממש מנותקת מהמציאות, אסביר

לגוש הימין יש במלאי תוספת של 10 מנדטים שהלכו לאיבוד
(בנט, פייגלין, חזן, ואורלי)
נוסף לכך המוטיב המרכזי של הערבים הוא שנאה לשמאל
לדבריהם "בוגד תמיד בוגד", והם מסוגלים להתחבר
לקואליציה עם הימין כדי לנקום במפלגת העבודה
מציע לראות את הסירטון של זחאלקה נגד סתיו שפיר

vinney

Well-known member
פייגלין ואורלי יכולים ללכת גם לגוש השמאל

פייגלין מירכז את כל מערכת הבחירות שלו על סטלנים שלא טרחו לקרוא את כל המצע שלו, ואילו אורלי אבוקסיס היא בעצם מרצ למזרחיים... חזן? חזן בכלל לא קיבל קולות. אם כבר אז הימין החדש....
&nbsp
בפועל אני לא צופה הבדל משמעותי בין הכנסת הנוכחית לכנסת הבאה, בסופו של דבר הרבה אנשים מצביעים ״ביבי״ בלי שום קשר למציאות והם ימשיכו להצביע כך.

אותאיסט

New member
לפחות תבדוק לפני שאתה פולט שטויות...

בשנת 1997 הורשע פייגלין בגין פעילותו בתנועת "זו ארצנו" בעבירת המרדה
בעקבות קריאתו לציבור לבצע מעשים בלתי חוקיים
לתפוס מאחזים ביהודה ושומרון ולחסום צמתים מרכזיים במדינה כמחאה
על הסכמי אוסלו. פייגלין נדון ל-18 חודשי מאסר, מתוכם שישה חודשים בפועל.

vinney

Well-known member
אם ניסית לסתור משהו שאמרתי, לא נראה לי שהצלחת.

יכול להיות שלא היית מודע למה בדיוק פייגלין עשה במערכת הבחירות האחרונה, והייתי סולח לך על כך כמובן, אם לא היית מתנהג כמו בהמה.

למעלה