הממשלה הבאה בישראל - תרחישים והימורים

אותאיסט

New member
מצטער, אני תפוס

איי ל

New member
מנהל
ההימור שלי: הכנסת לא תתפזר.

אני לא רואה מצב שהחרדים לא ייתקפלו ברגע האחרון. הם קיבלו כח אלקטורלי יוצא מן הכלל מבחינתם והסיכון בהליכה לבחירות חוזרות יהיה סיכון גדול מבחינתם.
מצד שני, מה שווה כל הכח הזה אם מפלגה קטנה כמו של ליברמן מחזיקה אותם בביצים ולא תתן להם להעביר חוקי שריעה?
&nbsp
עדיין, הראיס צריך הגנה מהעמדה לדין, ולא סתם קוראים לו קוסם.

randomwinds

New member
זה היה הימור, לא נבואה. טעית בהנת הניקרא, לא נורא.

הציטוט מדבריו של רבי יוחנן לגבי נתינת הנבואה לשוטים ותינוקות, לא ממש מתאים כאן.

נבואה בהקשר זה, הינה במשמעות של התוודעות לידע שמקורו ב'ישות עליונה', ידע שניסתר מבני תמותה רגילים. וביהדות - התוודעות לדברי אלוהים, ועל הנביא להעביר את הדברים לקהל היעד

לא ברור לגמרי מה רצה יוחנן הנ"ל לומר באמירה הזו, יתכן שהתכוון לכך אמירות שרירותיות מפי ילדים ושוטים יכולות להתגשם במיקרה , ואין זה אומר שהם נביאים. או אולי שאלוהים דוקא כן משתמש מדי פעם באנשים תמימים ונטולי דעה עצמאית - שוטים ותינוקות - כנביאים.

איך שלא יהיה האמירה של רבי יוחנן לא מתאימה כאן - זה היה הימור, לא נבואה. טעית בהבנת רבי יוחנן ואיי ל - אני בטוח (לא מתנבא - מאמין) שלפחות אחד מהם סולח לך

KallaGLP

New member
הימורים זה בדרך כלל לא הצד החזק אצלי,

אבל אם בכל זאת להביע דעה, אני לא רואה מה יכול להשתנות. כמו שלא הייתה אפשרות אחרת לפני כמה חודשים, כך גם אין אפשרות אחרת עכשיו. לדעתי מה שהיה הוא פחות או יותר מה שיהיה, כי מה עוד יכול להיות?

שאלת המפתח היא מה דעתם של יוצאי רוסיה על המהלך של ליברמן

רובם ימנים ותומכי ביבי, אבל האם נמאס להם כבר מהליקוק לחרדים?
האם גנץ, שמציג בסופו של דבר מצע די ימני-אמצע, הוא שמאלני מידי עבורם?
האם הנסיון של ביבי ושרה ליצר לעצמם מקלט מדיני בישראל יגרום לפחות אנשים למתוך בו בפעם הבאה?
האם זה מוביל לכיוון של בחירות ישירות, כי תירוץ "הגוש" ממש לא הוכיח את עצמו הפעם?

debby12

New member
מנהל
מעניין

יוצאי רוסיה הם באמת גוש גדול של מצביעים.

בינתיים משעשע היה לקרוא את חילופי הדברים בין נתניהו לליברמן. נתניהו קורא לליברמן "שמאל", וליברמן עונה" "האיש מקיסריה קורא לאיש מנוקדים "שמאל""

Ani15

New member
בזמן שישנו

התפרקה פה הממשלה (וגם הכנסת).
נכון שהתפלגות האוכלוסיה לא השתנתה מהותית אבל התפלגות המפלגות דווקא כן: יש מצב ששקד תיכנס לליכוד, כחלון כבר שם ואין לו דרך חזרה, בנט יצטרף לאחת ממפלגות הימין (כנראה לישראל ביתינו), מרץ והעבודה יתאחדו, הערביות יתאחדו, ומי יודע מה יקרה לכחול לבן. יהיה שמייח (ויהיה גם שימוע לנתניהו שבועיים אחרי הבחירות).

debby12

New member
מנהל
דרמה בירושלים

חולקת משהו משעשע ששלחו לי - מצורף למטה.

למעלה