הממ...כנראה טריגר

הממ...כנראה טריגר

החלטתי לכתוב משהו שלא חשבתי שאני אי פעם אכתוב, והחלטתי לכתוב את זה פה כי אתם כל הזמן אומרים לי לכתוב:)
אני כועסת, כועסת על עצמי ברמות שאני לא מכירה, כל כך כועסת וכל כך נגעלת וכל כך מרגישה איכס לגבי עצמי, שאם יכולתי להעלים את עצמי, הייתי עושה את את זה תוך שניה, ומתביישת, מתביישת ברמות שאני בעצמי לא מאמינה, אם הייתי אנסת פדופילית ורוצחת ביחד, נראה לי הייתי מתביישת פחות..

דווקא אני, דווקא אני, אני שתמיד הייתי הכי סלחנית בעולם לגבי עצמי, תמיד הרגשתי שזה בסדר, שיש לי מיליון סיבות, שאין צורך לכעוס על עצמי, שיש מספיק אנשים שיחשבו עלי רע...דווקא אני.
אז דבר אחד, שאני לא מצליחה להזיז את עצמי מילימטר ואני תקועה לגמרי ואני נמצאת בלופ מחשבתי אינסופי תקוע ותוקע, ואני כועסת כל כך על זה שאני עושה את זה..או יותר נכון, לא עושה שום דבר אחרת.
היום פתאום נחתה עלי ההכרה שאני נמצאת במעגל של הרס עצמי, אני? הרס עצמי? מה לי ולזה?..
אז בתור ילדה טובה מדי, מה אני עושה? אני אוכלת...אז מילא האוכל, את זה אני מכירה כבר...זה לא חדש.

פתאום קלטתי מה אני עושה בתקופה האחרונה...
אני נכנסת לצ'אטים/פורומים, בעיקר בשביל להסיח את דעתי ולהרגיש פחות לבד, ומוצאת את עצמי מדברת עם כל מיני בחורים, איכשהו השיחות נגררות, ואני מוצאת את עצמי סוג של כלואה, מצד אחד אני רוצה שיצא מזה משהו ורוצה שיחשבו עלי דברים טובים, אבל ככל שהשיחה נמשכת, אני מוצאת את עצמי מרגישה רע יותר ויותר, כי אני חושבת שאם הם יכירו אותי באמת, הם לא ירצו להיות איתי בקשר, ואני מחפשת דרכים או לספר את האמת או להתחמק, ובסופו של דבר אני מרגישה רע יותר ויותר עם עצמי....
אני בעיקר מחפשת איזשהו חיזוק לזה שאני בסדר, ואני רצויה ואני לא כזאת נוראית..

בקיצור, משהו בזה מאוד לא נכון ומאוד מסריח, ואיכשהו תוקע אותי עוד יותר בלופ הזה של להרגיש רע עם עצמי, אז או שאני מתחילה לספר על כמה הכל נורא, כאילו הנה אני אשפוך את כל החרא שלי ואם הם לא יברחו, אז זה אומר שאני בסדר, או שאני מתביישת בטירוף בעצמי, בקיצור שום אופציה היא לא טובה...
וכל הבחורים האלה, לא יודעת, חלק מהם מריח לי משהו לא טוב, כאילו הם לא רציניים, או יותר מדי מדברים על סקס, או סתם דפוקים או יותר מדי נורמליים ורגילים....
ובכל זאת, מוצאת את עצמי, כל כך זקוקה לאיזשהו אישור חיצוני שאני בסדר...
ולגמרי נכנסת ללופ הזה, כדי להרגיש טיפה טיפה טיפה לא לבד.

אני יודעת שזו לא הדרך הנכונה להכיר מישהו, אני יודעת שזה לא בסדר להיות כל כך תלותית (במיוחד בשבילי), אני יודעת שממקום של להרגיש כל כך איכס עם עצמי, שום קשר בריא לא יכול לצאת ומעבר לזה אני לא יכולה לחיות עם עצמי ככה וזה הכי חשוב בתכלס..כי אני עם עצמי תמיד.
ואני נגעלת מלחשוב שזה מה שאני עושה...
אגב, כל הזמן אני כותבת מוצאת את עצמי, זה לא כאילו זה בא מעלי או אני חסרת שליטה, אלא פשוט צורת דיבור שמצאה חן בעיני.

טוב, אין באמת פואנטה.
סתם ניסיון מוזר להוציא קצת.
אנא, בלי לשפוט אותי ובלי עצות...
תודה..

HH husa

New member
למה זה לא בסדר להיות תלותית ?

למה זו לא הדרך הנכונה להכיר מישהו ?

הממ...

אין לי בדיוק איך להסביר למה זה בסדר להיות תלותית, זה קצת כמו להסביר למה זה לא טוב לרצוח....כי ככה...
להכיר מישהו מתוך עמדה של את חלשה ומסכנה ורק זקוקה שהוא יגיד לך שאת בסדר, זו לא דרך להכיר...זה לא בריא וזה קשה רגשית..

נו באמת

כי אפשר להתרסק כשהוא עוזב. או כשהוא הולך לשירותים. או כשהוא מדבר עם בחורה אחרת. או כשהוא זקוק ליום חופש/לצאת עם חברים/לעשות משהו שלא קשור לבת הזוג. או כשהוא אומר מילה שמתפרשת ע"י בת הזוג כביקורת. או כשלא מקבלים את האישור שרוצים בזמן שרוצים ובאופן שרוצים. כי בן אדם צריך שיהיה לו עמוד שדרה משל עצמו, שגם אם ילכו ממנו הוא יישאר בחיים ולא יגיע למצב שהוא אינו יכול לקיים את החיים של עצמו.

חוץ מזה זה לא בריא גם לבן הזוג - מי יכול לחיות כשנתלים עליו וזקוקים לו כל כך? זה מפחיד. אם הוא ירצה ללכת, הוא ייקח על המצפון שלו שהיא תנסה חלילה להתאבד? או שתתאשפז? בן אדם זקוק גם לחופש לפעמים, למרחב נשימה, ואם אין לו, ואם תובעים ממנו כל הזמן, זה לא משאיר אותו לעצמו, ובן אדם זקוק קצת לעצמו לפעמים.

ואת כל זה אני אומרת מהניסיון העגום שלי. אני מקווה שהשאלה הייתה נאיבית ולא צינית.

רק חבל שהכל נאמר מניסיון עגום...

מותק

שיחות עם אנשים באינטרנט יכולות להיות מועילות וגם מזיקות, אני יודעת שבעיקר בצ'אטים מסתובבים כל מיני אנשים שלא מחפשים להיות שם בשביל מישהו או להיכנס לקשר כלשהו.
כתבתי לך גם במייל, אני חושבת שכולנו מחפשים מישהו שיקבל אותנו באופן מוחלט ויאהב אותנו כמו שאנחנו. זה אפשרי. כולנו חבילות של חוויות ורגשות ויש את הצד השלילי ואת הצד החיובי ולאהוב מישהו באמת, זה לקבל את כולו, ואני חושבת שבאמת יש לך הרבה לתת מעצמך וכל הכעס הזה, על הרצון שיקבלו אותך, פשוט לא קשור לכלום. למה את כועסת על עצמך? כל הכאב שלך וכל הפחדים, את מעמיסה עליהם את הכעס הלא מובן הזה.
ואת תמיד יכולה לכתוב פה ולספר לנו
יש פה מי שמקשיב לך

היי

אנשים הם אנשים, בכל מקום... נכון בצ'ט יש יותר משוגעים על כל הראש, אבל עדיין יש כל מיני...
אני לא חושבת שזה אפשרי שמישהו יאהב אותי כמו שאני...
הכעס הוא מכמה סיבות-1. כי אני יודעת שאני עושה דברים שהם לא נכונים ועדיין ממשיכה לעשות אותם.
2. אני כועסת על זה שאני מעיזה לחשוב שמישהו יאהב אותי, שאני אי פעם אהיה לא בודדה וכאלה, כי איך אני בכלל מעיזה להמשיך לקוות אחרי כל כך הרבה שנים.. איך אני לא מצליחה לגרום לעצמי להפסיק, איך אני לא מצליחה לקלוט...
כל הכאב והפחדים והרצונות יש להם מקום משלהם...
אבל כרגע מה שהכי שולט זה כעס ובושה...

Lady Stark

New member
הי בחורונת

הכעס על המחשבה שמישהו יאהב אותך... יקירתי, את לא שולטת באיך וכמה אנשים יאהבו אותך. אם מישהו אוהב אותך הוא לא ישאל אותך קודם אם אפשר. הוא פשוט יאהב.
שנית, אם את רוצה להרגיש יותר טוב אני מציעה שתתחילי לפקפק ב״אמת״ הנוראה הזאת שאת אומרת על עצמך (קראתי לה אמת כי אני בטוחה שמבחינתך זו פשוט המתיאות. אבל זה שקר).
את לא פחות ראויה לאהבה מכל אחד מאיתנו. אין אדם אחד בעולם שראוי פחות מהשני.
את התייחס לעצמך בהמון קושי ואמרת שגם אם היית רוצחת אז היית כועסת על עצמך פחות. ובמה חטאת? רק היית פגיעה. ניסית ליצור קשר. אין שום רע בזה.
אם החלטת בינך לבין עצמך שהצ׳אטים לא עושים לך טוב, אז באמת ממליצה לך להפסיק.
ואם את מחפשת פה ושם ריגוש קטן או מחמאה, זה ממש בסדר. איזו בחורה לא רוצה להיות מוחמאת ולהרגיש שמישהו שם לב אליה? לא מכירה אחת כזאת.

יקירה, אל תתעקשי על השנאה העצמית שלך. תנסי לעזור לעצמך להוריד את עצמת הסבל.

לא לא..לא הבנת אותי...

הכעס הוא על עצמי, שאני עוד מקווה שמישהו יאהב אותי...הלוואי ומישהו היה אוהב, אדם אחד אהב אותי בכל החיים שלי וזו רק אמא שלי, מעבר לזה אף אחד...
ואני כועסת על זה שאני לא מצליחה לוותר על הפנטזיה שמישהו יאהב...כי הרי זה לא יקרה...
וזו האמת מבחינתי..
אני יותר מראויה לאהבה, הרבה יותר מאנשים אחרים...אבל עובדה, אף אחד לא אוהב ולא אהב...
ואם רק יכולתי לא לרצות את זה כל כך, וזה לא היה כואב כל כך, אז אולי יכולתי לנשום קצת...
כאילו מה עוד צריך לקרות שזה יכנס לראש שלי? אני לבד..

אני מתייחסת לעצמי ככה, כי אני מרגישה נורא רע עם עצמי, לא תיארתי פה את כל הבעיות והקשיים שלי..אני יודעת שזה לא בסדר להרגיש כל כך רע עם עצמי, בסופו של דבר...וזהו שתמיד הייתי נורא סלחנית בקטעים האלה, ועכשיו אני לא..לא יודעת למה.

צ'אטים עונים על צורך...משהו שלשנייה יגרום לי להרגיש קצת פחות בודדה, ולא מצאתי פתרון אחר עד כה...
ברור שזה בסדר לחפש ריגוש ומחמאה... הנואשות, הייאוש, זה לא בסדר... והתחושה שזה עושה לי רע ובכל זאת אני שם, זה מה שרע.

אני לא יודעת מתי התחלתי כל כך לכעוס על עצמי...כי זו לא אני, ובכל זאת אני לא מצליחה להפסיק את זה.

Lady Stark

New member
הכעס העצמי הזה

הוא סימפטום של דיכאון, בין השאר. במיוחד אם הוא משהו שאת לא מזהה כדפוס חשיבה שתמיד היה לך.
תשמעי. את צעירה. אני אגיד לך שבחור באמת התאהב בי רק לקראת סוף שנות העשרים שלי. ומכירה אנשים שלא התאהבו בהם עד גיל שלושים פלוס. יש לך זמן לגלות אהבה אמיתית.

אני ממש רוצה בשבילך שתטפלי בעצמך ממש טוב. טיפול מקיף.
ומניסיון, ההתחלה להרגשה טובה יותר היא להתעקש על להבין את עצמך ואת הצד שלך.
זאת אומרת, במקום להגיד איזו נואשת אני וכו׳, תנסי לראות את הדברים מנקודת המניעים האמיתיים שלך. ולהגיד: אוקיי. אני מבינה שאני מחפשת ריגוש וחום. אני מבינה שקשה לי ובגלל זה אני צריכה עכשיו את החום הזה, גם אם הוא רגעי בלבד.
האם זה עושה לי יותר טוב או יותר רע? מה באמת יעשה לי טוב עכשיו?

...

את אוהבת את המילה דיכאון אה?.. גם אם אלוהים בכבודו ובעצמו ירד מהשמיים ויגיד לי את בדיכאון, אני עדיין לא אסכים... ותכלס זה הכי לא חשוב לי בעולם.
אני נגד טיפולים למינהם, הניסיון שלי הוכיח שזה מזיק יותר ממועיל וחבל על הטרחה שלי..

אני לא צעירה בכלל, ואני מדברת על כל סוג של אהבה, אף אחד מעולם לא אהב אותי (מלבד אמא, שאני לא מזלזלת בזה), כל הקשרים שלי נכשלו שוב ושוב ואנשים היו אנשים, כלומר שום דבר טוב מעולם לא יצא מזה, אני כל החיים לבד, בכל מובן אפשרי...ככה שתקווה בעניין באמת שאין.

אני כל הזמן עם עצמי, אני חופרת וקודחת לעצמי מכל צד אפשרי על למה אני עושה ואיך אני עושה ומה לא ומה כן...
הקטע שתמיד הייתי מקבלת נורא את החולשות שלי, והייתי סלחנית, אבל כנראה שהגיל עושה את שלו, ומה שהיה נסלח בגיל צעיר יותר, איכשהו פחות נסלח בעיני בגיל מבוגר יותר...
והכי הזוי, שלא הגעתי לשום מסקנה חדשה, מה שידעתי בגיל 5, אני יודעת גם בגיל 28.

nivos7

New member
בצ'אט של תפוז יש שני סוגים של אנשים

סוטי מין , ושוטרים סמויים.

יפה שזיהית שהם מדברים יותר מידי על סקס, ודפוקים , ו... נורמלים ורגילים ? מה זה אומר ?

לא מבין איך עוד לא סוגרים את הצ'אטים האלה
סדום ועמורה

זה לא נכון

אם אני מסתובבת בצ'ט, אז מה זה עושה אותי?
יש גם אנשים בסדר שם (עד כמה שאנשים יכולים להיות בסדר), ואנשים הם אנשים בכל מקום...
נורמלים ורגילים, זה אנשים רגילים...שאין להם שום בעיה או קושי.. (לפחות לא כאלה שמשפיעים מהותית על החיים שלהם)

nivos7

New member
את יודעת , זאת הייתה הכללה הומוריסטית

למרות שאני עדיין דבק בזה שיש משהו לא כשר בגברים שם בצ'אט.

זה נשמע שאת אומרת שאותם אנשים רגילים לא היו בסדר בשביל לשוחח איתם.

לא בדיוק...

אני הרגשתי כל כך עלובה ומסכנה ליד אנשים רגילים...כאילו מי ירצה בן אדם דפוק כזה..מתוך הנחה כזאת.
אפשר לחשוב בפורומים פה כולם נהדרים:)....

הרבה פניני חכמה אין לי בשבילך

נאמר כבר הכול. רק לומר שאני מעריכה מאוד את אומץ הלב שלך להיפתח ולכתוב כאן, לגמרי לא מובן מאליו
.

תודה...

אבל אם להיות כנה, זה עוד ניסיון להשיג תשומת לב...
והאמת? זה לא עזר לי בכלל לכתוב את זה...אין אפילו טיפת תחושת הקלה..

למעלה