פעם חשבתי שאם רק אני אסיים את
הלימודים (בבית-ספר) אני אהיה הכי מאושרת שבעולם. אחר כך הגעתי לצבא, ודווקא אהבתי שם, אבל ייחלתי לחופש ואמרתי לעצמי - כשאני אסיים את הצבא, אני אעשה מה שבא לי ואהיה מאושרת. הייתי ילדה שמנה, נערה שמנה, חיילת שמנה ואמרתי לעצמי - כשאהיה רזה, אחווה אושר עילאי. ככה דחיתי את היכולת להיות מאושרת. עד שבאו ימים קשים מאוד, שאולי עוד ארחיב עליהם את הדיבור באחד הימים. רצף ארועים ומשברים אישים ומשפחתיים קשים מאוד. לא כל אחד שורד אותם, יש כאלו שמתפרקים. היום אני אחרי הכל, תודה לאל. יצאתי מחוזקת מהתקופה הקשה. ובתוך כל התופת שהייתי בה, את יודעת מה קרה? למדתי מה זה להיות מאושרת. למדתי שאושר בא קודם כל בקטנות, בדברים האלו שאני חווה לי סתם ככה ביום יום, כמו פרח קטן, כמו שמיים כחולים, או גשם שתפס אותי בלי מטריה. אלו הדברים להיאחז בהם כשקשה, ואלו הדברים שגורמים לי אושר. ואז כשהכל נגמר, והתחלתי להתאושש, הבנתי שיש לי נכס ביד,שגיליתי משהו שספק אם הייתי מגלה אחרת. והרגעים האלו מתרבים להם, לכדי שאוכל להגיד לך - טוב לי! ולשאלתך תשובתי היא: כן, ראיתי אנשים מאושרים. לא כל הזמן הם מסתובבים בתחושה הזאת, החיים לא פשוטים ויש בהם אתגרים רבים, עליות ומורדות אינספור. וכל אלו שאני מכירה מסתובבים עם תחושת הישג, עשייה, יצירה ותוכן בחייהם. אני מאמינה שתחושת אושר מגיעה בעקבותיהם. ושוב אני שואלת, ומקווה שתחשבי על השאלה שלי ותנסי לתת לה תשובה אמיתית וברורה: האם את יודעת מה יגרום לך לאושר?