הממ...

shushu10

New member
האם את מתכוונת לאושר או הנאה?

הרבה אנשים מחפשים הנאות כאלו ואחרות ומרגישים כי צריך למצוא אותם. (איפה לא?), כדבריך. לי זה נראה כמירוץ ללא סוף כי אם לא מרוצים ממה שיש המירוץ הזה גם לא יגמר אי פעם. הנאות שונות בתכלית מאושר בזה שהנאות באות מבחוץ, סרט טוב, ארוחה טובה, - ואילו האושר בא מבפנים. בשביל להרגיש מאושר לא צריך ללכת רחוק, וזה אינו פרוייקט. זה פשוט! אפשר להיות מאושר בכל מקום וכבר עכשיו ואני לא חושבת שאנו קיימים וחיים רק למען רגעי אושר. אושר הוא תוצאה של מחשבה או מעשה טוב. יש בחיים המון מצבים אחרים ולעתים דווקא כאשר קורה משהו עצוב אנחנו ממש מרגישים את דופק החיים ולומדים ומקבלים מזה המון חשק לחיות וגם כח להתגבר. אלו רגעים גדולים ומשמעותיים . העובדה שאת מספרת שאינך מרוצה מעצמך כרגע דווקא מעידה על הרצון לשנות - את יכולה להתחיל לשנות משהו קטן שלא קשור לאחרים? שיש לך בתוכך? אם תבחרי בכך - תוכלי למצוא מליון סיבות להיות מאושרת דווקא כאן ועכשיו. כל טוב - שולה

מנורה

New member
כדי להיות מאושר אני צריך לתת מתוך

עצמי בכנות ומתוך רצון ואהבה כדי שהשני ירגיש זאת. כאני משמח את השני כי צריך או מתוך נימוס זה עושה לי טוב אבל זה חסר רגש זה ריק זה לא בא ממני. דבר חיצוני נכנס עושה לי טוב זמן מסויים בגלל סיבה מסויימת ונעלם. כשבא מהלב אני מתמלא חום אהבה והרגשת סיפוק שגרמתי לשני שמחה. זה עבורי אושר כי אני אוהב את עצמי ומעריך את עצמי והגשמתי את חלום חיי למרות הקשיים ולמרות הדרך הקשה.

shushu10

New member
תודה מקרב ../images/Emo23.gif

שבאמת תהיה לכולנו שנה טובה, שנדע לאגור כח מתוך החולשות (זה אפשרי!) וניישם אותו באפיקים חיוביים. אמן

לוּבּה

New member
זה מאוד קשה להיות באמת מאושר.

לדעתי, להיות מאושר זה לא "אם אני ארזה אני אהיה מאושרת" או "אם יהיה לי את....אני אהיה מאושרת". אלא לאהוב את הדברים שכבר יש לך, ולהרגיש שזה כל מה שאת צריכה בחיים. ברור שתמיד טוב לשאוף לדברים. אבל לדעתי אושר זה לאהוב ולרצות את כל מה שכבר יש לך.

מתרגשת

ערב טוב לכולם, לא חשבתי שמה שאכתוב יביא עבורי פניות שאכן כן מגיעות מן הלב. מאתמול להיום השתנה לי משהו וזו עבודה חדשה, ביום רביעי אני מתחילה לעבוד במקום אחר, נעשה בי הרושם כי הבוסים שלי הם אנשים טובים מקצועיים בתחום ובכלל, בעלי יחסי אנוש מה שגרם לי לחשוב ולרצות את מקום העבודה הזה ולהתחיל במקום חדש לקראת שנה חדשה שיהווה עבורי קפיצה לכיוון אושר. אושר=? אולי יגיע משם אולי יגיע ממקום אחר, כרגע אני יודעת שאני בסימן שאלה לגבי מהות המהות (כפי שהזכרתי).. אתמול בלילה הרגשתי אבודה בתוך עצמי, אולי הגאולה תגיע לי משם? יהירה נ.ב חשבתי לשנות את השם... מי בעד?

ערב טוב יהירה, תראי איזה יופי

שעוררת עניין ונושא לדיון בפורום, וקיבלת כל כך הרבה תגובות חמות. אני שמחה שזה מרגש אותך, מה שמחזק את הידיעה שלי שכשמשהו נוגע בנו מבתוכו, אנחנו מתחילים ללבלב מבפנים. מקווה שיהיו לך עוד המון רגעים כאלו, ובכל אחד כזה תתקרבי אל האושר המיוחל. שיהיה לך המון
בעבודה החדשה. אני אוהבת התחלות חדשות

בהצלחה גדולה מאד

נרקסיסטית יהירה, את משתנה במהירות הקול
שתהיה לך כל ההצלחה וגם האושר הנכסף בעבודתך החדשה אני במקומך הייתי נשארת עוד קצת יהירה, ובודקת את היהירות בקוניוקטורה החדשה

BU BP

New member
נרקסיסטית יהירה ? לא נראה לי

אולי זאת אני - אבל מכרטיסך האישי ואופן ההתנסחות שלך נראה לי ש"נרקסיסטית יהירה" אינו יותר מאשר מעטה הגנה בפני הסביבה. שמאחורי הניק מסתתרת נפש שכמהה לאהבה ולמגע אך על מנת לא להפגע הקימה מחיצה. הבעיה היחידה היא שמחיצות מסוג אלה מאפשרות צפייה מהצד אך מונעות ממך לחוות את שהעולם מציע, הרי "שום דבר לא יגע בי מאחר ואני מעל הכל ומעל כולם". מה יביא לשינוי? אולי ההבנה שאנו לא יכולים להתעלם ולהתנתק מהסביבה שהחיים מורכבים מיחסים עם הסביבה ומערכות גומלין. לא ניתן להגדיר את האני ללא התייחסות לסביבה. תנסי , קחי דף ותראי שבכל הגדרה שלך - תיהייה התייחסות ישירה או עקיפה לסובבים אותך. בריאות או אושר? מקווה שלא תחווי זאת לעולם , אך תפנימי שכאשר אדם נאלץ להשקיע את רוב המשאבים שלו בהשבת הבריאות או בשימורה נותרים מעט מאוד אנרגיות בלעסוק במה יגרום לי אושר האם לשנות את הניק? כן, אבל... בתור אחת שבתחילת דרכה ברשת קפצה מכינוי לכינוי (מאחר וחיפשה אחר כינוי שיגדיר אותה ולא חשבה איך זה מבלבל את הסביבה), הצעתי חכי מעט, תביני עם עצמך ואז מן הסתם הצורך במחיצה ייעלם

או.קיי

BU BP - נכון, אתה צודק, כשנכנסתי לרשת והתחלתי לגלוש לי אז כן, חיפשתי איזשהו שם ש'יעשה את זה'. אז השם שלי נתפס, זה נכון. ולמעשה גם שנים חייתי על מעטה הנרקיסיסטית כי זה מה שידעתי (מפונקת). על כל פנים, ככל שאנו מתבגרים אנו מבינים שלמעשה לא טוב שאדם הוא יהיר וכן, בעבר זה גם הרחיק ממני אנשים. בחיי היום יום אני אדם מאוד חברותי אבל עדיין לא מכניסה כל אחד אל תוך חיי. אז יקירי, הבנתי את עצמי, ניק זה ניק והוא כאן רק ברשת - להבדיל אלפי הבדלות מי שגולש לא מכיר אתת השני באופן אישי אלא רק אם הוא יגרום לו לרצות כל כך. אז מה שאני בגדול אומרת, נרקיסיסטית אני לא. ערב מעולה.

BU BP

New member
SORRY

היי- לא התכוונתי לתקוף אותך- אני בעדך ורק להבהיר: 1. ניסיתי רק לומר שהניק שלך לא תואם את מה שאת משדרת. הניק הוא קר ומתנשא בעוד את משדרת צורך בלאהוב ולהיות נאהבת. רובנו מקימים חומה כזו או אחרת על מנת לא להפגע - אצלי זה ציניות אצלך אולי זה יהירות (הכל לפי רושם ראשוני, אני לא מתיימרת להכיר אותך באמת - לפי כמה הודעות ברשת) 2. מפונקת זה לא אומר נרקסיסטית. וגם בפינוק יש להבחין בין אדם מפונק לאדם שאוהב להתפנק. 3. אני אישה לא גבר ושוב סליחה אם דברי לא הובנו כהלכה

למעלה