המסעות לפולין מתקצרים בגלל העלות הכספית

המסעות לפולין מתקצרים בגלל העלות הכספית

אגב, התפרסמה ידיעה בעתון לא מזמן, שמערכת החינוך תוציא את ילדי ישראל למסעות בספרד, בעקבות "תור הזהב".

deebeebee

New member
ומי יממן את הטיולים לספרד?

או שמדובר גם כאן בטיולים לעשירים בלבד?

תותח9

New member
אפשר לקצר עוד ולחסוך עוד

די ב-4-5 ימים, ללא שבת, ובמלונות צנועים וכל זאת בסימן שאלה גדול - האם בכלל המסעות מוצדקים בכלל

ישרון

New member
האם חייבים לעשות זאת בי"א-י"ב???.

צר לי להשבית שמחות ופרנסות לקבוצה לא מבוטלת של העושים במלאכה קדושה זאת לא ברור לי מדוע הפך המסע לפולין לאיזה סוג של MUST כמו גם המסע לחקר תרבות ישראל בספרד אינני שולל את תרבותם של אלחריזי,אבן גבירול,יהודה הלוי ועוד רבים וטובים מיהודי ספרד כמו גם את האבדן הנוראי של שליש מעמנו במשרפות וביערות אירופה אכן אוצרות תרבות עצומים וגדולים ניכחדו לנו, אך אני רואה כיצד יוצאים ילדינו למסעות דרום אמריקה והמיזרח הרחוק בכדי להשכיל ולהכיר תרבויות לא רואה פסול שיצאו בגיל המופלג 21-23 עם השחרור מצה"ל וישכילו עצמם גם במסע לפולין וגם במסע להכרת מורשת יהדות ספרד. ואז לפתע כמו בכל מערכת כלכלית חופשית יצנחו המחירים.

תותח9

New member
אתה צודק, ויותר מכך

יש עניין רחב וגדול ששמו "חינוך חינם". כיום, הורים משלמים על שירותים שונים שניתנים בבתי ספר – העשרה, טיולים שנתיים ועוד. אם מדובר בחלק ממערכת הלימודים – אז זה צריך להיות חינם. עוברים על זה לסדר היום – כי בדרך כלל מדובר "רק" בכמה מאות שקלים לשנה. מסע לפולין הוא נושא יקר יותר, אך גם כאן – אם זה חיוני לחינוך הנוער – על משרד החינוך לממן את הכל. אם לא – שזה ייעשה במסגרות אחרות, לא במסגרת משרד החינוך. זה יוכל להיות במסגרת תנועת נוער או בגיל מאוחר יותר. "דרך הביניים" הזו יוצרת פתח לאפליה בין מי שיש לו ומי שאין לו, ולעיתים הופכת את הנסיעה ל"טיול כיף" על כל המשתמע מכך, שלא לצורך. אני לא מדבר כרגע על התכנים של מסעות הנוער – כי לא השתתפתי בהם באופן אישי (נסעתי באופן פרטי, בגיל מבוגר בהרבה).

המסעות לפולין

המסע לפולין אינו מסע בעקבות תרבות, אלא המסע אל גיא ההריגה של ששה מליון מבני עמנו. הייתי במסעות אלו, וראיתי את השינוי שעובר על הנוער.אסור לקצר את המסע. המסע שאני הייתי בו ביב כדלקמן : יומיים ורשה, יום טרבלינקה, יום מאידנק, יום קראקוב כלל ביקור שבת בבית הכנסת,יום אושוויץ-בירקנאו ויום שהוקדש ברובו לפגישה עם נוער פולני. זה המינימום. ולשרת החינוך יש לי רק דבר אחד לומר: אל תגעו במסעות האלו. להלן מספר דרכים להוזלתם: א . יהיה פטור ממע"מ על מחיר המסע וזה כולל את הטיסות ושרותי הקרקע. ב . התלמידים ישוכנו בבתי מלון של 3 כוכבים. ג . עלות האבטחה (ולא אפרט מי מאבטח) תוטל על המדינה ולא על ההורים. ד . תוקם קרן של 4000000$ שהיא טיפה בים התקציב (אפשר למשל לחסוך ולא לרכוש לשרים מכוניות אאודי A6 , או לצמצם לשכות של שני סגני שרים לענייני כלום ושלושה שרים לענייני שום דבר, כמו המשרד המיותר לשיתוף פעולה איזורי ). קרן זו תסבסד כל תלמיד בסך 400$ (מה שאומר סיבסוד לכ - 10000 תלמידים). ה. להפנות חלק מהתרומות המתקבלות מיהודי ארה"ב למתן מלגות למתקשים ובעלי יכולת כלכלית נמוכה. ו . לחייב את הבנקים לממן את פריסת התשלומים ללא ריביתף בדומה להסדר הנוגע לשכר הלימוד לסטודנטים. כמובן שקיימים עוד פתרונות, אך כאחד שהיה שם, וכאחד שחלק גדול ממשפחת הורי נספתה באושוויץ מאידנק וטרבלינקה, אני קורא למשרד החינוך שלא לנגוע בטיב ובאיכות המסע הקדוש הזה בבחינת "אל תשלח ידך אל הנער"

ישרון

New member
איציק הגדול יש לנו מחלוקת

אכן גם אני הייתי שם כמבקר אמנם לא בגיל 17 אלא בגיל 50+ אכן כל משפחת אימי ניספתה ומשפחת אבי בחלקה הגדול אני עדיין סבור שבשעה שלחינוך במדינתנו קשיים וכשלים בתחום הכי בסיסי וקרא כאן תגובות הורים על }"מהות חינוך חינם" כאשר החינוך למדעים מעמיד אותנו במקום האחרון ברשימת המדינות המפותחות אולי יש לשקול ולהעדיף ללמד את תולדות "גיא ההריגה"כדבריך,ולטענתי תולדות העם היהודי באירופה, ולהעביר את הלימוד הזה לשבוע מרוכז ביד ושם אגב ביתי שהיתה שם כתלמידה ושרתה אחר כך כקצינת חינוך בצה"ל טוענת נימרצות כי עמדה נידהמת לנוכח הבורות הנוחתת בצהל ומגיעה לא רק ליחידות העורפיות אלא אפילו לחיל החינוך.

7575

New member
איציקקקקקק כשישראל תהיה דובאי

שם כל זוג שמתחתן מקבל דירה ומכונית במתנה,אז אפשר אולי להתחיל לחשוב להוציא את "המסעות" האלה על חשבון משלם המיסים,(ואני מקפיד לומר מסעות,חס ושלום לומר טיולים) כל עוד ישראל היא לא דובאי שכח מזה

ישראל ודובאי

הכל שאלה של סדרי עדיפויות. לתת שוחד לחרדים (ואת התמיכות לישיבות אני מגדיר כשוחד פוליטי) -לזה יש כסף. ומה החרדים תורמים למדינה - כלום. יותר טוב לממן נסיעות לפולין מאשר נסיעות לנחנחנחמן מאומן.

masorti

New member
לי יש הצעת ייעול אחרת...

שהמדינה תבטל מיידית את כל התחייבויותיה במסגרת הסדרי הקיבוצים, והמיליארדים שייחסכו יועברו למימון המסעות לפולין. אפשר גם להחרים את כל אדמות הקיבוצים (שממילא שייכים למדינה) ולמכור אותם במכרז לכרישי נדל"ן. יהיה המון כסף למסעות לפולין. יהיה אפשר אפילו לממן לכל קבוצה ארגז בירה ונערת ליווי במלון. זה הרי חלק מהטיול.

deebeebee

New member
או שידרשו מהאחים עופר ודומיהם

לשלם את המחיר המלא על רכוש הציבור שרכשו ב"הנחה גדולה"...

ישרון

New member
מסורתי הצלחת להעליב אותי

את המיליארדים חילקו גם למושבים במסגרת הסדר המושבים תאמין לי זה מידע אישי אותה הלכה בעיניני קרקע אמורה לקחת גם את אדמתי וחוץ מזה אני מכבס את תחתוני המשומשות אחת לשבוע בימי א הם יהיו תלויים על החבל בחצר אולי תצליח למכרם גם כן.
ואם בעזרת זה יבוא לציון הגואל יצאנו נישכרים

masorti

New member
תפנה לועדת חריגים לפטור מיוחד מההחרמה...

אני אמליץ עליך.

תגובה להצעה

איני מחסידי הקיבוצים, אבל כל קיבוצניק ששירת בצבא, ויש רבים כאלו, תרם למדינה הרבה יותר מכל האייתולות דוגמת הליצן עובדיה והסנילי אלישיב.

ישרון

New member
איציק הגדול הגזמת

מילא אייתולות ניחא אבל מעבר לכך כל מילה נוספת מיותרת.

זו לא הגזמה

הרב עובדיה הוא ראש וראשון לזריעת פירוד והסתה בעם. המושג אהבת ישראל טוב אצלו רק אם אתה לא אשכנזי. "דרשותיו" בבית הכנסת של היזדים מלאות הסתה כלפי כל מי שאינו דתי, ספרדי, ומוכן לעשות את המעשה הניקלה של נשיקה בידו. האיש חושב שהוא הממליך מלכים בישראל, ופשוט נמאס ממנו. ועל הרב אלישיב כתבו כבר שככל הנראה אינו בהכרה מלאה, ופשוט גוררים אותו ממקום למקום.

masorti

New member
תכף נראה מי היה ראש וראשון לזריעת פירוד בעם..

מפלגת שינוי וראשה טומי לפיד. תשדיר בחירות אנטי-חרדי שלהם נפסל ע"י בג"ץ בנימוק הבא: "יש בתשדיר דמיון מעורר חלחלה לתעמולה אנטישמית, ההופך את היהודי החרדי ליצור חסר פנים" "מדובר בסרטון משפיל ומבזה, פוגע בכבוד האדם ובכבוד היהודי החרדי בפרט". ואת זה לא כתב חרדי אלא נשיא בית המשפט העליון אהרון ברק.

אהרון ברק

הוא גם היה זה שהתיר לעזמי בשארה להתמודד לכנסת, כך שלא כל קביעותיו קודש הן. ואגב - הוא גם אישר נישואי כהן וגרושה, וחייב את משרד הפנים לרשום הומואים כנשואים. גם פה אתה הולך איתו?

למעלה