המסעות לפולין מתקצרים בגלל העלות הכספית

ישרון

New member
לו הייתי רוטשילד שר רודנסקי בטוביה החולב

באותה לשון הייתי כותב כאן "לו הייתי סיני" הסינים בגודלם יכולים לעשות ככל העולה על רוחם. מצד אחד דיכוי נוראי של העם הטיבטי עד כדי השמדה רוחנית,ומאידך במערב סין דיכוי רצחני של האומות האיסלאמיות שבשיטחם. על כך אמרו חכמי יוון "מה שמותר ליופיטר אסור לשור" האמינו לי הייתי שמח לישב את יהודה ושומרון ואף את הגליל רק שיש לנו בעייה יושבים שם "האמורי והפריזי" ואכן עלינו לפעול בנחישות אבל לשמור על מיסגרת האפשר

שלווה789

New member
המציאות הייתה ללא נשוא אם לא היינו יכולים|דגל

המציאות הייתה ללא נשוא אם לא היינו יכולים לחלום... להאמין לקוות ולפעול חברי פורום יקרים אנא בואו ונהייה מציאותיים... כל אחד באמונתו יחיה תחת תאנתו ותחת גפנו... יש סכנה בכל...קיצוניות... ככתוב...בספר שמות לב ט' "ראיתי את העם הזה והנה עם קשה עורף הוא" לשלילה ולחיוב... זוהי דרכה של דמוקרטיה... ובפורום הזה מתגלה כור היתוך מגוון של עם פיקח .שנון. עם חשבונות דאגות חקירות חוקים הסברים היקשים אבני היסוד בטבעינו ובתכונות רוחינו ...וטוב שכך... כל ישראל אחים המה...כל ישראל ערבים זה לזה ... בואו ונשמור על מה שיש לנו... .ב נ ח י ש ו ת ...ובעיניים פ ק ו ח ו ת... כולנו אוהבים את המדינה הזו... אך מה תועיל פתיחת עין אם הלב עיוור... שבוע טוב ,שקט ושלווה

תותח9

New member
נראה לי שקצת נסחפתם

וגררתם את הויכוח הרחק אל מעבר לנושאי הפורום ולנושא השרשור מיותר, לדעתי

7575

New member
חייבים לעצור את """""המסעות לפולין"""

אבל כמו שזה נראה שום דבר שבעולם לא יעצור את הביזיון הזה,כבר מיליאדרים הועברו לרשות הפולנים,ועוד היד נטויה מלוא החופן דולרים.כמו מטאורית שאינו ניתן לעצירה בשום דרך העסק הזה יימשך לנצח. אם היה ניתן לשאול את הקורבנות,לבטח היו אומרים,לא לנסוע,להשקיע את הכספים במטרות אחרות.

schlomitsmile

Member
מנהל
כיון שהקורבנות היו יהודים, אני מניחה שלכל שניים מהם היו שלוש דעות גם בסגיה זו. לגופו של עניין, גם אני סוברת שרצוי לבטל את הנסיעות המאורגנות האלה בגיל תיכון. מכל הסיבות שנימנו כאן, וכן כי אני מאמינה שצריך להיות בשל יותר, בוגר יותר ממה שרוב בני ה-17 יכולים להיות, בשביל שמסע כזה יהיה משמעותי, ולא מסע שיכנוע מטעם המדינה, שכל העולם נגדנו, ואנחנו חייבים להיות חזקים - הכנה לצה"ל (מנקודת מבט של המדינה, לא של הצעירים). לנערים מסויימים, זה עלול אפילו להיות לא בריא נפשית, בגיל שגם כך הוא לא סמל היציבות הנפשית.

מדריך1

New member
לשלומית

האם היית עם בני נוער בפולין?האם את פסיכולוגית? מנין התובנות שאת כותבת עליהן. זכותו של כל אחד להביע דעתו, ככל שהכרתי מגעת רק אחד מכל הדוברים כאן, היה בפולין עם בני נוער ודעתו שונה. אני מדריך בני נוער בפולין.מזה 19 שנה. אני מדגיש- איני מתפרנס מההדרכה. מעולם לא התפרנסתי מכך. במשך שנים רבות הדרכתי ונהלתי משלחות בהתנדבות. מדוע? כי זה חשוב, תורם,מעצב, ביחוד בגיל ההתבגרות.ואני איש חינוך, נכון, היו תופעות נוראיות, בהן צריך לטפל, ואפשר לטפל וחלקן אף טופלו. לטעמי,לא ביד רמה מדי, וזה חבל. אך, מזה ועד "לשפוך את המים עם התינוק" הדרך רחוקה. המסע הוא חשוב, אולי, החוויה המעצבת המשמעותית ביותר , לטווח הארוך של בני הנוער. בעית המחירים הינה רצינית ומשמעותית, אולם, גם לזה יש פתרונות, הדבר מצריך התאגנות נכונה, רשותית ולא פרטנית של בית ספר בודד. באם תרצו ארחיב את הנושא.

7575

New member
מדריך תענה לי ב כן או לא

האם מי שנוסע שווה יותר ממי שלא,האם הידע שלו נרחב יותר ממי שלא, האם הוא מגלה רגישות יתר לנוסע ממי שלא. תודה

ישרון

New member
k7575שלום

לשאלתך בדבר תרומתו של המסע אכן כן תרומתו גדולה ומרובה . לצערי הפך המסע הזה למנוף להחדרת תובנות פוליטיות מדריכים הנימצאים בצד הימני של המפה ידעו להעביר את המסר הלאומני יותר ומאידך מדריכים הנימצאים מצידו השמאלי של המפה יעבירו מסר שונה יותר אוניברסלי ויותר פציפיסטי על זאת אוכל להעיד מהכרות אישית את המדריכים עימם יצאו ילדי וגם מהמדריך עימו יצאתי אנוכי. אין בי טרוניה לא לימין ולא לשמאל,ילדי ידעו לאזן את עצמם על פי דרכם ולהגדיר עצמם למרות הכל. הדבר החשוב הנילמד הוא חשיבותה של מדינת ישראל לעם היהודי-בכל העולם!!!!! למרות זאת אני סבור שהיום הפך המסע הזה עקב עלויות בלתי סבירות לעול וליוצר עוולה חברתית. ועל כן ראוי לבטלו.

מדריך1

New member
תשובות כן ולא

תשובות כן ולא ניתנות אולי בבית משפט, לפחות בסרטים האמריקאים. תשובות כן ולא ניתנות לשאלות ברורות ובהירות. לשאלתך הראשונה- לא ברור לי מה זה שווה יותר או שווה פחות, זה לא רלוונטי. לשאלתך השניה- כן, מ-2 סיבות עיקריות. האחת ההכנה הנעשית ברוב בתי הספר, הכנה שאינה ניתנת לאלה שאינם יוצאים לפולין, לפחות עד עתה. כי בהוראות האחרונות שפורסמו, ואותן לא פרסמו בכלי התקשורת הכתובה והאלקטרונית, כל שכבת הגיל שמתוכה תצא המשלחת לפולין, תעבור הכנה עיונית לפחות יומיים מלאים, באחלד המכונים ללימוד השואה- יד ושם,לוחמי הגיטאות וכד'. הסיבה השניה- הדרכה טובה מקנה הרבה מאד ידע נוסף,ועצם הביקור באתרים השוני והצפיה בעיניים, תורמת עוד ידע. לשאלתך השלישית- מתוך נסיוני הרב, כן, בהחלט, ישנה סקרנות גדולה יותר,ללמידה יותר מעמיקה בנושא, השאלות שנשאלות ,תוך כדי המסע ולאחריו מצביעות על כך. אני עורך מפגשים של אחרי, ורואה זאת. נכון, לא הדרכתי את כל היוצאים, אלא כמה מאות ב-18 השנים האחרונות, מתוך נסיוני וסיון חברי הטובים , המדריכים כמוני,הגענו למסקנות דומות. איני מצייר תמונה ורודה, יש תמיד יוצאים מהכלל, ועליהם המקטרגים מסתמכים. חבל.

iwit

New member
סבים וסבתות ניצולי שואה - הרבה יותר מרכזי

הגורם המכריע הוא לדעתי קשר אישי לשואה - מפגש עם סבתא וסבא ניצולי שואה הוא המקור העיקרי להתעניינות. הרבה נכדים לניצולים יוצאים למסעות מתוך התעניינות קודמת, ואלו דווקא אנשים שממילא היו מוצאים את דרכם לפולין גם בלי בית הספר והיו קוראים ולומדים לבד - גם בלי שידחסו להם ימי למידה מרוכזים. הרי הידע כל כך נגיש - בטלויזיה, באינטרנט, בספרים. זו דעתי, יתכן שאני טועה. כל העניין הזה של לראות את המקומות בעיניים - לא יודעת, לי זה נראה קצת מופרך. הדבר היחיד שחשבתי כשהגעתי לאושוויץ, זה שהגעתי למקום שאני מכירה מאז ומעולם. הוא היה כל כך מוכר לי, הרי ראיתי אותו עשרות פעמים בתמונות ובסרטים, קראתי כל כך הרבה תיאורים שלו. מה למדתי כשעמדתי על אדמת אושוויץ - שיש שם דשא ופרפרים? שהמקום הזה באמת קיים? לא היו לי ספקות. המקומות העיקריים שלא למדתי מהם הרבה במסע שלי לפולין (לא בתיכון) היו המחנות. ומעבר לזה, ידעתי שלא יכולתי בשום אופן להתקרב אפילו למה שראו או הרגישו האנשים שהגיעו לשם בשנת 1944 ובזה איני שונה מאדם שלא ביקר באושויץ. אני לא בטוחה לגמרי, בכל אופן, שמי שהגיע לשם ב1944 היה מזדהה עם המסר המרכזי של המסעות, של "ולכן אנו צריכים מדינה יהודית חזקה בישראל." אם על זה הכל קם ונופל, כפי שכבר כתבו כמה אנשים בשרשור הזה, הייתי שואלת למה לא באוגנדה או בהונלולו.

schlomitsmile

Member
מנהל
מעצב? אולי, השאלה האם רצוי לעצב נפש צעירה ע"י חשיפה לזוועות. התשובה שלי היא לא, אתה רשאי כמובן להשיב בחיוב. בדיוק לכן, רצוי לדעתי להגיע למסע הזה כבוגרים. אני מעדיפה מסע של חקירה- של עובדות ושל נפשנו; לא מסע של טיפול בהלם, של אינדוקטרינציה על סרט נע. לשאלתך- אני לא פסיכולוגית. בהכשרתי אני עובדת טיפול וקידום נוער. בשנים האחרונות אני אמא במישרה מלאה לארבעה בנים. אגב- אני נסעתי ל"שם". בהיותי בת עשרים פלוס, יחד עם קבוצת סטודנטים ישראלים-פולנים-גרמנים. זה אכן היה מסע מכונן בחיי. כי הייתי בגיל מתאים, עם מספיק בשלות להתמודדות אמיתית. והייתי עם גרמנים ופולנים, איתם חוויתי גם את הכאב שלהם, יכולתי להכיל את המורכבות והרב-מימדיות של ה"סיפור" הנורא ההוא. אילו היו מביאים אותי לשם בגיל 17, יתכן שהיו צריכים לפנות אותי משם ישירות לבי"ח פסיכיאטרי. או ש"סתם" הייתי חווה - כמו רבים אחרים, בני דור שני ושלישי ולא רק הם- טראומה לא פשוטה. ולשם מה? לתפארת מדינת ישראל? כדי להוכיח את צדקת וחשיבות קיומה? אוי לנו, אם נבסס את הצדקת קיומנו על אפרם של קורבנות הזוועה.

מדריך1

New member
לשלומית

שלחי את המייל שלך ואענה לך בפרוטרוט. לא אייגע את הפורום בתשובתי הארוכה. המייל של הוא- [email protected] בבקשה כתבי את הנושא, אחרת תוכנת המייל תזרוק את המייל הלא מוכר.

schlomitsmile

Member
מנהל
למה לייגע? ../images/Emo13.gif נראה לי דוקא שהנושא מעניין את באי הפורום. לא זוכרת מתי היה כאן שירשור ארוך כ"כ (אפילו אם נתעלם מהחלק המצער והמיותר של חילופי המהלומות). אני בטוחה שאני לא היחידה שתשמח לקרוא את תשובתך ../images/Emo13.gif

שלווה789

New member
מצטרפת ל- ../images/Emo98.gifschlomitsmile

מעניין לשמוע את תשובתך...ואם שלומית מאשרת להעלות לא במסרון מה טוב.. אמנם לא השתתפתי בשרשור... ולמרות המחלוקות, עקבתי אחר השירשור המאוד מעניין הזה... וויכוח יכול להיות מכובד ומעניין ללא התלהמות... וזכותו של כל אחד להביע דעתו ...
.
בלי כל מורא וחשש ...

שלווה789

New member
צודקת,מה שנכון נכון,זהו עניין לפורום ../images/Emo45.gif

ולא עניין אישי פרטי,מאמינה שכולנו מעוניינים לשמוע את דעתו של מדריך1 מטעמי נימוס כבוד וכו'... התייחסתי לשאלתו של מדריך 1 ככתוב"אל תעשה לחברך מה ששנוא עליך"...

למעלה