המסע בדורך השחר

המסע בדורך השחר../images/Emo58.gif../images/Emo211.gif../images/Emo19.gif

ספר הזוי קצת אבל הוא ספר מצוין,ולא הבנתי כמה דברים:מה ריפצ'יפ בכלל רצה לעשות בסוף העולם
,והם מצאו חמישה לורדים איטפה השניים האחרים
.

אם אני זוכרת נכון ../images/Emo58.gif

ה2 האחרים מתו, וריפצ'יפ רצה להגיע לארצו של אסלן אבל לא מצוין למה

nitzile

New member
../images/Emo58.gif הספר האהוב עליי...

לא מצוין במפורש למה ריפיצ'יפ רצה להגיע לקצה העולם, אבל אפשר בהחלט להבין את זה... אחרי הכל זה ריפיצ'יפ, רודף הרפתקאות, ואיזו הרפתקה גדולה יותר מלהגיע לסוף העולם? אבל זה עניין של אינטרפרטציה... אוקיי היו שבעה אנשים: אחד הם מצאו בתחילת הדרך, אחד הפך לדקרון (או שדקרון טרף אותו... לא ברור כל-כך), אחד נפל לבריכה שהופכת לזהב, אז הוא הפך לזהב ו... ביי ביי, אחד הם הצילה מאי החלומות שמתגשמים, ואת השלושה הנותרים הם מצאו ליד השולחן, מנמנמים... סך הכל- 7.

ToryMaster

New member
למעשה

זו בדיוק הסיבה. זו ההרפתקה האולטימטיבית ולדעתי הוא אומר את זה כמעט במפורש. חוצמזה, זה מעין קיבעון ילדות שלו, זוכרת את השיר?

nitzile

New member
הו כן! ../images/Emo13.gif

למעשה, אני אצטט: "במקום בו שמים וים משיקים, ומי הים מתמתקים, מתמתקים, אל תדאג, ריפיצ'יפ, שם תמצא ותשיג את גבולות המזרח הרחוקים." ("המסע בדורך השחר", עמוד 20) עכשיו זה ברור...

הספר האהוב עלי!../images/Emo58.gif

ריפיצ'יפ היה סקרן לראות איך נראית ארצו של אסלן, האריה-האל האדיר של נרניה. לורד אחד הם מצאו באיים הנידחים. לורד שני נטרף על-ידי דרקון (ולא הפך אליו, אחרת הצמיד שלו לא היה בתוך המערה אלא על הרגל של הדרקון הזקן.) לורד שלישי הפך לזהב ומת, לורד רביעי הם חילצו מאי עם חלומות רעים, ושלושה לורדים הם מצאו יושנים ליד שולחן באי קרוב לקצה העולם. ודרך אגב, מה שהכי אהבתי בספר, יותר מכל ההרפתקאות, זה את יוסטס בהתחלה. הוא היה הכי מעניין שם! הוא סיפק בידור לקוראים. היה כיף לקרוא את היומן שלו ולראות את הקינטורים שלו. והיה כל-כך מרגש לראות אותו מבין שהוא טעה והופך לטוב! אחרי שהם עזבו את אי-הדרקון הרמה של הספר ירדה, לדעתי. היה צריך להשאיר את יוסטס רע עד לחלק מאוחר יותר של הספר.

אבל יוסטס מעצבן!

הוא היה ילד מפונק ומגעילP: (יותר גרוע אפילו מאדמונד בהתחלה. טוב, לא יודעת. אבל את אדמונד אני אוהבתP: ) כס הכסף הוא בין הפחות אהובים עליי, כי אני לא מתה לא על יוסטס ולא על ג'יל P:

כן, הוא מעצבן - זה בדיוק מה שטוב!

דווקא בגלל זה אהבתי אותו - כי הוא זה שהביא עניין לספר, בזכות המעצבנות שלו! הקטע שהוא עשה את זה לזנב של ריפיצ'יפ וקיבל כגמולו אחר-כך היה הקטע הכי טוב בכל שבעת ספרי נרניה. והיה כיף לראות אותו הופך לטוב - למרות שאחרי זה, בהמשך הספר וגם בשני הספרים האחרים שהוא הופיע, הוא היה דמות מאוד שולית ולא עשה כמעט כלום. וגם בסוס ונערו - הדמות שהכי הביאה עניין לספר היתה רבדש. ובאחיינו של הקוסם - מי שהכי עניינה היתה ג'אדיס.

מאשה 105

New member
הם גילו שהשניים ../images/Emo58.gif../images/Emo95.gif

האחרים מתים. ריפיצ'יפ רצה למצוא את ארצו של אסלן (שהיא נרניה המחודש, אחרי ששבעת ידידי נרניה מתו בתאונה.)

עידופש

New member
בדיוק התחלתי לקרוא אותו..

הם נכנסו סתם לתמונה או שמישהו קרא להם?

Fairywitch

New member
הם די נפלו לשם, אאל"ט.

אהבתי את זה. הזכיר לי פרק ב"מכושפות".

Fairywitch

New member
ריפצ'יפ פסיכי../images/Emo4.gif../images/Emo122.gif

ובאשר ללורדים- אני לא ממש זוכרת, אבל אני חושבת שמצאו את כולם... בטח כבר ענו לך.

למעלה