המסע לפולין רק לעשירים?!(דחוףבהול)

המסע לפולין רק לעשירים?!(דחוףבהול)

1200$, 5400 שקלים, כמעט משכורת ממוצעת בישראל. כיום, זהו המחיר למסע לפולין, מסע חינוכי שחשוב לנו לעבור, ושיחבר אותנו למורשת העם היהודי, במיוחד בתקופה שבה האנטישמיות גוברת, בתקופה שבה הדור של ניצולי השואה הולך ונעלם והסיפורים האמיתיים הולכים ונשכחים... אך איזה הורה יקריב את משכורתו בשביל מסע לפולין כאשר המצב הכלכלי לא מאפשר לו, ודאגות הפרנסה קודחות בראשו? בנוסף, משרד החינוך שינה את תאריך היציאה של המסע לתנועות הנוער- לחנוכה, דבר שמצריך הוצאות נוספות על ביגוד חם כשהטמפ' המקסימלית בחוץ היא מתחת ל-0. האפשרות שלנו, בתור נוער, לעבוד כדי לחסוך לטיול יורדת מהפרק בגלל שכר המינמום הנמוך, הלימודים, והעובדה שהידיעה על הקדמת המסע הגיעה אלינו רק בתקופה זו. אנו דורשים שהמחיר למסע לפולין יירד וכך תינתן הזדמנות לתת לעוד תלמידים לצאת. אם הכתוב הנ"ל חידש/עצבן/מכעיס אתכם.. רוצים לפעול?? צרו קשר דרך מספר אייסיקיו: 270604777 והשאירו שם מלא וכתובת אי מייל כדי לחבר עצומה העבירו הלאה!!!!!!!!!!!!!

shklar1

New member
עקרונית אתה צודק אבל יש מה לעשות...

אני יכול להגיד לך שאצלנו בשכבה המאמץ לגייס כספים למלגות נסיעה לפולין בעבור תלמידים שלא יכולים להרשות לעצמם - היה ענק. מאז אמצע כיתה י' כבר התחילה המחשבה על דרכים לגייס כספים, ובשנה שעד הנסיעה גייסנו עשרות אלפי שקלים. לא סתם אני זורק לכם מספר, השגנו המון כסף. איך? מכירת עוגיות ועוגות בהפסקות, שטיפת מכוניות, פניה לגופים ציבוריים למתן מלגות, מכירה של אוכל בערבי תלמידים והורים וכו'. אם מאוד רוצים אפשר להרוויח כסף אני יכול להגיד לך שאנחנו היינו במסע כמעט 250 תלמידים, שזה המון. לפחות 50 מהם נעזרו במלגות שקיבלנו, אני מכיר אישית כמה תלמידים ששילמו סכום סמלי בלבד של סביבות 600 שקלים ונסעו. אז ניתן לעזור לתלמידים. כמובן שאם מישהו לא יכול לשלם את המינימום של המינימום אי אפשר להוציא אותו לפולין, מה לעשות זה לא חלק מתוכנית הלימודים כיום זה רק ערך מוסף. ובנוגע למועד הנסיעה - לפי דעתי החורף והשלג נותנים משמעות הרבה יותר גדולה לכל האתרים. אני יכול להגיד לך שאני נסעתי במרץ והקור היה סביר, השלג רק מעצים את החוויה. ובנוגע לבגדים ניתן להלוות מחברים.

thunderstorm

New member
עקרונית אתה צודק...

נכון, המחיר מאוד גבוה, אבל התמורה שמקבלים בהתאם היא בהחלט הולמת... מלבד זאת, יש הרבה מאוד בתי ספר ומסגרות אחרות שנותנות מלגות לאנשים שלא יכולים להרשות את המסע לעצמם - אצלי היו הרבה מאוד שנסעו על מלגות, ככה שעם קצת מאמץ, זה בהחלט אפשרי. אין מה לעשות, העלות היא עלות שלא ניתן להוזילה בגלל סיבות רבות, וזה רק תוספת, לא משהו בסיסי. בקשר לביגוד - לא כל המשלחות יוצאות בחורף, זה דבר ראשון. דבר שני, תמיד אפשר להסתדר, ללוות מחברים/אחים/שכנים וכו'. אני לדוגמא לא קניתי כמעט שומדבר: מעיל לוויתי מידיד שלי, גטקס לוויתי מאח שלי (+אחד שקניתי לעצמי), תיק לוויתי מהאח השני שלי, וכו'... בקשר לביגוד - אין צורך ממשי בהוצאות כספיות גדולות, מתלבשים בשכבות וזה מחמם מספיק. נכון שהעלות גבוהה מאוד, אבל אין משהו שאפשר לעשות. מי שאין בידיו את האמצעים לצאת - יכול להשיג מלגה עם קצת מאמץ, ובקשר לביגוד וכו' - להסתדר וללוות מאנשים אחרים.

זה נכון מאוד!

אצלינו בבית ספר המחיר היה כ6,000 שקל!!!!!!! זה המון!! וזה בסופו של דבר מנע ממני לצאת למסע שמאוד רציתי לצאת (סבתי ניצולת שואה ) . חבל מאוד שפולין זה לעשירים בלבד!!!!

PaNDa BoY

New member
צודק- מדובר בסכום גבוה מאוד,

אבל שום עצומה לא תעזור לך.. עצומה לא תצליח לגייס את הכסף הדרוש- כסף שהמדינה לא יכולה לממן (שכן היא צריכה לממן לכל התלמידים בארץ-ומדובר בסכום גבוה מאוד). העצומה לא תצליח לשנות דבר במציאות שלנו, ולכן אני רואה בה דבר מיותר. הרעיון הטוב ביותר הוא גיוס כספים כפי שהציע shklar1. נדמה לי שבכמה תיכונים בארץ, הביה"ס עצמו (ולא התלמידים) מגייסים את המלגות- ותלמידים מעוטי יכולת זכאים לנסוע לטיול במחיר מאוד נמוך. בנוגע להקדמת המסע: בניגוד למה שכתבו לפני, אני לא בטוח שהחורף מעצים את החוויה, אבל זה נתון לויכוח. אני יודע על כמה תיכונים שיצאו בקיץ הזה למסע, ולא ידוע לי שום דבר על הקדמת המסע. אמנם כמה תיכונים בוחרים לצאת בתאריכים של החורף- אך זוהי, לפי דעתי, בחירתו של התיכון בלבד ואין בה להעיד על כלל המסעות לפולין. כדאי לך לדבר עם רכז פולין בבית ספר שלך ולמצוא פתרון לסוגיות שעלו. אני בטוח שזה יסתדר.

אוהד11

New member
חברים, דבריכם צודקים. מימנתי לבני

הצעיר (בשנת 1998) מסע חורף במסגרת התיכון ושילמתי מחיר של כאלף דולר, ולפני שנה שילמתי עבורי ועבור בני הבכור סכום של 950 דולר עבור כל אחד מאיתנו. הבעיה אינה רק משרד החינוך כי אם מחיר הטיסה. קיים מונופול של אל על בקו הזה ולא קיימות בו טיסות שכר. לכאורה אל על טוענת, כי היא לא היחידה שפועלת בקו, כי אם גם חברת התעופה הפולנית "לוט", אך, למעשה, זה היינו הך. הן מפעילות בקו הזה מה שמכונה "קוד שרינג", הווה אומר, כרטיס הטיסה מוצא על שם אל על ולמעשה מבצעת את הטיסה החברה הפולנית. לכן הן יכולות לגבות סכומים גבוהים, שלא בהכרח מוצדקים. האפשרות היחידה היא להפעיל לחץ משולב על משרדי החינוך והתחבורה למצוא פתרון אחר.

Pukipsey007

New member
שלום..

אני באופן אישי השגתי מלגה של 600$, אז באמת כל מה שצריך לעשות זה לפנות לגופים הנכונים ולהשיג מלגה; יש אפילו אתר ששמו "מלגות" (לא זוכרת את הכתובת כרגע). גם משרד החינוך מקצה לביה"ס כמה מלגות.. בקיצור, אפשר להשיג מלגה\לחסוך כסף באופן משלחתי, כמו שאמרו פה. בכל מקרה, אומרים שזה יקר בגלל הביטחון (זה מה שאמרו לנו). אם הבעיה היא המונופול של אל-על כמו שאוהד אמר פה, באמת צריך לעשות משהו.

יש מה לעשות בעיניין....

אני אילתי...שנה שעברה מועצת נוער עירונית ארגנה מסיבה שכל הכנסותיה היו לטובת מילגות לתלמידים... בתי הספר (באילת) גם מסדרים עבודות בחופשים לתלמידים בשביל היציאה לפולין... ומי שגם בסוף חסר לו אז יש מלגות מתאימות..... יש דרך להתארגן ולהשיג את הכסף....תלוי כמה יצירתיים אתם! בסך הכול הכסף מגיע בסופו של דבר רק לבטחונכם ורק כדי שתחוו כמה שיותר בנוחות המירבית....אין לכם למי לפנות כדי שיורידו את המחירים... כי הכסף כמעט כולו הוא בשביל התלמידים..(אוטובוסים,טיסות,אתרים,אוכל,אבטחה)... במקרה חילקו לנו במדוייק על מה מתבזבז בידיוק כל דולר ודולר מתוך ה-1100$ ששילמנו...ואין כמעט רווחים של חברות שונות.... הכול "מתבזבז" על התלמידים!

תסלחו לי שאני קוטע את האידליה...

אני יצאתי לפני שנה וחצי לפולין (מיותר לציין כמה חזק זה היה). אם אני לא טועה, שילמנו 1,200 דולר (פחות או יותר כמו כולם פה). אני בהחלט חושב שכל תלמיד בישראל חייב ליסוע לפולין, ואני רואה הבדל עצום בין אנשים שיצאו לפולין ובין אנשים שלא. אבל... פולין, כידוע לכולנו, נמצאת באירופה, והמסע אורך כשבוע עד עשרה ימים. לא מדובר בטיול שנתי לנגב, אלא במסע במרחק של כמה שעות טיסה מישראל, ולכן העלות פה היא בקנה מידה שונה לגמרי. אם תבדקו, חופשה באירופה (טיסה + מלון 3 כוכבים) עולה בין 500 ל 700 דולר. אם תוסיפו את העלויות המיוחדות של המסע לפולין: אוטובוסים צמודים, אוכל מיוחד שמבושל למשלחות הישראליות(שלא מטוגן בשומן חזיר או מערבב חלב ובשר- כמו רוב האוכל המקומי), כניסה לאתרים היסטוריים, הדרכה צמודה, מאבטחים ישראלים צמודים, מאבטחים פולנים צמודים ולינה בבתי מלון שבקנה מידה פולני נחשבים טובים מאוד (גם אם לא תמיד זה נראה ככה), תגיעו בקלות לתוספת של לפחות 500 דולר לאדם (מה שבסה"כ יוצא בערך 1000 דולר). כלומר, אובייקטיבית, המסע לפולין לא יקר יחסית לחופשה רגילה באירופה. אני לא אומר שזה לא הרבה, אבל לבקש כ 1000 דולר לשבוע כמעט "all inclusive" באירופה זה לא שערוריה (כמו שרבים פה מנסים לטעון). חשוב לזכור שבניגוד למה שנהוג לחשוב, התיירות מישראל מהווה רק אחוז מאוד קטן מכלל התיירות בפולין (ואם אתם לא מאמינים לי- תבדקו), ככה שלפולנים אין שום אינטרס "להקל" עלינו על מנת למשוך יותר תיירים מישראל. בנוסף, למערכת החינוך (כמו לכל מערכת ממשלתית במדינת ישראל) פשוט אין כסף. אין כסף למשכורות למורים, אין כסף לשיפוץ מבנים כמו בתי ספר שעומדים להתמוטט, אין כסף לחידוש תוכניות לימוד, אין כסף לשלם לבוחנים בבגרויות, אין כסף לשיעורי עזר, אין כסף לסייעות לתלמידים הזכאים להן (כפי שדורש החוק), וכן, גם אין כסף לממן את המסע לפולין. בואו גם נזכור, שלצד אנשים ש5,400 ש"ח זה אפילו הרבה לעומת מה שהם מרוויחים בחודש, יש במדינה הזאת גם אנשים שמרווחים עשרות אלפי שקלים בחודש ואפילו יותר (אם זה בסדר או לא? זה כבר דיון אחר לגמרי). לכן הפיתרון לבעיה היא כמו שמספר אנשים תיארו פה: לגייס את הכסף ספציפית פר בי""ס. אצלנו בבית הספר פנו לכל ההורים בבקשה, שאם הם יכולים, שייתרמו כסף לטובת מלגות לתלמידים מעוטי יכולת. הרבה הורים תרמו בעין יפה. בנוסף אספו פחיות ובקבוקים, ובכסף שקיבלו מהפיקדון ממנו לתלמידים. כמו כן, אפשר למכור עוגות, לפנות לכל מיני חברות גדולות (למשל שיהיו הספונסריות של החולצות משלחת) והאפשרויות עוד רבות. אם כבר רוצים להפחית את התשלומים ל"סל התרבות" (וככה אנשים יוכלו לחסוך כסף למסע), אפשר להציע שבמקום טיול שנתי במלון מפואר באילת עם סנפלינג, קייאקים ושאר אטרקציות, יעשו טיול צנוע יותר עם לינה באחסניית נוער ואפילו אוהל בדואי (אנחנו עשינו את זה והיה לא פחות כיף מאשר במלון). בצורה כזו, אפשר להקטין מאוד את התשלומים לסל התרבות, וככה לאפשר לאנשים לחסוך כסף למסע לפולין.

אנחנו לא מדברים פה רק על משלחות

ביה"ס..אלא גם על מסע של תנועות הנוער השונות בארץ..להשיג סבסוד לקבוצה של 20 איש או מלגה זה לא הגיוני.. אין אנחנו רוצים לסבסד או לקבל תרומות אלא מלכתחילה שהמסע יהיה יותר זול. חשוב לנו לחדד כמה עובדות: -זה לא הגיוני שבתי הספר שנסעו בקיץ שלמו בדיוק את אותו מחיר שאנו משלמים בחורף בגלל שהמחירים שונים מאוד בגלל עונות התיירות. -לא כולם יכולים לעבוד מהרבה סיבות: הדרכה, לימודים, הורים שמתנגדים לרעיון ובנוסף לכל זה הקדימו את המסע, מה שיוצר מצב שבו אין מספק זמן לעבוד כדי לסבסד מחיר אסטרונומי של 1200$. -חשוב להבין שפולין עדיין לא עברה למטבע היורו. --אנחנו מבינים שאפשר לעשות כל מיני מבצעי תרומה אך אין זה מספיק לקבוצה שמכילה 20 איש, שבה לכל משפחה ישנה אם יהיה לה פחות 1200$בחשבון בנק. תראו נכון שאמרו שזה המחיר אבל יש לאן להוריד אותו ולכך נצטרך לפעול!!

'אתה לא קולט...

אף אחד כמעט לא מרוייח מהכסף שלך חוץ ממך!!! תוריד כסף על מלון תישן בחורבה.... הקבוצה שיוצאת מהבצפר שלי זה 20 אנשים ..... ואם תלך כמונו לרדיו המקומי ולפתוח חשבון בבנק לתרומות בתור אגודה או דרך בצפר אני מאמין שיהיו רבים שיעזרו.... וזה כן הגיוני שבגלל שאתם בעונת תיירות שונה יעלה לכם יותר.... מאוד הגיוני אפילו.... והרעיון של התרומות זה לא לממן לכולם בחינם את כל הנסיעה.... אם כל אחד יקבל בין 200-600 דולר תלוי במצב המשפחתי... אני חושב שעשיתם את שלכם... ותבין...כמה שתורידו את המחיר יותר...ככה רמת המסע שלך תיהיה נמוכה יותר...במקום לנסוע באוטובוס עם מטבח ושירותים כי אתה בממוצע 6-8 שעוצ ביום באוטובוס... יהיה לך אוטובוס קטן וצפוף וכל שעתיים תעשו הפסקת פיפי... (סתם דוגמא..)

PaNDa BoY

New member
אני לא מבין כ"כ מה המטרה של העצומה:

מה אתה בדיוק רוצה להשיג? זה שהמחירים גבוהים אנחנו יודעים, אבל אף אחד לא מרוויח שום דבר לכיסו האישי-את זה אני יכול להבטיח לך.. אז תארגן עצומה שהמחירים גבוהים, ואז מה? יצנח כסף מהשמיים? הדבר הכי לא פרקטי שאפשר לעשות כדי להוזיל את המחירים. ואגב, 20 איש זה בכלל לא קבוצה גדולה. עם קצת מאמץ אפשר להשיג תרומות שיספיקו בכדי להוזיל את המחירים לכל ה20 איש.

הקדמתי אותך...

יש לי קרובת משפחה שגרה בצרפת והיא עובדת באיזשהו אירגון יהודי ששכחתי את השם שלו כרגע....בקיצור האירגון הזה אחראי בין השאר לשליחת כספים לבתי ספר יהודיים על מנת לתמוך ביציאה לפולין. סיפרתי לה על המחיר הגבוה של המסע והיא אמרה שהיא תנסה להפעיל קשרים כדי לשלוח יותר כספים כדי להקל על התשלום... אני לא מאמינה שהתשלום ישתנה בהרבה אבל זה לפחות משהו....

משרד החינוך מעניק מלגות....

ב"ה כמו שידוע לי נכון שהקריטריונים למלגות קצת קשות אבל איתי במשלחת היו חבר'ה מעירות פיתוח שקיבלו מלגות (למרות שלפידעתי לא היה מגיע להם)

מסכימה עם מה שכתבת,

למרות שבב"ס שאני למדתי בו זה לא ככה. השאלה מה באמת אפשר לעשות כדי להוריד את המחירים כי בכל זאת כרטיסי טיסה ושהייה במלון עולים לא מעט...

מדריך1

New member
המסע לפולין

ראיתי הרבה התיחסויות למסע,בעיקר תקציביות . אנשים פרסמו דברים בעיקר מתוך חוסר ידע. בכדי לעשות קצת סדר בענין, זה לא יוזיל את המחירים, אך, אני מקוה, יתרום להבנה. כך, לפני למעלה משנה יצאו 2 מכרזי מדינה ,ליציאות בני הנוער לפולין. בני הנוער יוצאים רק לפולין, ל- 8 ימים. נבחרו 9 סוכנויות נסיעה, אשר רק הן רשאיות לתת את השירות הזה. נבחרו 2 חברות תעופה- אל על ולוט . נקבע מחיר מקסימום, אשר ייגבו מהתלמידים 1087$ . בי"ס חכם, פונה למספר סוכנויות מבקש הצעות מחיר ולוקח את הזול ביותר, כאשר כל החברות חייבות לספק את אותם התנאים. בביה"ס , המנהל קבל ישירות משרת החינוך את תנאי המכרז ואילו שזכו. כך, שכל תוספת שבי"ס לוקח מכם, זה לא במסגרת המסע. ההורים צריכים לברר על מה נגבה יותר כסף ואיך אפשר להוזיל. מלגות- יש במשרד החינוך קרן מלגות, וכל בי"ס רשאי להגיש כל מועמד, על פי קרטריונים ברורים ושקופים. מעבר לכך, עלו באתר המון רעיונות טובים ויפים כיצד לחסוך כסף לפולין צריך להתכונן מראש וליזום. כל אשר כתבתי,אינו מצדיק את המחירים היקרים, אך מה לעשות שאירופה יקרה מאד, ופולין נמצאת שם. ,

משרד החינוך צריך לסבסד זאת

לפחות חלק מהעלות. לדעתי הנסיעה הזו הוא נסיעת חובה לכל יהודי! צריך לנסות להוזיל הכי הרבה שאפשר כדי שכמה שיותר תלמידים יצאו למסע. לא יתכן שרק תלמידים שההורים שלהם יוכלו להרשות לעצמם סכוס כזה , ילדהם יוכלו לצאת למסע.

למשרד החינוך אין כסף

כמה שזה עצוב להגיד, מערכת החינוך בישראל מתמוטטת! פשוט אין כסף. אצלנו בבצפר זה הגיע למצב שלא היה כסף לשכפל דפים, ביטלו שעות במערכת, ופיטרו כשלישי מהמורים. ככה זה בכל הארץ, ולא נראה שזה ישתנה בקרוב. המסע לפולין הוא אירוע מיוחד (לא נראה לי שמישהו חולק על זה). אם יש למע' החינוך סכום כסף, היא תפנה אותו קודם כל לתפעול השותף של בתי הספר (משכורות, תחזוקת מבנים וכו') וזה די מובן מעליו כי אם לא תהיה פעילות שותפת בבתי הספר, לא יהיה גם מסע לפולין. כולנו יודעים שאין כסף אפילו לזה, ולכן צריך להגיד תודה שיש בכלל קרן כזאת שנותנת כסף, גם אם לא הרבה. הפתרונות לא יוכלו, לפחות לא בשנים הקרובות, לבוא ממשרד החינוך. לכן, הפיתרון היחידי הוא להפסיק לבכות (סליחה על הביטוי, אבל להתתלונן כל הזמן על כמה שזה יקר בלי לתת פתרונות זה לבכות!), ולמצוא פתרונות ספציפיים. הפתרונות הללו לא יבואו מהאוויר, אלא הם חייבים להיות יוזמות של תלמידים. אם נשב ונבכה, לא ייפול לנו כסף מהשמים. כל משלחת צריכה לארגן התרמות, לפנות לקרנות (תתפלאו כמה קרנות יש במדינה הזו), לחפש ספונסרים, וככה יהיה אפשר להוזיל את המחיר. בגלל שמשרד החינוך לא מסוגל ולא יהיה מסוגל לעשות זאת בזמן הקרוב, הפתרון היחיד הוא שכל משלחת תדאג לעצמה (לא משנה אם זאת משלחת של בצפר, תנועה או של מכון אבשלום...)

hanavat

New member
משרד החינוך מאיפה ??!!???

ךמשרד החינוך אין כסף למספיק שעות כדאי ללמד אותי על פולין את מצפה מימנו לסבסד לי את המסע??? אין כסף !!!!

למדינה יש כסף ...

השאלה לאן מפנים אותו! מי שקרא בעיתון את הגזרות של ביבי.. יום לאחר פרסום הגיזרות , הקשות פורסמה כתבה שאומרת שהמדינה תותנת רכבים מפוארים לבכירי עובדי ציבור!!!!!! (הכתבה פורסמה בעיתון ידיעות אחרונות). יש כסף הוא פשוט הולך למי שלא צריך אותו!! (לעשירים)

למעלה