המעבורת "קולומביה" התפוצצה.

chatenoire

New member
כמה אירוני...

הטיסה של אילן רמון לחלל היתה כמעט מתוקשרת יותר מהבחירות. מישהו מנסה להגיד לנו שישראלים פשוט לא צריכים להגיע לשם? בכל מקרה, תקוותיי עם האסטרונאוטים.

Scum Bunny

New member
זה לא האירוניה

האירוניה היא שהאסטרונאוט הישראלי הראשון מצא כנראה את מותו מעל פלסטיין, טקסס.

HackMachine

New member
לא רוצה לפוצץ לכם את הבועה..

אבל אפילו אם הם יצאו מהחללית עם מצנחים, במהירות ובגובה שהם נפלו הם היו נשרפים באטמוספירה בשניה שהם היו יוצאים.

אני חושב שבנו לזה חליפות מיוחדות

שיכולות לעמוד בזה. אבל כמובן שהסיכויים שמישהו ניצל ממש קלושים

Scum Bunny

New member
אההה...לא.

אם המעבורת נכנסה לאטמוספירה במהירות גבוהה מידי (וכרגע נראה שזה מה שקרה- מאך 18, פי 6 ממהירות הכניסה הרצויה), אז אפילו גופה הבנוי במיוחד לעמוד בחום האדיר של הכניסה, עם כל מערכות הקירור וציפוי אריחי הקירמיקה התפרק ונשרף. אז איזה סיכוי יש לאסטרונאוט בחליפה?

*GormE*

New member
בנוסף

ככל שרחוקים מכדוה"א האויר מידלל, ואם התקלה היתה קרובה לפני האטמוספירה אז אולי כוחות הואקום מהחלל היו מפוצצים את גופות האסטרונאוטים ואז היה מתחיל התהליך של חיכוך עם האטמוספירה והתחממות וכו´ אקיצר, כמעט כלום לא נשאר זו השערה שלי, כמובן אני יודעת מאוד מעט בכוחות פיזיקלים

HackMachine

New member
האמת..

שדווקא וואקום פחות מסוכן מהחיכוך. החליפות שלהם מאפשרות שהייה בוואקום אם אני לא טועה.

ailag

New member
hey..

השיחה הזאת מדעית יותר מאלו שנוהלו בפורומי המדע. כל הכבוד לכם. (פורום חלל מלא בכתומים חדשים עם נרות, למשל)

HackMachine

New member
היום

גיליתי אינפורמציה נוספת.. החליפות שהם לובשים בחללית אילו לא אותן חליפות שהם לובשים כאשר הם יוצאים לחלל. התקלה כנראה הייתה בחלק שנפל בהמראה. נאסה חושבים שזה היה אחד מהחיישנים החשובים שכנראה נפל מפגיעה מאחת הרקיטות או אולי פגיעה בכנף עצמה. הם ניסו לברר אם יש פגיעה דרך צילומים מהקרקע אבל לא מצאו שום דבר. הבעיה היא שלאסטרונאוטים לא היו חליפות חלל - חליפות וואקום. אז הם לא יכלו לבדוק את הבעיה מקרוב.

ailag

New member
בתוך החללית הם בטישירט ושורטס

אפילו ראו את זה בטלויזיה. מה הקשר לחליפות חלל?

Deathatred

New member
בהמראה או בנחיתה

האסטרונאוטים אמורים ללבוש את חלילות הואקום בדיוק למקרים של תקלות כאלה. כרגע מסתמן שהתקלה שגרמה לפיצוץ הייתה ספוג בידוד בכנף השמאלית שהתנתק עוד בהמראה. האנשים בנאסא ידעו שהדבר הזה הופך את הנחיתה להימור גדול אך לא עשו כלום בנידון (מה הם כבר יכלו לעשות?). חבל שהם לא הזהירו את הצוות לפני הנחיתה - אולי היה אפשר לתקן את המעבורת בחלל...

ailag

New member
לתקן

לתקן הם אמרו שאי אפשר במסיבת העיתונאים. אולי היה אפשר לקמבן הצלה אחרת.. כך שרק הקולומביה תיהרס. אני עדיין חושבת שצריך לתכנן סוג של כסא מפלט.

Deathatred

New member
אפשר היה להשהות את הנחיתה

ולנסות לשלוח מעבורת עם צוות תיקון, או לנסות להעביר אותם למעבורת הרוסית שאוטוטו ממריאה או לתחנת החלל.

למעלה