המעביד מאלץ אותי לצאת לחופשה

מצב
הנושא נעול.

avidandan

New member

החברה שאני עובדת בה כשנתיים נכנסה לקשיים, הוחלפה הנהלה וכמעט ולא נכנסת עבודה חדשה. רבים כבר פוטרו ונשאר רק צוות מצומצם מאוד. אתמול הודיעו לי כי עלי לצאת לחופשה של שבוע "עד שתיכנס עבודה". החופשה המאולצת תהייה ללא תשלום כי כבר ניצלתי את כל ימי החופש שלי בחופשות כפויות קודמות שהיו לנו בחברה. היום אני כבר במינוס של 30 שעות חופשה (שאני חייבת למעביד). המעביד טוען כי הוא מאפשר לי להיות במינוס של 100 שעות אבל ברור שאם אפוטר בסוף אז אצטרך להחזיר את השעות הללו. שאלתי היא האם מותר למעביד לאלץ אותי לצאת לחופש אפילו שאין לי שעות חופש? האם קיימת פסיקה או חוק בנושא?

ככלל, הוצאה של עובד לחל"ת כפוי

החברה שאני עובדת בה כשנתיים נכנסה לקשיים, הוחלפה הנהלה וכמעט ולא נכנסת עבודה חדשה. רבים כבר פוטרו ונשאר רק צוות מצומצם מאוד. אתמול הודיעו לי כי עלי לצאת לחופשה של שבוע "עד שתיכנס עבודה". החופשה המאולצת תהייה ללא תשלום כי כבר ניצלתי את כל ימי החופש שלי בחופשות כפויות קודמות שהיו לנו בחברה. היום אני כבר במינוס של 30 שעות חופשה (שאני חייבת למעביד). המעביד טוען כי הוא מאפשר לי להיות במינוס של 100 שעות אבל ברור שאם אפוטר בסוף אז אצטרך להחזיר את השעות הללו. שאלתי היא האם מותר למעביד לאלץ אותי לצאת לחופש אפילו שאין לי שעות חופש? האם קיימת פסיקה או חוק בנושא?
היא בגדר הרעת תנאי עבודה הממזכה את העובד בזכות להתפטר בדין מפוטר ולהיות זכאי בפיצויי פיטורים. עליך להחליט אם הינך מעוניין להתפטר או שאתה מעדיף לחכות להתאוששות.

avidandan

New member
קודם כל תודה על התשובה ושאלה נוספת

היא בגדר הרעת תנאי עבודה הממזכה את העובד בזכות להתפטר בדין מפוטר ולהיות זכאי בפיצויי פיטורים. עליך להחליט אם הינך מעוניין להתפטר או שאתה מעדיף לחכות להתאוששות.
אם אני אחליט להשתמש בזכות להתפטר עקב הרעה בתנאי עבודה (המעביד גם חייב לי כספים לקרן ההשתלמות ולביטוח המנהלים שלי - למרות שממני הוא הוריד כל חודש כסף במשכורת), כיצד עלי לנהוג? האם אני צריכה להוכיח למישהו הרעת תנאים? אם אתפטר והמעביד יסרב לשלם לי פיצויים כיצד אוכל להוכיח הרעת תנאים? להגיד שהוא הכריח אותי לצאת לחופש?

ההורדה ממשכורתך ללא העברה

אם אני אחליט להשתמש בזכות להתפטר עקב הרעה בתנאי עבודה (המעביד גם חייב לי כספים לקרן ההשתלמות ולביטוח המנהלים שלי - למרות שממני הוא הוריד כל חודש כסף במשכורת), כיצד עלי לנהוג? האם אני צריכה להוכיח למישהו הרעת תנאים? אם אתפטר והמעביד יסרב לשלם לי פיצויים כיצד אוכל להוכיח הרעת תנאים? להגיד שהוא הכריח אותי לצאת לחופש?
לקרן השתלמות או לביטוח מנהלים הינה בגדר עבירה פלילית. זו למעשה גניבה. אינך צריך להוכיח למישהוא הרעה. עליך לפנות בכתב למעסיק ולהודיע לו כי הוצאתך לחל"ת כפוי הינה בגדר הרעת תנאים וכי באם הוא עומד על כך, אתה מבקש להתפטר וכי התפטרותך הינה כדין מפוטר לצורך פיצויים. המנעותו של המעסיק להעביר כספים לקופות השונות והמשך הניכויים ממשכורתך, יכולה להחשב בפני עצמה כהרעה, ללא קשר לחל"ת הכפוי. לכן ממליצה להוסיף גם את זה במכתבך. באם המעסיק יחליט בכל זאת להוציא לחל"ת ואתה תחליט להתפטר, פנה אליו בכתב ותן לו 7 ימים להסדיר את עניין הניכויים לקופות ואם הנ"ל לא יוסדר, פנה בתביעה לביה"ד לעבודה.

avidandan

New member
תודה רבה - אבל אני בת ../images/Emo6.gif

לקרן השתלמות או לביטוח מנהלים הינה בגדר עבירה פלילית. זו למעשה גניבה. אינך צריך להוכיח למישהוא הרעה. עליך לפנות בכתב למעסיק ולהודיע לו כי הוצאתך לחל"ת כפוי הינה בגדר הרעת תנאים וכי באם הוא עומד על כך, אתה מבקש להתפטר וכי התפטרותך הינה כדין מפוטר לצורך פיצויים. המנעותו של המעסיק להעביר כספים לקופות השונות והמשך הניכויים ממשכורתך, יכולה להחשב בפני עצמה כהרעה, ללא קשר לחל"ת הכפוי. לכן ממליצה להוסיף גם את זה במכתבך. באם המעסיק יחליט בכל זאת להוציא לחל"ת ואתה תחליט להתפטר, פנה אליו בכתב ותן לו 7 ימים להסדיר את עניין הניכויים לקופות ואם הנ"ל לא יוסדר, פנה בתביעה לביה"ד לעבודה.
תודה רבה - אבל אני בת

שיר ורד

New member
הערה חשובה

הערה חשובה
בתקדימים משפטיים - נפסלה זכותו של עובד לקבלת פצויי פיטורים , כאשר התפטר בתנאי פיטורים בגלל הרעת תנאים, בלי לאפשר למעסיק לתקן את הרעת התנאים. לכן , לא רצוי להוציא ישר מכתב התפטרות אלא לעשות אחת מן השתיים: 1. להוציא מכתב התראה למעסיק על הרעת התנאים (לפרט מה ההרעות) ואם לא יתקונו עד לתאריך X העובד יתפטר כמפוטר בגלל הרעת התנאים. ואחרי שלא תקונו כל ההפרות (או לפחות העיקריות שבהן) לתת מכתב התפטרות. 2. להוציא מכתב התפטרות על רקע הרעת תנאים , לפרט מהי ההרעה, מועד כניסת ההתפטרות לתוקף (על פי חוק הודעה מוקדמת) ולהוסיף סעיף שבמידה שהרעת התאנים תתוקן עד לתאריך נקוב (הקודם למועד ההתפטרות) תהיה הודעת ההתפטרות מבוטלת. במקרה שלך תיקון ההרעה צריך לכלול: ביטול של החופשה הכפויה. העברת ההפרשות הסוציאליות לא יאוחר מ 31/12. (אחרת שלטונות המס, עשויים לדרוש מהמעסיק לשלם מס על ההפרשות והוא עשוי לגלגל אותם עלייך).

binon

New member
אסור להכניס עובד ליתרת חופשה שלילית

אסור להכניס עובד ליתרת חופשה שלילית
אם המעביד מאלץ אותך לצאת לחופשה ואין לך יתרת חופש אסור לו להכניס אותך למינוס אלא יש להגדיר זאת כחל"ת. כמו כן, על חופשה של שבוע הוא צריך לתת לך התראה של שבועיים.

שיר ורד

New member
עוד אפשרות

עוד אפשרות
זכותך לסרב לצאת לחופשה כשאת ביתרה שלילית וכן לסרב לצאת לחל"ת. כדי לממש זכות זו, את צריכה להודיע למעסיק (רצוי מאוד בכתב) שאינך מוכנה לצאת לחופשה כפויה לאור יתרת חופשה שלילית שנותרה עכב חופשות כפויות קודמות ו/או לחל"ת (לפי העניין) ותמשיכי להופיע לעבודה ולדרוש את מלוא שכרך. אם הוא יורה לך למרות הכל לא להתייצב לעבודה או לעזוב את מקום העבודה, תוכלי לאחר מכן (ברגע שהוא ינסה לנכות את ימי החופשה משכרך) לדרוש את התשלום בבית הדין. אפשרות נוספת, לבקש פסק דין הצהרתי להכריז על ימי החופשה הכפויה כימי עבודה. האיסור להוציא עובד לחופשה כפויה שתיצור יתרת חופשה שלילית איננו מוגדר ישירות בחוק, אלא נובע מסעיף בחוק שאומר שמוע החופשה הוא בחודש האחרון לשנת העבודה בה נצברה החופשה או בשנה שלאחריה. למרות שאין כמעט מעביד הפועל לפי סעיף זה, עדיין זכותו של העובד לעמוד על קיום הסעיף , במיוחד במקרה בו החופשה עשויה לההפך בדיעבד לחופשה ללא תשלום.

מצב
הנושא נעול.
למעלה