אבל איילה, מה ששוכחים זה שזה קיים
מכל הכוונים. אבל תיכף אני אחזור לזה... כי קודם כל מאוד צורם לי מה שאת כותבת על פורום הנקה ופורום הריון. לי זה נשמע שמעולם לא נכנסת אפילו לפורום הנקה, כי מהיכרותי בת ה-5 שנים את רוב המשתתפות שם, את בחיים לא תקבלי כזו תגובה. אם ישאלו אותך מה הסיבות שלך, ישאלו בעדינות כדי להבין אם יש דרך מסויימת לעזור לך (הרבה פעמים למשל, אשה חושבת שהיא "חייבת" לגמול בגיל מסויים, או שבגלל תרופה, שבעצם מותרת בהנקה) אבל אף פעם לא יתקעו לך מאתיים סימני שאלה וקריאה. ונחזור לנושא שהתחלתי איתו: בין אם את מיניקה או לא, יולדת בבית או בבית חולים או בג'ונגל, שמה לתינוק שלושה כובעים או לא שמה אפילו אחד - תמיד יהיה מישהו שיגיד לך שמה שאת עושה זה לא בסדר. אולי זה נשמע לך מצחיק, כי אישית לא נתקלת בזה, אבל כמעט כל מיניקה סובלת מהערות כגון "למה את לא נותנת לו בקבוק" או "עד מתי תניקי" ולא תמיד מדובר אפילו בפעוט בוגר (שגם זה סבבה מבחינתי) אלא בתינוקות ממש פעוטים בני שבועות ספורים. הלחץ החברתי, מסתבר, קיים לא רק לצד שאת רואה אותו אלא גם לצד השני. והעובדה בשטח היא, שרוב האנשים דווקא "נכנעים" ללחץ החברתי שלא להיניק. לי אישית מאוד עצוב לראות שאנשים עושים בחירות על סמך לחצים חיצוניים או "כי משה אמר שזה הכי טוב" ולא על סמך מה שהם באמת רוצים לעשות. אף אחד לא צריך להרגיש שהוא סובל אבל להמשיך - אמנם באמנת פולניה זה הסעיף הראשון, אבל אצלנו כבר אפשר לוותר על זה
. בנושא סיפור ההנקה הספציפי, אני לא יודעת במה היה כרוך הסבל שלך, אם היה סבל פיסי או מנטלי, ולכן אני לא ממש יודעת מה לומר בנושא. כשאשה סובלת מפצעים או כאבים, זה מורה על בעיה מסויימת וברוב המכריע של המקרים זה ניתן לפתרון - אם היינו צריכות לסבול שנה או שנתיים כדי להזין את התינוקות שלנו (זו אגב, ההמלצה, ולא חצי שנה), המין האנושי היה נכחד. אני לא יודעת אם קיבלת עזרה מקצועית או תמיכה כלשהיא ואני מצטערת שלא הייתי בסביבה כדי לעזור לך כשהיה לך קשה. אם אי פעם תצטרכי סיוע בנושא ההנקה שוב (מתארת לעצמי שבסיבוב הבא
) אז חשוב לי שתדעי שאני תמיד תמיד תמיד פנויה לעזור דרך הפורום (הזה, פורום ייעוץ הנקה והנקה, פורום הריון) או במסרים, עד כמה שאני יכולה במסגרת הוירטואלית
.