המעצבנת ההיא שנגד הנקה וכל דבר טבעי

אשכר ש

New member
../images/Emo9.gif אל תמהרי ללמוד ממני...

יצא לי במקרה
. פשוט הסגנון כתיבה כ"כ הזכיר לי את הדמות של רולינג וכמובן שיחד עם השטויות במיץ שחסרי כל שחר- זה זיווג מושלם בשביל ריטה סקיטר... אני כבר כ"כ מאוסה מלקרוא כתבות כאלה ובכלל תגובות כאלה ברשת ומאנשים, שזה בכלל לא מזיז לי את קצה הציפורן, הרי היא לא באמת מעוניינת להבין את הנושא ולהכיר בעובדות, כפי שכתבה גם כרמית, היא רוצה לשפוך מה שיש לה וכמה שיותר קיצוני, יותר טוב. אני גם די משופשפת בלא להתרגש מכאלה דברים כי גם על הומאופתיה לפעמים יש הערות של "זה לא באמת עובד, הכל פסיכולוגי, שרלטנות וכו' וכו'" אם אני אתרגש מכל דבר כזה מצבי יהיה בכי רע... אבל תודה בכל מקרה

../images/Emo6.gif חייבת להרחיב בקשר להומאופתיה

סיפור נחמד שמרצה (פסיכיאטר) סיפר באיזה קורס: במשך שנים היו לו מין התקפי מחלה בלתי ברורים, שבוע-שבועיים בשנה הוא היה קורס, אי אפשר היה לדבר אתו בכלל, והיה סובל מכל מני תופעות ומרגיש איום ונורא. שום גישה רפואית לא עזרה. בסוף ניגש הבנאדם להומאופת. ההומאופת כמובן ישב אתו שעה שלמה, תיחקר אותו מכף-רגל ועד ראש, שאל שאלות, מיפה את ההסטוריה הרפואית והאחרת, ונתן לו עוד שאלון נכבד מאוד למלא בבית. כשהוא חזר עם השאלון, ההומאופת לקח עוד כמה ימים לחשוב על הבעיה, ואז רקח לו תרופה, נתן לו אותה עם הוראות צריכה ושלח אותו הביתה. ומאז, חברים וחברות, הבנאדם בריא כשור, במקום ההתקפים ההם יש לו אולי יום או יומיים בשנה של חולשה מסוימת וירידה בתפקוד, משהו שעובר די מהר, וכולם שמחים ומאושרים מאוד. וכל זה, למרות שהמטופל בעוונותיו לא לקח את התרופה ההומאופתית שלו אפילו פעם אחת... פסיכולוגיה זה דבר חשוב. "הכל פסיכולוגי", זה לא אומר "הכל חסר ערך". להיפך.

../images/Emo6.gif חחחח סיפור מעולה ../images/Emo45.gif

הרבה פעמים אני שומעת אנשים אומרים (למשל כשמדברים על תזונת האם בהנקה, או על מרקחות הומיאופטיות, או על תמציות צמחים, וכו'...) ש"ההשפעה של זה זה כמו אפקט הפלצבו" יעני - פסיכולוגי, לא מוחשי, לא אמיתי... ואני חושבת שנכון, לפעמים יש דברים שלא באמת משפיעים אלא פסיכולוגית, אבל מה זה בעצם חשוב? כל עוד זה עוזר - סבבה!

אשכר ש

New member
אני מסכימה מאוד

כל עוד זה עוזר זה מה שחשוב, גם אם לא ניתנה בכלל תרופה. אבל הכוונה שלי היתה שגם כשלוקחים את התרופה וזה בפירוש משפר את המצב הבריאות, טוענים שזה לא בגלל זה... אבל לא משנה, נראה לי שהבנתן אותי!

mise

New member
אני לא יודעת מי הדמות,

אבל בהחלט יכולה להתחבר למהות ולהבין.

הכתבה דורשת תגובה מקצועית

מי מתנדבת לפנות לד"ר שיפטן או לד"ר ברדה (כן, דווקא "הממסד הרפואי", ולא מיילדת בית, עם כל הצער על זה שהן לא מקבלות עדיין את הכבוד המגיע להן) שיכתבו תגובה הולמת, שתיתן אינפורמציה נורמלית, ותתקן לה את כל השגיאות העובדתיות? לדעתי, כל תגובה אחרת, אישית יותר, היא חסרת טעם. ואידך זיל גמור.

mamadan

New member
מסכימה בהחלט ../images/Emo45.gif

רק שנראה לי שכל העיניין כ"כ מגמתי, שגם אם תהיה תגובה כזאת, לא בטוח ש-YNET יפרסמו אותה.

סביר דווקא שיפרסמו

אחרי ה"מאמר" של הגברת על ההנקה, הם פרסמו את תגובתה של עדי יחותם (שמסתבר שהיא חברתה האישית ואף מוזכרת ב"מאמר" המקורי). האושיה כל כך פאתטית בעיני, שאיני רואה טעם להגיב לה בשטף התגובות שם, אבל בהחלט אולי יש טע בתגובה מקצועי שתפורסם ב- YNET!

אוי, כמה שגיעים ../images/Emo52.gif

עדי יוחתם = כמובן, עדי יותם. סליחה סילחה (הכי אני שונאת לטעות בשמות של אנשים, זה מעליב). אולי יש טע בתגובה מקצועי = כמובן אולי יש טעם בתגובה מקצועית.

למעלה