המפץ הגדול

המפץ הגדול

אני לא יודע מה התאוריה הזאת ואיך הגיעו לזה אבל מה שאני רוצה לדעת זה שאיך מפיצוץ נוצר הזמן? ואיך כל העולם שלנו קיים בזכות הפיצוץ הזה? ואני גם רוצה לדעת למה האדם הוא עליון מכל החיות הרי כולם התחילו מתא אחד נכון אז למה אנחנו יותק חכמים מהחיות או במילים אחרות למה התא הזה היתפתח לנמלה ולמה התא הזה הזה היתפתח לאריה ולמה איך נוצר העץ מאיזה דבר היתחיל העץ ולמה התא הזה בחר להיות אדם מה גרם לו להיות היצור הכי חכם בעולם ועליון על כל החיות ואם נוצר כבר האדם אז מאיפה צצה האישה ולמה החומר שאנחנו מפרישים לתוך הנרתיק שלה ומתערבב עם החומר שלה ואז נוצר ילד הרי בשביל זה צריך מתכנן זה לא קורה סתם ולמה כל מערכת הכוכבים שמסביבנו כל כך מתוחכמת ואיך זה שהכוכב שלנו שופע בחיים ואילו אנחנו לא מצליחים למצוא חיים על כוכבים אחרים בעוד שבכוכב שלנו יש כל כך הרבה חיים ואני מצפה שתענו לי על זה לפי תורת האבולוציה והשאלה הכי חשובה היא אליכם: האם אתם חושבים שכל החיים שיש לנו על כדור הארץ קרו במקרה או שיש להם מתכנן ואם מישהו חושב שהכל קרה במקרה אז שיסביר לי איך הוא נוצר ושאר כל החיות

preacher

New member
כמו שדאגלס אדאמס אמר פעם

כדי לדעת את התשובות צריך גם לדעת לשאול את השאלות הנכונות. השאלות שלך מראות על חוסר הבנה בסיסי שיהיה מאוד קשה לתקן ע"י כמה הודעות בפורום. הייתי ממליץ לך על ספרים בנושא אבל נראה לי שחבל על הזמן (במשמעות הקלאסית של הביטוי).

00000000000

New member
בבקשה...

יפה באמת שאתה רוצה לדעת איך הדברים עובדים. כדאי רק שתדע שכדי לדעת את את התשובות אתה צריך ללמוד בעצמך מדעי החיים והטבע (לא צריך אפילו רמה של אוניברסיטה בשביל זה), זה לא יפה כל כך לצפות שיאכילו אותך עם כפית. הנה התשובות, מקווה שנחה דעתך: "איך מפיצוץ נוצר הזמן? ואיך כל העולם שלנו קיים בזכות הפיצוץ הזה?" -> הנקודה הסינגולרית לא היתה קיי "למה האדם הוא עליון מכל החיות הרי כולם התחילו מתא אחד נכון אז למה אנחנו יותק חכמים מהחיות או במילים אחרות למה התא הזה היתפתח לנמלה ולמה התא הזה הזה היתפתח לאריה ולמה איך נוצר העץ מאיזה דבר היתחיל העץ ולמה התא הזה בחר להיות אדם מה גרם לו להיות היצור הכי חכם בעולם ועליון על כל החיות" -> 1. האדם אינו עליון על שאר החיות, אלא הוא יצור תבוני. חיות אחרות עליונות על האדם מבחינות אחרות (כמו יכולת תעופה, עוצמה ועוד). 2. תאים לא בוחרים ליהפך לעצים או לנמלות. היצורים החיים משתנים עם הזמן בגלל השפעות סביבתיות, וכך נוצרים מינים חדשים ושונים. הסברתי עוד על כך כאן. "ואם נוצר כבר האדם אז מאיפה צצה האישה" -> הרביה המינית החלה אצל תאים מיקרוסקופיים ופשוטים שיכלו להשתכפל בצורה מינית. הסיבה היא שבהינתן התנאים הנכונים, כל סוג של שכפול עשוי להיווצר (מיני וא-מיני). לאחר אבולוציה של תקופות גיאולוגיות, התפתחו גם שני המינים (זכר ונקבה) בתצורות מורכבות יותר ויותר. "ולמה החומר שאנחנו מפרישים לתוך הנרתיק שלה ומתערבב עם החומר שלה ואז נוצר ילד הרי בשביל זה צריך מתכנן זה לא קורה סתם" -> לא אענה כעת מכיוון שהתשובה ארוכה מדי. בכל מקרה, לא ברור כיצד הגעת למסקנה שצריך בשביל רביה מינית של בעלי חיים, ישות תבונית מתכננת. "ולמה כל מערכת הכוכבים שמסביבנו כל כך מתוחכמת" התשובה ארוכה מדי ולכן לא אכתוב אותה כאן, אך כתבתי אותה כבר בעבר והנה הלינק. "ואיך זה שהכוכב שלנו שופע בחיים ואילו אנחנו לא מצליחים למצוא חיים על כוכבים אחרים בעוד שבכוכב שלנו יש כל כך הרבה חיים" -> מכיוון שהחלליות שאנו מסוגלים לבנות בעזרת הטכנולוגיה העכשווית לא מסוגלות עדיין לעזוב את מערכת השמש שלנו בפרק זמן של פחות משנים רבות. בטכנולוגיה הנוכחית, רק כדי לחקור את הכוכבים הקרובים מאוד אלינו נזדקק לאלפי שנים של נסיעה (אז עדיף לחכות עד שהטכנולוגיה תשתפר). "האם אתם חושבים שכל החיים שיש לנו על כדור הארץ קרו במקרה או שיש להם מתכנן ואם מישהו חושב שהכל קרה במקרה אז שיסביר לי איך הוא נוצר ושאר כל החיות" -> 1. מאחר שניתן להסביר כיצד חיים עשויים להיווצר על כדור הארץ גם ללא מתכנן תבוני, אין צורך להניח שקיים מתכנן. יתכן אמנם שקיים מתכנן, אך כיום עדיין לא ניתן להוכיח זאת. 2. על פי התצפיות שהצטברו עד עתה, נראה שהאדם והחיות נוצרו דרך אבולוציה הצטברותית במשך תקופות גיאולוגיות - מחומרים שנוצרו בכורי ההיתוך של השמשות ביקום. השמשות ביקום נוצרו מענני אבק שנדחסו על ידי כוח הכבידה, וענני האבק נוצרו (פחות או יותר) מחלקים של אטומים, שהתקררו לאחר המפץ הגדול.

00000000000

New member
אופס...

נמחקה תשובתי ל"איך מפיצוץ נוצר הזמן? ואיך כל העולם שלנו קיים בזכות הפיצוץ הזה?". אם יהיה לי זמן אכתוב זאת שוב.

כנס.......

"החיים: בשלב כלשהו נוצרה מולקולה או מערכת המולקולות שבגלל המבנה שלה היא ייצרה העתקים גסים של עצמה. זאת היתה ראשיתה של מורכבות גדולה יותר. כדי להבין אין בדיוק נוצרת מולקולה כזאת, נדרשים הסברים על המבנה של אורגניזמים חד תאיים ומולקולות כאלו" שאתה אומר בשלב כלשהוא אתה לא מסביר איך נוצרה מולקלולה או תא מולקלולה לא יכול להוויצר ככה סתם ותחשוב שאחרי זה התא הופך לחיות ולבני אדם ולעוד מלא יוצורים חיים זה פשוט לא הגיוני ואם מה שאתה אומר זה נכון אז למה אנשים מתים? אה למה ולמה אנחנו לא עושים לנו עוד איזה יד שלישית או עוד משהו הרי עכשיו אנחנו לא תא אחד עכשיו אנחנו מליונים של תאים ויהיה לנו יותר כל ויותר מהר ליצור לנו עוד חלק בגוף וחוץ מזה אם אתה היה כבר קיים אז למה הוא היה צריך לברוא את עצמו הרי הוא היה כבר קיים ואיך עכשיו בגוף שלי הדם זורם בלי שאני יגיד לו אל הלב ומתבצעים בו דברים שאני לא יודע שהם מתבצעים אלא אם אני יחקור אותם הרי חלקי גופי וגופי זה אני אז למה אני צריך לחקור את הגוף שלי ולמה אני מסתכל בצורה חיצונית ולא יכול לשלוט בלב הרי הגוף הוא אני אבל הגוף הוא לא אני מיכוון שאני זאת הנשמה שבתוך הגוף ואני מכיר את הנשמה שלי אני מרגיש אותה אני יכול לשפר את מצבה או בקיצור אני זה הנשמה ואני שולט בגוף שלי כי אני זה הנשמה שבתוך הגוף והגוף זה לא אני "יתכן אמנם שקיים מתכנן" אתה אומר שיתכן שקיים מתכנן אז אני אומר לך שבלי מתכנן לא הייו חיים על כדור הארץ הכל כל כך מתוכנן ומסובך אפילו הדברים שאמרת היו כל כך מסובכים אז אם מה שאמרת היה מסובך אז כמובן שמה שתיארת היה מסובך גם ובלי מתכנן לא היה יכול להויצר כלום ומה לתא הראשון היה מוח היה לו חשיבה היה לו תכונות כל כך רבות שעזרו לו להבין את עצמו ולבין מה הוא רוצה להיות נגיד בן אדם בה לחיים נכון אז יש לו מורים שאומרים לו תראה תלך תיהיה רופא אז הוא הולך ללמוד והופך להיות רופא ותא(נגיד שהתא נוצר איכשהוא והוא קיים כבר) התא בה לחיים והוא לא יודע מה הוא רוצה מעצמו לאן לפנות לאן ללכת מה להיות למה להפוך בכלל איך תא יכול לחשוב? מה יש לו מוח? אם הוא התא האורגניזם הראשון יצר אותנו אז הוא יותר חכם מכל האנושות אז בשביל מה הוא היה צריך להפוך למשהו הרי הוא בעצם קיים ויש לי שאלה אליך: אם אני ישים תא באיזה כוכב או משהו אז מה אם אני יחזור אחרי כמה מאות אלפי שנים הוא יהפוך לכוכב מאוכלס ועוד שאלה אם אני ישים תא בכדור הארץ ואני חזור אחרי תקופת זמן של 60 שנה אז מה הוא יהפוך לכמה תאים? זה כמו שתשים טיפת קולה באיזה מעבדה והיא תהפוך לבקבוק כולה אחרי תקופת זמן ויש לי הצע בשביל המדע אם הם רוצים לדעת אם באמת נוצרנו מתא אז שישימו תא ויתנו את התנאים שהם חושבים שהיה בתחילת קיומו ושיעקבו אחריו במשך דורות ויראו אם קרה משהו ואם ההוא ימות אחרי שבוע אז כל התאוריה של האבולוציה נופלת למה הם לא עושים את הניסוי הזה?

00000000000

New member
בבקשה...

"מולקולה לא יכול להיווצר ככה סתם" -> אכן. אני הסברתי על האבולוציה ולא על ההתחלה של החיים, מכיוון ששאלת על האבולוציה ולא על תחילת החיים. שים לב שאלו 2 נושאים שונים. ניסוי מעבדתי מפורסם הראה שכשמים את היסודות המתאימים ביחד בתוך אטמוספירה מתאימה (דוגמת האטמוספירה העשירה באנרגיה שהתקיימה בכדור הארץ בתחילת התפתחותו) - נוצרים אבני הבנין של החיים. ככל שעובר הזמן נסגרים עוד ועוד פערים בידע שלנו לגבי התהליכים הנ"ל. הנתונים שבידינו מראים שאין סיבה להניח כי חייבת להתקיים ישות תבונית שתגרום לתהליכים אלו להתרחש. "למה אנשים מתים?" -> בתוך כ-20 שנים תהיה כנראה זמינה טכנולוגיה ננורובוטית שתאפשר אנשים להפסיק למות. עד אז אתה מוזמן לחפש באינטרנט מידע על הזדקנות של תאים. "למה אנחנו לא עושים לנו עוד איזה יד שלישית" -> ההתפתחות האבולוציונית נגרמת על ידי השפעות סביבתיות (כפי שכבר הסברתי) וכנראה לא היתה השפעה סביבתית שגרמה להתפתחות של יד שלישית אצל בני אדם. יד שלישית לא תופיע אצל מין האנושי בזמן הקרוב ללא התערבות גנטית, מכיוון שלוקח תקופות גיאולוגיות (נכון... מאות אלפי עד מליוני שנים) להתפתחויות אבולוציוניות מורכבות. "אם התא היה כבר קיים אז למה הוא היה צריך לברוא את עצמו הרי הוא היה כבר קיים" -> על מה אתה מדבר? ככל הידוע לי תאים לא "בוראים את עצמם". אם התכוונת לשאול "למה התא משתכפל", התשובה היא: חלק מהאורגניזמים הראשוניים שנוצרים בהשפעת אטמוספירה עשירה באנרגיה - עשויים להיות בעלי תכונת שכפול עצמי. הסיבה לכך היא המבנה שלהם, שמאפשר להם זאת. "ואיך עכשיו בגוף שלי הדם זורם בלי שאני יגיד לו אל הלב ומתבצעים בו דברים שאני לא יודע שהם מתבצעים" -> חלק גדול מהשרירים שלך פועלים מעצמם מבלי שתפעיל אותם במודע. הדם זורם מכיוון שהלב פועל כמשאבה. "ולמה אני מסתכל בצורה חיצונית ולא יכול לשלוט בלב הרי הגוף הוא אני" -> מאותה סיבה שאתה לא יכול לעוף. אתה יכול לפעול רק במסגרת המגבלות של הגוף וחוקי הפיזיקה. "אבל הגוף הוא לא אני מיכוון שאני זאת הנשמה שבתוך הגוף" -> אין שום בסיס להצהרתך זו. הצהרתך "אני זאת הנשמה שבתוך הגוף" מוטעית, מכיוון שגם אם יש לך נשמה, הרי ש"אתה זה הצירוף של הגוף שלך והנשמה שלך". אתה לא "בתוך הגוף", אלא אתה הוא הגוף (ואולי הנשמה, אם היא קיימת). אם לא קיים דבר כמו "נשמה", כי אז אתה הוא הגוף שלך. "...ואני מכיר את הנשמה שלי אני מרגיש אותה אני יכול לשפר את מצבה או בקיצור אני זה הנשמה ואני שולט בגוף שלי כי אני זה הנשמה שבתוך הגוף והגוף זה לא אני" -> אתה מרגיש את הנשמה שלך? כי אני לא. מה אתה מרגיש בדיוק? אם אתה טוען שאתה מרגיש את הנשמה שלך, בבקשה תגדיר אותה! כי למיטב ידיעתי הנשמה מוגדרת כמשהו רוחני לחלוטין (כמו "טומאה" או "קדושה") שלא ניתנת למדידה באמצעים פיזיים. אתה יכול לשפר את מצבך הגופני, השכלי, והנפשי (אל תטעה כאן במשמעות), אך אין ראיות לכך שאתה יכול לשפר את מצב ה"נשמה" שלך. "אתה אומר שיתכן שקיים מתכנן אז אני אומר לך שבלי מתכנן לא הייו חיים על כדור הארץ הכל כל כך מתוכנן ומסובך אפילו הדברים שאמרת היו כל כך מסובכים אז אם מה שאמרת היה מסובך אז כמובן שמה שתיארת היה מסובך גם ובלי מתכנן לא היה יכול להויצר כלום" -> מסובך למי? העולם אינו מסובך, אלא אם כן אתה לא מבין כיצד הוא פועל. "ומה לתא הראשון היה מוח היה לו חשיבה היה לו תכונות כל כך רבות שעזרו לו להבין את עצמו ולבין מה הוא רוצה להיות...אם הוא התא האורגניזם הראשון יצר אותנו אז הוא יותר חכם מכל האנושות אז בשביל מה הוא היה צריך להפוך למשהו הרי הוא בעצם קיים..." -> לא. האורגניזמים הראשוניים (קח לדוגמה "אמבה") פועלים כפי שכל בעלי החיים הקטנים פועלים - על ידי דחפים רפלקסיביים. הסיבה היא שהמוח שלהם לא כולל מרכזי חשיבה ורגש. תאים פועלים כמו שהם פועלים בגלל האופן שהם בנויים. לא מעורבת פה פעולה מחשבתית (השוואה טובה יכולה להיות מערכת השמש. הכוכבים מסתובבים כך מאחר שכך הם בנויים. את זה כבר הסברתי היטב). "אם אני ישים תא באיזה כוכב או משהו אז מה אם אני יחזור אחרי כמה מאות אלפי שנים הוא יהפוך לכוכב מאוכלס" -> אם תשים אורגניזם בכוכב שתנאיו מאפשרים חיים, יתכן מאוד שאחרי מליוני שנים הוא יהפוך לכוכב מאוכלס. אבל סביר יותר להניח שזה כבר קרה באותו כוכב, מכיוון שהיסודות המתאימים לחיים נמצאים כנראה בכל היקום. "אם אני ישים תא בכדור הארץ ואני חזור אחרי תקופת זמן של 60 שנה אז מה הוא יהפוך לכמה תאים? זה כמו שתשים טיפת קולה באיזה מעבדה והיא תהפוך לבקבוק כולה אחרי תקופת זמן" -> אם תשים אורגניזם בעל יכולת השתכפלות (שים לב להבדל בין זה לבין "תא") במקום המספק את התנאים המתאימים ושאין בו תנאים מתחרים (דוגמת חיים אחרים מפותחים יותר, שיטרפו את האורגניזם או לא יותירו לו מרחב מחיה), הוא כנראה יתרבה. זה בדיוק מה שקורה כששמים בן ובת ביחד. (צר לבשר אותך שחוקי הפיזיקה תומכים בהתרבות של חומר ביולוגי בצורת אורגניזמים חיים, אבל לא של החומר הכימי הנקרא "קולה"). למעשה, אם תשים חיידק אחד במקום שמאפשר תנאי מחייה אופטימליים (ובלתי אפשריים כמובן) ללא אורגניזמים מתחרים ועם אספקת אוכל תמידית, החיידקים יהפכו להיות בתוך יום להרבה יותר ממספר האנשים שחיים כיום על כדור הארץ. "ויש לי הצע בשביל המדע אם הם רוצים לדעת אם באמת נוצרנו מתא אז שישימו תא ויתנו את התנאים שהם חושבים שהיה בתחילת קיומו ושיעקבו אחריו במשך דורות ויראו אם קרה משהו. ואם ההוא ימות אחרי שבוע אז כל התאוריה של האבולוציה נופלת. למה הם לא עושים את הניסוי הזה?" -> עשה בהצלחה את הניסוי הזה הכימאי האמריקני סטנלי מילר, כבר 1953. (בדיוק כפי שתיארתי בתחילת הפתיל).

L7

New member
מלך חיות, כיצד אלוהים גורם לדברים

להתבצע? אולי תסביר? כשאמר יהי אור איך היה אור? לאור יש אוזניים ? הוא ממושמע? אלוהים מתקשר אתו בסלולרי? אין לך מושג קלוש איך איך איך אלוהים עושה דברים לכן אלוהים הוא הסבר צולע מאוד

העולם עומד בציויונו של אלוהים

כל מה שאלוהים אומר חייב להיתבצע שהכל נהיה בדברו

L7

New member
לא הבנת כלום. כיצד אלוהים מפעיל

דברים? כיצד הוא יוצר? כיצד הוא מוריד גשם?

mr nice guy

New member
000000 תגיב שניה... קראתי חלק

איזו טכנולוגיה תתפתח שתאפשר לאנשים להפסיק למות? לא הבנתי את החלק הזה

L7

New member
חיי נצח- לתפיסתי לפחות..........

ישלנו שני מרכיבים: תוכנה- המאוחסנת במוח חומרה - גופנו. ולמדקדקים- התוכנה היא פיזית ולכן היא חומרה. העתקת תוכנה- ממוח למוח- להערכתי עוד 100 שנה לפחות. שיכפול פיזי - אפשרי בעתיד הקרוב מאוד. ביחד- מדובר בחיי נצח.כמעט.

גוליבר הגיע באחד ממסעותיו

לארץ, בה חלק מהאנשים היו בני אלמוות. אבל אדם שהגיע, למשל, לגיל 500, לא נראָה צעיר יותר. כך הוא נראה: אדם בן 500. ואנשים אלה נחשבו לאומללים ביותר באותה ארץ. תושבי ארץ זו קיבלו חוק אחד הומני, להקלת סבלם של אותם בני אלמוות: אם שני בני זוג נשוי היו בני אלמוות, הם היו חייבים להתגרש כעבור 100 שנה, כי להיות נשואים לנצח נצחים - זה כבר סדיזם.

DuStOfAnGeLs

New member
שאלונת

למה אנשים רוצים לחיות לנצח? במילים אחרות: אם מישהו מכאן, רוצה, אז למה?

00000000000

New member
תשובה:

כי זהו דחף הישרדותי שהינו חלק מטבע האדם (בדיוק כפי שאנשים רוצים לאכול, כשהם רעבים). אם נתייחס אל זה באופן אישי יותר: *הפחד מהבלתי ידוע הוא הפחד הגדול ביותר, ויש אנשים שבשבילם המוות הוא הבלתי ידוע (בהתאם להשקפותיהם או אמונותיהם הדתיות). *אתאיסטים עשויים לא לרצות למות, מכיוון שבשבילם המוות הוא איבוד של כל היקר להם (רוב האנשים לא ישמחו לאבד את ביתם, חםציהם האישיים, משפחתם, וכדומה. במוות מאבדים את כל זה + את ה"עצמי". שזה הרבה.) *יש אנשים רבים שישמחו לחיות לנצח (למרות שהם לא בהכרח יפחדו למות), מכיוון שהם עוסקים בשיפור עצמי / יצירה או פיתוח של מדע או אומנות / למידה, וכדומה, והם מאושרים וממצים את עצמם (אולי אפילו מרגישים שאין להם מספיק זמן לכל מה שהם רוצים עוד להספיק). עוד זמן של חיים עשוי להועיל להם.

למעלה