בבקשה...
"מולקולה לא יכול להיווצר ככה סתם" -> אכן. אני הסברתי על האבולוציה ולא על ההתחלה של החיים, מכיוון ששאלת על האבולוציה ולא על תחילת החיים. שים לב שאלו 2 נושאים שונים. ניסוי מעבדתי מפורסם הראה שכשמים את היסודות המתאימים ביחד בתוך אטמוספירה מתאימה (דוגמת האטמוספירה העשירה באנרגיה שהתקיימה בכדור הארץ בתחילת התפתחותו) - נוצרים אבני הבנין של החיים. ככל שעובר הזמן נסגרים עוד ועוד פערים בידע שלנו לגבי התהליכים הנ"ל. הנתונים שבידינו מראים שאין סיבה להניח כי חייבת להתקיים ישות תבונית שתגרום לתהליכים אלו להתרחש. "למה אנשים מתים?" -> בתוך כ-20 שנים תהיה כנראה זמינה טכנולוגיה ננורובוטית שתאפשר אנשים להפסיק למות. עד אז אתה מוזמן לחפש באינטרנט מידע על הזדקנות של תאים. "למה אנחנו לא עושים לנו עוד איזה יד שלישית" -> ההתפתחות האבולוציונית נגרמת על ידי השפעות סביבתיות (
כפי שכבר הסברתי) וכנראה לא היתה השפעה סביבתית שגרמה להתפתחות של יד שלישית אצל בני אדם. יד שלישית לא תופיע אצל מין האנושי בזמן הקרוב ללא התערבות גנטית, מכיוון שלוקח תקופות גיאולוגיות (נכון... מאות אלפי עד מליוני שנים) להתפתחויות אבולוציוניות מורכבות. "אם התא היה כבר קיים אז למה הוא היה צריך לברוא את עצמו הרי הוא היה כבר קיים" -> על מה אתה מדבר? ככל הידוע לי תאים לא "בוראים את עצמם". אם התכוונת לשאול "למה התא משתכפל", התשובה היא: חלק מהאורגניזמים הראשוניים שנוצרים בהשפעת אטמוספירה עשירה באנרגיה - עשויים להיות בעלי תכונת שכפול עצמי. הסיבה לכך היא המבנה שלהם, שמאפשר להם זאת. "ואיך עכשיו בגוף שלי הדם זורם בלי שאני יגיד לו אל הלב ומתבצעים בו דברים שאני לא יודע שהם מתבצעים" -> חלק גדול מהשרירים שלך פועלים מעצמם מבלי שתפעיל אותם במודע. הדם זורם מכיוון שהלב פועל כמשאבה. "ולמה אני מסתכל בצורה חיצונית ולא יכול לשלוט בלב הרי הגוף הוא אני" -> מאותה סיבה שאתה לא יכול לעוף. אתה יכול לפעול רק במסגרת המגבלות של הגוף וחוקי הפיזיקה. "אבל הגוף הוא לא אני מיכוון שאני זאת הנשמה שבתוך הגוף" -> אין שום בסיס להצהרתך זו. הצהרתך "אני זאת הנשמה שבתוך הגוף" מוטעית, מכיוון שגם אם יש לך נשמה, הרי ש"אתה זה הצירוף של הגוף שלך והנשמה שלך". אתה לא "בתוך הגוף", אלא אתה הוא הגוף (ואולי הנשמה, אם היא קיימת). אם לא קיים דבר כמו "נשמה", כי אז אתה הוא הגוף שלך. "...ואני מכיר את הנשמה שלי אני מרגיש אותה אני יכול לשפר את מצבה או בקיצור אני זה הנשמה ואני שולט בגוף שלי כי אני זה הנשמה שבתוך הגוף והגוף זה לא אני" -> אתה מרגיש את הנשמה שלך? כי אני לא. מה אתה מרגיש בדיוק? אם אתה טוען שאתה מרגיש את הנשמה שלך, בבקשה תגדיר אותה! כי למיטב ידיעתי הנשמה מוגדרת כמשהו רוחני לחלוטין (כמו "טומאה" או "קדושה") שלא ניתנת למדידה באמצעים פיזיים. אתה יכול לשפר את מצבך הגופני, השכלי, והנפשי (אל תטעה כאן במשמעות), אך אין ראיות לכך שאתה יכול לשפר את מצב ה"נשמה" שלך. "אתה אומר שיתכן שקיים מתכנן אז אני אומר לך שבלי מתכנן לא הייו חיים על כדור הארץ הכל כל כך מתוכנן ומסובך אפילו הדברים שאמרת היו כל כך מסובכים אז אם מה שאמרת היה מסובך אז כמובן שמה שתיארת היה מסובך גם ובלי מתכנן לא היה יכול להויצר כלום" -> מסובך למי? העולם אינו מסובך, אלא אם כן אתה לא מבין כיצד הוא פועל. "ומה לתא הראשון היה מוח היה לו חשיבה היה לו תכונות כל כך רבות שעזרו לו להבין את עצמו ולבין מה הוא רוצה להיות...אם הוא התא האורגניזם הראשון יצר אותנו אז הוא יותר חכם מכל האנושות אז בשביל מה הוא היה צריך להפוך למשהו הרי הוא בעצם קיים..." -> לא. האורגניזמים הראשוניים (קח לדוגמה "אמבה") פועלים כפי שכל בעלי החיים הקטנים פועלים - על ידי דחפים רפלקסיביים. הסיבה היא שהמוח שלהם לא כולל מרכזי חשיבה ורגש. תאים פועלים כמו שהם פועלים בגלל האופן שהם בנויים. לא מעורבת פה פעולה מחשבתית (השוואה טובה יכולה להיות מערכת השמש. הכוכבים מסתובבים כך מאחר שכך הם בנויים.
את זה כבר הסברתי היטב). "אם אני ישים תא באיזה כוכב או משהו אז מה אם אני יחזור אחרי כמה מאות אלפי שנים הוא יהפוך לכוכב מאוכלס" -> אם תשים אורגניזם בכוכב שתנאיו מאפשרים חיים, יתכן מאוד שאחרי מליוני שנים הוא יהפוך לכוכב מאוכלס. אבל סביר יותר להניח שזה כבר קרה באותו כוכב, מכיוון שהיסודות המתאימים לחיים נמצאים כנראה בכל היקום. "אם אני ישים תא בכדור הארץ ואני חזור אחרי תקופת זמן של 60 שנה אז מה הוא יהפוך לכמה תאים? זה כמו שתשים טיפת קולה באיזה מעבדה והיא תהפוך לבקבוק כולה אחרי תקופת זמן" -> אם תשים אורגניזם בעל יכולת השתכפלות (שים לב להבדל בין זה לבין "תא") במקום המספק את התנאים המתאימים ושאין בו תנאים מתחרים (דוגמת חיים אחרים מפותחים יותר, שיטרפו את האורגניזם או לא יותירו לו מרחב מחיה), הוא כנראה יתרבה. זה בדיוק מה שקורה כששמים בן ובת ביחד. (צר לבשר אותך שחוקי הפיזיקה תומכים בהתרבות של חומר ביולוגי בצורת אורגניזמים חיים, אבל לא של החומר הכימי הנקרא "קולה"). למעשה, אם תשים חיידק אחד במקום שמאפשר תנאי מחייה אופטימליים (ובלתי אפשריים כמובן) ללא אורגניזמים מתחרים ועם אספקת אוכל תמידית, החיידקים יהפכו להיות בתוך יום להרבה יותר ממספר האנשים שחיים כיום על כדור הארץ. "ויש לי הצע בשביל המדע אם הם רוצים לדעת אם באמת נוצרנו מתא אז שישימו תא ויתנו את התנאים שהם חושבים שהיה בתחילת קיומו ושיעקבו אחריו במשך דורות ויראו אם קרה משהו. ואם ההוא ימות אחרי שבוע אז כל התאוריה של האבולוציה נופלת. למה הם לא עושים את הניסוי הזה?" -> עשה בהצלחה את הניסוי הזה הכימאי האמריקני סטנלי מילר, כבר 1953. (בדיוק כפי שתיארתי בתחילת הפתיל).