המצאה שמתחלקת למספר תת-המצאות

eranna

New member
המצאה שמתחלקת למספר תת-המצאות

שלום, נניח שהמצאתי משחק שדומה למשחק דמקה. את המשחק החדש ניתן לשחק על לוח דמקה 8-כפול-8 משבצות אבל ניתן לשחק גם על לוחות קטנים יותר או גדולים יותר. ז"א, למשל 7 גדלים שונים של לוחות: 4-כפול-4, 5-כפול-5, 6-כפול-6, 7-כפול-7, 8-כפול-8, 9-כפול-9, 10-כפול-10. בכל גודל לוח המשחק מעט שונה אבל עיקרון המשחק משותף לכל הגדלים. האם דרוש לרשום 7 פטנטים שונים? האם ניתן לרשום פטנט אחד לכולם? תודה, ערן

אדנדום

New member
אם העיקרון זהה, סביר להניח שניתן יהיה "לכסות"

את ההמצאה באמצעות פטנט יחיד.

אדנדום

New member
תוספת קטנה

לגבי משחקים - קח בחשבון שחוץ מבארה"ב יהיה לך קשה מאוד (עד בלתי אפשרי) לקבל פטנט על משחק.

טעות סופר

התכוונתי לשאול על סמך מה אתה אומר שאי אפשר לקבל פטנט על משחק מחוץ לארצות הברית.

הסעיף רלוונטי אבל קביעתך גורפת ומרחיקת לכת

הסעיף שצטטת שולל schemes, rules and methods for performing mental acts, playing games אבל אינו מונע להבנתי השגת פטנט על משחק. לו הייתי ממציא היום את משחק השחמט האם לא יכלתי לתבוע פטנט עבורו באירופה?

אני חושב שאתם מכוונים לאותו הדבר

אך שמים את הדגש על נקודות שונות וזאת משום שאין סט עובדות מוסכם (זו תמיד בעיה בדיון משפטי תיאורטי). בכל מקרה, מבלי להיכנס לעומק מפאת קוצר זמן, אני רואה לנכון רק לצטט את הדבר הראשון שעלה לי בראש בעניין זה, פס"ד בעניין IGT באנגליה התייחס לסעיף 52 האמור באוביטר דיקטום- "It is fair to note, however, that Article 52 does not, as it might have done, exclude games per se. The apparatus for playing a game remains, in theory, patentable," והמבחן מפס"ד Aerotel/Macrossan. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

אדנדום

New member
2 הערות

1. כידוע, יש לסייג את דברי ביהמ"ש הבריטי כל אימת שהוא מתייחסת ל-EPC, עקב ההבדלים שעדיין קיימים בין הדיסציפלינות (ראה למשל את פס"ד Symbian שניתן לא מזמן, ולאו דוקא את הרציו של פסה"ד). 2. אין ספק שמכשיר חדשני לגמרי יהיה כשיר-פטנט - בלי קשר לשאלה האם השימוש שלו הוא למשחק או למטרה "תעשייתית". עם זאת, מה לגבי משחקים העושים שימוש באלמנטים פיזיים פשוטים ומוכרים, כאשר כל החידוש מצוי בכללים בלבד? לדוגמה, נניח והמצאתי את משחק השחמט, כאשר הלוח כבר מוכר (ממשחק הדמקה, למשל) והכלים גם כן מוכרים (מן הסתם אנשים גילפו צורות כאלו בעץ בעבר) - האם אקבל פטנט אירופאי? האם לא מדובר בדיוק במה שס' 52 אוסר?

הערות

1. נכון, אבל עדיין רלוונטי לעניין זה. 2. לדעתי, כללים חדשים למשחק פיזי _קיים_ אינם כשירים לפטנט באירופה. קשה לי עם הדוגמא של השחמט שכן אפשר להתווכח על "העובדות" ולכן איני מתייחס ספציפית לדוגמא. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

אדנדום

New member
בגדול, אפשר לדעתי לסכם ולומר

שמשחק, ככל שהוא מתייחס לכללים בלבד, כנראה לא יהיה כשיר-פטנט באירופה. לעומת זאת, אם לכללים נלווים גם אלמטים פיזיים חדשים, ייתכן שניתן יהיה לקבל פטנט. מבחינה זו, משחק דומה מאוד לנוסחה מתמטית או למהלך מחשבתי: כשלעצמו, מדובר בשורה של כללים תיאורטיים נטו...

למעלה