המצאת פטנט שגיליתי שקיים כקונספט

mihibiz

New member
המצאת פטנט שגיליתי שקיים כקונספט

שלום רב המצאתי פטנט ואני אמור לקבל ממשרד הפטנטים הישראלי והאמריקאי אישור כל כך. ראיתי שמישהו בשנת 2004 כבר חשב על זה אך אופן תפעול הפטנט שונה. עד היום לא ראיתי את הפטנט הזה משווק או נמכר איפשהו. האם בכל זאת כדי לי להמשיך את התהליך של אב טיפוס ולהשקיע את הזמן והכסף בפיתוחו והפצתו בעולם למרות שמישהו כבר חשב על זה? תודה

SteinPatent

New member
פטנט מחייב חדשנות עולמית

עם זאת, אם אופן התפעול, שלטענתך שונה, אינו מובן מאליו לאיש מקצוע בתחום ההמצאה והוא מביא ליתרון בולט מההמצאה הקודמת, יתכן ותוכל לקבל פטנט על אופן התפעול הייחודי של הרעיון הקיים.

mihibiz

New member
אז לפי מה שאני מבין....

יכול להיות שאופן תפעולו של הרעיון,שהוא שונה כן יתן לי את הזכות לפטנט. וברגע שיהיה לי את האישור ביד,אני יוכל ללכת לבנות אב טיפוס ולשווק את הרעיון? יכול להיות שאופן תפעולו של הרעיון כפי שהמצאי קודמי,למרות שקיבל פטנט רשום לא הרשים אף אחד והוא לא הצליח לשווקו או למכור אותו ולכן לא רואים אותו בשוק? זה עדיין לא אומר שלי לא יהיה סיכוי,וכן כדאי לנסות בכל זאת? תודה.

אי אפשר לדעת לפי הפרטים שמסרת

ראשית נסדר את הטרמינולוגיה - המצאת המצאה והגשת בגינה בקשה לרישום פטנט (בישראל וגם בארה"ב?). רשות הפטנטים בכל מדינה תבחן את הבקשה ותחליט האם היא עומדת בתנאים הנדרשים לרישום. לא ניתן להעריך האם בקשתך תתקבל או לא מבלי לראות את הפטנטים ובקשות הפטנטים הקיימים כיום ולהשוותם לבקשה שלך. בחלק מהמקרים בקשת הפטנט מבקשת להגן על אופן ישום ספציפי ובמקרה כזה יכול להיות שאין בעיה עם כך שהרעיון הכללי כבר היה ידוע. אולם, לעיתים עצם כך שהרעיון הכללי כבר היה ידוע הופך את חלק או כל צורות היישום ללא כשירות לרישום כפטנט. כך או אחרת, ברוב המקרים לא ממתינים לרישום הפטנט לפני תחילת פעילות עסקית שכן התהליך לוקח שנים. בברכה,

למעלה