המצב בדרום הארץ

the new L

New member
המצב בדרום הארץ

שלום, אני קול צף שמתלבט למי להצביע. אשמח לשמוע איך מתכננת מפלגת העבודה להפסיק את ירי הטילים על דרום הארץ.

צורי80

New member
אחרי ויתורים באיזור נתב"ג

אף אחד לא ירה על נח"ל עוז ועלומים

כדור הארץ לצורי

לאלה שיורים על נחל עוז (לפחות לשליטים באזור) יש גם נשק להגיע עד נתב"ג מעזה.

צורי80

New member
שמענו שמענו

יכולת הדיוק שלהם על שדרות מאוד מוגבלת, ולכן גם אם קיימים שם טילים שמסוגלים להגיע לנתב"ג (ולא קיימים כי אחרת הם היו מנסים את מזלם) הם לא יכולים להזיק היום באופן משמעותי.

כמובן שאם המדיניות הישראלית לא תצליח להיות אייתנה מול אובמה ונעשה ויתורים באיזור נתב"ג הבלאגנים יעזבו את נח"ל עוז ויעברו לשדה התעופה.

לא קיימים? אתה יודע יותר טוב ממערכת הביטחון?

יש להם טילים שמגיעים לת"א, לנתב"ג, לירושלים. הנזק שיכולים לעשות הטילים האלה הוא הרבה יותר משמעותי מקסאמים (וגם קל יותר לכוון אותם מקסאמים).

צורי80

New member
כנראה את משרתת בחיל מודיעין

שאת יודעת שיש להם טילים כאלה
אבל שוב, פיספסת את הנקודה, גם אם יש להם טילים שיכולים להגיע עד נתב"ג הם לא יעילים
יכולת הדיוק שלהם נמוכה מאוד במרחק מהרצועה עד לנתב"ג
לעומת זאת אם נבצע ויתורים ביו"ש הטילים יהיו מאוד קרובים ומספיק מדוייקים.

שמענו את תומכי ההתנתקות שאמרו
"יש טענה שיהיה איום... על ישובים בנגב, לא שמעתי טענה מגוחכת כזו"
ועוד ועוד

במקום שתומכי ההתנתקות יודיעו שהם מוותרים על זכות ההצבעה שלהם עכשיו הם טוענים שיש עם מי לדבר.

ויתורים ביו"ש יפסיקו ירי על נח"ל עוז ויובילו לירי על נתב"ג.
אם את רוצה את יכולה להגיד "יש טענה שיהיה איום... על נתב"ג, לא שמעתי טענה מגוחכת כזו"
רק קחי בחשבון שאני אשמור את ההודעה הזאת.

כל גורם רשמי מודה בזה

אמנם לא דיברו ספציפית על נתב"ג אלא על הערים אבל מי שרוצה לייצר רדיוס יכול לראות בקלות שנתב"ג נכנס פנימה. החמאס יכול להגיע עד נתב"ג (גם עד כפר סבא), גם החיזבאללה יכול להגיע עד נתב"ג. אני לא יודעת איך לספר לך את זה, אבל הרקטות בהן משתמשים בעזה על הטווחים הקרובים יחסית הן מאוד לא מדוייקות (ומאוד מושפעות מהרוח). לעומת זאת, אם יחליטו לירות על נתב"ג בעזה אז אולי הם לא יפגעו במטוס שמתרומם לאוויר (ובטח ובטח שקסאמים לא היו עושים את זה), אבל הם כנראה כן יפגעו בשטח נתב"ג אם לא יהיה ירוט. מה נטפלת דווקא לנתב"ג? טילים על ירושלים כבר לא מספיק טוב בימינו?

אם שמעת בן אדם בתקופה שלפני ההתנתקות אומר שאיום על הנגב זו טענה מגוחכת הוא באמת בן אדם מאוד מגוחך, שכן האיום הזה היה קיים הרבה לפני ההתנתקות. זה נכון שכל עוד היו שם גוש קטיף וישובי צפון הרצועה אז ישובי עוטף עזה חטפו פחות (כי הם "חלקו בנטל" עם ההתנחלויות) אבל בכל מקרה הירי (על כולם) רק הלך והתגבר עם הזמן.

צורי80

New member
הפרובלמטיקה שבמתן זכות הצבעה לתומכי ההתנתקות

לתומכי ההתנתקות היו את כל ההסברים היפים שבעולם למה ההתנתקות טובה
וקיום יש להם הסברים יפים למה ויתורים ביו"ש לא מסכנים את נתב"ג
אני יכול לנסות לשכנע עד מחר א' ואת יכולה לנסות לשכנע עד מחר ב'
העניין הוא שיש כאלה שיודעים לנתח את המציאות - מתנגדי ההתנתקות
ויש כאלה שלא יודעים לנתח את המציאות...

כיום אם קיימת יכולת אפקטיבית לפגוע בנתב"ג ואני (שכאמור מהצד של אלה שכן מבינים) מסופק. היא שמורה לגורמים 'אחראיים' ראשי החמאס וכו'
ויתורים ביו"ש יובילו לכך שכל סגן כנופיית רחוב יוכל לגרום לסגירת נתב"ג.

אז לאור כל זאת, האם אני בעד שלילת זכות ההצבעה לכנסת של מי שתמך בהתנתקות?
דעתי בעניין כמו דעתי על התמודדות זועבי בכנסת, יש מחיר לדמוקרטיה, ולפעמים הוא כבד, בהסתכלות רחבה חייבים לאפשר לתומכי ההתנתקות גם כן להצביע.

התקשרו מבלוקבסטר

ביקשו ממך שתבוא לקחת את הסרט "הנפילה". נראה שאתה זקוק לו, כשאתה מזיין בשכל על "מתן זכות הצבעה".

גם לג'יהאד האיסאלמי יש טילים שמגיעים לנתב"ג. מעט יחסית לחמאס, אבל יש.

צורי80

New member
אפשר להתווכח, אבל השאלה מה הטעם?

גם לפני ההתנתקות הבטחתם לנו, חָזיתֵם דברים ניבאתם דברים
כמובן שבהכל טעיתם
וגם אנחנו חזינו דברים והתרענו והזהרנו
והכל מהפרט הראשון עד הפרט האחרון התגשם

כעת אתם אומרים תסריטים 'הכי הגיוניים' שיש, ממש משכנעים
אז זהו שלא.

הבטחתי לך משהו לפני ההתנתקות?

אני אפילו לא נכנסת לחזיונות המשיחיים הקדושים שלך, ובטח לא אתווכח איתך עליהם או על ה"נראטיב" שלך להסטוריה. פשוט כשאתה מדבר על מתן זכות הצבעה אתה יותר מחוצה את גבול הטעם הטוב.

ושוב אני שואלת, מה אתם נדבקים לנתב"ג דווקא? קסאמים ופצמ"רים על ירושלים (על הכנסת!) זה כבר לא מספיק טוב?

הנה דוגמא להבנה של אישה בבטחון...

טיל שמפיל מטוסים צריך לירות ממרחק של 2-3 קילומטר מקסימום.
מהגדה זה יצליח להם, לא מעזה.

רק לדמיין מטוס גדול של אל על נופל עם כל הנוסעים...

קסאמים אגב לא יגיעו עד נתב"ג, בשביל זה צריך טילים הרבה יותר רציניים שהחמאס בינתיים לא מעיז לירות , תודה לאל.

"טיל שמפיל מטוסים"

גבר גבר שמבין בביטחון, הטילים שנורים לכיוון ב"ש ודרומה לאיזה מפעל כימיקלים באזור, יכולים להגיע גם לנתב"ג אם יכוונו לשם.

תגיד, הטיל המשודרג הזה שיכול להיות רק בגדה ולא בעזה יודע גם להבחין בין מטוסי אלעל למטוסי טרקיש?

צורי80

New member
הפכת אותם למינימום אמריקאים

קודם כל אני לא מסכים עם קודמי שקישר את ההבנה בביטחון למין, זה קשור ל-Common sense ולא למגדר.
היו גברים שתמכו בהתנתקות והיו נשים שהתנגדו להתנתקות.

ולעצם העניין, לאמריקאים כנראה יש טילי קרקע אויר שמסוגלים להתביית על מטוסים במרחקים כאלה, לא רק שלכנופיות בעזה אין טילים מונחים כאלה, אני בספק אם לישראל יש טילים כאלה.

רגע, אז שאני אבין

כשאתה אומר ירי על נתב"ג אתה לא מתכוון ל...ירי על נתב"ג אלא לירוט מטוסים ממריאים באמצעות טילים נגד מטוסים? ולכנופיית הגדה יש כאלה?

אני אענה במקומו - כן.

ירי על נתב"ג עצמו זה פחות מטריד, באותה מידה אפשר לירות על עזריאלי, הכור בדימונה או כל מקום אחר.

אבל אוי ואבוי אם יפילו לנו מטוסים בטילי כתף, ואלה טילים שיורים אותם מהכתף לכיוון המטוס ממרחק של קילומטרים ספורים, לא מרצועת עזה, ולזה התכוונתי.

כרגע אין כאלה בגדה, אבל אם הגדה תיפול לרשות חמאס כן יהיו שם כאלה.

ואז איך נמריא מנתב"ג?

mr dish

New member
טיל אולשפיגל....

טילי כתף ניתן לשגר מטווח מינימלי של כקילומטר, כדי לאפשר לו להדרך.

כל כלי תעופתי הפולט חום, מטווח זה עד לכ-5 קילומטר, ימצא בסכנת הפלה.

למעלה