המצב בדרום הארץ

mr dish

New member
התכוונת...מבית אריה, לא? זו אחת מהסכנות הכי

מוחשיות המאיימות על מרחב האויר שלנו, בלב ליבה של המדינה.

אני עדיין מתפלא איך לא העתיקו את ייצור הקסאמים גם לגדה...אבל אני מעריך שזה רק עניין של זמן ו...נצחון חמאסי בבחירות בגדה.

צורי80

New member
צה"ל עושה ביו"ש כבשלו

בתכל'ס כשצה"ל רוצה לעשות פעולות בכל שטחי יו"ש לא משנה אם זה A B C הוא עושה את זה וכך הוא מונע את השתלטות החמאס.
למזלנו הפתח מפחד מהחמאס יותר מאשר אנחנו מפחדים מהחמאס.

אתה טוען שנתב"ג בטווח 5 ק"מ מבית אריה?...

אם כן, אתה הרבה יותר ממוזמן להתבונן במפה.

mr dish

New member
לא טענתי זאת. מי שמכיר את מסלולי גלישת המטוסי

ם לעבר נחיתתם בשדה, יודע כי הם עושים סיבוב רחב ממערב מזרחה, סובבים 180 מעלות ממש מעל לשיפולי ההר, כלפי השפלה.

זו הנקודה הקריטית לשיגור טיל.

לא נעים לי להגיד לך

אבל כנראה שאתה לא אחד מהם. הנתיב הוא מעל תל אביב ואז למושבים האומללים של עמק לוד ומשם ישר לשדה. מן הסתם גם אם יש טיסות שמשתמשות בנתיב שאתה מתאר, זו אל שזו בעיה לשנות את זה אם מישהו חושך ממשהו. שוב, למה אתם מתעקשים על נתב"ג? אפילו על עזה לא שמים קצוץ מהבחינה הזאת. אני מאמינה, אגב, שאתה יודע שבית אריה מרוחקת ב3.5 ק"מ קו אווירי מהקו הירוק ושיש ריכוזי אוכלוסיה פלשטיניים קרובים יותר (וגם כן רחוקים מכדי להתקרב לנתב"ג עד 5 ק"מ). ככה שגם אם יש טענה לפיה יש צידוק שהצבא יישב שם, לבית אריה בטח שאין צידוק בטחוני. זה רק מפריע לצבא שחוץ מלשמור שמהכפרים האלה לא ייצא טרור לתוך שטח ישראל גם צריך לעשות בייביסיטר לבית אריה שתקועה באמצע.

mr dish

New member
את טועה. ברוב ימי השנה, המטוסים נוחתים אל מול

רוח נגדית, ממערב. כך נוהלי נחיתה בכל העולם. רק ימי חמסין מזרחי מאפשרים גלישה ישירה מהים...

שימי לב למסלול השקט.

mr dish

New member
סליחה...למסלול הראשי. הוא והשקט, מחייבים סיבו

ב מעל שיפולי השומרון, בדיוק בטווח המסוכן מטילי כתף.

אני טסה בכל התקופות בשנה

הנחיתה היא תמיד מעל הראש של האומללים מעמק לוד. ונכון שזה באמת די יחודי לישראל. מה שאתה אומר לא נכון לא למסלול השקט ולא למסלול הקצר. אגב, אתה צודק שישראל די חריגה מהבחינה הזאת. מי יודע, אולי יש באמת מדיניות לשמור מרחק מהגדה (בין אם ביטחוניות או בין אם בגלל איזה מעמד בינלאומי שיש או אין לה), או שזה בכלל בגלל מזג האוויר, או שאולי זה איזה "נוהל מדינות צרות", לא יודעת. אני כן יודעת, מתוך שינה עמוקה, כיצד נראה מסלול הנחיתה. גם תושבי מושבי עמק לוד יודעים (אם כי לא מתוך שינה עמוקה... מסיבות ברורות).

the new L

New member
באמת?

טיל שמפיל מטוסים צריך לירות ממרחק של 2-3 קילומטר מקסימום? יש טילי קרקע-אוויר שהטווח האפקטיבי שלהם הוא 500 קילומטר!

mr dish

New member
צריך להיות מציאותיים...מה שהפלסתינאצים מסוגלי

ם להשיג כרגע זה רק איזה טיל כתף מיושן...וזה טווח הפעלתו.

ItsikH

Member
כל מה שמעבר לק"מ ספורים מחייב סוללת טילים ממש, וזה - גם אין עדיין לחמאס וגם לא יעיל ולא שימושי לארגון טרור, תפעול סוללות כאלו דורש מערך צבאי מסודר וזה דווקא דבר שלצה"ל יש כלים להתמודד איתו היטב, כל יתרונו של הטרור הוא בפשטותו, נשק טרור חייב להיות פשוט וקל לתפעול ככל האפשר, ארגוני טרור מבוססים על אנשים בודדים בשטח (וזה גם הקושי המודיעיני).

droriko

New member
יש הבדל גדול

בין לירות טיל ממרחק רב שמקשה על הדיוק,וגם צריך לעבור בדרך מערכת לירוט טילים,לבין לירות טילים מהגבעות הסמוכות(שהן כל כך סמוכות שאפילו כיפת הברזל לא יכולה לעצור את זה).

דווקא על נתב"ג כיפת ברזל כן יכולה להגן

מפני ירי תיאורטי מאיזהשהו מקום מעבר לקו הירוק. כיפת ברזל מגנה על 7-70 ק"מ. מה נדבקתם דווקא לנתב"ג?

droriko

New member
אז את לא יודעת על מה את מדברת

ואיום רקטי על נתבג הוא דבר הרסני. טיל לא חייב בהכר להפיל מטוס. מספיק שתהייה התרעה על טיל כזה וכל נתבג יסגר,וזה יצור נזק כלכלי עצום. למעשה כל יום חמאס יצור הרתעת שווא על נתבג(כמו שעשה בשנות ה-90 עם הפיגועים) וימוטט את הכלכלה הישראלית.

חמאס יכול לעשות את זה גם היום

אמנם מטווח ארוך יותר אבל עם טילים הרסניים יותר.

mr dish

New member
אין כל צורך בהוכחה, במצב שאפילו ראשי הצבא שלך

מודים כי נשק זה מצוי בידי חלאות האדם הללו, אפילו בכמות גדולה מאד...

רק אתמול הם ירו טיל למרחק קטן אך בממש מעט

מהמרחק של נתב"ג מהרצועה. פשוט לא לכיוון של נתב"ג אלא לכיוון מתקן אסטרטגי בדרום.

זה יורט בדיוק רב.

זה קרה גם לפני שבועיים. על מה שמכוון לשם משגרים 3 מיירטים, לא לוקחים שום צ'אנס. בעופרת יצוקה הייתה פגיעה קרוב לשם. בכל מקרה, יצא לי קצת "להכיר" את הטילים האלה (בעיקר בעופרת יצוקה כשכיוונו אותם על ב"ש, בהסלמות שהיו הם בעיקר יורטו) - הדיוק שלהם יחסית לרקטה הוא לא רע בכלל, למרבה הצער.

למעלה