המצב הקשה

המצב הקשה

אני סיימתי את הלימודים לפני כ 3 שנים ובעקבות המצב/חוסר קשרים/חוסר בויטמין P לא מצאתי עבודה במקצוע. בזמן הזה שבו יכולתי לפחות להמשיך ולהתפתח מבחינה מקצועית על ידי המשך לימודים לתואר שני, נחסמתי על ידי המערכת בטוענה שאי אפשר לעשות תואר שני ללא שנתיים ניסיון מעשי בשטח. ואילו בשטח מחפשים רק אנשים עם תואר שני... כך שאני כלואה במלכוד ללא מוצא אם למישהו יש עצה אשמח לשמוע.

SuperGirl 25

New member
את מתארת מצב לא נעים,

אך אל תשליכי מהמקרה הפרטי שלך לכלל המקרים... אני ממש לא התקבלתי לעבודה ע"י קשרים וכך גם לגבי חבריי ללימודים. כולנו הגענו לראיונות כאנונימיים, ממש עם סיום הלימודים (האמת שאני הגעתי לראיון עוד כשהיתי סטודנטית שנה ג'). וזה ממש (אבל ממש) לא נכון שמחפשים רק אנשים עם תואר שני!! לרוב מספיק תואר ראשון. מעניין איפה חיפשת...שמעתי כי ישנה בעיה למצוא עבודה במרכז, עקב עודף של עו"סים שמחפשים עבודה (חישבי כמה עו"סים מסיימים כל שנה ללמוד...), אבל בדרום למשל זה פחות מורגש. בנוסף, אם יש לך ממוצע מסויים (נראה לי 90 ומעלה) את יכולה להתקבל לתואר שני בב"ש ללא ניסיון. מה עשית במשך ה-3 שנים האחרונות? אל תתיאשי!

תודה רבה על התגובה!

אני אכן גרה במרכז, ואכן בזמן ההכשרה המעשית בשנה ג' קיבלתי 2 הצעות עבודה אולם בשאננות נסעתי לארה"ב ל 8 חודשים. כשחזרתי השתנה המצב מן הקצה אל הקצה - התאומים נפלו, בועת ההי טק התפוצצה ואלפי אנשים איבדו מקומות עבודה. במרכז הבעיה היא שלא מפרסמים כלל מודעות דרושים מכיוון שעל כל עובדת סוציאלית יש רשימת המתנה (אני בלפחות 15 רשימות כאלו) במקרה שהיא תעזוב את עבודתה. לצערי אני לא מנויעת מה שמקשה עלי לעבוד בפריפריה. בארה"ב הקמתי חברה (בלי קשר לעבודה סוציאלית) שדי הצליחה, אבל הרגשתי ש"לא בשביל זה עשיתי תואר" וחזרתי לארץ במשך שנה וחצי עבדתי בכל עבודה מזדמנת בתקווה למצוא עבודה במקצוע - לצערי זה לא קרה. כדי לא לשקוט על השמרים לקחתי כמה קורסים בבר אילן על טיפול קצר מועד וכיום אני בשלבי פתיחה של חברה משלי שמתעסקת בפתרונות לדילמות. הייתי מעוניינת לשמוע, מה את עושה?

SuperGirl 25

New member
ממש מבאס ../images/Emo4.gif

אני עובדת עם נוער במצוקה בלשכת רווחה. האמת שעכשיו אני עובדת קצת גם בחברת סיעוד, מחליפה עובדת שיצאה לחופשת-לידה. שוב, כל חבריי למחזור הלימודים מצאו עבודה (בסיעוד/אומנה/רווחה/שב"ס וכו'). אני גם חושבת ורואה שבאופן יחסי ישנה דרישה לעובדים (בדרום) לעומת מקצועות אחרים, אך שוב- בכל שנה מסיימים ללמוד מאות עובדים סוציאליים ולכן אולי זה לא ממש מורגש בשטח. החברה החדשה שלך קשורה לעו"ס?

"דילמה"

החברה שלי נותנת פתרונות במצבי דילמה והיא מבוססת על מודל שבניתי המבוסס על תאוריות בע"ס + השיטה של דה שיזאר לטיפול קצר מועד + מודלים ממנהל עסקים (לקחתי הרבה קורסים ב3 שנים האחרונות) בינתיים יש לי קהל לקוחות די מצומצם, אבל בחודש הבא אני אמורה להתחיל פרויקט שאולי יביא אותי לפריצה ודברים יתחילו להשתנות לטובה... ממה שאני יודעת על הבנות במחזור שלי רובן לא מצאו עבודה בתחום - אחת מזכירה במפעל ברגים, אחת עובדת בסלקום, עוד אחת עובדת בשיווק... בקיצור התיסכול של אי מציאת עבודה במקצוע מוכר גם לחברותי במרכז. שקלתי לעבור לדרום בשביל העבודה, אבל זה בעיתי... דרך אגב, שמעת על פרויקט נמ"ש? (נוער מביא שינוי) זה פרויקט שנשמע כאילו יכול לעניין את הנוער איתו את עובדת...

SuperGirl 25

New member
טוב, לפחות את לא לבד במצב,

אם זה מנחם... היוזמה שלך נשמעת מעניינת, אני מקווה שזה יביא לתוצאות המיוחלות. לא שמעתי על נמ"ש (אבל כן על "אחרי!"-נוער מוביל שינוי). את יכולה לספר על הפרויקט?

בקשר לפרויקט נמ"ש

אני מצרפת לך את הידע שקיבלתי היום במייל: תוכנית "נערות מובילות שינוי (נ.מ.ש)" תמשיך ותפעל גם בשנה"ל תשס"ה בבתי ספר ברחבי הארץ, הן במגזר היהודי והן במגזר הערבי. מנחות ומנחים חדשים יעברו הכשרה מיוחדת להנחיית קבוצות הנוער. בתי ספר המעונינים להשתתף בפרוייקט (בתשלום) מוזמנים ליצור קשר עם רכזת התוכנית איריס צור, בטלפון 052-2522942.

SuperGirl 25

New member
אני עובדת עם נערים ולא נערות

זכרים בלבד
תודה בכל אופן על המידע.

רק לא ברור לי

את בטוחה שאת רוצה לעבוד כעו"סית שכירה? נראה לי שאת מתלהבת הרבה יותר מהיוזמות הפרטיות שלך.

יש משהו בדבריך

אני באמת מתלהבת מ"דילמה", העסק שלי. אבל אני מרגישה שהייתי רוצה לפתוח אותו אחרי לפחות 5 שנים של עבודה מעשית בשטח ולא ממקום של "אין ברירה". אני מרגישה שחסר לי מישהו/מישהי להתיעץ איתו/ה, איזו אוטוריטה שאוכל ללמוד מנסיונה. מכיוון שחוץ מהמנחה העיסקית שלי, שלא באה מהתחום, אני לבד בעסק...

swguy

New member
עוד זווית...

לשוב לזכור שהלימודים בע"ס הם קודם כל תואר אקדמי ככל התארים - דהיינו עושים תואר בכדי שיהיה אחד, "לא חשוב במה". יש בו את הערך המוסף של ההכשרה הפרופסיונלית - אבל בניגוד למקצוע צר כמו נגיד סיעוד שאם את לא עובדת בתחום אחרי הלימודים זה באמת חבל - ההכשרה היא רב-תחומית ומכוונת גם לדברים דומים לצחומי העיסוק שלך - ניהול, בניית תוכניות, גיוס משאבים וכו'.... זה שלמדת ע"ס לא אומר שאת חייבת למלא תקן של ע"ס - לגיטימי ואף בריא שהתואר ייתפס כהכשרה כללית למגוון רב של תפקידים עם אנשים ולמענם.

../images/Emo8.gif

אבל הרי הקמת את היוזמה שלך על סמך איזשהו ניסיון או רעיון מקצועי, לא? אם אינך בטוחה במקצועיות של העסק שלך אל תקימי אותו, ואם את כן בטוחה אז תריצי אותו. למי את חייבת ניסיון של חמש שנים כשמדובר ביוזמה פרטית משלך? סוף סוף מישהו יוצא ביוזמה פרטית שיכולה לפטור אותו מהיסורים של עו"סים שכירים, והנה הוא גם כן מחפש לו צרות...

כבר שנים אני שומע

על הקושי במציאת עבודה בתחום, בודאי שלעו"סים צעירים ןחסרי ניסיון, ובאמת נראה שמתחיל להווצר "צוואר בקבוק" כאשר עוס"ים ותיקים ממשיכים למלא את תפקידם (ובמקצוע הזה הרי גיל הוא יתרון...) והצעירים מתקשים למצוא מקום. יכול באמת להיות שאנו מתקרבים למצב בו נמצאים היום עורכי הדין.

swguy

New member
אוי....

זה לא נעים כ"כ לשמוע בתור מי שעוג חצי רגל במקצוע... כמו עו"ד? עד כדי כך גרוע? מילא השכר, אני מוכן להרוויח גם מינימום בהתחלה, רק שתהיה משרה [מלאה]... אתה חושב שבאיזור י"ם היחס בין היצע לביקוש גרוע כמו במרכז או יותר דומה ליחס בצפון/בדרום הארץ?

אינני יודע לגבי ירושליים

אולי יש כאן מישהו מאיזור זה שיכול להעיד על מצב התעסוקה שם. ככלל נראה לי שמשרה מלאה במסגרת אחת הוא לא רעיון ריאלי. מנסיוני עוס"ים רבים מחלקים את זמנם בין מסגרות שונות, ובכל אחת מהן עובדים בחלקיות משרה. זה לא בהכרח רע אם לוקחים בחשבון שהעבודה מגוונת כך יותר, וצוברים נסיון בתחום רחב יותר.

swguy

New member
חצי ועוד חצי שווה הרבה יותר מאחד|מי

אמת, זה המצב המצוי יותר ויש בו את היתרון שציינת. אבל - הבעיה מתחילה בזה שהבנתי כי הרבה "חצאי משרות" דורשות יותר שעות ממה שרשום על הנייר ללא תוספת תשלום, ושלא בהכרח ניתן להרכיב חלקי משרות בהצלחה בגלל שעות העבודה ומרחקים ג"ג - כלומר עו"ס ממוצע צריך להיות בעל רכב (אלא אם הוא עובד במקום אחד, ובלי יותר מדי נסיעות), במשכורת שקשה מאוד להחזיק איתה רכב... ובנוסף, עם נכונות לגמישות גדולה מאוד בשעות התעסוקה (שוב, ללא תגמול)... כלומר - לעו"ס מתחיל כיום קשה מאוד להסתדר... רוב העו"סים שאני מכיר שעובדים בשני חלקי משרה קרועים מהעומס....

SuperGirl 25

New member
"לעו"ס מתחיל קשה מאוד להסתדר"?

הלו, הלו, לא צריך לראות שחורות (אני יודעת שזה הכי קל). וגם המשפט "במשכורת שקשה מאוד להחזיק איתה רכב" אינו תואם במדויק את המציאות, אחרת איך אתה מסביר שהרבה עו"סים מחזיקים רכב??

swguy

New member
../images/Emo122.gifנו, אופטימיות זה חשוב....

אבל לא ציפיתי להרבה כשבאתי ללמוד ע"ס: ידעתי שהמכורת נמוכה והעבודה לא קלה. מה שכן ציפיתי זה להגינות שניתן למצוא משרה מלאה ו/או שחצי משרה באמת מאפשרת למצוא עוד חצי משרה (דהיינו לא נדרשות עוד שעות מחוץ לתשלום הגלובלי).... חוצמזה זה לא בדוק מה שאני אומר (ושלא תבוא משטרת התקינות הפוליטית לעצור אותי
) - אבל אולי ניתן לחיות בתנאים הללו (ולהחזיק רכב) בגלל שרוב העו"סים הן עו"סיות, ובאיזשהו שלב הן מתחתנות ויש סוציאליזציה להסכים לקבל פחות ולהתמקד בגידול הילדים וכו'... לא סתם רוב הגברים ממהרים למצוא איזו משרה ניהולית, עם משכורת סבירה.

SuperGirl 25

New member
מי יודע- אולי תמצא עבודה במשרה

מלאה או חצאי משרות הוגנות...אין לדעת ועוד חזון למועד. זה טוב שאתה חושב גם על הגרוע, אך אל נא תתמקד רק בכך. מניסיון פרטי (ומתגובות של אנשים), יום חופשי בשבוע זה דבר מבורך בעבודתנו המאומצת. אגב, איזו שנה אתה מתחיל ללמוד השנה? (ומתי מתחילים?)

למעלה