המציאות החדשה: אם תמצמץ לידי אגיש עליך תלונה

oren399

New member
המציאות החדשה: אם תמצמץ לידי אגיש עליך תלונה

נשים אוהבות להדגיש שהן קורבנות תמידיות, לפני שתזעמו עליי אגיד שאני לא מזלזל בנשים שהן באמת קורבנות. אבל קלטו מקרה:
http://rotter.net/forum/scoops1/302806.shtml
הבחורות לא חושבות פעמיים ושולפות את מילות הקסם: "בחורצ'יק רק תפתח ת'פה שלך והלך עליך! נגיש עליך תלונה במשטרה על הטרדה מינית אז יאללה תרגע כבר!"
ומה תגידו על המקרה? שזה לא מייצג? אבל זאת שטות מכיוון שגם אני נתקלתי במקרה דומה ומכיר עוד מספר גברים כמוני. החוק לצד הנשים ולכן הן מנצלות זאת. לא בא בהכללות, אבל מדובר בטרנד שקשה להתעלם ממנו.

עוד זכר ממורמר

טרנד בראש שלך. ברור שזה לא מייצג ועוד לא ברור אם הזכר הזה לא הטריד אותן.
כל אחד בכיף יכול לספר את הסיפור שלו. מאיפה לך מה הוא אמר להן? ואולי הוא ביקש מהן לעזוב את החניה והוסיף הערות סקסיסטיות?
וגם אם זה לא המקרה ונשים האלה איימו עליו שיגישו תלונה זה לא בדיוק איומים, כי רק זכרים ממורמרים כמוך חושבים שאפשר להטעות את מערכת המשפטית בכזאת קלות.זה איומים? פחח אז ילכו ויגישו ויצאו בלי תוצאות ומה קרה? איומים זה כשיש סיכוי גבוה שהרעיונות שלך יתממשו. למשל גבר שמאיים על אישתו שיכה אותה זה איום.

oren399

New member
תרשי לי לא להתייחס לתקיפות מצידך

דבר ראשון, אני באמת ממורמר מהמצב. אם אני לא יכול לגשת לבחורה בחופשיות ולהציע לה עזרה, לשאול לשלומה או להחמיא לה זה מצב נוראי. דבר שני, את טועה כי אם המערכת המשפטית לא הייתה נופלת בפח שוב ושוב לא היו מנהיגים מדיניות חדשה שמכריחה את המתלוננות על אונס לשחזר את האונס אחד לאחד מול השופטים. השופטים אינם בוטחים יותר בפרוטוקולים כתובים, ומחייבים נשים לשחזר את הסצנה הנוראית. הם גם רשאים להגיש את החומר לפסיכולוג התנהגותי אם הם חוששים שהאישה משקרת. המצב נוצר בגלל תלונות שווא שהוגשו ופוגע בקורבנות אמיתיות שהותקפו מינית ומוכרחות כעת לשחזר את המקרה הנוראי ולחוות הכל מחדש, מביך וכואב.

נשים מאיימות על גברים והחוק לצידן. תפתחי את האינטרנט ותקראי כמה מקרי התאבדות יש בקרב גברים במהלך הגירושים. נשים מאיימות שלא יתנו להם להיפגש עם הילדים או שאם לא יעשו כרצונם ויתנו להן את מבוקשן הם יגישו תלונה על תקיפות מיניות שהתקיימו כביכול במהלך הנישואים. גבר במצב כזה לא יכול להוכיח את חפותו וגם אם הצליח לצאת מזה נקי, הבושה שספג ושמו שהתקלקל מביאים אותו לעיתים לייאוש.

ובקשר להערות סקסיסטיות, פעם בעודי עושה קניות לסוף השבוע ומרוקן את העגלה לאוטו שמתי לב לבחורה שסוחבת שקי קנייה כבדים לעבר החניה. ניגשתי אליה ושאלתי אותה: ''אפשר לעזור לך? זה לא עסק נשי להרים מטען כבד.'' היא מיד החלה לצעוק ולגדף אותי בגלל טענתי על ''העסק הנשי'' שנאמר מטוב לב בלבד. כמובן שהסתובבתי מיד והלכתי.

אני לא זכר ממורמר, אני גבר שלא מעוניין שיסרסו אותו רק כי אני, לטענת פמיניסטיות רבות, אנס פוטנציאלי.

aaa123

Member
בשביל מה היית צריך את התוספת

"זה לא עסק נשי להרים מטען כבד"?
&nbsp
אילו היית פשוט מסתפק בשאלה אם היא מעוניינת בעזרה בסחיבת שקי הקנייה אני מניח שלא היית מקבל תשובה כזאת גם אם היא היתה אומרת לא.
&nbsp
אני לא חושב שיש בסיס לחשש שהבעת לגשת לבחורה בחופשיות ולהציע לה עזרה לשאול לשלומה או להחמיא לה.
&nbsp
גם נשים שמגישות תלונות שווא לא עושות את זה סתם נגד איזה גבר שהתחיל איתם אלא בגלל שהן נפגעו,ובסיפור הראשוני שהבאת האיום בתלונת שווא בא אחרי איום לפגוע בנהגת על ידי חשיפת מעשיה.
&nbsp
חוץ מזה בלי להאשים אותך אתה צריך להבין שיש בחורות שפוחדות שמישהו זר שמציע להן עזרה מתכוון לתקוף אותן,ואם מישהי חוששת שאתה אנס פוטנציאלי אם אתה מציע לה עזרה זה לא אומר שיש לה כוונה להגיש נגדך תלונה על דברים שלא עשית.

oren399

New member
כנראה שלא נתקלת במקרים כאלה

זוכר את המקרה המתועד של האישה שהחלה לקלל את נהג המונית? כשהיא סירבה לצאת מהאוטו אחרי שביקש בנימוס והרים טלפון למשטרה, היא התחילה לצרוח ולהשמיע קולות כאילו שהוא תוקף אותה. למזלו הייתה לו מצלמה באוטו ומתברר שהוא החליט לשים אותה שם אחרי מספר מקרים לא נעימים עם המין היפה.

אני לא מוכן לקבל את הטענה שזה לא נפוץ, פשוט כי זה שקר. לגבי הגבר מהכתבה, הוא אמר להן לעזוב את החניה ואמר שישלח את הצילום למעסיק שלהן. האמירה הזאת נאמרה על מנת לדרבן אותן לתקן את דרכן (בניגוד לאמירה שלהן שאין לה כל בסיס). אני לא בטוח שהיית מגן עליהן אם היית נכה. הנשים הללו חצופות וזה ממש לא בשל היותן נשים, אלא בשל היותן אזרחיות שיורקות על החוק מלמעלה. אני נתקלתי פעמים רבות באנשים שנכנסים לשירותי נכים כי הם מרווחים יותר גם גם אם כל התאים האחרים נקיים ופנויים. פעם אפילו נתקלתי בגבר נכה שהיה צריך להמתין לשירותים שמיועדים לו, כי התא שלו היה תפוס על ידי גבר בריא ושלם. צר לי שאתה לא מבין את המניע מאחורי מעשיו של הגבר הזה.

aaa123

Member
אני לא מגן על הנשים החצופות

והנקודה היא שאני לא רואה איך האמירה שישלח את הצילום למעסיק אחרי שהנהגת כבר הזיזה את הרכב משם מדרבנת את הנשים לתקן את דרכן(בניגוד לשליחת הצילום למעסיק בפועל).
אני זוכר את המקרה של האישה שהחלה לקלל נהג מונית והתחילה לצרוח כאילו הוא תוקף אותה.
&nbsp
נהגי מוניות מסיעים המון נשים במסגרת עבודתם ואני משער שהם מסיעים אלפי נשים בשנה אז יכולות להיות להם תקלות לא נעימות כאלו והם צריכים להגן על עצמם מפני מופרעות בודדות מתוך אלפים.
זה לא רלבנטי לדעתי לרוב הגברים..

oren399

New member
תקרא שוב את הקטע

אביוב טוען כי העיר לנהגות על שחנו בחניית נכים, אך הנהגת וחברתה התעלמו ממנו והמשיכו בדרכן. בשלב הזה שלף אביוב, כמו רבים מאתנו, את הסמארטפון שלו ותיעד את החנייה האסורה עפ"י חוק: "הנהגת שמה לב שצילמתי וחוזרת במהרה ומזיזה את הרכב ואני פונה אליה שוב ואומר לה שאשלח את התמונה לחב׳ בזק. נהגת לוחצת על הגז ונעלמת".

כשהיא חזרה לחניה והזיזה את הרכב הצידה (שים לב, היא לא הזיזה אותו לחניה אחרת אלא פשוט הזיזה אותו לבינתיים) בתקווה שהבחור יעלם והיא תחנה את האוטו שם, הוא פונה אליה שוב באזהרה שאם תשוב ותחנה שם הוא ישלח את הצילום. רק אז היא לחצה על הגז ונעלמה מהמקום. הוא אמר זאת בשביל למנוע מהן לשוב ולתפוס את החניה.

aaa123

Member
לא קראתי שהוא אמר שאם היא תשוב ותחנה שם הוא ישלח את הצילום

ומה שהיא יכולה להבין שמבחינתה לא מדובר באזהרה בלבד,וזה לא שאם היא תחפש חניה אחרת הוא לא ישלח את הצילום.

A לוןA

New member
זאת אומרת

באת אליה ביציאה שיכולה להיחשב (ומסתבר שנחשבה) כפטרונית
ונורא נעלבת שהיא אמרה לך לקחת את הפטרוניות שלך ולדחוף אותה לעכוז
&nbsp
עם מוזר, נשים. מה אני אגיד לך.
&nbsp
(לשם השוואה- נניח שאתה קטן גוף בעולם של גברים מגודלים. כל חייך דואגים להזכיר לך שאתה קטן- והם גדולים. אתה חלש והם חזקים. יום אחד אתה הולך לתומך עם שקית ביד ובא גבר מגודל שכזה ואומר לך- "היי קטנצ'יק, מה אתה סוחב? שלא תישבר לך היד או משהו. בוא אני אסחב בשבילך. בשבילי, שלא כמו בשבילך- זה ממש שום דבר"
היית מקבל את הפטרונות הזו בכיף?
גם להציע עזרה צריך לדעת איך)

dollface225

New member
הוא כבר שנים מטריל את הפורום הזה, כל פעם חוזר בכינוי אחר

oren399

New member
אני לא מטריל ואין לי משתמשים אחרים

טרול זה אחד שמנסה להתסיס את הציבור. אם הייתי מעוניין להתסיס הייתי פותח את האשכול בפורום אקטואליה. אני מנסה לעלות דיון ולשמוע דעות.

ga26

Member
ההערה היחידה שלי בנושא לא קשורה לתלונות שווא אלא לדחיפת אפים

במדינתינו עם רמת האלימות הגוברת אם אתה מעיר למישהו שאינך מכיר משהו אתה מסתכן. יכולים להוציא עליך סכין או לפגוע בך בדרך אחרת. אלימות כזו על הערה בדרך כלל מגיעה דווקא מהצד הגברי.

aaa123

Member
בשביל מה הכותב אמר לה שהוא ישלח את התמונה לחברת בזק?

ציטוט:"הנהגת שמה לב שצילמתי וחוזרת במהרה ומזיזה את הרכב ואני פונה אליה שוב ואומר לה שאשלח את התמונה לחב׳ בזק"
&nbsp
אם הוא רוצה לשלוח לחברת בזק שישלח אבל אני לא רואה מה הצורך לומר לה את זה.
איזה שימוש מועיל הנהגת יכולה לעשות עם זה?
&nbsp
מי שמספר לאנשים זרים(גברים או נשים) שהוא הולך לפגוע בהם(גם אם זה רק בדרך חוקית) שלא יתפלא אם הם יאיימו לפגוע בו בחזרה גם בדרכים לא חוקיות.
&nbsp
לא שאני מגדיר את זה כהגנה עצמית אבל אני יכול להבין שמבחינתם מדובר בהגנה עצמית.

valery13

New member
המציאות היומיומית: אם אטריד אותך אגרום לך גם לשלם על כך

מפרסמת סיפור של אנונימית:
בעלה של חברה הכי טובה שלי תפס אותי בזרוע, סובב אותי אליו נצמד אלי וניסה לנשק אותי. לא עזרו הניסינות שלי לצאת מה"חיבוק" הזה. הייתי בהלם, נחנקתי, לא הצלחתי להוציא מילה.
אני! זו שמטילה טרור על דושים - קפאתי.
לקח לי כמה ימים לעכל, להבין, לחשוב.
החלטתי לספר לה.
היא כבר לא חברה שלי.
כולן מסביבי אומרות שלא הייתי צריכה לספר ואני מבינה את ההגיון בכך, אבל לא היה שום דבר הגיוני בסיטואציה הזו.
לא יכולתי אחרת.
אני מבינה אותה ואת הבחירה שלה, אני לא כועסת.
אני רק מרגישה חרא. ואני מתגעגעת אליה.
הילדים שלנו היו חברים.. לא יודעת מי אמר להם מה, אבל כרגע הם גם לא חברים של הילד שלי והוא לא מבין למה. אני לא יודעת מה להגיד לו. גם לא יודעת למה אני כותבת את זה, אולי רוצה לפרוק, אולי עצה, אולי לשמוע שלא אני הנוראה בסיפור.. לא יודעת.
אה, כן, כנראה שהחתיכת פח אמר לה שאני פיתיתי אותו ואני רוצה לתפור לו תיק על אונס.
דוש סטייל. לא מופתעת.
אוף. פשוט אוף.

A לוןA

New member
אני מהמר משכורת של חודש

שהסיפור שלך הרבה יותר נפוץ מה"טרנד" של האורן, מעלה.

valery13

New member

oren399

New member
זה טוב שאתה מהמר, אבל הימורים זה עניין של מזל

אני מצפה ממך שאם אתה מביא לפה גרסא תציין האם מדובר בהרגשתך הכללית (שמטעה לעיתים) או נתון וודאי. אקדים את המכה ואומר שאני בעצמי מגיע מהמערכת המשפטית, ולכן אני יודע בוודאות ששום גורם משפטי איננו יכול להעריך במדויק את אחוז תלונות השווא בגין המסורבלות של חלק מן התלונות והסעיפים שבהם הן נוגעות. מה שאני יודע בוודאות שהנתון שכביכול יש כ-2% תלונות שווא במערכת המשפטית איננו נתון נקי, אלא נתון שכולל בתוכו רק את התלונות שנחשפו כתלונות שווא מיד עם פתיחת התיק. יש תלונות שקשה להעלות עליהן מיד, ולכן גם אם במהלך המשפט מתגלים התלונות ככזב הן או שאינן נחשבות כתלונות שווא (מכיוון שאחד הסעיפים שכלל לא קשור לתקיפות או אלימות מינית מתקיים) או שהן לא נכללות לסטטיסטיקה בגין סיבות אחרות.

למעלה