המקובל הרב משה ארמוני על מצעד התועבה

גם אני נדחה מהמעשה עצמו

אבל מה שאתה עושה כאן זאת פשוט גזענות לשמה . ממש בוקר טוב איראן .

המקובלים עצמם

אומנם נדחו מהמעשה עצמו (ממש כמוני) אבל מצד שני לא הסיתו נגד אף אחד..כולנו יודעים למה הסתה יכולה לגרום גם אם היא קורת בלי כוונה. למרות שכאן ניראה שיש כוונה להסית נגד חפים מפשע .. חוץ מזה שיש חוקים במדינת ישראל ...שאם לא תרצה להסתבך כדי לך מאוד לשמור עליהם . זה עניין שלהם מול אלוהים ! אנחנו לא צרכים להתעסק בזה,פשוט לתת להם לחיות בשקט כמו כל אדם אחר .

מה זה קשור להסטה? ואלי באופן אישי ?

ראשית אני הבאתי קישור לשיעור של רב מקובל על פי היהדות התורה והקבלה, בפורום 'קבלה בראי היהדות'. שנית, לא נראה לי שנכנסת אפילו לקישור קל וחומר שלא שמעת את השיעור (של שעה וקצת) ב- 5 הדקות שעברו בין פרסום השיעור לבין זמן כתיבת ההודעה הראשונה שלך בעניין. אתה מוזמן לשמוע את השיעור במלואו ורק אחרי כן לומר את השגותיך, וגם לקרא את כותרת הפתיח לשיעור שאומרת בפרוש: "הבארה חשובה - אנו מתנגדים לכל גילוי של אלימות, ולהיפך אלימות רק תרע את המצב. הדרך למנוע את המצעד היא לבוא בהמונים לירושלים ולבכות ולהתחנן לקב"ה שיבטל את רוע הגזירה, וכל אחד כפי כוחו בדרך לגיטימית צריך למחות נגד אלו שמכניסים את הקודש למקום הטינופת שרוצים להכניס את הטינופת למקום הקודש." (מדובר על המצעד בירושלים עיר הקודש) אז על איזה הסטה אתה מדבר בדיוק ?

כמו שאמרתי לך

שהרבה פעמים הסטות היתחילו באנשים שדיברו על דברים שניראו בעניינים לא מסוכנים ואנשים אחרים לקחו את מה שהם אמרו בצורה אחרת לגמרי ..כבר היו דברים מעולם. העולם משתנה וככה גם אנחנו,צריך להשלים עם זה .

הזמן עושה את שלו חבר

מה שלא נבין דרך הראש נבין דרך הרגלים...זה רצונו של אלוהים בעצמו לדעת לקבל גם את האדם השונה והמוזר...זה הטבע חבר.. לדעת לקבל גם את זה שנראה כחולה מוזר בשבילך... אלוהים לפעמים מוזר..אין מה לעשות בעניין הזה .

הזמן עשה את שלו בכל ההסטוריה ידיד

ואלו שניסו לשנות משהו עקב הזמן בכל ההסטוריה היהודית כבר מזמן לא איתנו, וגם כבר אף אחד לא שומע עליהם היום. ולעומת זה אלו שלא זזו ימין או שמאל מתורתינו הקדושה ומצוותיה, עליהם נאמר: "ואתם הדבקים בה' חיים כולכם היום" (פרשת ואתחנן, ד,ד). ותיהי בטוח ידידי, שאלו שלא דבקים בה' היום ורוצים שוב שינוי של הזמן, בדור הבא ואחריו שוב לא יהיו איתנו, הדבקים בה'.

ואיך נדבקים באמת בה' אם לא ע"י התו"מ כהלכתן ?

כפי שאומר גדול המקובלים מהדור האחרון הרב אשלג בהקדמה לתלמוד עשר הספירות אות ג': " ג) אכן, לפתרון חידה סתומה זו, דיבר הכתוב, טעמו וראו כי טוב ה’ וכו’. כי מקימי התורה והמצות כהלכתן, המה הטועמים טעם החיים, והמה הרואים ומעידים כי טוב ה’, כמו שאמרו חז”ל, שברא העולמות כדי להיטיב לנבראיו, כי מדרך הטוב להיטיב. אבל ודאי מי שעדיין לא טעם את החיים של קיום תורה ומצוות, הוא לא יכול להבין ולהרגיש, כי טוב ה’ כדברי חז”ל, אשר כל הכונה של השי”ת בבראו אותו, היתה רק להיטיב לו, וע”כ אין לו עצה אחרת אלא לילך ולקיים התורה והמצות כהלכתם. ...ובחרת בחיים למען תחיה אתה וזרעך, שלכאורה הלשון מכופל, ובחרת בחיים למען תחיה, אלא הכונה על החיים בקיום תורה ומצוות, שאז חיים באמת, משא”כ חיים בלי תורה ומצוות, המה קשים ממות, וזה שאמרו חז”ל: רשעים בחייהם נקראים מתים, כמבואר."

מסכימה איתך בקטע הזה..../images/Emo45.gif

ולעומת זה אלו שלא זזו ימין או שמאל מתורתינו הקדושה ומצוותיה, עליהם נאמר: "ואתם הדבקים בה' חיים כולכם היום" ... הם באמת נראים כמי שלא זזו ימינה או שמאלה במהלך השנים... וחבל, כי היהדות נפלאה בעיני, לא כל שכן אלה התובעים בעלות על אלוהים!

כמה חבל שכך מדבר רב בישראל../images/Emo70.gif

רוצה לומר שגמני חושבת שזו גזענות לשמה, ומילא זה, חבל שאין הרב הדגול מבקש פירושים נוספים לכתוב, משום שיש פירושים אחרים, שרחוקים מרחק רב מהפירושים שלו עצמו לפסוקים, שלכאורה אוסרים משכב זכר. תועבה היא בעיני המתבונן ידידי, כמו שהשחור הרב הזה הוא תועבה בעיני האלוהים שלי שמעדיף צבעי שמחת חיים. ועוד, יפה בעיני היומרה של הרב ההוא, לדעת את רצון האלוהים.. ממש מדהים!!! שבוע טוב

הם שוכחים

שאלוהים יצר את האדם בדמותו ובצלמו,את כול האדם . גם את מי שנראים לנו כחריגים ומוזרים .

Mr Adam

New member
מצטרף לדברים

גם אני נדחה מעצם המעשה עצמו(משכב זכר) אבל מצד שני אנחנו חיבים לכבד גם את מי שחושב וחי אחרת מאיתנו ובטח שלא להסית בצורה כל-כך מכוערת וברוטלית נגדו . אני חושב שהומופוביה היא המחלה האמיתית בכל הסיפור הזה בגלל שהיא נובעת קודם כל משנאת האדם השונה והחריג.

../images/Emo45.gif זה לאו דווקא הומופוביה...

זה יותר... כל מה שלא חושב/נראה/מתנהג כמוני-פוביה וחבל, מאד מאד חבל. בכדי לסבר את האוזן, אני ממש לא בעד מצעדים, ובטח לא בירושלים, ובכל זאת, ההתרסה הזו לא באה משום מקום.

Mr Adam

New member
מסכים עם כל מילה

מקובלים תמיד ידעו לקבל ולאהוב כל אדם גם אם לא יסכימו בכלל עם דרך החיים שלו . "אהבת הבריות צריכה להיות חיה בלב ובנשמה, אהבת כל האדם בייחוד, ואהבת כל העמים כולם, חפץ עילוים ותקומתם החומרית והרוחנית.." (הרב קוק,מידות הראי"ה,מוסר אביך)

ההתרסה הזו באה מאובדן דרך

של חלקים גדולים בחברה הישראלית, שזרקו לפך ההסטוריה את מורשת ישראל וערכי התורה והדרך ארץ של עם הספר (ספר התורה) באר מים חיים, וחינכה דור שלם על יסודות רקובים של בורות מים שבורים בדמות "תרבות" המערב הפרוצה והמושחטת של סדום ועמורה.

כמה חבל שיהודיה רוחנית לא מכירה את תורת ישראל

לגבי דבריך: "חבל שאין הרב הדגול מבקש פירושים נוספים לכתוב, משום שיש פירושים אחרים, שרחוקים מרחק רב מהפירושים שלו עצמו לפסוקים, שלכאורה אוסרים משכב זכר." אשמח שתחכימי אותנו ולראות פרושים אחרים על פי המקורות שמתירים משכב זכור.

למעלה