המרוץ למיליון

לפי מה שאני רואה , יש לו מבט סתמי!

אני גם רואה שהוא מאוד רזה זה לא מתאים לו.

י מ י ת 2

New member
אמש בתי קבלה תואר שני בייעוץ חינוכי

מטעם מכללת אור יהודה היה טכס רב רושם בהיכל התרבות בראשון לציון.
אורחת הכבוד של הטקס היתה פרופסורית אחת בעלת תפקיד גבוה במשרד החינוך במינהלת החינוך (או משהו כזה) לא קלטתי בדיוק את ההתפקיד שלה רק נאמר שהיא סגנית של מישהו וגם לא זוכרת את שמה רק הבנתי שהיא ערביה מוסלמית. דברה עברית יפה מאד ציטטה שירים של משוררים ערביים, העידה על עצמה שהתרבות הערבית קרובה ללבה. היא נתנה הרצאה מענינת על תפקיד המורה הטוב. וזכתה בסופה למחיאות כפיים סוערות.

מינהר

New member
הספרות הערבית היפה קרובה גם לליבי.

אבל חמאס, חזבאללה, ארדואן ושאר פנאטים מוסלמים- ממש לא.

יוליקה

Member
מנהל
2 נערים מבית ספר במרכז הגישו עצומה למשרד החינוך

שבו הם מבקשים ללמוד בבית ספר ערבית מדוברת במקום הערבית הספרותית...
כי מסתבר שאינם יכולים לדבר עם אף ערבי בערבית ספרותית....

מינהר

New member
יוליקה, אפשר ללמוד את 2 הדברים. תחנות הטלויזיה והרדיו משדרות

בספרותית בכל העולם הערבי. כך העיתונים. אם רוצים לדבר ערבית מקומית אפשר ללמוד לחוד. אני למדתי בזמנו דווקא ערבית מצרית. שפה יפה מאוד.עד היום אני נהנית לראות סרט מצרי מזיל דמעות.
אגב, ערבי שלמד בבית ספר- מבין מצוין ערבית ספרותית. ואפילו עונה בשפה זו.

לעומת זאת, אף אחד לא מדבר עברית ספרותית......

כשלמדתי עממי בכי"ח טבריה, בכתות ו-ז-ח למדנו אנגלית, ז-ח ערבית, ח צרפתית ועברית ספרותית.
משך הזמן הפסיקו ללמד עברית ספרותית כיוון שמי שדיבר בה היה ללעג ולקלס. בעיקר כיוון שלא הבינו מה הוא אומר.
למשל, מה פירוש:"הט מרצופך מן הקמטר". ???
גם הדתיים מעדיפים את השפה הפשוטה ולא המתפלפלת , למשל, כאשר בקשתי מטיילים לרדת מהאוטובוס ולצעוד: "זבלא וזבלא" התלוננו שקיללתי אותם.....

י מ י ת 2

New member
מורה לערבית הסביר כי בלימודי הערבית

הספרותית לומדים את היסודות ואחר כך לומדים את הערבית המדוברת.
אין לי אפשרות להתוכח עם הדברים האלה,
גם אני בזמנו למדתי ערבית ספרותית, מאד אהבתי והיה לי כתב יפה. חבל שהכל הלך לאיבוד.
באשר לשפה העברית, לצערי הרב כמעט שכחו לדבר אצלנו עברית נכונה. לפעמים אני ממש מתפלצת .וכאשר אני שומעת מישהו מדבר בשפה יפה וגבוהה זה מרומם את הנפש. עושה כבוד לשפה. אחד הדברים העיקריים שקרו לנו עם חידוש ההתישבות היהודית בארץ ישראל, זה חידוש השפה והנה תוך פחות ממאה שנים הכל מתבחבש.
אני יכולה לציין כי כמספרת סיפורים קרה לי לא פעם שאנשים ניגשו אלי אחרי המפגש וציינו את השפה היפה. מסתבר ששפה יפה מדברת אל לב האנשים.

מינהר

New member
מאיר, אתה סתם עושה בדיחה ממלים נדירות בשפה.

אי אפשר לדבר בשפת עגנון ביום יום, אם רוצים שיבינו אותנו. גם לא בלשון הנביאים. בכתיבה אפשר לכתוב יותר גבוה- אבל שוב- השאלה למי אנו מכוונים את הכתוב.
בכלל אנו מתאימים את עצמנו לקהל שמולנו מבחינת שפה, ולא מתגאים שאנו יודעים מלים מהמשנה והפוסקים.

לא צחוק, כך דיברנו

עברתי שני מהפכים בחיי בדיבור העברי.

הראשון כאשר למדנו ביבנאל לדבר ב-"ב" דגושה כי כך חשבו שצריך לדבר, אבל בכל מקום אחר צחקו עלינו בגלל העברית הגלילית המיוחדת, והפסקנו כאשר לוקח לי די זמן ללמוד להשתמש גם באות "ב" רפה.

המהפך השני כאשר למדנו עברית ספרותית, וזה לא שימוש במילים נדירות אלא זו העברית של ממש, אלא שכאן די מהר נסוגונו לעברית העממית, כיוון שחיש קל הבננו שלא מבינים מה אנו אומרים.

אגב, יש לי דודה שעד היום משבצת מילים בעברית ספרותית בשיחה (היא בת 96) וחושבים שהיא סתם ממציאה מילים.
היא גם מקפידה על "אנו" ולא "אנחנו" למשל, ורק כשמוכרח היא משתמשת במילת החיבור "את" לפי דרישת בן גוריון שטען שזה מיותר (תביטו במגילת העצמאות, המילה "את" מופיעה רק 4 פעמים וזה בלחץ של זרח ורהפטיג).

יוליקה

Member
מנהל
יאיר לפיד התראיין אתמול בבוקר לרדיו ת"א

וסיפר שאמו הסופרת שולמית לפיד "בלעה את מילון אבן שושן" כי היא היתה מדברת
אליהם בבית בעברית צחה שלא תמיד הבינו...

למעלה